Oppo esitteli näytön alle sijoitetun etukameraratkaisunsa Shanghaissa

Näytön alle sijoitettu etukamera nähdään kohta markkinoilla, mutta kuvanlaadussa on tehtävä vielä kompromisseja.

Oppo on esitellyt tänään MWC Shanghai -tapahtuman avajaispäivänä oman toteutuksensa näytön alle sijoitetusta etukameraratkaisusta, jota se kiusoitteli jo aiemmin sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla. Yritys ei vielä paljastanut milloin uutuustekniikkaa käyttävä puhelin nähdään markkinoilla, mutta kertoi sen tapahtuvan ”lähitulevaisuudessa”.

Oppon mukaan kameran päällä olevaan näyttöön on toteutettu uusi pikselirakenne ja näyttöpaneelissa on käytetty uutta tarkoitukseen suunniteltua läpinäkyvää materiaalia. Näytön kuvanlaatu ei Oppon mukaan kärsi kameran kohdalla ja myös kosketuksentunnistus on toiminnassa. Kameran tarkkoja teknisiä ominaisuuksia ei paljastettu, mutta sen kerrotaan käyttävän tavanomaista suuriaukkoisempaa objektiivia, suurikokoisempaa sensoria sekä suurempaa pikselikokoa.

Oppo kertoo tiedostavansa ratkaisun aiheuttamat haasteet kuvanlaadussa ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja Brian Shen varoitteli jo etukäteen, ettei odotuksia kuvanlaadun suhteen kannata asettaa liian korkealle. Kuvanlaadun kerrotaan olevan tällä hetkellä keskiluokan puhelimien tasolla. Yritys kertoo kehittäneensä kolme erilaista algoritmia kameran kuvanlaadun parantamiseksi. Niillä pyritään parantamaan kuvan värejä ja dynamiikkaa sekä estämään sumuisuutta kuvassa.

Lähteet: Twitter (1)(2)(3), The Verge, GSMArena, Engadget

UL Benchmarks julkaisi 3DMark PCI Express -testin

3DMark PCI Express -testi on tarkoitettu näytönohjaimen ja prosessorin välisen todellisen kaistan mittaamiseen, eikä esimerkiksi harvoin PCI Express -kaistasta kiinni jäävän pelisuorituskyvyn mittaamiseen.

UL Benchmarks eli entinen Futuremark on julkaissut uuden testin 3DMark-testiohjelmistoonsa. 3DMarkin uusi testiosio keskittyy AMD:n Ryzen 3000 -sarjan mukana markkinoille tulevaan PCI Express 4.0 -väylään.

3DMark PCI Express Feature Test -testiosio on nimensä mukaisesti PCI Express -väylän ominaisuuksien ja nopeuden testaamiseen tarkoitettu testiosio. Testi on ajoitettu yhteen ensimmäisten kuluttajamarkkinoille saapuvien PCI Express 4.0 -standardia tukevien laitteiden julkaisun kanssa.

UL Benchmarksin mukaan testi on suunniteltu ottamaan kaikki irti uuden väylästandardin tarjoamasta lisäkaistasta ja se saturoidaan syöttämällä prosessorilta suuria määriä verteksi- ja tekstuuridataa joka ruutua varten. Yhtiö kuitenkin huomauttaa, että kyse on synteettisestä testistä, joka on suunniteltu nimenomaan täyttämään koko kaista, eikä vastaavia eroja eri PCI Express -versioiden välillä odoteta nähtävän peleissä. Se soveltuu kuitenkin hyvin myös vanhempien versioiden todellisen PCI Express -kaistan mittaamiseen. Käytössä oleva kaista riippuu paitsi emolevystä ja näytönohjaimesta, myös muun muassa siitä mihin PCI Express -paikkaan näytönohjain on asetettu ja väylään liittyvistä BIOS-asetuksista.

Testi tukee kaikkia DirectX 12 -yhteensopivia erillisnäytönohjaimia. Integroidut ja ulkoiset näytönohjaimet eivät ole tuettuja ja useamman näytönohjaimen konfiguraatiossa testi ajetaan ensisijaisella grafiikkapiirillä.

