Uutiset

Uusi artikkeli: Vertailussa esitäytetyt nestejäähdytteiset prosessoricoolerit 280 mm:n jäähdyttimellä

io-tech testasi 280 mm:n esitäytetyt nestejäähdytteiset prosessoricoolerit neljältä eri valmistajalta.

io-techin tuoreimmassa artikkelissa tutustutaan prosessorin jäähdytykseen tarkoitettuhin esitäytettyihin valmisnestecoolereihin neljältä eri valmistajalta. Coolereiden jäähdytinkokoluokaksi valittiin suosittu 280 mm. Artikkelissa tutustutaan coolereiden ominaisuuksiin ja toteutukseen sekä ajetaan melu- ja suorituskykytestit io-techin uudella cooleritestikokoonpanolla.

Lue artikkeli: Vertailussa esitäytetyt nestejäähdytteiset prosessoricoolerit 280 mm jäähdyttimellä

Valve julkaisi Windows-pelit Linuxille tuovan Steam Playn

Steam Play tulkkaa Winestä muokatun Protonin avulla virallisesti 27 eri Windows-peliä ja -ohjelmaa toimimaan suoraan Linuxissa heti beetavaiheen alussa ja tulevaisuudessa kehittäjät voivat merkitä itse pelinsä suoraan Steam Play -yhteensopiviksi.

Uutisoimme aiemmin Steamin tiedostoista löytyneistä viitteistä uuteen Steam Play -ominaisuuteen, joka mahdollistaisi pelien pelaamisen muulla kuin sille tarkoitetulla käyttöjärjestelmällä. Nyt ominaisuudesta on tehty virallinen Valven toimesta ja samalla selvisi tarkalleen mistä on kyse.

Steam Play on suoraan Steamiin integroitu versio Wineen (Wine Is Not an Emulator) perustuvasta Proton-yhteensopivuuskerroksesta. Proton on Valven rahoittama ja yhdessä CodeWeaversin kanssa toteuttama versio Winestä.

Wine ja Proton mahdollistavat joidenkin Windows-ohjelmien ajon Linuxissa tulkkaamalla esimerkiksi DirectX-käskyt sopiville rajapinnoille. Steam Playn versiossa Direct3D-tuki on toteutettu vkd3d:llä, joka toteuttaa Direct3D 12 -rajapinnan Vulkan-rajapinnalla, sekä DXVK:lla, joka toteuttaa puolestaan Direct3D:n Vulkanilla. Lisäksi Steam Play tukee muun muassa OpenVR- ja Steamworks-rajapintoja ja sisältää merkittäviä parannuksia useamman säikeen käytössä normaaliin Wineen verrattuna.

Tällä hetkellä beetavaiheessa olevan Steam Playn peliyhteensopivuuden määrittelee vielä Valve, mutta tulevaisuudessa pelinkehittäjät saavat mahdollisuuden merkitä pelinsä suoraan Steam Play -yhteensopiviksi. Steam Play -yhteensopiviksi merkityt Windows-pelit saavat lisämarkkinointia osakseen Linux-puolen tarjouksista ja kampanjoista.

Tällä hetkellä virallisesti tuettuja pelejä ja ohjelmia löytyy Valven mukaan 27, mutta epävirallisesta tietokannasta löytyy käyttäjien kokemuksia satojen pelien yhteensopivuudesta.

Lähde: Valve

Intelin mikrokoodipäivityksen lisenssiehdot kieltävät suorituskykytestien julkaisun

Linux-jakelu Debianin päivityksiä on jouduttu panttaamaan jo yli kaksi viikkoa Intelin päivittyneiden lisenssiehtojen vuoksi.

Intel on julkaissut tänä vuonna lukuisia mikrokoodipäivityksiä prosessoreilleen tarkoituksenaan paikata erilaisia sivukanavahyökkäyksiä. Osa mikrokoodipäivityksistä on vaikuttanut myös prosessoreiden suorituskykyyn tietyissä tilanteissa negatiivisesti, mihin Intel näyttää reagoineen päivittämällä mikrokoodipäivitystensä lisenssiehtoja.

Intelin Linux-käyttöjärjestelmälle tarkoitetuissa mikrokoodipäivityksissä tulee mukana uusi käyttölisenssi, mikä vaikeuttaa paitsi Linux-jakeluiden kehittäjien elämää, myös ainakin välillisesti myös loppukäyttäjiä. Lisenssiehdoissa kielletään yksinomaan kaikenlaisten suorituskykytestien julkaisu uudella mikrokoodiversiolla. Uusi lisenssiehto on mukana ainakin L1TF-haavoittuvuuden paikkaavassa mikrokoodipäivityksessä.

