NVIDIA julkaisi uudet GeForce 419.35 -ajurit näytönohjaimilleen
Uudet GeForce-ajurit lisäävät Game Ready -leimat Apex Legends-, Devil May Cry 5- ja The Division II -peleille, jonka lisäksi ne laajentavat virallisesti tuettujen G-Sync Compatible -näyttöjen listaa kolmella uudella näytöllä.
NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 419.35 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat Kepler-arkkitehtuuria ja sitä uudempia yhtiön näytönohjaimia.
GeForce 419.35 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat Apex Legendsille, Devil May Cry 5:lle ja Tom Clancy’s The Division II:lle. Lisäksi ajureissa on uudet tai päivitetyt 3D Vision -profiilit Devil May Cry 5:lle (Not recommended) ja Total War: Three Kingdomsille (Fair).
Uudet ajurit lisäävät myös tuettujen G-Sync Compatible -näyttöjen listalle kolme uutta FreeSync / Adaptive-sync -näyttöä: Acerin ED273 Abidpx:n ja XF250Q Cbmiiprfx:n sekä BenQ:n XL2540-B:n. Löydät ajantasaisen listan tuetuista G-Sync Ultimate, G-Sync ja G-Sync Compatible -näytöistä GeForce.com-sivuston G-Sync Monitors -sivulta.
Tuttuun tapaan ajureissa on korjattu aiemmista löytyneitä bugeja. Korjattujen ongelmien listoilta löytyvät mm. G-Sync-näytöissä esiintyvä vilkunta, kun G-Sync- ja G-Sync Compatible -näyttöjä pidetään kloonitilassa, Apex Legendsin DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG -virheilmoitukseen kaatuminen ja Batman: Arkham Originsin PhysX-kiihdytettyjen sumuefektien ongelmat. Tiedossa olevien ongelmien listalta löytyvät puolestaan esimerkiksi Ark: Survival Evolved -pelin kaatuminen BSOD:iin, Star Citizen pelin vilkunta ja kaatuilu Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimilla sekä vanha tuttu hiiren osoittimen korruptoituminen Firefoxissa tiettyjen linkkien päällä. Voit tutustua kaikkiin muutoksiin ajureiden julkaisutiedotteessa (PDF).
NVIDIA julkaisi uudet GeForce 419.35 -ajurit näytönohjaimilleen
Uudet GeForce-ajurit lisäävät Game Ready -leimat Apex Legends-, Devil May Cry 5- ja The Division II -peleille, jonka lisäksi ne laajentavat virallisesti tuettujen G-Sync Compatible -näyttöjen listaa kolmella uudella näytöllä.
USB Promoter Group esitteli Intelin Thunderbolt-teknologiaa hyödyntävän USB4:n
USB4 tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva sekä Thunderbolt 3:n että nykyisten USB 2.0- ja 3.x -standardien kanssa.
Thunderbolt on USB Type-C -liitintä käyttävä teknologia, joka on ollut tähän asti Intelin yksinoikeus. Viime vuonna yhtiö kuitenkin kertoi, että teknologia tuotaisiin kaikkien saataville rojaltivapaana vuonna 2019. Nyt näistä suunnitelmista saatiin lisätietoa, kun USB Promoter Group esitteli USB4-standardin.
USB Promoter Groupin tänään esittelemä USB4-standardi tulee perustumaan Intelin Thunderbolt-protokollaan, jonka yhtiö on antanut ryhmittymän käyttöön ilmaiseksi. Thunderboltin lisäksi uusi USB-standardi tukee luonnollisesti aiempia USB 2.0- ja 3.2 -standardeja, joista jälkimmäinen sisältää myös nykyiset USB 3.1 Gen 1- (USB 3.0) ja Gen 2 -tuet, sekä Thunderbolt 3 -teknologiaa.
Siinä missä pian markkinoille saapuvan USB 3.2:n nopein variantti, Gen 2×2, tukee maksimissaan 20 Gbps:n tiedonsiirtonopeuksia, tukee USB4 Thunderbolt 3:n tapaan maksimissaan 40 Gbps:n nopeuksia. Uusi standardi tulee hyödyntämään yksinomaan USB Type-C -liitäntää ja se tulee toimimaan nykyisillä kaapeleilla, mutta 40 Gbps:n nopeudet taataan vain erikseen sertifioiduilla kaapeleilla. Yksi kaapeli sisältää kaksi kaistaa ja mahdollistaa esimerkiksi yhtäaikaisen data- ja kuvasignaalin samaa kaapelia pitkin.
