Uutiset
Live: io-techin Tekniikkapodcast (52/2021)
io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä Tekniikkapodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikottainen Tekniikkapodcast esitetään poikkeuksellisesti tänään torstaina 30. joulukuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina. Tekniikkapodcast lähetetään suorana YouTubessa. Äänessä ovat tällä viikolla Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.
Käymme viikottaisissa livepodcasteissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.
io-techin viikon Tekniikkapodcast on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:
Live: io-techin Tekniikkapodcast (52/2021)
io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä Tekniikkapodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.
Uusi artikkeli: Testissä Motorola Moto g51 5G
Testasimme Motorolan 269 euron hintaisen Moto g51 5G -älypuhelimen Snapdragon 480 Plus -järjestelmäpiirillä.

io-techin testipenkkiin ehti vielä ennen vuoden loppua Motorolan tuore 269 euron suositushinnalla varustettu Moto g51 -älypuhelin, jonka sisällä sykkii Qualcommin Snapdragon 480 Plus -järjestelmäpiiri. Piirin parina on 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt tallennustilaa ja 5000 mAh:n akku. Puhelimen Full HD+ -resoluutioinen ja 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä näyttö on kooltaan peräti 6,8 tuumaa ja laitteen kamerajärjestelmä muodostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 2 megapikselin syvyystietokamerasta.
Artikkelissa tutustumme Motorolan Moto g51 5G -älypuhelimeen reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta hieman täysimittaista testirutiinia lyhyemmässä muodossa.
Lue artikkeli: Testissä Motorola Moto g51 5G
Uusi artikkeli: Testissä Motorola Moto g51 5G
Testasimme Motorolan 269 euron hintaisen Moto g51 5G -älypuhelimen Snapdragon 480 Plus -järjestelmäpiirillä.
AMD kertoo lisää Zen 4 -arkkitehtuurista CES-messujen 2022 Product Premiere -julkaisutilaisuudessa
Uusien Zen 4 -tietojen ohella yhtiön julkaisutapahtumalta odotetaan Zen 3 V-Cache -prosessoreita ja uusia RDNA2 -näytönohjaimia.

AMD on varmistanut jo aiemmin tulevansa pitämään keynote-esityksen tammikuussa ensi vuoden messukauden starttaavilla CES 2022 -messuilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko keynote ennalta nauhoitettu esitys, vai pidetäänkö se paikan päällä, sillä myös AMD:n kerrotaan rajoittavan läsnäoloaan messuilla koronapandemian vuoksi. Oli tapahtuma virtuaalinen tai ei, se tulee katsottavaksi myös kotistudioista käsin netin välityksellä.
AMD on brändännyt oman CES-tilaisuutensa 2022 Product Premiereksi, mikä antaa vahvan lupauksen paitsi tuotejulkaisuista, myös vähintään vilkaisusta koko ensi vuoden kattaukseen. Yhtiöltä odotetaan alkuvuodesta ainakin uusia Zen 3 V-Cache -prosessoreita sekä uusia RDNA2-näytönohjaimia edulliseen luokkaan.
Myöhemmin samana vuonna odotuksissa on myös uuden prosessorikannan mukanaan tuovat Zen 4 -prosessorit. AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster onkin varmistanut jo haastattelussa, että yhtiö tulee kertomaan lisää yksityiskohtia itse Zen 4 -arkkitehtuurista jo CES-messuilla, vaikkei kaikkea kerralla tullakaan paljastamaan.
Zen 3 V-Cache- ja Zen 4 -prosessoreiden lisäksi AMD:n odotetaan julkaisevan ensi vuonna myös uusia RDNA3-arkkitehtuurin näytönohjaimia, mutta niiden aikataulu on muita enemmän avoin ainakin huhukentällä. RDNA3:n odotetaan tuovan prosessoripuolelta tutun ”pikkusirut” myös näytönohjainten puolelle. Huhukentällä Navi 31:n ja 32:n odotetaan perustuvan erillisiin IO-siruihin ja GCD-laskentasiruihin, kun muut mahdolliset Navi 3x:t olisivat tuttuun tapaan yhden sirun ratkaisuja.
Päivitys: AMD on varmistanut, että se tulee jättäytymään ulos CES 2022 -messuilta fyysisten näytteillepanojen ja vastaavien osalta. Luvassa on siis virtuaalinen keynote-esitys ja 2022 Product Premiere -tapahtuma.