PCI Express Feature Test on ilmainen päivitys 3DMark Advanced Edition- ja Professional Edition -versioille. 3DMark Advanced Edition on parhaillaan 85 %:n alennuksessa Steamissa, jolloin sen hinnaksi jää 3,74 euroa. Advanced Edition sisältää 3DMarkin kaikki testiosiot.

Lähde: UL Benchmarks

Cybereason paljasti maailmanlaajuisen Soft Cell -hyökkäyksen teleoperaattoreiden verkkoihin

Soft Cell -hyökkäysten tavoitteen kerrotaan olevan operaattoreiden teletunnistetiedot, joiden avulla hyökkääjät voivat seurata haluamiensa yksilöiden liikkeitä erittäin tarkasti.

Bostonilainen tietoturvayritys Cybereason on paljastanut maailmanlaajuisen matkapuhelinverkkoihin kohdistuneen hyökkäyksen, jolle se on antanut nimen Soft Cell. Yhtiön tutkijoiden mukaan kyse on suuren skaalan vakoilusta ja todennäköisimmin hyökkääjien takaa löytyy jokin valtiollinen taho.

Cybereasonin paljastaman Soft Cell -vakoiluhyökkäyksen kerrotaan päässeen sisään yli kymmeneen matkapuhelinverkkoon. Yhtiö ei nimeä saastuneita verkkoja, mutta kertoo ettei se ole ainakaan vielä havainnut hyökkäyksiä pohjoisamerikkalaisiin verkkoihin. Tilanteen kuitenkin kerrotaan elävän koko ajan, eikä tällä hetkellä ole merkkejä hyökkäyksien loppumisesta.

Hyökkääjien kerrotaan tunkeutuneen verkkoihin käyttäen internettiin avoinna olemia palveluntarjoajien palvelimia, joihin tunkeutumalla se on saanut ongittua pääsyn niiden verkkoihin. Kun hyökkääjät ovat saaneet ongittua tunnukset kyllin syvälle verkkoon ja saaneet pääsyn sopivalle palvelimelle, on siihen istutettu VPN-yhteyden mahdollistava työkalu helpottamaan tulevia hyökkäyksiä. Hyökkääjät ovat saaneet haltuunsa palveluntarjoajien toimialueen ohjauskoneita ja sitä kautta pääsyn koko verkkoon ja lopulliseen kohteeseen eli palveluntarjoajien teletunnistetietoihin (call detail record, CDR). Teletunnistetietojen avulla hyökkääjät voivat seurata ja paikallistaa haluttuja henkilöitä. Cybereasonin mukaan he ovat tunnistaneet ainakin 20 yksittäiseen henkilöön kohdistettua seurantaa.

Cybereasonin mukaan hyökkääjät ovat käyttäneet APT10-hakkeriryhmän hyökkäystapoja ja työkaluja. APT10:n takaa uskotaan olevan Kiinan valtion takaama ryhmä, mutta tästä ei ole varmuutta. Yhtiön mukaan on mahdollista, että hyökkääjät tulevat Kiinasta, mutta että on yhtä mahdollista, että hyökkääjät haluavat vain ohjata epäilyt Kiinaa vastaan.

Lähteet: Cybereason, TechCrunch

Uusi artikkeli: Suuri näytönohjaintesti GeForce vs Radeon (2019)

Testasimme 30 näytönohjainta NVIDIAn ja AMD:n leiristä viimeisen 7 vuoden ajalta nykypäivän AAA- ja esports-peleissä.

Monilta löytyy pelitietokoneestaan muutaman vuoden vanha näytönohjain, joten päätimme testata, miten vanhemmat näytönohjaimet suoriutuvat uusimmissa AAA- ja suosituissa esports-peleissä sekä vertasimme suorituskykyä uudempiin malleihin.

Tätä artikkelia varten testasimme suoraviivaisesti jopa 30 näytönohjainta sekä NVIDIAlta että AMD:ltä. Vanhimmat testin näytönohjaimet ovat jo yli 7 vuotta vanhoja ja uusimmat pari kuukautta sitten julkaistuja. Testien resoluutioiksi valitsimme tällä hetkellä kaksi yleisintä eli Full HD:n (1920×1080) ja Quad HD:n (2560×1440). Testipeleinä mukana ovat Shadow of the Tomb Raider ja Battlefield V edustamassa AAA-luokan pelejä sekä Player Unknown’s Battlegrounds, Fortnite Battle Royale ja Counter Strike: Global Offensive esports-näkökulmaa.