USB Promoter Groupin mukaan USB4-standardin viimeistelyn parissa työskentelee tällä hetkellä yli 50 eri yritystä ja se uskoo saavansa julkaistua standardin lopullisen version vuoden puolivälin tienoilla.
USB Promoter Group esitteli Intelin Thunderbolt-teknologiaa hyödyntävän USB4:n
USB4 tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva sekä Thunderbolt 3:n että nykyisten USB 2.0- ja 3.x -standardien kanssa.
Odotettu OnePlus 7 Pro OnLeaksin renderöintivuodossa
Luottovuotajana tunnetun OnLeaksin renderöintien mukaan OnePlus 7:ssa ei ole lainkaan kameralovea tai -reikää, vaan selfiekamera hyppää esiin puhelimen ylälaidasta.
PÄIVITYS 17.4.2019: Uutisessa esiintyvä puhelin onkin viimeisimpien tietojen mukaan OnePlus 7 Pro -malli, joka tulee asettumaan perus-7:n yläpuolelle. Edullisempaan OnePlus 7:ään liittyvistä huhuista voi lukea täältä.
Luotettavista vuodoistaan tuttu Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on lyönyt hynttyyt tällä kertaa yhteen Pricebaba-sivuston kanssa tuoreimman vuotonsa tiimoilta. Vuotokohteena on varmasti monien io-techin lukijoidenkin innokkaasti odottama OnePlus 7.
OnePlus 7:n katseenvangitsijana toimii huhujen mukaan 6,5 tuumainen liki koko etupuolen kattava näyttö. Näytön reunukset ovat käytännössä olemattomat puhelimen ylälaidassa ja alalaidassakin reunus jää verrattain ohueksi. Näytöstä ei löydy mielipiteet jakavaa lovea tai kamerareikää lainkaan, vaan OnePlus on turvautunut samaan BBK Electronicsin talliin kuuluvien vivon ja Opponkin käyttämään esiin ponnahtavaan selfiekameraan.
Puhelimen takakameraratkaisua on kasvatettu kolmannella sensorilla, mutta valitettavasti vuoto ei kata kameroiden ominaisuuksia. Kuvien perusteella kahden alimman sensorin väliin on saatu sovitettua myös Time of Flight -kamera. Takapuolelta ei odotusti löydy lainkaan sormenjälkilukijaa, sillä se oli piilotettu näytön alle jo edeltävässä 6T-mallissa. Puhelimen kyljestä löytyy OnePlussalle tyypillisesti virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden lisäksi Alert Slider -kytkin.
OnePlus 7 tulee tämän hetkisten huhujen mukaan sisältämään Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin ja ainakin yhdessä variantissa muistia odotetaan olevan 6 Gt. Akun kapasiteetiksi huhutaan peräti 4150 mAh, mutta tälle ei toistaiseksi voida saada varmistusta. Puhelimesta löytyy luonnollisesti USB Type-C -liitin, mutta 3,5 mm:n kuulokeliitännälle ei ole nähty tarvetta. Puhelimen strategiset mitat ovat 162,6 x 76 x 8,8 mm (kamerakyhmyn kohdalta 9,7mm).
Aiempien julkaisuaikataulujen perusteella OnePlussan uutta lippulaivaa voidaan odottaa markkinoille loppukeväästä tai kesän aikana.
Lähde: OnLeaks x PriceBaba
Odotettu OnePlus 7 Pro OnLeaksin renderöintivuodossa
Luottovuotajana tunnetun OnLeaksin renderöintien mukaan OnePlus 7:ssa ei ole lainkaan kameralovea tai -reikää, vaan selfiekamera hyppää esiin puhelimen ylälaidasta.
