Intel kertoi lisää yksityiskohtia Thunderbolt 4 -teknologiasta

Thunderbolt 4 tulee olemaan Intelin mukaan markkinoiden kattavin ja helpoin USB-C-liitäntä.

Tuleva USB4-standardi perustuu Intelin Thunderbolt 3 -teknologiaan ja valmistajilla on mahdollisuus tehdä USB4-laitteistaan myös TB3-yhteensopivia. Intel ei ole kuitenkaan levännyt laakereillaan, vaan on nyt paljastanut uusia yksityiskohtia Thunderbolt 4 -teknologiasta.

Thunderbolt 4 tulee saataville ensimmäisenä Tiger Lake -arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden mukana ja myöhemmin tulevana syksynä Intelin 8000-sarjan Thunderbolt-ohjainten mukana. Se on luonnollisesti myös taaksepäin yhteensopiva TB3-laitteiden kanssa, minkä lisäksi isäntälaitteet ovat yhteensopivia myös USB4:n ja vanhempien USB-versioiden kanssa.

TB4:n siirtonopeus on edelleen 40 Gbps, mutta standardi asettaa kaikille Thunderbolt 4 -laitteille joukon uusia minimivaatimuksia. Kaikkien TB4-laitteiden on tuettava vähintään kahta 4K-näyttöä, 32 Gbps:n PCI Express -siirtonopeutta, 10 Gbps:n USB 3.2:ta, tuettava latausta vähintään yhdestä TB-portista vähintään 15 watin teholla. Voit tutustua muihin vaatimuksiin alla olevasta kaavioista.

Thunderbolt 4 huomioi myös Thunderspy-hyökkäyksen ja vaatii siksi DMA-suojauksen. Intelin dioissa mainitaan suojauksen vaativani tuen Intel VT-d -teknologialle, mutta yhtiön edustaja on Anandtechin mukaan tarkentanut sen tarkoittavan mitä tahansa hyväksyttävää DMA-suojausta ja VT-d:n olevan Intelin tapa toteuttaa se. Thunderbolt 4 on teoriassa vapaa kenen tahansa käytettäväksi, mutta sen logojen käytöstä vaaditaan lisensointimaksu. Tähän mennessä markkinoille ei ole vielä ilmoittautunut muita valmistajia.

Intelin mukaan Thunderbolt 4 tarjoaa markkinoiden täydellisimmän USB-C-tuen, sillä se vaatii tuen ominaisuuksille, joita USB4 ei tule vaatimaan. Lisäksi sen luvataan helpottavan käyttäjien arkea selkeällä brändäyksellä, jossa yksi Thunderboltin salama-logo ja numero 4 takaavat tuen kaikille samoille ominaisuuksille, millä USB:llä on tusina erilaista logoa porttien kylkeen ja seitsemän liittimiin.

Lähde: Intel

Qualcomm julkisti Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiirin – ensimmäinen kolmen gigahertsin ylittäjä

Edeltäjäänsä verrattuna Plus-mallin kellotaajuuksia on nostettu ja järjestelmäpiirin CPU yltääkin ensimmäisenä järjestelmäpiirinä yli kolmeen gigahertsiin.

Qualcomm on julkistanut tänään jo perutuksikin huhutun seuraajan Snapdragon 865 -lippulaivapiirilleen. Nimensä mukaisesti tuore Snapdragon 865 Plus on päivitetty versio edeltäjästään täysin uuden piirin sijaan.

Uutukainen tulee tarjolle tuttuun tapaan erillisen X55 5G-modeemin kanssa ja tarjoaa tuen muun muassa päivitettäville GPU-ajureille ja 144 Hz:n näytöille. Perusominaisuuksiltaan 865 Plus onkin identtinen edeltäjäänsä verrattuna. Snapdragon 865:stä erottavana tekijänä Plus-mallin suorituskykyä on nostettu niin prosessorin kuin myös grafiikkapiirin osalta, minkä lisäksi tuore piiri tuo tuen myös Qualcommin FastConnect 6900:lle.

Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiirin Kryo 585 CPU-ytimien kellotaajuutta on nostettu kymmenellä prosentilla, minkä seurauksena tehokkain yksittäinen ydin toimii 3,1 GHz:n maksimikellotaajuudella. Myös Adreno 650 GPU:lle luvataan 10 prosentin tehonlisäystä, mutta tarkkoja tietoja muutoksista valmistaja ei tiedotteessaan kertonut. FastConnect 6900 -alijärjestelmä puolestaan tuo mukanaan tuen 6 GHz taajuuskaistaa hyödyntävälle tuoreelle Wi-Fi 6E:lle, jonka myötä siirtonopeuksien luvataan nousevan teoreettiselta maksimiltaan jopa 3,6 gigabittiin sekunnissa.

Qualcommin uuden lippulaivapiirin sisältäviä puhelimia odotetaan markkinoille vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Asus on ilmoittanut tulevan ROG Phone 3:n käyttävän Snapdragon 865 Plussaa. Lisäksi myös Lenovo on ilmoittanut liittyvänsä pelipuhelinmarkkinoille uutuuspiiriä käyttävän Legion-puhelimen voimin.

Lähde: Qualcomm

Samsung järjestää Galaxy Unpacked -tapahtuman 5. elokuuta

Tilaisuudessa tullaan suurella todennäköisyydellä näkemään Galaxy Note20 -mallisto.

Samsung on tiedottanut tulevasta Galaxy Unpacked -julkaisutilaisuudestaan. Tilaisuus järjestetään 5. elokuuta klo 17 Suomen aikaa ja siellä tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä näkemään uusi Note20-mallisto. Globaalista koronatilanteesta johtuen tilaisuus striimataan virtuaalisena Samsungin nettisivujen kautta.

Tapahtuman ”kutsuvideolla” näkyy S Pen -kynästä valuva pronssinvärinen tippa, joka viitannee jo vuodossakin nähtyyn tulevaan Mystic Bronze -värivaihtoehtoon. Huhujen mukaan tilaisuudessa saatetaan nähdä myös Galaxy Z Flip 5G- ja Galaxy Z Fold 2 -älypuhelimet, Galaxy Watch 3 -älykello sekä Galaxy Tab 7 -taulutietokoneet.

Lähde: Samsung

Uusi artikkeli: Vertailussa mini-ITX-tornikotelot Lian Lilta, NZXT:ltä ja Fractal Designilta

io-tech tutustui kolmeen tornirakennetta hyödyntävään mini-ITX-koteloon.

io-techin alkukesästä julkaiseman ”sandwich”-koteloiden vertailuartikkelin seuraajassa katsauksessa on jälleen mini-ITX -kokoluokka, mutta tällä kertaa kotelot noudattavat perinteisempää tornikotelomaista rakennetta.

Artikkelissa tutustutaan ITX-kokoluokassa suhteellisen monipuolisella komponenttiyhteensopivuudella varustettuihin mini-ITX-koteloihin laajalla noin 80-155 euron hintahaitarilla. Kotelot testiin valikoituivat Suomessa myynnissä olevista malleista Lian Lilta, NZXT:lt ja Fractal Designilta. Käymme artikkelissa läpi koteloiden ulkoiset ja sisäiset ominaisuudet ja perehdymme kokoonpanon asennettavuuteen sekä teemme lopuksi melumittaukset ja jäähdytyssuorituskykytestit sekä vakio- että referenssituulettimilla.

Lue artikkeli: Vertailussa mini-ITX-tornikotelot Lian Liltä, NZXT:ltä ja Fractal Designilta

Video: Kuvanlaatu ja suorituskyky Call of Duty: Warzonessa

Testaamme videolla, miten eri kuvanlaatuasetukset vaikuttavat suorituskykyyn Call of Duty: Warzonessa 1080p-resoluutiolla.

Kaupallinen yhteistyö NVIDIAn ja Jimm’sin kanssa

NVIDIAn Freimeillä Voittaa Pelejä -kampanjassa kannustetaan 144 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella pelaamiseen.

