Video: Honor 20 Pron kamera tositoimissa

4.9.2019 - 20:23 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (7)

Kuvasimme Honor 20 Prolla ja sen neljän kameran avustamana vauhdikkaita aktiviteetteja Youtube-videolle.

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Honorin kanssa.

io-techin aktiviteettipäivänä ajettiin kilpaa Kartingia ja maastossa Yamahan YXZ1000R Side-by-Side -ajoneuvolla. Tapahtumat tallennettiin Honor 20 Pro -puhelimella, jossa on neljän kameraa ja runsaasti uusinta valokuvaus- ja videoteknologiaa, joka mahdollistaa ammattimaisen kuvauksen heikommassakin valaistuksessa.

Videolla otetaan selvää, miten ja millaisella kuvanlaadulla tänä päivänä puhelinta voi käyttää esimerkiksi kuvaamaan vauhdikasta aktiviteettia esimerkiksi osaksi Youtube-videota.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Asus ja Acer esittelivät pelikannettavia 300 hertsin näytöllä

Ensimmäinen Asuksen pelikannettava 300 hertsin virkistystaajuudella ja 3 millisekunnin GtG-vasteajalla tulee saataville lokakuussa. Acerin kannettava saapuu myyntiin marraskuussa.

Asus ja Acer esittelivät IFA-messujen yhteydessä pelikannettavia 300 hertsin näytöllä. Asuksen lehdistötilaisuudessa paneelien valmistajaa ei kuitenkaan paljastettu ja ominaisuuksista kerrottiin toistaiseksi vain kolmen millisekunnin gray-to-gray-vasteaika, 100 % sRGB-väriavaruus ja Pantone-validointi väreille.

Asukselta ensimmäisenä markkinoille saapuu 17-tuumaisella Full HD -resoluution näytöllä lokakuussa ROG Zephyrus S GX701 -kannettava, joka on varustettu GeForce RTX 2080 -näytönohjaimella ja 6-ytimisellä Core i7-9750H -prosessorilla. Ensi vuonna tulossa on 15- ja 17-tuumaiset Strix Scar III -kannettavat GeForce RTX 2070 -näytönohjaimella.

Acer puolestaan päivitti Predator Triton 500 -pelikannettavansa 15,6-tuumaisella 300 hertsin IPS-näytöllä ja se saapuu Euroopassa myyntiin 2699 euron hintaan marraskuussa.

300 hertsin paneelin käytännön hyöty kannettavissa on iso kysymysmerkki sillä kovinkaan moni peli ei yllä niin korkeille ruudunpäivitysnopeuksille. Lisäksi eroa esimerkiksi nykyisiin markkinoilla oleviin 240 hertsin paneeleihin saattaa olla lähes mahdoton havaita. Asus on joka tapauksessa ollut edelläkävijä kannettavien näyttöpaneelien nopeuksissa ja se on lanseerannut ensimmäisenä markkinoille ROG-pelikannettavissaan myös 120, 144 ja 240 hertsin näytöt.

Lähde: Asus & Acer

BeQuietilta houkuttelevasti hinnoiteltu Pure Base 500 -miditornikotelo

Pure Base 500 on BeQuietin malliston uusi hinnat-alkaen-malli.

Saksalainen BeQuiet! on esitellyt uuden alle 100 euron hintaluokkaan asemoidun Pure Base 500 -miditornikotelon. Kotelon etupaneeli-, kyljet- ja irrotettava umpinainen magneettikiinnitteinen kattopaneeli ovat vuorattu äänenvaimennusmateriaalilla. Vaihtoehtoisesti saatavilla on myös lasikylkinen versio.