Video: Huawei Mate X esittelyssä
Pääsimme näkemään Huawein taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimen toimintaa lähietäisyydeltä suljettujen ovien takana.
io-tech @ Barcelona: Huawei esitteli MWC-messuilla taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimen, joka saapuu myyntiin kesällä 2229 euron hintaan. Kiinnitaitettuna etupuolella on 6,6-tuumainen näyttö ja takapuolella hieman pienempi 6,38-tuumainen näyttö, jonka yläosa on pyhitetty selfie-kameran näkymälle. Avattuna näytöt yhdistyvät yhdeksi 8-tuumaiseksi 2480×2200-resoluution taulutietokonemaiseksi näytöksi. Laite on varustettu Kirin 980 -järjestelmäpiirillä, 8 gigatavulla käyttömuistia, 512 gigatavun tallennustilalla ja 4500 mAh akulla. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 5G-tuki, 55 watin pikalataus ja Nano Memory -muistikorttituki.
Saimme MWC-messujen yhteydessä 10 minuutin esittelyn Mate X:stä ja sen toiminnasta. Ohjelmisto ja saranamekansmi vaikuttivat kaikin puolin toimivilta, eikä esittelyn aikana ilmennyt ongelmatilanteita tai bugeja. Valitettavasti emme kuitenkaan päässeet vielä itse laitteeseen käsiksi.
Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!
Video: Huawei Mate X esittelyssä
Pääsimme näkemään Huawein taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimen toimintaa lähietäisyydeltä suljettujen ovien takana.
Tulevat Huawei P30 -mallit esiintyvät pressikuvavuodossa kolmessa eri värissä
Huawein tulevat P30-huippumallit esiintyvät pressikuvavuodossa kolmessa eri värissä.
Roland Quandt on julkaissut WinFuture-sivustollaan sarjan renderöintejä, joiden sanotaan olevan Huawein maaliskuun lopulla julkaistavien P30-huippumallien pressikuvia. Quandt on ollut vuodoissaan tyypillisesti varsin luotettava.
Etupuolella huomio kiinnittyy näytön yläreunan pienikokoiseen kameraloveen ja Pro-version näytön kaareviin reunoihin. Sormenjälkitunnistin on ilmeisesti sijoitettu Mate 20 Pron tapaan näytön alle, sillä sitä ei ole nähtävissä kuvissa. Näytön reunukset vaikuttaisivat olevan perusmallissa hieman kalliimpaa sisartaan leveämmät, aivan kuten Samsungin ja Applen huippumallien edullisimmassa vaihtoehdoissa (Galaxy S10e ja iPhone XR).
P30 Pron takaa löytyy yhteensä neljä kameraa, joista yksi on salaman viereen sijoitettu ToF-kamera. Valokuvauskamerat sijaitsevat omassa kehyksessään ja niiden yhteenlaskettu polttovälialue on tiettävästi 16-125 mm (kinovastaava). Tarjolla on pääkamera f1.6-aukkosuhteella, superlaajakulmakamera sekä viisinkertaisen zoomin tarjoava telekamera f3.4-aukkosuhteella. Lisäksi kamerat pystyvät tarjoamaan yhdessä 10-kertaisen hybridizoomin.
Perus-P30:ssa takakameroita on kolme ja Prohon verrattuna ToF-kamera on jätetty joukosta pois. Kolmen kameran kerrotaan kattavan 17-80 mm:n kinovastaava polttoväli, eli telekamera tarjoaa noin kolminkertaisen optisen zoomin pääkameraan verrattuna.
Huhujen mukaan laitteiden sisältä löytyy Kirin 980 -järjestelmäpiiri sekä mahdollisesti jostain variantista myös Balong 5000 5G-modeemi. P30:n näytön kooksi on huhuttu 6,1 tuumaa ja Pro-version 6,4-tuumaa. Näytöt perustuvat todennäköisesti OLED-tekniikkaan, joka mahdollistaa näytön alapuolisen sormenjälkitunnistimen toiminnan. Värivaihtoehtoja on luvassa renderöintien perusteella ainakin kolme – musta ja kaksi sinertävää liukuvärjättyä vaihtoehtoa.
Myös edullisin P30 Lite -malli on ollut hiljattain kuva- ja speksivuotojen kohteena. Kuvat ovat peräisin suojakuorivalmistajalta, joten niissä saattaa olla vielä virheitä yksityiskohtien osalta. Tietoja on vuotanut myös TENAA:n hyväksyntädokumenteista. Litessä pitäisi olla 6,15-tuumainen Full HD+ -näyttö sekä kolme takakameraa (20 + 16 + 2 megapikseliä). Lite-mallin muita ominaisuuksia huhutaan olevan Kirin 710 -järjestelmäpiiri ja 3240 mAh akku 18 watin pikalataustuella (USB Type-C).