Taulukoissa näytönohjaimet jaettiin suorituskyvyn perusteella eri resoluutioille ja kuvanlaatuasetuksille. Pidimme jokaisella resoluutiolla ja kuvanlaatuasetuksilla kriteerinä 60 FPS:n keskimääräistä ruudunpäivitysnopeutta ja 55 FPS:n 99. persentiiliä.

Lue artikkeli: Suuri näytönohjaintesti GeForce vs Radeon (2019)

Espanjalaissivusto otti varaslähdön ja julkaisi oman Ryzen 5 3600 testinsä ennakkoon

Espanjalaisen El Chapusaz Informáticon julkaisemat testit ovat paikoin erittäin lupaavia, mutta käytetyn X470-emolevyn BIOS-tuki prosessorille näyttää vielä osittain vajaavaiselta esimerkiksi rikkinäisen ylikellotuksen osalta.

AMD julkisti Ryzen 3000 -sarjan prosessorit Computex 2019- ja E3 2019 -messuilla. Prosessorit saapuvat myyntiin 7. heinäkuuta, mutta El Chapuzas Informático on päättänyt ottaa varaslähdön ja julkaista alustavan Ryzen 5 3600 -testinsä jo nyt.

Espanjalaissivuston mukaan se olisi voinut julkaista Ryzen 5 3600 -arvostelunsa jo parikin viikkoa sitten, mutta se halusi odottaa parempaa BIOS-tukea uusille prosessoreille. Nyt sivuston kuppi on kuitenkin valunut yli ja arvostelu on julkaistu, vaikka sivusto toteaakin ainakin ylikellotusominaisuuksien olevan rikki Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 WiFi -emolevyn nykyisellä F40-BIOSilla, joka ainakin nimellisesti lisäsi täyden tuen uusille prosessoreille. Testeissä käytettiin lisäksi G.Skillin FlareX DDR4-3200 -muisteja ja NVIDIAn GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition -näytönohjainta.

El Chapuzas Informáticon testeissä prosessorin suorituskyky on paikoin erittäin vakuuttavaa, mutta etenkin muistilatenssit vaikuttavat huolestuttavankin heikoilta. Cinebench R15- ja R20 -testeissä prosessorin yhden ytimen suorituskyky on varsin vakuuttavalla tasolla, R15:ssä se nettoaa yhdellä ytimellä 196 ja R20:ssa 478 pistettä, kun Ryzen 7 2700X saa samoissa testeissä 176 ja 424 pistettä ja Core i9-9900K 204 ja 497 pistettä. Moniydintesteissä se jää kuitenkin luonnollisesti useammalla ytimellä varustettujen verrokkien jalkoihin. R15-moniydintestissä prosessori sai pisteitä 1561, kun viime sukupolven Ryzen 5 2600 sai vain 1286 pistettä, tulos riitti samalla ensimmäisen sukupolven 8-ytimisen Ryzen 7 1700X:n peittoamiseen. Sama trendi jatkuu myös esimerkiksi wPrime-testissä.

Huolestuttavimmat tulokset testeissä ovat ilman muuta muistitestit. Muistilatenssitestissä sivusto mittasi tulokseksi 80,5 ns, mikä on hädin tuskin Athlon 200GE:tä parempi ja selvästi esimerkiksi Ryzen 7 1700X:n 75,6 ns:ää heikompi tulos. Viime sukupolven Ryzen 7 2700X ja 5 2600 saivat tuloksiksiin 66,3 ja 68,8 ns. Aida64:n muistitesteissä prosessorin kopiointi- ja kirjoitusnopeudet ovat hyvällä tasolla, mutta muistin kirjoitusnopeus suorastaan surkea: 25 600 Mt/s. Verrokiksi esimerkiksi Athlon 200GE saa hitaammilla DDR4-2666-muisteilla tuloksekseen 39 427 Mt/s, kun muiden testiprosessoreiden tulokset ovat oletettasti DDR4-3200-muisteilla 48 000 Mt/s:n tuntumassa. Todennäköisesti surkealle kirjoitustulokselle löytyy kuitenkin selitys esimerkiksi puutteellisesta BIOS-tuesta tai muusta vastaavasta, jolle voidaan odottaa korjausta ennen prosessoreiden julkaisua.