Pure Base 500 on yhteensopiva suurimmillaan ATX-kokoisten emolevyjen kanssa ja se tarjoaa hyvin tilaa suurille lisäkorteille, prosessoricoolereille ja virtalähteille. Jäähdytyksestä huolehtii kaksi esiasennettua 140 mm:n Pure Wings 2 -tuuletinta ja paikat löytyy yhteensä kaikkiaan kuudelle tuulettimelle. Eteen on mahdollista asentaa jopa 360 mm:n ja kattoon 240 mm:n jäähdytin.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 450 x 231 x 463 mm (S x L x K)
  • Paino: 6,95 kg (ikkunaversio 7,53 kg)
  • Materiaali: Teräs, ABS-muovi (karkaistu lasi)
  • Yhteensopivat emolevyt: ATX, micro-ATX, mini-ITX
  • 3,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
  • 2,5 tuuman levypaikat: 5 kpl
  • Laajennuskorttipaikat: 7 kpl
  • Lisäkorttien maksimipituus: 369 mm
  • ATX-virtalähteen maksimipituus: 259 mm
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 190 mm
  • Tuuletinpaikat:  3 x 120 tai 2 x 140 mm edessä, 1 x 120/140 mm takana, 2 x 120/140 mm katossa,
  • Tuulettimet: 2 x 140 mm Pure Wings 2 (900 RPM, 17,1 dBA, 55,8 CFM)
  • Jäähdytinyhteensopivuus: jopa 280/360 mm edessä, 240 mm katossa, 120/140 mm takana

Pure Base 500 tulee saataville syyskuun puolivälistä lähtien mustana, harmaana ja valkoisena ikkuna- sekä umpikylkisenä. Mustan värivaihtoehdon suositushinta on teräskylkisenä 69,90 euroa ja lasikylkisenä 79,90 euroa. Valkoinen ja harmaa värivaihtoehto ovat kuusi euroa kalliimpia.

Lähteet: BeQuiet! (1)(2)

Intelin 5-ytiminen Lakefield 3DMark-vuodossa

Lakefieldissä on varsin erikoisesti 5 ydintä: yksi tehokas Sunny Cove ja neljä vähävirtaista Tremontia.

Intel esitteli Foveros-paketointiteknologian ja ensimmäisen siihen perustuvan prototyyppisirun jo viime vuoden joulukuussa. Vuoden alussa yhtiö paljasti ensimmäisen Foveros-piirin koodinimeksi Lakefield.

Lakefield on Intelin kuvailun mukaan hybridiprosessori, sillä se hyödyntää yhtä tehokasta Sunny Cove- ja neljää vähävirtaista Tremont-ydintä. Sunny Cove on tuttu Core-sarjan prosessoreista ja Tremont uuden sukupolven Atom-ydin. Lisäksi Lakefieldistä löytyy muun muassa Gen11-grafiikkaohjain.

Twitteristä tuttu vuotaja Tum Apisak on julkaissut nyt ensimmäiset tiedot Lakefield-prototyypistä testikäytössä. UL Benchmarksin 3DMark-testin tulostiedoista leikatussa kuvassa prosessori tunnistuu Genuine Intel(R) CPU 0000 @ 2.50 GHz -nimellä, mikä on tuttu nimi Intelin aiemmista julkaisemattomista Engineering Sample -prosessoreista.

Vaikka nimessä mainitaan 2,5 GHz, tunnistaa 3DMarkin SystemInfo prosessorin peruskellotaajuudeksi 3,1 GHz ja maksimi Turbo-kellotaajuudeksi 3166 MHz. Ei olisi kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun 3DMark tulkitsee julkaisemattoman prosessorin kellotaajuuksia väärin.

Lakefieldiksi prosessori paljastuu viimeistään prosessoriydinten kohdalla, sillä prosessorissa on varsin erikoisesti viisi ydintä. Tulkinnan vahvistaa käytetty emolevy, Intel Corporation Lakefield LPDDR4x T4 RVP.

Valitettavasti Tum Apisak ei julkaissut kuvaa varsinaisesta tuloksesta Gen11-grafiikkaohjaimella. Hän kuitenkin mainitsee twiitissään GPU Scoren olevan 11xx ja Physics Scoren 52xx pistettä Fire Strike -testissä.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

Google julkaisi Android 10 -käyttöjärjestelmän vapaaseen jakeluun

Android Q -nimellä kehitysvaiheessa tunnettu käyttöjärjestelmä on nyt käynyt läpi tarvittavan beetatestausvaiheen ja tullut jakeluun lopullisena versiona tuetuille puhelimille.

Google on julkaissut virallisesti Android 10 -käyttöjärjestelmän jakeluun. Android Q -kehitysnimellä tunnetun käyttöjärjestelmäversion myötä yhtiö jätti hyvästit jälkiruokiin ja muihin herkkuihin viitanneisiin lempinimiin ja jatkossa käyttöjärjestelmän eri versiot erottuvat vain numeroinnin mukaan.