Lähde: Tom’s Hardware
AMD kertoo lisää Zen 4 -arkkitehtuurista CES-messujen 2022 Product Premiere -julkaisutilaisuudessa
Uusien Zen 4 -tietojen ohella yhtiön julkaisutapahtumalta odotetaan Zen 3 V-Cache -prosessoreita ja uusia RDNA2 -näytönohjaimia.
Asuksen ROG Maximus Z690 Hero -emolevyillä kärähdysriski – tarkista kondensaattorin asennussuunta!
Muutamilla käyttäjillä on emolevy hajonnut käytössä ja ongelma on ilmennyt kärähtäneiden mosfetien tai 53-vikakoodin myötä.

Asuksen vajaan 700 euron hintaisella ROG Maximus Z690 Hero -emolevyllä on havaittu vakava ongelma, joka pahimmissa tapauksessa käräyttää piirilevyltä kaksi mosfetia. Ongelmista on raportoitu muun muassa Redditissä ja Asuksen omalla tukifoorumilla sekä asiaa on käsitelty Buildzoidin ja Jayztwocentin Youtube-videoilla.
Useiden kuvien perusteella ongelmana on DDR5-muistiliittimien yläpuolelle asennettu SMD eli pintaliitosmallinen tantaalikondensaattori, joka saattaa olla asennettu tehtaalla väärinpäin. Ongelmatapauksissa kondensaattorin +-napa eli vaalea viiva on asennettu vasemmalle, jolloin seurauksena on ajanmyötä emolevyn rikkoontuminen. Raporttien perusteella viereiset mosfetit ovat kirjaimellisesti kärähtäneet tai DDR5-muistit eivät enää tunnistu ja antavat debug-ledeihin vikakoodiksi 53.
io-techin testilabrasta löytyvässä ROG Maximus Z690 Hero -emolevyssä kondensaattori on asennettu oikeinpäin eli +-napa on oikealla.
Olemme pyytäneet aiheesta lausuntoa Asukselta, mutta sillä välin kehotamme kaikkia ROG Maximus Z690 Hero -emolevyjen omistajia tarkistamaan oman emolevynsä kondensaattorin asennussuunnan. Jos kondensaattorin +-napa on vasemmalle, suosittelemme ottamaan välittömästi yhteyttä myyjäliikkeeseen.
Lähde: Asus ROG Global Forum, Reddit 1, 2
Asuksen ROG Maximus Z690 Hero -emolevyillä kärähdysriski – tarkista kondensaattorin asennussuunta!
Muutamilla käyttäjillä on emolevy hajonnut käytössä ja ongelma on ilmennyt kärähtäneiden mosfetien tai 53-vikakoodin myötä.
Intelin kannettaviin suunnattu Alder Lake-P ensimmäisessä testivuodossa
Uudistuneen nimeämisen myötä Core i5-1250P -nimellä tunnettava mobiiliprosessori sisältää neljä P- ja kahdeksan E-ydintä.

Intelin uudet 12. sukupolven Core -prosessorit ovat nostaneet yhtiön 14 nanometrin syvistä vesistä ja se näkyy myös suorituskyvyssä. Yhtiön jo julkaistut prosessorit ovat lunastaneet omat paikkansa ja vuotaneet tulokset tulevista edullisemmista malleista lupaavat kylmää kyytiä AMD:n nykytarjonnalle samassa luokassa.
Nyt nettiin on vuotanut ensimmäisiä tuloksia tulevilla Alder Lake-P -koodinimellisillä mobiiliprosessoreilla. Alder Lake-P on asemoitu korvaamaan aiempien sukupolvien H-mallisto ja sisältää parhaimmillaan 6 P- ja 8 E-ydintä. Koodinimen merkitsevän kirjaimen vaihtumisen lisäksi Intel on päättänyt uudistaa samalla myös prosessoreidensa nimeämistä jälleen kerran.