3D-puolella synteettisissä testeissä prosessorin suorituskyky RTX 2080 Ti -näytönohjaimen rinnalla on erittäin lupaavaa. Se on testistä riippuen joko tasoissa tai selvästi edellä Ryzen 7 2700X:ää ja peittoaa, joskin virhemarginaaliin jäävällä erolla, jopa Core i9-9900K:n 3DMark Port Royalissa. Prosessori peittoaa 2700X:n myös pelitesteissä lukuun ottamatta Total War: Warhammer 2:ta, jossa molempien tulos on identtinen. Core i9-9900K:n saavuttamisesta ei kuitenkaan ole toivoa ainakaan testatuilla neljällä pelillä.

Lähde: El Chapuzas Informático

AMD:n uudet Ryzen 3000 -sarjan prosessorit Geekbench-testivuodoissa

Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden vuotaneet testit on ajettu yhtä poikkeusta lukuunottamatta viime sukupolven X470-piirisarjaan perustuvilla emolevyillä.

AMD julkisti Ryzen 3000 -sarjan prosessorit Computex 2019 -messuilla ja täydensi valikoimaa vielä 16-ytimisellä mallilla E3-messuilla. Nyt nettiin on alkanut valua ensimmäisiä testivuotoja uusilla prosessoreilla AMD:n ulkopuolelta.

Tuttu luottovuotaja Tum Apisak on twiitannut linkit Ryzen 5 3600:n ja Ryzen 7 3800X:n ensimmäisiin Geekbench-tuloksiin. 3600 on päässyt Geekbenchiin sekä X470- että X570-emolevyillä, mutta 3800X vain X470-emolevyllä. Lisäksi Geekbench-vuotoihin on mahtunut tunnistamaton ”AMD 100-000000033-01” -nimellä tunnistuva 16-ytiminen Ryzen 3000 -sarjan edustaja, jonka kellotaajuudet eivät täsmää Ryzen 9 3950X:n kanssa.

Ryzen 5 3600 saa vuodetuissa Geekbench-testeissä suurin piirtein virhemarginaaliin mahtuvat tulokset, kun huomioidaan että testit on ajettu eri Geekbench-versioilla. X470-emolevyllä ajetuissa testeissä prosessorille mitataan yhdellä ytimellä pistemääräksi 5358 ja X570-emolevyllä 5390 pistettä. Moniydintesteissä pisteämäärät olivat X470:llä 27485 ja X570:llä 26371 pistettä.

Ryzen 7 3800X nappaa X470-emolevyllä yhdellä ytimellä 5406 pistettä ja moniydintestissä 34059 pistettä. Tunnistamattomaksi jäävällä 16-ytimisellä prosessorilla vastaavat pisteet ovat 5868 ja 61072, joita voidaan pitää etenkin yhden ytimen osalta oudonkin korkeina, sillä prosessorin kellotaajuudet ovat selvästi Ryzen 7 3800X:ää pienemmät. Ryzen 7 3800X:n kellotaajuudet ovat 3,9 / 4,5 GHz, kun tunnistamattoman 16-ytimisen prosessorin kellotaajuudet ovat 3,3 / 4,3 GHz.

Lähteet: Tum Apisak @ Twitter (1), (2), (3), (4)

Raspberry Foundation julkaisi 4K-resoluutioon kykenevän Raspberry Pi 4 Model B:n

Raspberry Pi 4 Model B jatkaa tutulla linjallaan, mutta selvästi aiempaa tehokkaamman ja paremmin ominaisuuksin varustellun raudan kera.

Suosituista minitietokoneistaan tuttu Raspberry Foundation on julkaissut uuden sukupolven Raspberry Pi 4:n. Tarkemmin kyse on tuttuun tapaan Model B -versiosta, joka pakkaa tuttuun kokoluokkaan selvästi aiempaa tehokkaampaa rautaa.