Google nostaa Android 10:n esittelysivuilla esiin kymmenen uutta tai päivittynyttä ominaisuutta: Live Caption, Smart Reply, Sound Amplifier, Gesture Navigation, Dark theme, Privacy Controls, Location Controls, Security Updates, Focus Mode ja Family Link. Olemme käsitelleet käyttöjärjestelmän uudistuksia ja uusia ominaisuuksia myös useissa aiemmissa uutisissamme.

Live Caption on puheentunnistusta hyödyntävä ominaisuus, joka mahdollistaa tekstistysten lisäämisen videoihin ja muihin nauhoitteisiin automaattisesti. Ominaisuus on toteutettu täysin paikallisesti, eikä se siten vaadi Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyttä. Smart Reply puolestaan lukee viestit ja ehdottaa niihin nopeita automaattivastauksia kuten ennenkin, jonka lisäksi se osaa esimerkiksi tunnistaa viestistä osoitteen ja ehdottaa sen avaamista karttasovelluksella. Ominaisuus toimii tekstiviestien lisäksi ainakin joillain viestisovelluksilla, joista erikseen mainitaan Signal.

Sound Amplifier on nimensä mukaisesti ohjelmistopohjainen äänen vahvistin. Se mahdollistaa paitsi äänenvoimakkuuden nostamisen automaattisesti äänekkäässä ympäristössä, myös taustamelun suodattamisen. Gesture Navigation on Android 10:n uusi eleisiin perustuva käyttöjärjestelmän hallintatapa. Se poistaa ruudulta perinteiset koti-, taakse- ja moniajokuvakkeet ruudun alalaidassa olevalla palkilla, joka toimii ankkurina tietyille eleille. Esimerkiksi taaksepäin pyyhkäisy tapahtuu näytön reunalta keskelle pyyhkäisemällä, kotiruutuun pääsee alapalkista ylöspäin pyyhkäisemällä ja moniajovalikkoon samaan tapaan kuin kotiruutuun, mutta pysäyttämällä liike noin kesken ylös pyyhkäisyn.

Dark theme eli tumma teema on tervetullut ja itsensä jo nimellään selittävä ominaisuus. Tumma teema ulottuu käyttöjärjestelmän lisäksi ainakin Googlen omiin sovelluksiin. Ominaisuus tulee automaattisesti käyttöön kun puhelin siirtyy virransäästötilaan, mutta sen voi pitää päällä myös akun varaustasosta riippumatta. Androidin asetuksista löytyy nyt uudistettu yksityisyysvalikko, joka mahdollistaa esimerkiksi mitä dataa käyttäjän toimista puhelimessa kerätään talteen ja mitkä sovellukset pääsevät näkemään sijaintisi. Valikosta voi lisäksi kytkeä kohdistetun mainonnan pois päältä. Security Updates viittaa taas Android 10:n uuteen tapaan toimittaa tietoturvapäivityksiä käyttäjille. Käyttöjärjestelmällä järjestelmäpäivitykset, tietoturvapäivitykset ja yksityissuojaan liittyvät korjaukset voidaan toimittaa Play Kaupan kautta sovelluspäivitysten tapaan.

Focus mode on uusi beetavaiheessa oleva asetus, joka mahdollistaa tiettyjen sovellusten pistämisen jäähylle häiritsemästä esimerkiksi työntekoa. Family Link taas mahdollistaa puhelimen käytön rajoittamisen esimerkiksi lapsilta. Sovelluksen avulla voidaan rajoittaa ruudun päälläoloaikaa, rajoittaa eri sovellusten käyttöä ja paikallistaa puhelimen.

Android 10 on nyt saatavilla yhtiön omille Pixel-puhelimille. Eri valmistajien Android-puhelimille se julkaistaan kunkin valmistajan oman aikataulun mukaisesti.

Lähteet: Google (1), (2)

AMD: Alhaisiin Boost-kellotaajuuksiin syynä BIOS-ongelma – päivitys tulossa

Ensi viikolla julkaistava BIOS-päivitys parantaa uusien 3. sukupolven Ryzen-prosessoreiden Boost-ominaisuuden toimintaa.