Twitter-tili Benchleaks on löytänyt Geekbenchin tulostietokannasta nyt ensimmäisen tuloksen tulevalla Core i5-1250P -prosessorilla MSI:n Prestige 14 A12SC -kannettavassa. Kyseessä on 12-ytiminen ja 16 säiettä samanaikaisesti suorittava Alder Lake-P -variantti, eli siinä on käytössä neljä P-ydintä ja kahdeksan E-ydintä. Prosessorin TDP-arvo on Alder Lake-P -sarjassa kiinni ydinkonfiguraatiosta ja 4+8-ytimen konfiguraatiossa se on 28 wattia. 6+8-ytimellä TDP-arvo olisi 45 ja 2+8-ytimellä 15 wattia. Core i5-1250P -prosessori toimi testin aikana Benchleaksin mukaan pienimmillään 3715 MHz:n ja korkeimmillaan 4368 MHz:n kellotaajuudella keskimääräisen taajuuden osuessa 3947 MHz:iin. Peruskellotaajuudeksi prosessorille raportoidaan Geekbenchin toimesta 2,1 GHz ja ”maksimikellotaajuudeksi” selvästi virheellinen 598 MHz.
Geeekbench ei ole parhaassa maineessa mitä etenkään x86-prosessoreiden suorituskykymittauksiin tulee, mutta sitä voidaan pitää vähintään suuntaa antavana. Testin mukaan Core i5-1250P saavutti yhdellä ytimellä 1611 ja kaikilla ytimillään 8789 pistettä. Benchleaks valitsi twiitissään verrokikseen AMD:n työpöytäpuolen Ryzen 7 5800X:n, jolle tulokset eivät pärjää, mutta VideoCardz haki Geekbenchin tietokannasta toiseksi vertailukohdaksi keskimääräisen Core i7-11800H -tuloksen. Core i7-11800H on Tiger Lake -arkkitehtuuriin perustuva 10 nanometrin prosessilla valmistettava prosessori, jossa on kahdeksan ydintä, jotka suorittavat Hyper-Threading-SMT-tuen avulla 16 säiettä. Prosessorin TDP-arvo on 45 wattia. Edes korkeampi TDP-arvo ei kuitenkaan auta, sillä prosessori nappaa testistä tuloksikseen keskimäärin 1467 ja 7933 pistettä, eli selvästi 28 watin TDP:llä varustetun i5-1250P:n 1611 ja 8789 pisteen tuloksia heikommat lukemat.
Läheet: Geekbench, Benchleaks @ Twitter
Intelin kannettaviin suunnattu Alder Lake-P ensimmäisessä testivuodossa
Uudistuneen nimeämisen myötä Core i5-1250P -nimellä tunnettava mobiiliprosessori sisältää neljä P- ja kahdeksan E-ydintä.
Uusi artikkeli: Testissä Apple Watch Series 7 (41 mm, GPS + Cellular)
Testasimme Applen uuden Apple Watch Series 7:n 41 mm:n mallin LTE-yhteyksien kera.

io-techin uusimmassa älykelloartikkelissa testipenkkiin on päässyt Applen uusin Series 7 -älykello pienemmässä koossaan LTE-yhteyksillä varustettuna. Apple Watch Series 7 -mallisto tuo mukanaan edeltäjästään millillä kasvaneet näytön halkaisijat, minkä myötä pienemmän mallin koko on uutuudessa 41 mm ja suuremman puolestaan 45 mm. Kasvaneen näytön lisäksi kelloihin on tuotu ensimmäistä kertaa virallinen IP6X-sertifikaatti pölyä vastaan ja kellon latausnopeutta on parannettu. Muilta ominaisuuksiltaan uutuudet muistuttavat monin osin edeltäjiään, eli viime vuonna julkaistuja Series 6 -kelloja.
Testiartikkelissa tutustumme LTE-yhteyksillä varustettuun 41 mm:n versioon Apple Watch Series 7:stä noin kahden viikon käyttöjakson pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä Apple Watch Series 7 (41 mm, GPS + Cellular)
Uusi artikkeli: Testissä Apple Watch Series 7 (41 mm, GPS + Cellular)
Testasimme Applen uuden Apple Watch Series 7:n 41 mm:n mallin LTE-yhteyksien kera.
Xiaomi julkaisi odotetusti uuden Xiaomi 12 -malliston Kiinassa
Mallisto koostuu Snapdragon 8 Gen 1:n sisältävistä Xiaomi 12:sta ja 12 Prosta sekä Snapdragon 870:n tarjoavasta Xiaomi 12X:stä.