Lisenssiehtojen pitävyydestä oikeudessa voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakin Debianin ylläpitäjät ottavat ne vakavasti. Debianin Henrique de Moraes Holschuhin mukaan käyttöjärjestelmälle julkaistut mikrokoodipäivityksen sisältävät päivityspaketit ovat olleet valmiina ja yli kaksi viikkoa, mutta niitä ei voida julkaista yleisölle Intelin päivittyneiden lisenssiehtojen vuoksi. Myöskään päivitysten jako esimerkiksi julkisiin Git-julkaisuihin ei onnistu samasta syystä. Intelille on kerrottu ongelmasta ja Debianin taholta on oltu yhtiöön yhteydessä lukuisia reittejä, joten helpotusta tilanteeseen tultaneen näkemään lähitulevaisuudessa. Huomionarvoista on myös se, että joidenkin muiden Linux-jakeluiden ylläpitäjät eivät ole nähneet ongelmia uusissa lisenssiehdoissa ja julkaisseet päivitykset siitä riippumatta.

Päivitys klo 20:45:

Intel on vastannut lisenssiehdoista kyselleelle Tom’s Hardwarelle, että yhtiö työstää parhaillaan päivitettyä lisenssiä, jossa ei olisi vastaavia ongelmia.

Lähteet: Bruce Beners, The Register, Debian

NVIDIA julkaisi GeForce RTX 2080:n suorituskykyvertailun GTX 1080:een

NVIDIAn omien testien mukaan identtisin asetuksin RTX 2080 peittoaa GTX 1080:n 4K-resoluutiolla noin 30 – 50 prosentin erolla.

NVIDIA sivuutti Turing-julkaisutilaisuudessaan täysin todelliset suorituskykymittaukset uusilla näytönohjaimillaan. Pian julkaisun jälkeen nettiin saatiin ensimmäiset, vähemmän mairittelevat lukemat Shadow of the Tomb Raider -pelistä, mutta ilman vertailukohtaa ja beetatason säteenseurantaefektit käytössä johtopäätösten teko niistä oli turhaa.

Nyt NVIDIA on julkaissut omassa blogissaan ensimmäiset yhtiön viralliset, omat testitulokset. Samalla se lupaa GeForce RTX 2080:n kykenevän 4K-resoluutiolla  yli 60 FPS:n keskimääräiseen ruudunpäivitysnopeuteen yhteensä kymmenessä AAA-luokan pelissä HDR-renderöinti päällä: Final Fantasy XV Windows Edition, Hitman, Call of Duty: WWII, Mass Effect: Andromeda, Star Wars: Battlefront II, Resident Evil 7: Beginning Hour, F1 2017, Destiny 2, Battlefield 1 ja FarCry 5.

Itse suorituskykyvertailussa GeForce RTX 2080 peittoaa edeltäjänsä identtisin asetuksin 4K-resoluutiolla noin 30 – 50 prosentin erolla. Valitettavasti yhtiö ei julkaissut käytettyjä asetuksia. NVIDIA liitti mukaan myös RTX 2080:n tulokset kuudessa DLSS-teknologiaa (Deep-Learning Super Sampling) tukevassa pelissä, jolloin ero GTX 1080:een venähti noin 70 – 120 %:n välimaastoon. NVIDIA on kertonut Deep-Learning Super Sampling -teknologiastaan tähän mennessä sen verran, että se analysoi renderöintiprosessia ja tuottaa ruudulle tarkkapiirtoisia mutta sileitä objekteja parantaen siten kuvan laatua. DLSS vaatii peliltä erillisen tuen.

Koska NVIDIA ei ole kertonut DLSS-teknologiansa todellisia saloja, jättää tulokset paljon arvailun varaan. Ottaen huomioon kuitenkin sen, että teknologia parantaa suorituskykyä merkittävästi on sen tehtävä jokin osa renderöintiprosessista selvästi nopeammin. Ottaen huomioon objektien reunojen parantamisen, mahdollisia selityksiä olisivat esimerkiksi pelin renderöinti todellisuudessa matalammalla resoluutiolla ja sen skaalaaminen tekoälyn avulla ”vastaamaan” 4K-resoluutiolla renderöityä kuvaa, tai vaihtoehtoisesti testit olisi ajettu normaalisti super sampling -reunojenphemennys käytössä ja DLSS-tulokset kuvastaisivat kuinka paljon nopeammin tekoälyllä saa vastaavan kuvan oikomalla tekoälyllä perinteisen ”supersamplauksen” sijasta.