Testeissä oli käytössä Jimm’sin 1699 euron hintainen Pro Gamer Spartan 2070 Super -pelitietokone, joka on varustettu Ryzen 7 3700X -prosessorilla, X570-emolevyllä, 16 gigatavulla DDR4-3200-muistia, Asuksen GeForce RTX 2070 Super -näytönohjaimella ja 500 gigatavun NVMe M.2 SSD:llä.

Warzonessa ruudunpäivitysnopeus vaihteli 2070 Superilla kuvanlaatuasetuksista riippumatta 100-150 FPS:n välimaastossa. Alhaisilla Low-kuvanlaatuasetuksilla ruudunpäivitysnopeus oli lähempänä 150 FPS:ää, kun taas korkeimmilla kuvanlaatuasetuksilla ja säteenseuranta päällä oltiin lähempänä 100 FPS:ää. Tasaista yli 144 FPS:n ruudunpäivitysnopeutta ei 1080p-resoluutiolla kuitenkaan saavutettu ja voittokin jäi saavuttamatta.

Yli 46 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 150 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon. Jos pidit videosta, käy tykkäämässä siitä ja jos suomenkieliset tekniikka-aiheiset videot kiinnostavat niin tilaa ihmeessä kanava, se on ilmaista.

Katso video Youtubessa

Fraunhofer HHI julkaisi H.266 / VVC -videokoodekin

H.266 eli Versatile Video Coding -koodekki lupaa puolittaa videon vaatiman bittivirran samalla laadulla H.265-koodekkiin verrattuna.

Videot vievät arvioiden mukaan noin 80 % kaikesta nettikaistasta maailmanlaajuisesti. Onkin luonnollista, että alalla on kovat paineet saada entistä tehokkaampia koodekkeja, joilla kaistavaatimuksia saataisiin pienennettyä.

Tämän hetkisillä markkinoilla yleisimmin käytössä olevat koodekit ovat standardoidut H.264 eli Advanced Video Coding (AVC) ja H.265 eli High Efficiency Video Coding (HEVC). Nyt Fraunhofer-instituutti (Fraunhofer Heinrich Hertz Institute) on ilmoittanut saaneensa valmiiksi seuraavan sukupolven H.266-standardin yhdessä lukuisten alan kumppaneidensa kanssa. Tiedotteen mukaan standardia ovat olleet kehittämässä sen lisäksi muiden muassa Apple, Ericsson, Intel, Huawei, Microsoft, Qualcomm ja Sony.

H.266 eli Versatile Video Coding (VVC) -koodekki lupaa leikata videoiden bittivirran tarpeen puoleen nykyisestä, ilman että se vaikuttaa kuvanlaatuun verrattuna H.265-koodekkiin. Valitettavasti uuden koodekin lopullisesta laadusta ei ole vielä saatavilla minkäänlaisia vertailuja, mutta Fraunhoferin mukaan se tulee julkaisemaan ensimmäisen H.266-standardia tukevan pakkaus- ja purkuohjelmiston tulevan syksyn aikana.

Standardoitujen koodekkien lisensointihintojen kritisoinnin vuoksi markkinoille on pyritty saamaan muun muassa Googlen ja sittemmin Alliance for Open Median toimesta myös täysin ilmaisia vaihtoehtoja, joista viimeisin on AV1. H.266:n kohdalla pyritään varmistamaan reilu hinnasto läpinäkyvällä FRAND-periaatteella (Fair, reasonable and non-discriminatory), jota valvoo yli 30 yrityksestä koostuva Media Coding Industry Forum.

Lähde: Fraunhofer HHI

Apple siirtyy Mac-tietokoneissa Arm-prosessoreiden myötä omiin näytönohjaimiinsa

Apple on käyttänyt viime vuosina AMD:n ja Intelin näytönohjaimia, mutta Arm-pohjaisissa Maceissa siirrytään myös järeällä puolella yhtiön omiin grafiikkapiireihin.

Apple ilmoitti viime kuussa hylkäävänsä x86-arkkitehtuurin seuraavan noin kahden vuoden kuluessa ja korvaavan sen omilla Arm-arkkitehtuuriin perustuvilla järjestelmäpiireillään. Yhtiö on paljastanut nyt myös näytönohjainpuolen kokevan saman uudistuksen.