AMD on saanut osakseen runsaasti ihmittelyä ja kritiikkiä uusien 3. sukupolven Ryzen-prosessoreiden Boost-kellotaajuuksista, jotka ovat käytännön tasolla jääneet alhaisemmiksi kuin myyntipakkauksessa luvatut lukemat. Aihetta ovat käsitelleet niin Gamers Nexus kuin saksalainen ylikellottaja Der8auer Youtube-videoillaan. Lisää hämmennystä on aiheuttanut se, että AMD ei ole toistaiseksi kertonut kovinkaan tarkkoja yksityiskohtia Boost-ominaisuutensa toiminnasta ja optimaalisista olosuhteista, kuten lämpötilasta, virrankulutuksesta tai kuormasta.

io-techin omissa testeissä ainoastaan Ryzen 5 3600:n kellotaajuus nousi yhden säikeen Blender-rasituksessa luvattuun 4,2 GHz:n Boost-taajuuteen, kun muilla prosessoreilla jäätiin noin 100-300 MHz alle Boost-maksimiarvojen.

AMD on nyt antanut aiheeseen liittyen virallisen lausunnon, jossa se kertoo tarkkailleensa käyttäjäpalautetta ja löytäneensä ongelman biosista, joka laskee Boost-kellotaajuutta joissain tilanteissa. Yhtiö on parhaillaan valmistelemassa BIOS-päivitystä yhteistyössä emolevyvalmistajien kanssa, joka korjaa edellä mainitun ongelman ja sisältää muutamia uusia optimointeja Boost-ominaisuuteen. BIOS-päivityksen aikataulusta kerrotaan tarkemmin 10. syyskuuta.

Yhtiön julkaisema lausunto kokonaisuudessaan:

AMD is pleased with the strong momentum of 3rd Gen AMD Ryzen™ processors in the PC enthusiast and gaming communities. We closely monitor community feedback on our products and understand that some 3rd Gen AMD Ryzen users are reporting boost clock speeds below the expected processor boost frequency. While processor boost frequency is dependent on many variables including workload, system design, and cooling solution, we have closely reviewed the feedback from our customers and have identified an issue in our firmware that reduces boost frequency in some situations.  We are in the process of preparing a BIOS update for our motherboard partners that addresses that issue and includes additional boost performance optimizations. We will provide an update on September 10 to the community regarding the availability of the BIOS.

Lähde: AMD

Samsung julkisti Galaxy A90 5G -älypuhelimen Snapdragon 855 -piirillä

Ominaisuuksillaan uusi A90 5G astuu osittain Galaxy S10 ja Note10-mallien varpaille.

Samsung on julkistanut odotetusti uuden Galaxy A90 5G -älypuhelimen IFA-messujen kynnyksellä. Kyseessä on kolmas 5G-yhteydet tarjoava puhelinmalli yrityksen valikoimissa ja samalla se hämärtää entisestään Galaxy S- ja Galaxy A -mallistojen välistä rajaa.

Tekniseltä toteutukseltaan A90 5G tunkeutuu lippulaivapuhelimien tontille useammallakin eri osa-alueella. Siinä on suurikokoinen 6,7-tuumainen Super AMOLED -näyttö, markkinoiden huipulle asemoituva Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri sekä 4500 mAh akku 25 watin pikalatauksella. 5G-ominaisuudet on toteutettu Qualcommin Snapdragon X50 -modeemipiirillä ja puhelin tukee Non-Standalone-yhteyksiä sekä alle 6 GHz:n taajuusaluetta.

Toisin kuin io-techinkin hiljattain testaamassa A80-mallissa, kameratoteutus ei ole kääntyvää mallia, vaan etupuolella sijaitsee oma näyttöloveen sijoitettu 32 megapikselin etukamera ja takakuoren ylänurkassa sijaitsee 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulma ja 5 megapikselin syvyystietokamera.

Käyttöjärjestelmänä laitteessa on One UI:lla kuorrutettu Android 9 Pie ja lisäksi A90 tukee ensimmäisenä A-sarjan mallina Samsungin DeX-työpöytätilaa.