Huawei julkaisee P30-mallistonsa maaliskuun 26. päivä Pariisissa.
Lähde: WinFuture
Tulevat Huawei P30 -mallit esiintyvät pressikuvavuodossa kolmessa eri värissä
Huawein tulevat P30-huippumallit esiintyvät pressikuvavuodossa kolmessa eri värissä.
LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (9/2019)
io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.
io-techin tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 1. maaliskuuta tavanomaiseen aikaan noin klo 15 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Jaksossa keskitytään erityisesti MWC-messuihin ja siellä julkaistuihin tuotteisiin. Äänessä ovat tuttuun tapaan io-techin perustajakaksikko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.
Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.
io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:
LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (9/2019)
io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.
Ensituntumat: Samsung Galaxy A50
io-tech otti ensituntumat Samsungin uudesta keskihintaisesta Galaxy A50 -älypuhelimesta.
Vaikka Samsung järjesti juuri edellisellä viikolla oman Unpacked-julkaisutilaisuutensa, oli MWC:n varalle jätetty vielä pieni yllätys, eli kaksi uutta Galaxy A –sarjan puhelinta – A30:n ja A50:n. Samalla yritys otti A-sarjassa käyttöön uuden nimeämiskäytännön, joka toivottavasti selkeyttää malliston rakennetta.
Suomessa myyntiin tulee vain Galaxy A50, joten keskityimme ottamaan ensituntumat siitä. A50 ei ole suoranainen seuraaja millekään viime vuoden Galaxy A –mallille, mutta lähin ”edeltäjäehdokas” lienee Galaxy A7.
[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]
Ensi näkemältä uusi Galaxy A50:ssä ei ole etupuolella juurikaan Samsungin sukunäköä, vaan laitteen voisi arvata kuuluvan monen muunkin valmistajan mallistoon.
Laite tuntuu kokoisekseen melko kevyeltä, joskaan Samsung ei ole vielä julkaissut A50:n virallista painoa. Osasyy tähän havaintoon saattaa löytyä valmistusmateriaaleista, sillä laitteen kehys on muovia ja etu- sekä takakuori lasia. Muovin käytöstä huolimatta rakenne tuntui tukevalta ja hyvin tehdyltä. Siitä huolimatta viime vuosina A-sarjassa nähty pieni premium-tuntuma on hieman karissut pois.
Softapuolella A50 tarjoaa Android 9 Pie –käyttöjärjestelmän sekä Samsungin uuden One UI –käyttöliittymän, joka on jo lanseerattu yrityksen Galaxy S- ja Note-sarjan laitteisiin.
A50:n näyttö on läpimitaltaan 6,4-tuumainen, eli suurempi kuin missään Samsungin A-sarjan puhelimessa aiemmin Suomen markkinoilla. Näyttö perustuu Super AMOLED –tekniikkaan ja tarjoaa 1080 x 2340 pikselin resoluution.
Näyttö on malliltaan Infinity U –tyyppiä, eli kyseessä on ensimmäinen Samsungin puhelimissa nähty näyttölovellinen malli. Näyttölovi on onneksi pieni ja ”vesipisaramallinen”, joten se ei vie kovinkaan paljoa tilaa näytön yläreunasta. Ylhäällä näytön reunus on suunnilleen yhtä leveä kuin pitkillä sivuilla – alareunassa ”leukaa” on jätetty edelleen selvästi enemmän.
Laitteen koon osalta näytön tuumakoko kuitenkin hieman hämää, sillä esimerkiksi kuusituumaisella 18,5:9-kuvasuhteen näytöllä varustettu Galaxy A7 (2018) on A50:tä 1,3 mm pidempi ja 1,9 mm leveämpi. A50:n näytön ja ulkomittojen välinen suhdeluku onkin erinomaisen hyvä ja selvästi parempi kuin missään aiemmassa Galaxy A –sarjan puhelimessa.