Raspberry Pi 4 Model B:n merkittävimpiä uudistuksia ovat selvästi järeämpi Broadcomin BCM2711-järjestelmäpiiri, joka on varustettu neljällä 1,5 GHz:n Cortex-A72-ytimellä ja VideoCore VI -grafiikkaohjaimella. Päivittyneen järjestelmäpiirin myötä Pi tukee nyt uutena ominaisuutena OpenGL ES 3.0:aa ja videonpurussa tuettuina ovat sekä H.265 4Kp60 että H.264 1080p60. Järjestelmäpiirin tueksi voi valita oman makunsa mukaan 1, 2 tai 4 Gt LPDDR4-muistia. Tallennustilasta on vastuussa edelleen microSD-korttipaikka.

Uudesta Pi:stä saa kuvaa ulos nyt kahdesta micro-HDMI-portista, jotka tukevat parhaimillaan 4K-resoluutiota 60 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi laitteesta löytyy luonnollisesti 3,5 mm:n AV-portti joka tukee komposiittivideo- ja ääniulostuloa sekä MIPI DSI -liitin. Kameralle on luonnollisesti edelleen tuttu MIPI CSI -liitin.

Aiemmin USB-väylän päässä sijainnut gigabitin verkko-ohjain on nyt natiivisti järjestelmäpiirillä ja tarjoaa siten täyden kaistan. Langattomia verkkoyhteyksiä on tarjolla tuttuun tapaan 802.11 b/g/n/ac -standardin mukaisesti WiFinä ja Bluetooth-tuki on päivittynyt nyt 5.0-versioon. Neljän USB 2.0:n sijasta uudessa Pi:ssä on tuki kahdelle USB 2.0- ja kahdelle USB 3.0 -liittimelle. Virransyötön microUSB-liitin on lisäksi korvattu USB Type-C -liittimellä, mutta myös GPIO:ta ja verkkoliitäntää voidaan käyttää edelleen virransyöttöön.

Raspberry Pi 4 Model B saapuu myyntiin välittömästi. 1 gigatavun muistilla varustetun version veroton suositushinta on 35 dollaria, 2 Gt:n 45 dollaria ja 4 Gt:n 55 dollaria. Suomen osalta Raspberry Pin virallinen edustus tapahtuu tanskalaisen Raspberrypi.dk-verkkokaupan ja ruotsalaisen Electrokitin kautta. Raspberrypi.dk:ssa hinnat ovat 1 Gt:n mallille 46,83 euroa, 2 Gt:n 57,57 euroa ja 4 Gt:n 66,96 euroa ja Electrokitissä 45,90, 58,74 ja 72,65 euroa.

Lähde: Raspberry Pi

Huawei julkisti nova 5 -älypuhelimet sekä MediaPad M6 -taulutietokoneet Kiinassa

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa laitteiden mahdollisesta saatavuudesta Euroopassa.

Huawei julkisti odotetusti viime perjantaina uudet nova 5 -älypuhelimensa sekä MediaPad M6 -taulutietokoneet. Uuteen nova 5 -mallistoon sisältyy kolme versiota – nova 5 Pro, nova 5 sekä nova 5i. MediaPad M6 -mallistossa on 8,4- ja 10,8-tuumaiset versiot.

Nova 5 ja nova 5 Pro ovat järjestelmäpiiriä ja tallennustilavariantteja lukuun ottamatta identtisiä keskenään. Molempien keskeisiä ominaisuuksia ovat lovellinen 6,39-tuumainen Full HD+ OLED -näyttö, kahdeksan gigatavun RAM-muisti, 32 megapikselin etukamera, 48 + 16 + 2 + 2 megapikselin neloistakakamera sekä 3500 mAh akku 40 watin pikalatauksella. Pro-mallissa on Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja 128 sekä 256 Gt:n tallennustilavaihtoehdot. Nova 5 on puolestaan tarjolla uudella Kirin 810 -järjestelmäpiirillä ja vain 128 Gt:n tallennustilalla.

Nova 5i on kolmikon edullisin vaihtoehto ja se eroaa kalliimmista versioista sekä fyysisesti että tekniseltä toteutukseltaan. 5i tarjoaa kamerareiällisen 6,4-tuumaisen Full HD+ IPS-näytön, Kirin 710F -järjestelmäpiirin, 6 tai 8 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa, 24 megapikselin etukameran, 24 + 8 + 2 + 2 megapikselin neloistakakameran sekä 4000 mAh akun 18 watin pikalatauksella.