Samsung Galaxy A90 5G:n tekniset ominaisuudet:

  • Fyysiset mitat: 164,8 x 76,4 x 8,4 mm
  • Paino: 206 grammaa
  • Rakenne: alumiinirunko, 3D lasi
  • 6,7” 1080 x 2400 Super AMOLED -näyttö, 20:9 kuvasuhde
  • Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, Snapdragon X50 5G -modeemi
  • 6 tai 8 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
  • 128 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
  • 5G NSA, Sub 6 GHz, LTE-A, WiFi, Bluetooth 5.0
  • Kolmoistakakamera:
    • 48 megapikselin pääkamera, laajakulmaobjektiivi, f2.0, Dual Pixel -tarkennus
    • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.2, 123 asteen kuvakulma
    • 5 megapikselin syvyystietokamera, f2.2
  • Etukamera: 32 Mpix, f2.0
  • 4500 mAh akku, USB Type-C, 25 watin pikalataus (USB PD)
  • Android 9 Pie, One UI

A90 5G tulee myyntiin Etelä-Koreassa jo huomenna, mutta hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. io-techin saamien tietojen mukaan A90 5G ei ole näillä näkymin tulossa myyntiin Suomessa.

Lähde: Samsung

HMD Globalin liikevaihto kasvoi, mutta myös tappiot lisääntyivät selvästi viime vuonna

Liikevaihdon kasvu oli odotettua pienempää ja tappiot kasvoivat lähes kolminkertaisiksi.

HMD Globalin tuotteista vastaava Juho Sarvikas on vahvistanut Helsingin Sanomille yrityksen viime vuoden keskeisimmät tilinpäätöstiedot, joita on odotettu jo useamman kuukauden ajan. HMD Globalin liikevaihto oli viime vuonna 2,4 miljardia euroa, eli runsaat 30 % enemmän kuin vuonna 2017 (1,8 miljardia euroa). Yritys tahkosi kuitenkin tappiota peräti 189 miljoonan euron edestä, eli lähes kolminkertaisesti vuoteen 2017 nähden (65 miljoonaa euroa). Puhelimia yritys toimitti 80 miljoonaa kappaletta, eli noin 10 miljoonaa kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tuloksia tarkastellessa on huomionarvoista, että vuosi 2017 oli yrityksen ensimmäinen vuosi markkinoilla ja tuotteiden globaali myynti pääsi kunnolla vauhtiin vasta vuoden puolivälin paikkeilla. Sarvikkaan mukaan yrityksen viime vuoden tappiot johtuvat pääosin uusista investoinneista, joilla yhtiö pyrkii turvamaan kilpailukykynsä tulevaisuudessa.

Hänen mukaansa yritys on investoinut paljon mm. jakeluun, mikä viitannee osaltaan jakelu- ja myyntitoimintojen siirtymiseen FIH Mobilen omistaman TNS Mobilen alaisuudesta HMD:n itsensä hoidettavaksi. Sarvikkaan mukaan HMD Global on Euroopassa viiden suurimman älypuhelinvalmistajan joukossa.

HMD Globalin osaomistaja ja yhteistyökumppani FIH Mobile vahvisti alkuvuonna julkaisemassaan raportissa, ettei se aio enää valmistaa HMD Globalille puhelinmalleja tappiolla, jonka myötä HMD on siirtynyt valmistamaan osan puhelimistaan muilla sopimusvalmistajilla. Tämä on aiheuttanut varmasti osaltaan sisäistä myllerrystä ja uudelleenjärjestelyn tarvetta yrityksen sisäisissä toiminnoissa.

Sarvikas vahvisti myös HS:lle käynnissä olevan uuden rahoituskierroksen, josta FIH Mobile kirjoitti jo aiemmin puolivuotiskatsauksessaan. Aiemmasta sadan miljoonan rahoituskierroksesta HMD tiedotti toukokuussa 2018.

Lähde: Helsingin Sanomat

Huippuylikellottaja Der8auer: Vain murto-osa Ryzen 3000 -prosessoreista yltää mainostettuihin kellotaajuuksiin

Der8auer keräsi tiedot reilulta 2700 Ryzen 3000 -prosessorin omistajalta niiden todellisista Boost-kellotaajuuksista vaihtelevin emolevyin ja jäähdytysratkaisuin. AMD lupaa virallisesti mainostetut Boost-kellotaajuudet vain optimitilanteessa.