Galaxy A50:n takakuori on reunoja kohti kaartuvaa lasia, joka liittyy varsin sulavasti pyöristettyyn muovikehykseen. Kokeilemassamme valkoisessa värivaihtoehdossa takakuoressa on RGB-heijastusefekti, joka näkyy sopivassa valossa ja kulmasta katsellessa. Vastaava efekti löytyy myös mustasta värivaihtoehdosta. Muotoilu ei ole myöskään takapuolella erityisen persoonallista, mutta pientä Samsung-vivahdetta voi sentään havaita kamerakehyksen muodosta.
Takakuoren alla sijaitsee melko mukavan kokoinen 4000 mAh akku, joka on tämän hintaluokan suuremmasta päästä. Lataaminen onnistuu USB Type-C –liitännän kautta 15 watin teholla.
Rautapuolella A50:ssä on käytetty 10 nanometrin FinFET-prosessilla valmistettavaa Samsungin Exynos 9610 –järjestelmäpiiriä, joka sisältää neljä Cortex-A73- ja neljä Cortex-A53-prosessoriydintä, ARM Mali-G72 MP3 GPU:n sekä Cat.12/13-nopeusluokan LTE-modeemin.
Galaxy A50:stä tulee saataville kaksi muistivarianttia – 4 & 64 Gt sekä 6 & 128 Gt – joista Suomessa myytävä malli on tiettävästi ensin mainittu. Tallennustilaa voi laajentaa muistikortilla.
Kamera on sijoitettu A50:ssä nykytrendin mukaisesti takakuoren vasempaan ylänurkkaan. On harmi, ettei Samsung on lähtenyt hakemaan sukunäköä Galaxy S –sarjan kanssa sijoittamalla kameroita vaakaan takakuoren yläosan keskelle.
A50:ssä kameroita on kolme. 25 megapikselin pääkamera f1.7-aukkosuhteen objektiivilla, 8 megapikselin superlaajakulmakamera kiinteätarkenteisella f2.2-aukkosuhteen objektiivilla sekä 5 megapikselin kamera syvyysterävyysefektiä varten.
Kamera osaa myös tunnistaa kuvaustilanteen ja suositella superlaajakulmakameran käyttöä sopivissa tilanteissa. Tekoäly tunnistaa 20 erilaista kuvaustilannetta ja osaa säätää kuvan ominaisuuksia sen mukaan. Flaw Detection –ominaisuus huomaa, jos potrettikuvissa joku menee pieleen.
Yhteenveto
Lyhyiden ensituntumien perusteella Galaxy A50 on pitkästä aikaa varsin mielenkiintoinen Samsungin uutuus keskihintaluokkaan. Noin 350 euron hintaan tarjolla on useampi tekninen ominaisuus, jotka ovat melko harvinaisia kyseisessä hintaluokassa. Fyysisessä toteutuksessa ei vaikuttaisi olevan valittamista, mutta aivan viimevuotisten metallirunkoisten Galaxy A –mallien premium-tuntumaan ei A50 silti yllä.
Galaxy A50 tulee Suomessa myyntiin maaliskuun aikana 379 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen, sininen ja korallinoranssi.
[/read]
Ensituntumat: Samsung Galaxy A50
io-tech otti ensituntumat Samsungin uudesta keskihintaisesta Galaxy A50 -älypuhelimesta.
Vuodot GeForce GTX 1650:n ja GTX 1660:n ympärillä kiihtyvät
Vuotojen mukaan NVIDIAn julkaisisi GeForce GTX 1660:n maaliskuussa 229 dollarin hintaan ja GTX 1650:n huhtikuussa 179 dollarin hintaan.
NVIDIA julkaisi viime viikolla Turing-arkkitehtuuriin perustuvan GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimen, jonka TU116-grafiikkapiiristä on karsittu RTX-malleista tutut säteenseuranta- ja tensoriyksiköt. GTX 1660 Ti:n lisäksi alkuvuoden huhuissa on puhuttu myös GTX 1660- ja GTX 1650 -malleista, mutta NVIDIA ei ole virallisesti myöntänyt niiden olemassaoloa.