Lisäksi NVIDIA on julkistanut listan peleistä, joihin on tulossa tuki joko säteenseurantaefekteille tai DLSS-teknologialle. Osaan peleistä ominaisuudet ollaan lisäämässä jälkikäteen päivityksillä. Kokosimme pelit alta löytyvään taulukkoon, vihreää ruutu merkitsee pelin tukevan kyseistä ominaisuutta.

Lähde: NVIDIA

 

Xiaomin julkistama Pocophone F1 on markkinoiden edullisin Snapdragon 845 -puhelin

Pocophone F1 on markkinoiden edullisin Snapdragon 845 -puhelin ja se tulee myyntiin myös Euroopassa.

Xiaomi on esitellyt tänään Delhissä ensimmäisen Pocophone-alabrändinsä älypuhelimen. Xiaomin mukaan Pocophone tulee toimimaan emoyhtiön alaisuudessa itsenäisenä yksikkönä. Pocophone tarkoittaa espanjaksi pientä puhelinta.

Ensimmäinen Pocophone-malli on siis nimeltään F1 ja valmistajan mukaan siinä on keskitytty erityisesti suorituskykyyn. Edullinen hinta näkyy laitteen materiaaleissa – sekä kehys että takakuori ovat nimittäin polykarbonaattimuovia. Valmistajan mukaan materiaalivalinta on minimalistinen ja funktionaalinen. Armored Edition -erikoismallissa takakuori on tosin kevlaria. 6,18-tuumaisen näytön yläreunan leveähköön loveen on sijoitettu infrapunaa hyödyntävän kasvojentunnistuksen tekniikka.

Sisältä löytyy Android-markkinoiden suorituskykyisintä rautaa, eli Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on tarjolla kuusi tai kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 64:stä 256 gigatavuun asti malliversiosta riippuen. Sisäänrakennetun akun kapasiteetti on mukavat 4000 mAh. Takaa löytyy 12 + 5 megapikselin kaksoiskamera, jossa toissijainen kamera toimii syvyystietojen tallennuksessa.

Laite käyttää Android Oreo -pohjaista MIUI 9.6 for Poco -käyttöliittymää, joka on kustomoitu Xiaomin käyttöliittymästä Pocophonea varten. MIUI 10 -päivitys on luvassa kuukauden päästä ja Android Pie -päivitys kolmen kuukauden sisällä.

Tekniset tiedot

  • Ulkomitat: 155,5 x 75,3 x 8,8 mm
  • Paino: 180 grammaa
  • 6,18″ IPS LCD -näyttö, 18,9:9-kuvasuhde, 1080 x 2246 pikseliä
  • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
  • 6 tai 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
  • 64, 128 tai 256 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 400 Gt)
  • LTE (Cat.16/13), 4CA, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac, Bluetooth 5.0, dual-band GPS
  • stereokaiuttimet, 3,5 mm ääniliitäntä, FM-radio
  • 12 + 5 megapikselin takakamera, 1,4 um pikselikoko (IMX363), f1.9, Dual Pixel PDAF, LED-salama
  • 20 megapikselin etukamera, f2.0 aukkosuhde, 0,9 um pikselikoko, kiinteä tarkennus
  • 4000 mAh akku, USB Type-C 2.0, Quick Charge 3.0
  • Android Oreo & MIUI 9.6 for Poco

Pocophone F1:n hinnat alkavat Intiassa 20 999 rupiasta, eli noin 259 eurosta. Kallein vaihtoehto on Armored edition 8 & 256 Gt muistilla 29 999 rupian, eli noin 370 euron hintainen. Euroopan saatavuudesta ja hinnoittelusta ilmoitetaan tarkemmin 27. elokuuta Pariisissa järjestettävässä lanseeraustilaisuudessa. Huhujen mukaan Pocophone F1:n hinnat alkaisivat Euroopassa runsaasta 400 eurosta.