Applen x86-arkkitehtuuriin perustuvat Mac-tietokoneet ovat käyttäneet AMD:n, Intelin ja NVIDIAn näytönohjaimia, joskin NVIDIAn kohdalla kyse on lähinnä historiasta ja ajurituki on lopetettu viimeisillekin tuotteille jo viime vuoden puolella. Apple tulee jatkamaan AMD:n ja Intelin näytönohjainten käyttöä myös tulevaisuudessa Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa, mutta Arm-pohjaisissa tilanne on toinen.

Applen WWDC20-konferenssin tiimoilta julkaistiin kehittäjille video, jossa sen näytönohjainajuripuolen johtaja kertoo yhtiön suunnitelmista näytönohjainpuolelle lähitulevaisuudessa. Videon mukaan Arm-arkkitehtuuriin perustuvissa Mac-tietokoneissa tullaan käyttämään yksinomaan Applen omia näytönohjaimia, jotka hyödyntävät mobiilipuolelta tuttua TBDR-arkkitehtuuria (Tile-Based Deferred Rendering). Käytännössä tämä tarkoittanee Imaginationin PowerVR:n suunnittelemaa arkkitehtuuria, minkä pohjalta joko Apple itse tai PowerVR Applen toimeksiannosta suunnittelee varsinaiset grafiikkapiirit tai IP-blokit integroitavaksi osaksi järjestelmäpiiriä. Valitettavasti videolla ei paljasteta tarkempia tietoja itse arkkitehtuurista tai miten sen suorituskyky tulee vertautumaan PC-puolen kilpailijoihin.

Lähde: Apple

Samsungin tuleva Galaxy Note20 Ultra ensimmäisissä livekuvavuodoissa

Viimeisimmät vuotokuvat varmistavat jo aiemmin vuotaneiden renderöintien paljastaman ulkoasun.

Samsung on julkistamassa tulevan Note20-mallistonsa todennäköisesti elokuun alkupuolella, mutta virallista päivämäärää tilaisuudelle ei ole vielä tiedossa. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt puhelimesta syntyneiden huhujen ja vuotojen ilmestymistä internetiin perinteiseen tapaan. Jo aiemmin olemme uutisoineet io-techissä OnLeaksin ja Pigtou-sivuston Note20-renderöinneistä sekä Samsungin ukrainalaiselle sivustolle vuotaneista tulevan Galaxy Note20 Ultran kuvista, joissa näkyy puhelimen takakuoren yläosa, kamera ja S-pen -kynä.

Nyt vuorossa on puhelimen ensimmäiset oikeat kuvat. Ultran renderöinnissä nähdyn mattapintaisen pronssin sijaan vuotokuvien laite on varustettu kiiltävän mustalla takakuorella. Näkymä puhelimen takaa paljastaa myös renderöinneistä tutun takakamerakokonaisuuden, joka muodostuu kolmesta kamerasta. Alimmaisena sijaitsee teleskooppitelekamera, vaikkei S20 Ultrasta löytynyttä Space Zoom 100X -brändäystä kehikosta löydykään.

Kuvat jakaneen Twitter-käyttäjä ”Jimmy Is Promon” mukaan Note20 eroaa edeltäjistään myös Stylus-kynän sijainnin myötä, sillä kynä on siirretty edellisvuosien oikeasta alakulmasta vasempaan alakulmaan, minkä lisäksi äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet on sijoitettu takaisin oikealle sivulle. Edestä katsottuna puhelin muistuttaa huomattavasti viime vuoden malleja tarjoten ohuet kehykset ja keskellä ylälaitaa sijaitsevan etukameran reiän.

Kuvavuotojen lisäksi Note20-sarjaan liittyviä sertifikaatteja on ilmestynyt nettiin useammaltakin taholta – viimeisimpänä Note20+-mallin FCC-sertifikaatti Twitter-käyttäjä Abhishek Yadavin jakamana. Vielä on epäselvää, montako Note-mallia Samsungilta on tänä vuonna tulossa, mutta huhuissa on pyörinyt kolmea eri nimeä – Note20, Note20+ ja Note20 Ultra. Kesäkuun alussa ilmestyneiden Note20 Ultra -huhujen aikaan GSMArena piti vuotaneiden mallinumeroiden perusteella todennäköisenä vain kahta erillistä mallia, minkä myötä Note20+ ja Note20 Ultra voisivat olla keskenään sama puhelin.