Xiaomi on julkistanut tänään Kiinassa uudet Xiaomi 12 -älypuhelimet, jotka ovat jo pidemmän aikaan olleet myös huhujen kohteena. Mallisto koostuu kaiken kaikkiaan kolmesta puhelimesta – Xiaomi 12X, Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro.
Perusmalliksi sijoittuva Xiaomi 12 paljastui tilaisuudessa vuotojen mukaisesti uuden muotoilun ja edeltäjäänsä pienemmän 6,28-tuumaisen näytön omaavaksi. Niin ikään vuodoista jo odotetun Full HD+ -resoluution 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävän AMOLED-näytön suojana puhelimessa on edeltäjämallista tuttuun tapaan Gorilla Glass Victus -suojalasi ja näytön luvataan yltävän 1100 nitin maksimikirkkauteen.
Keskellä näytön ylälaitaa reiässä sijaitsee puhelimen 32 megapikselin etukamera ja takakuoren puolella puolestaan ovat puhelimen pääkamera, jonka sensorina toimii 50 megapikselin Sony IMX766. Pääkameran parina on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja Xiaomi 11 -sarjasta tuttu 5 megapikselin telemakrokamera.
Sisuksissa sykkii odotetusti Qualcommin tuore Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 8 tai 12 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. Puhelimelle syöttää virtaa 4500 mAh:n akku, joka tukee 67 watin pikalatausta, 50 watin langatonta pikalatausta ja 10 watin käänteistä langatonta latausta.
Kalliimmaksi sijoittuva Xiaomi 12 Pro puolestaan tarjoaa suuremman 6,73-tuumaisen näytön, mutta muuten muotoilultaan se on identtinen edullisemman sisaruksensa kanssa. Suuremman näytön mukana myös sen resoluutiota on kasvatettu 1440p-tasolle saakka, minkä lisäksi maksimikirkkaus yltää peräti 1500 nitiin (cd/m2)
Sisuskalujen osalta puhelimen sisällä sykkii ymmärrettävästi saman Snapdragon 8 Gen 1, mutta suuremman ulkokuoren myötä akku on aavistuksen isompi 4600 mAh. Myös latausominaisuudet ovat kehittyneemmät, sillä langallisen latauksen maksiminopeus on Xiaomi 11T Prosta tutut 120 wattia.
Kameroiden osalta Pro puolestaan tarjoaa nimensä edestä päivitystä. Pääkamerana toimii Sonyn 50 megapikselin IMX707-sensori, minkä lisäksi myös puhelin tarjoaa niin ikään 50 megapikselin resoluutiolla ja 48 mm:n polttovälillä varustetun tele- ja 50 megapikselin resoluutiolla ja 14 mm:n polttovälillä varustetun ultralaajakulmakameran.
Hieman yllättäen Xiaomi julkaisi 12-sarjaansa myös kolmannen laitteen – Xiaomi 12X. Kyseessä on perusmallin kanssa ulkorunkonsa jakava laite, joka tarjoaa myös perusmallista tutut 6,28-tuumaisen näytön, 4500 mAh:n akun, 67 watin pikalatauksen ja 50 megapikselin pääkameran. Se erottuu kuitenkin Xiaomi 12:sta pienitehoisemman Snapdragon 870 -järjestelmäpiirin ja pois jätetyn langattoman latauksen myötä.
Xiaomi 12 -mallisto tulee Kiinassa saataville tammikuussa. Xiaomi 12:n hinnat alkavat 8 / 128 Gt:n muistikonfiguraatiolla 3699 yuanista (n.510 €) ja korkeimmillaan se maksaa 12 / 256 Gt:n mallina 4399 yuania (n. 610 €). Xiaomi 12 Pron hinnat alkavat 8 / 128 Gt:n mallina 4699 yuanista (n. 650 €) ja korkeimmillaan se maksaa 12 / 256 Gt:n muisteilla 5399 yuania (n. 750 €). Xiaomi 12X:n yhinnat puolestaan alkavat 3199 yuanista (n. 440 €).
Ainakin osan Xiaomi 12 -mallistosta voi odottaa tulevaksi myös länsimaiden markkinoille ensi vuoden alkupuoliskon aikana.