Uudet MediaPad M6 -taulutietokoneet ovat näytön ja akun kokoa lukuun ottamatta identtisiä keskenään. Molemmissa on QHD-tarkkuuden LCD-näyttö, uusimman sukupolven Kirin 980 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 tai 128 Gt tallennustilaa, kahdeksan megapikselin etukamera, 13 megapikselin takakamera, Harman Kardonin neloiskaiuttimet, USB Type-C -liitäntä ja Android 9 -käyttöjärjestelmä. MediaPad M6 8.4:n akun kapasiteetti on 6100 mAh ja MediaPad M6 10.8:n 7500 mAh.

Nova 5i:n hinnat alkavat Kiinassa 2199 yuanista (280 €), 5:n 2799 yuanista (357 €) ja 5 Pron 2999 yuanista (385 €). MediaPad M6 -mallien (8,4″ ja 10,8″) lähtöhinnat ovat Kiinassa 1999 ja 2299 yuania. Toistaiseksi ei ole tietoa aikooko yritys tuoda uutuuksiaan myyntiin myös Kiinan ulkopuolella.

Huawei esitteli uuden keskihintaluokan puhelimiin suunnatun Kirin 810 -järjestelmäpiirin

24.6.2019 - 14:13 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

Huawein uusi seitsemän nanometrin viivanleveydellä valmistettava järjestelmäpiiri on suunnattu ylemmän keskiluokan puhelimiin.

Huawei esitteli juhannusaattona Kiinassa uuden keskihintaluokan älypuhelimiin suunnatun Kirin 810 -järjestelmäpiirinsä. Piiri valmistetaan samalla seitsemän nanometrin prosessilla kuin yrityksen Kirin 980 -huippupiiri.

Kirin 810 sisältää yhteensä kahdeksan prosessoriydintä, joista kaksi on 2,27 GHz:n maksimikellotaajuudella toimivia korkean suorituskyvyn Cortex-A76-ytimiä ja kuusi 1,88 GHz:n maksimikellotaajuudella toimivia alhaisemman virrankulutuksen Cortex-A55-ytimiä. Mali-G52 MP6 GPU:n mainostetaan tarjoavan peräti 162 % parempaa suorituskykyä Kirin 710 -piiriin nähden. Kirin 810:n sisältämän DaVinci NPU -tekoälysuorittimen kehutaan päihittävän jopa Snapdragon 855- ja Helio P90 -piirit tekoälytehtävissä.

Qualcommin Snapdragon 730 -piiriin nähden valmistaja lupaa 11-13 % parempaa prosessorisuorituskykyä sekä peräti 44 % parempaa grafiikkasuorituskykyä. Ensimmäisten AnTuTu-testitulosten perusteella Kirin 810 olisi hieman suorituskykyisempi kuin Snapdragon 730 sekä merkittävästi suorituskykyisempi kuin Kirin 710 -piiri. Ensimmäinen uutuuspiiriä käyttävä puhelin on uunituore Huawei Nova 5.

Lähde: MyDrivers (käännös), Weibo

io-tech toivottaa rentouttavaa Juhannusta!

io-techin toimitus hipsii juhannuksen viettoon ja suosittelee samaa myös lukijoille!

Viimeisetkin io-techin porukan työnarkomaanit vetäytyvät nyt juhannuksen viettoon ja palaamme takaisin toimistolle maanantaina. Hieman epävakaasta sääennusteesta huolimatta ottakaa rennosti ja nauttikaa lämpimästä säästä sekä vuoden valoisimmasta ajasta. Muistakaa juhlia kohtuudella, käyttää pelastusliivejä vesillä ja pitää kavereista huolta!

Heti juhannusviikonlopun jälkeen odotettavissa on ainakin alkuperäisestä aikataulustaan myöhässä oleva Asus ZenFone 6 -artikkeli ja Sampsa uppoutuu tulevien AMD-julkaisujen testaamisurakkaan.

P.S. Postaa kommenttiketjuun (asiallinen) kuva omasta juhannuksenvietostasi. Arvomme juhannuksen jälkeen jotain pientä yhdelle onnekkaalle kuvan laittaneelle (Petrus ei saa osallistua).

Terveisin io-techin toimitus: Sampsa, Juha, Petrus, Niko ja Juha U