Valmistajasta riippumatta tulevat tuotteet vuotavat tyypillisesti julkisuuteen jo hyvissä ajoin ennakkoon, eikä tulevat GeForce-mallit tee tähän poikkeusta. Vuotoja on saatu niin monesta toisistaan riippumattomasta lähteestä, ettei niiden olemassaolosta ole mitään epäilyksiä.
DigiTimesin lähteiden mukaan NVIDIA tulee julkaisemaan GeForce GTX 1660 -näytönohjaimen 15. maaliskuuta ja GTX 1650:n 30. huhtikuuta. Näytönohjainten suositushintojen kerrotaan olevan 229 ja 179 Yhdysvaltain dollaria.
HardwareLuxxin Andreas Schilling on puolestaan Twiitannut GTX 1660:n olevan varustettu 6 Gt:n muistilla ja GTX 1650:n 4 Gt:n muistilla. GeForce GTX 1650 -twiitissä oli mukana lisäksi kuvat näytönohjainten myyntipaketteihin tarkoitetuista logoista.
GTX 1660 tulee käyttämään samaa TU116-grafiikkapiiriä, kuin jo julkaistu GTX 1660 Ti, mutta vuotojen perusteella siinä on käytössä vain 1280 CUDA-ydintä. GTX 1650:n epäillään perustuvan uuteen TU117-grafiikkapiiriin, jonka ominaisuuksista ei ole vielä varmuutta. 6 Gt:n muistimäärä viittaa käytännössä varmuudella 192-bittiseen muistiväylään ja 4 Gt:n 128-bittiseen.
Lähteet: DigiTimes, Andreas Schilling @ Twitter
Vuodot GeForce GTX 1650:n ja GTX 1660:n ympärillä kiihtyvät
Vuotojen mukaan NVIDIAn julkaisisi GeForce GTX 1660:n maaliskuussa 229 dollarin hintaan ja GTX 1650:n huhtikuussa 179 dollarin hintaan.
Huawei julkaisi uudet MateBookit ja päivitti MateBook X Pron
Huawein MateBook 13 on suunnattu keskihintaisten ultrabook-kannettavien markkinoille ja MateBook X Pro edustaa malliston kalleinta päätyä. Huawei julkaisi myös MateBook 14:n, mutta se ei ole tulossa myyntiin Suomessa.
Barcelonassa pidetyillä Mobile World Congress -messuilla huomio Huawein julkistusten osalta keskittyi oikeutetusti taittuvanäyttöiseen Mate X -puhelimeen. Yhtiö julkaisi puhelinten ohella täysin uudet keskihintaluokkaan tähdätyt MateBook-kannettavat sekä päivitti MateBook X Pro -kannettavan uuteen versioon.
MateBook-sarjaan julkaistiin kaksi mallia, MateBook 13 ja 14. Jälkimmäistä ei nähdä Suomen kaupoissa, jonka vuoksi keskitymme uutisessa pienempään malleista. Nimensä mukaisesti kannettava rakentuu 13-tuumaisen näytön ympärille.
MateBook 13 -kannettava tarjoilee käyttäjälle 3:2-kuvasuhteen FullView-näytön 2160×1440-resoluutiolla. FullView viittaa näytön ohuisiin reunuksiin. Näyttö kattaa 88 % kannen pinta-alasta. Näytölle luvataan 178 asteen katselukulmat, 100 % sRGB-väriavaruudesta, 1000:1-kontrastisuhde sekä 300 nitin tyypillinen maksimikirkkaus.
Tietokoneen sydämenä sykkii Intelin 8. sukupolven Core i5-8265U- tai i7-8565U-prosessori, jonka tukena on 8 Gt LPDDR3-2133-muistia ja 256 tai 512 Gt:n PCI Express -väyläinen SSD-asema. Kannettavissa on oletuksena käytössä Intelin integroitu UHD Graphics 620 -grafiikkaohjain, mutta optiona saatavilla on lisäksi NVIDIAn GeForce MX150 -näytönohjain 2 Gt:n GDDR5-muistilla.
Uusi MateBook on varustettu virtanäppäimeen piilotetulla sormenjälkilukijalla, 3,5 mm:n yhdistetyllä kuuloke- ja mikrofoniliitännällä sekä kahdella USB Type C -liittimellä. USB-liittimistä toinen tukee latausta ja toinen DisplayPort-ulostuloa. Langattomista yhteyksistä tuettuina ovat IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 / 5 GHz 2×2 MIMO) ja BlueTooth 5.0. Kannettavasta löytyy myös 1 megapikselin webbikamera ja Dolby Atmos -äänentoisto.