Lähteet: MIUI (1)(2)

Kokeiltua: Steelseries Rival 600 -pelihiiri & Arctis Pro -headsetit (Wireless & GameDAC)

io-techin kokeiltavaksi saapui Steelseriesin keväällä lanseerama Rival 600 -pelihiiri ja kahdet eri malliset Arctis Pro -headsetit.

Rival 600 -pelihiiren erikoisuudet ovat TrueMove3+-kaksoissensori ja kylkiin asennettavat lisäpainot. Pelkästään lift-off distancea tarkkaileva erillinen sensori kykenee havaitsemaan hiiren nostamisen irti hiirimatosta 0,5 millimetristä millimetriin asti. Kylkiin on mahdollista asentaa painoja, joilla hiiren massaa on mahdollista kasvattaa 96 grammasta 128 grammaan.

Arctis Pro -headsettien Wireless- ja GameDAC-mallit ovat itse kuulokkeiden osalta identtiset, mutta Wireless-malli on nimensä mukaisesti langaton ja GameDac-mallissa on erillinen ESS Sabre 9018 -piiriä käyttävä DAC. Molempien äänenlaatu on jo vakiona erinomainen DTS Headphone:X -tilaäänellä maustettuna, mutta GameDAC-malli tarjoaa vielä bonuksena äänihifistelyyn Hi-Res Audio -tuen. Headset istuu myös kankaisten kuulokepehmusteiden ja pääpannnan ansiosta tukevasti ja ne tuntuvat pidemmissäkin pelisessioissa miellyttäviltä käyttää.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Steelseries Rival 600 -pelihiiri & Arctis Pro -headsetit (Wireless & GameDAC)

NVIDIA valmistuttaa Turing-grafiikkapiirejä useammalla puolijohdevalmistajalla

NVIDIAn Turing-arkkitehtuuriin perustuvat grafiikkapiirit valmistetaan pääosin TSMC:n 12 nanometrin prosessilla, mutta TU102-lippulaivapiiriä valmistetaan ilmeisesti myös Samsungilla käyttäen eri prosessia.

NVIDIA julkaisi maanantaina uuden sukupolven Turing-näytönohjaimet. Voltan tapaan uudet Turing-arkkitehtuuriin perustuvat piirit rakennetaan NVIDIAn mukaan 12 nanometrin valmistusprosessilla.

Useimmissa TU102- tai D18Y-merkintää kantavista piireistä lukee valmistuspaikkana Taiwan, mikä sopii TSMC:n ja sen 12 nanometrin prosessin käytttöön. Expreview on saanut kuitenkin käsiinsä kuvia piiristä, joka käytännössä varmistaa paitsi useamman puolijohdevalmistajan käytön, myös useamman eri valmistusprosessin.

Expreviewin käsiinsä saamassa kuvassa piirin päällä komeilee Taiwanin sijasta Korea, mikä sulkee automaattisesti pois TSMC:n piirin valmistajana, sillä yhtiöllä ei ole tuotantolaitoksia Etelä- tai Pohjois-Koreassa. Sama pätee myös GlobalFoundriesiin ja ainut merkittävä puolijohdevalmistaja, joka toimii Korean niemimaalla, onkin Samsung. Samsungin käyttö ei olisi NVIDIAlle uutta, sillä se on valmistuttanut aiemmin ainakin Pascal-sukupolven GP107- ja GP108-grafiikkapiirejä Samsungin 14 nanometrin prosessilla.

Turingin kohdalla tilanne muuttuu kuitenkin mielenkiintoiseksi sen vuoksi, ettei Samsungilla ole 12 nanometrin valmistusprosessia. Lähimmäs osuvat vaihtoehdot Samsungin valikoimassa ovat eri 14 nanometrin prosessit sekä niistä viritelty 11 nanometrin prosessi.

Jää mielenkiintoiseksi nähdä, onko Taiwanissa ja Koreassa valmistettujen TU102-piirien välillä fyysistä kokoeroa tai esimerkiksi eroavaisuuksia ylikellotuspotentiaalin suhteen. Pascaleiden kohdalla vastaavaa vertailua ei saatu tehtyä, sillä GP107- ja GP108-grafiikkapiirejä valmistettiin vain Samsungilla, ei sekä Samsungilla että TSMC:llä.

Päivitys 23.8.2018:

Teksti saattaa viitata varsinaisen piirivalmistajan sijasta myös paketoinnin hoitaneen tuotantolaitoksen sijaintiin. Kerromme asiasta lisää, mikäli saamme tietoomme mistä tarkalleen on kyse.