Lähteet: Xiaomi@Weibo, Xiaomi@Weibo, Xiaomi (1), (2), (3)
Xiaomi julkaisi odotetusti uuden Xiaomi 12 -malliston Kiinassa
Mallisto koostuu Snapdragon 8 Gen 1:n sisältävistä Xiaomi 12:sta ja 12 Prosta sekä Snapdragon 870:n tarjoavasta Xiaomi 12X:stä.
CES 2022 -messujen näytteilleasettajat peruvat osallistumisiaan koronapandemian vuoksi
Esimerkiksi Intel on peruuttanut koko messuosastonsa ja tuo pelipaikoille vain pienen vapaaehtoisporukan. Muita osin tai kokonaan osallistumisensa peruneita ovat esimerkiksi AMD, Google, Lenovo, Meta ja NVIDIA.

Uutisoimme aiemmin vuoden käynnistävistä CES 2022 -messuista, jotka pidetään tauon jälkeen jälkeen fyysisenä tapahtumana 5.-9. tammikuuta 2022. Nyt uusimpien koronakäänteiden myötä näyttää kuitenkin siltä, että fyysiset messut jäävät torsoksi, kun näytteilleasettajat ovat alkaneet perua osallistumisiaan.
Koronapandemian runtelema messumaailma näytti hetken jo tekevän vahvan paluun CES 2022 -messuilla, mutta etenkin omikron-virusmuunnoksen levitessä useat näytteilleasettajat ovat jo ilmoittaneet peruneensa osallistumisen messuille joko osittain tai kokonaan. CESin järjestäjien mukaan tosin peruuntumiset johtuisivat enemmän piiripulasta kuin koronapandemiasta.
Esimerkiksi Intel on kertonut, että yhtiöllä tulee olemaan paikalla vapaaehtoisia edustajia, mutta yhtiön varsinaista messuosastoa on turha lähteä etsimään. Yhtiön suunnittelemat tapahtumat messuilla, kuten odotettu keynote-esitys, tullaan pitämään virtuaalisina. Intel myös varmisti, että ainakin heidän kohdallaan päätöksessä on kyse nimenomaan koronaviruksen omikronvariantin leviämisestä ja sen aiheuttamasta uhasta.
Intelin lisäksi tähän mennessä ainakin Amazon, AT&T, Google, GM, iHeartRadio, Lenovo, Meta, Pinterest, T-Mobile, Twitter, ja Waymo ovat ilmoittaneet peruuttavansa vähintään täysmittaisen osallistumisensa, vaikka jotain edustusta yhtiöiltä messuilla olisikin. Lisäksi AMD:n ja Samsungin kerrotaan rajoittaneen osallistumistaan, NVIDIAn pitävän vain virtuaalisen keynote-esityksen ja Sonyn tarkkailevan parhaillaan tilanteen kehittymistä.
Päivitys: AMD ja MSI ovat varmistaneet jättäytyvänsä pois fyysisiltä CES 2022 -messuilta ja järjestevänsä esittelynsä virtuaalisina.
Lähteet: Tom’s Hardware, Verge
CES 2022 -messujen näytteilleasettajat peruvat osallistumisiaan koronapandemian vuoksi
Esimerkiksi Intel on peruuttanut koko messuosastonsa ja tuo pelipaikoille vain pienen vapaaehtoisporukan. Muita osin tai kokonaan osallistumisensa peruneita ovat esimerkiksi AMD, Google, Lenovo, Meta ja NVIDIA.
Intelin tuleva Arc-pelinäytönohjain Ashes of the Singularity -testissä
Tom’s Hardwaren mukaan tulos voisi viitata jopa RTX 3070 Ti- tai 3080-tason suorituskykyyn ainakin tässä nimenomaisessa sovelluksessa.

Intel valmistautuu parhaillaan julkaisemaan uudet Xe-HPG-arkkitehtuuriin Arc-näytönohjaimia heti ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Alchemist-koodinimellä tunnettu ensimmäisen sukupolven Xe-HPG-arkkitehtuuri kattaa nykytiedon valossa kaksi sirua, DG2-512:n ja DG2-128:n.
Tähänastiset vuodot ovat pääasiassa koskeneet DG2-128-sirua, joka on vain pykälää yhtiön integroituja Xe-näytönohjaimia järeämpi. Nyt vuorossa on kuitenkin DG2-512, jonka taakse on kasattu enemmänkin odotuksia.