Huawei lupaa kannettavan 42 wattitunnin akulla parhaimmillaan 9,6 tuntia Full HD -videonkatselua erillisnäytönohjaimen kera ja 10 tuntia Intelin integroidulla grafiikkaohjaimella. MateBook 13:n strategiset mitat ovat 286 x 211 x 14,9 mm ja 1,28 kg.
MateBook 14 -eroaa veljestään paitsi näyttönsä koon, myös liitäntöjensä suhteen. 14-tuumaisessa versiossa on vain yksi USB Type-C -liitäntä, jonka tueksi on lisätty USB Type-A 2.0- ja 3.0 -liittimet sekä HDMI-liitin. Lisäksi 14-tuumaiseen malliin voi valita 16 Gt muistia.
MateBook X Pro on varustettu LTPS-tyyppisellä 13,9-tuumaisella 3000×2000-resoluution ja 3:2-kuvasuhteen FullView-kosketusnäytöllä. Näyttö tukee täyttä sRGB-väriavaruutta, 1500:1-kontrastisuhdetta ja sen tyypillinen maksimikirkkaus on 450 nitiä.
X Pron rauta vastaa erittäin pitkälti MateBook 13 -mallia, mutta muistia on mahdollista valita 16 Gt, tallennustila on totetutettu NVMe-SSD-asemalla ja valittavissa on 256 ja 512 Gt:n lisäksi myös teratavun malli. Lisäksi kannettava on varustettu NVIDIAn GeForce MX250 2 Gt GDDR5 -näytönohjaimella.
Kannettavan kylkiin on saaatu mahdutettua 3,5 mm:n yhdistetty kuuloke- ja mikrofoniliitäntä, yksi Thunderbolt 3 -liitäntä (USB Type-C), kaksi USB-C-liitäntää ilman TB3-tukea ja yksi USB Type-A 3.0 -liitäntä (5V/2A). Langattomat yhteydet ovat vastaavat kuin MateBook 13:ssa ja mukana on myös yhden megapikselin webbikamera.
MateBook X Pro on varustettu 57,4 wattitunnin akulla, mutta yhtiö ei mainitse tiedotteessaan mitään käyttöaikoja. Kannettavan strategiset mitat ovat 304 x 217 x 14,6 mm ja 1,33 kg.
MateBook X Pro:n i5 / 8 Gt / 512 Gt / MX250 / Kosketusnäyttö -konfiguraatio on hinnoiteltu 1599 euroon ja i7 / 16 Gt / 1 Tt / MX 250 / Kosketusnäyttö -konfiguraatio 1999 euroon. MateBook 13:n hinnoittelua ei ole tällä hetkellä saatavilla. Kannettavat tulevat saataville huhtikuun aikana.
Huawei julkaisi uudet MateBookit ja päivitti MateBook X Pron
Huawein MateBook 13 on suunnattu keskihintaisten ultrabook-kannettavien markkinoille ja MateBook X Pro edustaa malliston kalleinta päätyä. Huawei julkaisi myös MateBook 14:n, mutta se ei ole tulossa myyntiin Suomessa.
Uusi artikkeli: Kokeiltua: NVIDIA DLSS-suorituskyky ja -kuvanlaatu
Testasimme DLSS-ominaisuutta GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimilla Battlefield V- ja Metro Exodus -peleissä.
NVIDIAn 418.91-ajureiden myötä GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimille tuli tarjolle tuki DLSS-reunojenpehmennykselle Battlefield V- sekä Metro Exodus -peliin. Testasimme käytännössä, mitä hyötyä DLSS-tuesta on tällä hetkellä saatavilla eli miten se vaikuttaa suorituskykyyn ja kuvanlaatuun.
Lue artikkeli: Kokeiltua: NVIDIA DLSS-suorituskyky ja -kuvanlaatu
Uusi artikkeli: Kokeiltua: NVIDIA DLSS-suorituskyky ja -kuvanlaatu
Testasimme DLSS-ominaisuutta GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimilla Battlefield V- ja Metro Exodus -peleissä.