Lähde: Expreview

EVGA:n GeForce RTX 2080 ja RTX 2080 Ti Der8auerin ja GamersNexuksen purkuvideolla

GeForce RTX 2080 Ti:stä löytyy todennäköisesti lopulta TU102-grafiikkapiiri, mutta tällä hetkellä sen nimenä komeilee D18Y.

NVIDIAn eilen esittelemät GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet ovat vielä kuukauden päässä kauppoihin saapumisesta, mutta tietyt tahot saavat luonnollisesti uudet huipputuotteet käsiinsä tavallisia kuluttajia aiemmin. GeForce RTX 20 -sarja ei tee tässä poikkeusta, vaan muun muassa huippuylikellottaja Roman ’Der8auer’ Hartung on paljastanut työskentelevänsä jo uutuuksien kimpussa.

Der8auer on päivittänyt Facebook-seinälleen tänään kuvat sekä GeForce RTX 2080- että RTX 2080 Ti -näytönohjaimista ilman jäähdytysratkaisujaan. EVGA:n kanssa yhteistyössä julkaistuissa Hartungin kuvissa näkyvät myös itse grafiikkapiirit hyvin, mikä saa huomion kiinnittymään välittömästi niiden nimiin. GeForce RTX 2080:n grafiikkapiiristä löytyy odotetusti TU104-merkintä, mutta RTX 2080 Ti:n piirissä nimenä komeilee D18Y. Toistaiseksi voidaan vain arvailla, onko kyse vain erittäin aikaisesta engineering sample -versiosta, jossa ei ole lopullista nimeä painettuna, vai mistä on kyse. Piiri on valmistettu merkintöjen perusteella kuluvan vuoden viikolla 26 eli heti juhannuksen jälkeen.

Der8auer vinkkasi Facebookissa lisäksi, että hän on kuvannut yhdessä GamersNexus-sivuston kanssa videot EVGA:n GeForce RTX 2080 Ti XC2 Ultra- ja RTX 2080 FTW3 -näytönohjaimista. Voit katsella videot GamersNexuksen YouTube-kanavalta.

Lähde: Der8auer @ Facebook

Ensimmäiset suorituskykylukemat GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimella julki

Vielä keskeneräisessä versiossa Shadow of the Tomb Raider -pelistä säteenseurantaefektit käytössä GeForce RTX 2080 Ti ylsi keskimäärin noin 30 – 40 FPS:n suorituskykyyn 1080p-resoluutiolla.

NVIDIA julkisti eilen illlalla uudet GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet. Keynote-puheessaan yhtiön toimitusjohtaja Jensen Huang keskittyi suurimman osaa aikaa esittelemään Turing-arkkitehtuurin RT core -ydinten mahdollistamia reaaliaikaisia säteenseurantaefektejä käytännössä.

Huangin keynote-puheesta jäi kuitenkin monen mielestä uupumaan jotain: suorituskykylukemat. NVIDIA ei julkaissut yhdenkään uuden näytönohjaimen suorituskykylukemia nykyisiä näytönohjaimia vastaan, vaan Huang tyytyi toteamaan näytönohjainten olevan kymmenen kertaa Pascal-sukupolvea nopeampia – kunhan testi käyttää hyväkseen sekä RT core-yksikköä että Tensor-ytimiä.

Saksalainen PC Games & Hardware tarjoilee nyt yleisölle ensimmäistä kertaa oikeita suorituskykylukemia uuden malliston lippulaivanäytönohjaimella, GeForce RTX 2080 Ti:llä. Sivusto kuvasi Gamescom-messuilla kameralla pätkän Shadow of the Tomb Raider -pelistä, jossa oli säteenseurantaefektit käytössä. Ruudunpäivitysnopeus oli pätkän alussa 60 – 75 FPS:n välimaastossa, mutta kun valaistusefektejä oli ruudulla enemmän, oli ruudunpäivitysnopeus suuren osan testistä 30 – 40 FPS:n välimaastossa.

Testi ajettiin FullHD- eli 1920×1080-resoluutiolla, mutta tulos ei ole vertailukelpoinen minkään muiden mahdollisten Shadow of the Tomb Raider -testien kanssa säteenseurantaefektien ja keskeneräisen pelin vuoksi. Testistä ei kannata vielä vetää johtopäätöksiä lopullisen version suorituskyvystä, sillä pelin kehittäjät ovat varmistaneet säteenseurantaefektien tulevan peliin vasta ilmestymisen jälkeen tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana julkaistavana päivityksenä.