Tutun Twitter-vuotaja Tum Apisakin löytämissä tuloksissa vain ”Intel® Xe Graphics” nimellä tässä vaiheessa tunnistuva näytönohjain saavutti Ashes of the Singularity -testissä Medium_1080p-asetuksilla keskimäärin 126,9 FPS:n näytönohjaimen, kun Core i9-12900K-prosessorilla sen kaverina olisi riittänyt menohaluja 145,8 FPS:ään asti.
Valitettavasti testisovelluksen luonteen vuoksi tuloksista ei voi vetää vielä kovin pitkälle vieviä johtopäätöksiä, mutta ainakin suunta on oikea. Tom’s Hardwaren mukaan AotS:n tulostietokannasta löytyy esimerkiksi Core i9-12900K ja RTX 3090 -kombolla löytyy samoin asetuksin tuloksia, joissa sekä GPU:n että CPU:n FPS on väliltä 140-170. Sivusto huomauttaa kuitenkin heti perään, että siinä missä 3090-tulokset ovat 11-30 % parempia, on nopein RTX 2060 tulos vain 17 % hitaampi kuin Intelin näytönohjaimen lukemat.
Lähteet: Tum Apisak @ Twitter, Tom’s Hardware
Intelin tuleva Arc-pelinäytönohjain Ashes of the Singularity -testissä
Tom’s Hardwaren mukaan tulos voisi viitata jopa RTX 3070 Ti- tai 3080-tason suorituskykyyn ainakin tässä nimenomaisessa sovelluksessa.
Samsungin Galaxy Store -kauppapaikasta löydettiin sovelluksia, jotka voivat levittää haittaohjelmia
Useat kauppapaikasta löytyvät Showbox-piraattielokuvaohjelmistoa kopioivat sovellukset kykenevät mahdollisesti lataamaan haittaohjelmistoja puhelimelle.

Samsungin Galaxy Store -sovelluskaupasta on löydetty sovelluksia, jotka mahdollistavat haittaohjelmien asentamisen puhelimeen.
Android Police uutisoi kauppapaikasta löytyvän useita piraattielokuvien jakeluun keskittyneen Showbox-sovelluksen kloonia, jotka Googlen oma Play Protect -virustorjunta tunnistaa haitallisiksi. Sivuston mukaan sovelluksista löytyykin useita pienempiä varoituksia riskiohjelmista mainosohjelmiin, minkä lisäksi osa sovelluksista pyytää myös tavanomaista enemmän käyttöoikeuksia, kuten yhteystietojen, puhelulokien ja puheluiden käyttöoikeudet.
Suoranaisia haittaohjelmia sovelluksista ei siis löytynyt, mutta Android Policen tavoittaman tietoturva-analyytikko linxctin mukaan sovellukset ovat mainosohjelmistonsa kautta kykeneviä lataamaan ja ajamaan muuta koodia, joka voi sisältää myös suoria haittaohjelmia. Linuxctin mukaan tällaiselle ulkopuolisen ohjelmiston lataamiselle ja suorittamiselle on hyvin vähän niin sanotusti laillisia käyttötarkoituksia, minkä myötä ominaisuus on lähtökohtaisesti luokiteltu turvattomaksi.
Samsungin Galaxy Store -sovelluskauppa ei ilmoita sovellusten latausmääriä, joten sovellusten levinneisyydestä voi tehdä vain arvioita, mutta yhteensä kaikilla löydetyillä sovelluksilla on satoja arvioita, joista useat jopa mainitsevat mahdolliset haittaohjelmat. Alkuperäinen Showroom-sovellus, jota kopioineista ohjelmistoista tietoturvaongelmat löydettiin, ei ole ollut Android Policen mukaan käytössä viimeiseen kahteen vuoteen.
Samsung ei ole ensimmäinen mahdollisista tietoturvaongelmista kärsinyt sovelluskaupan tarjoaja ja uutisoimmekin aiemmin Huawein AppGallery-sovelluskaupasta löytyneistä troijalaisista.
Lähde: Android Police
Samsungin Galaxy Store -kauppapaikasta löydettiin sovelluksia, jotka voivat levittää haittaohjelmia
Useat kauppapaikasta löytyvät Showbox-piraattielokuvaohjelmistoa kopioivat sovellukset kykenevät mahdollisesti lataamaan haittaohjelmistoja puhelimelle.