AMD:n heinäkuussa julkaisemat Ryzen 3000 -sarjan prosessorit saivat pääosin erittäin positiivisen vastaanoton. Ihmetystä ja kritiikkiä prosessoreille on tullut pääosin kellotaajuuksista, jotka eivät vastaa käytännössä paketin ilmoittamaa maksimikellotaajuutta.

Saksalainen huippuylikellottaja Roman ’Der8auer’ Hartung päätti tutkia asiaa tarkemmin. Liki 3000 eri käyttäjää toimitti Hartungin toimeksiannosta prosessorinsa kellotaajuudet Cinebench R15 -testissä. Cinebench R15 valittiin testiin AMD:n ohjeistuksesta, samoin kuin kellotaajuuksien tarkkailuun käytetty HWinfo. Tuloksia saatiin kerättyä yhteensä 2726 kappaletta ja ne antoivat samalla näkymän ainakin Hartungin tavoittaman yleisön markkinaosuuksiin. Lukujen mukaan suosituin uusista prosessoreista on Ryzen 7 3700X 40 %:n osuudella ennen Ryzen 9 3900X:ää (26 %) ja Ryzen 5 3600:aa (21%). Ryzen 5 3600X löytyi 7 %:lla ja Ryzen 7 3800X 6 %:lla osallistujista.

Hartungin keräämien tulosten perusteella Ryzen 5 3600 -prosessoreista puolet yltää mainostettuun Boost-kellotaajuuteen tai korkeammalle. 3600X:n kohdalla luvut ovat puolestaan rumaa luettavaa, vain noin 10 % prosessoreista ylti mainostettuihin Boost-kellotaajuuksiin tai korkeammalle. Ryzen 7 3700X:n kohdalla luku oli noin 15 % ja 3800X:n reilut 26 %. Vielä toistaiseksi lippulaivamallin paikalla istuvista Ryzen 9 3900X -prosessoreista mainostettuihin lukuihin ylti vain reilut 5 %.

Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden todellisiin kellotaajuuksiin vaikuttaa luonnollisesti prosessorin jäähdytys ja sen myötä lämpötila, mutta myös käytetty emolevy ja BIOS-versio. Esimerkiksi HardwareSurveyn tekemässä tutkimuksessa saman Ryzen 7 3800X -prosessorin todellinen Boost-kellotaajuus vaihteli käytetyn emolevyn perusteella suurimmillaan yli 200 MHz saman ytimen kohdalla. Toisaalta myös samalla emolevyllä tulokset voivat vaihdella huomattavasti. HardwareSurveyn testissä parhaimmaksi osoittautuneella Gigabyte X570 Aorus Extreme -emolevyllä ajetuissa Hartungin keräämissä tuloksissa todellinen Boost-kellotaajuus vaihteli 4,2 ja 4,7 GHz:n välissä. Näiden tulosten kohdalla on kuitenkin muistettava myös se, että Hartungin keräämät tulokset on ajettu lukuisilla erilaisilla jäähdyttimillä. Hän kertoo videolla karsineensa tuloksista kuitenkin huomattavan järeät jäähdytysratkaisut, kuten alle 10 asteesen jäähdytetyn vesikierron.

AMD:n virallisen kannan mukaan Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden pitäisi yltää mainostettuihin Boost-kellotaajuuksiin, kunhan olosuhteet ovat kunnossa. Yhtiö ei ole kuitenkaan tarkentanut millaiset sen määrittelemät olosuhteet tälle ovat.

Uusi artikkeli: Testissä AMD Ryzen 5 3600 & 3600X

Testissä AMD:n uusista 3. sukupolven Ryzen-prosessoreista edullisimmat 6-ytimiset Ryzen 5 3600- ja 3600X-mallit.

AMD julkaisi heinäkuun alussa uudet Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen 3000 -sarjan prosessorit. Nyt io-techin testivuorossa ovat malliston edullisimmat prosessorit eli reilun 200 euron hintaiset 6-ytimiset Ryzen 5 3600 ja 3600X.

Tutustumme artikkelissa prosessoreiden ominaisuuksiin, rasituskellotaajuuksiin ja vakiocoolereiden jäähdytystehoon. Mukana on myös kattavat prosessori- ja  3D-testit sekä tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit. Ensisijaisina vertailukohtina Intelin leiristä ovat mukana Core i5-9600K- ja 9400F-mallit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen 5 3600 & 3600X