Lähde: PC Games & Hardware

HMD Global esitteli Nokia 5.1 Plus- ja 6.1 Plus -älypuhelimet globaaleille markkinoille

Nokia 5.1 Plus- ja 6.1 Plus -mallit saapuvat kansainvälisille markkinoille.

HMD Global on esitellyt tänään Intiassa uudet Nokia 5.1 Plus– ja 6.1 Plus -älypuhelimet. Kyseessä on maailmanlaajuisille markkinoille tarkoitetut versiot aiemmin Kiinassa julkaistuista Nokia X5- ja X6-malleista. Kyseessä on HMD Globalin näkemys moderneista alemman keskihintaluokan puhelimista.

Molemmissa ”uutuusmalleissa” on lasinen etu- ja takakuori sekä valtaosan etupuolesta peittävä 19:9-kuvasuhteen 5,8-tuumainen näyttö. 5.1 Plussassa kehys on muovia, 6.1 Plussassa puolestaan metallia. Nokia 6.1 Plus käyttää Snapdragon 636 -järjestelmäpiiriä, kun taasen 5.1 Plus -mallissa käytössä on MediaTekin Helio P60 -piiri. Kamerapuolella molemmissa malleissa on kaksoistakakamera, joka mahdollistaa syvyysterävyysefektin muodostamisen.

Ohjelmistopuolella molemmat puhelimet ovat osana Googlen Android One -ohjelmaa ja tulevat täten saamaan kolme vuotta tietoturvapäivityksiä sekä kaksi vuotta käyttöjärjestelmäpäivityksiä. Android-versiona on 8.1 Oreo, mutta uusi 9.0 Pie -päivitys on luvassa loppuvuoden aikana. Molemmat puhelimet ovat myös Android Enterprise Recommended -hyväksyttyjä.

Nokia 5.1 Plus tekniset tiedot

  • Ulkomitat: 149,5 x 72 x 8,1 mm
  • Paino: 160 grammaa
  • 5,86″ näyttö, 19:9-kuvasuhde, 720 x 1520 pikseliä
  • MediaTek Helio P60 -järjestelmäpiiri (4 x A73 1.8GHz + 4 x A53 1.8GHz, ARM Mali-G72 MP3)
  • 3 Gt RAM-muistia
  • 32 Gt eMMC-tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 400 Gt)
  • LTE-yhteydet (Cat 4)
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac, Bluetooth 4.2, GPS
  • 3,5 mm ääniliitäntä
  • 13 + 5 megapikselin takakamera, f2.0, PDAF, LED-salama
  • 8 megapikselin etukamera, f2.2 aukkosuhde, kiinteä tarkennus
  • 3060 mAh akku, USB Type-C 2.0
  • Android 8.1 Oreo (Android One)

Nokia 6.1 Plus tekniset tiedot

  • Ulkomitat: 147,2 x 70,1 x 7,99 mm (+0,6 mm kameran kohdalta)
  • Paino: 151 grammaa
  • 5,8″ näyttö, 19:9-kuvasuhde, 1080 x 2280 pikseliä, Gorilla Glass 3
  • Qualcomm Snapdragon 636
  • 4 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
  • 64 Gt eMMC 5.1 -tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 400 Gt)
  • LTE-yhteydet Cat.4 (150/50 Mbit/s)
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac, Bluetooth 5.0, GPS
  • 3,5 mm ääniliitäntä
  • 16 + 5 megapikselin takakamera, f2.0, 1,0 um pikselikoko, kaksisävyinen LED-salama
  • 16 megapikselin etukamera, f2.0 aukkosuhde, kiinteä tarkennus
  • 3060 mAh akku, USB Type-C 2.0, Quick Charge 3.0 -pikalataus
  • Android 8.1 Oreo (Android One)

Syyskuussa kauppoihin tulevan Nokia 5.1 Plussan kansainvälinen ohjehinta on 199 euroa, mutta se saattaa vaihdella hieman markkinakohtaisesti. Nokia 6.1 Plussalle ilmoitetettiin ainoastaan Intian markkinoiden hinta (15999 INR = 199 euroa). Tällä tietoa kumpikaan malli ei ole tulossa kauppoihin Suomessa.

Lähteet: Nokia (1)(2)