Edellisvuoden Note10-malleista erottavana tekijänä Note20-mallien odotetaan saavan hyvin omaperäisen 19,3:9 kuvasuhteen näytön. Näytön koko vuosi HTML5-testistä, joka paljasti näyttöjen resoluutiot. Ultra- / +-mallin näytön odotetaan olevan 1440p-resoluutioinen, kun taas perusmallin saa tyytyä 1080p-näyttöön. Käytännössä kyseessä on hieman edellisvuoden Galaxy S10 ja Note10 -malleja korkeampi näyttö, joka on kuitenkin vielä yleistynyttä 19,5:9-kuvasuhdetta aavistuksen leveämpi. Samalla Note20+:n näytön koon huhutaan kasvavan 6,87 tuumaan edellisvuoden Note10+:n 6,8 tuumasta.

Rautaominaisuuksien osalta Note20+-malli on vuotanut jo Geekbench-tulostensa osalta. Kyseessä on mallinumeron perusteella todennäköisesti Yhdysvaltojen malli, mihin myös järjestelmäpiirivalinta viittaa. Geekbench-tulosten mukaan laitteesta löytyy Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri tai normaalia korkeampien kellotaajuksien myötä mahdollisesti tuleva Snapdragon 865+ -piiri, jonka suhteen on kuitenkin kuulunut huhuja mahdollisesta perumisesta. Järjestelmäpiirin parina puhelimesta löytyy Geekbench-vuodon valossa 8 gigatavua RAM-muistia, mutta myös 12 gigatavun optio lienee tulossa. Euroopassa Samsungin odotetaan jälleen käyttävän Exynos-järjestelmäpiirejään. Huhuissa on esiintynyt uusi Exynos 992, joka valmistettaisiin 5 nanometrin viivanleveydellä ja sisältäisi myös arkkitehtuurisia parannuksia tällä hetkellä markkinoilta löytyvään Exynos 990 -malliin verrattuna. Kamerapuolella nähdään todennäköisesti Galaxy S20 -malleista tuttua rautaa.

Päivitys

Livekuvat vuotanut ”Jimmy Is Promo” on lisännyt YouTube-kanavalleen myös videon samaisesta laitteesta. Videolla nähdään kuviakin tarkemmin puhelimen ulkoisia yksityiskohtia, kuten toiseen laitaan siirretty Stylus-kynän paikka ja suurikokoinen kamerakehys sekä hieman puhelimen käyttöjärjestelmääkin.

Lähteet: GSMArena (1), (2), (3), (4), (5), Twitter (1), (2), (3), (4)

OnePlus julkaisee uuden edullisemman Nord-älypuhelimensa 21. heinäkuuta

Uusi Nord-malli tulee asettumaan OnePlus 8 -malliston alapuolelle.

OnePlus on tiedottanut aikomuksistaan julkaista uusi Nord-sarjan älypuhelimensa 21. heinäkuuta järjestettävässä lisätyn todellisuuden julkaisutilaisuudessa. Julkaisun seuraamiseen tarvitaan Android- tai iOS-puhelimeen ladattava Nord Launch -sovellus. Julkaisu alkaa kello 17 Suomen aikaa.

OnePlus Nordin ulkonäöstä ja ominaisuuksista on liikkunut huhuja pitkin alkuvuotta ja esimerkiksi laitteen renderöinnit vuosivat jo joulukuussa, tosin tuolloin viellä ”lite”-nimellä. Huhujen ja ennakkotietojen mukaan laitteessa olisi noin 6,4-tuumainen 90 hertsin AMOLED-näyttö, Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, 5G-yhteydet  sekä 4300 mAh akku Warp Charge -pikalatauksella. Lisäksi OnePlussan sisäpiirilähteiden mukaan Nordissa on optisesti vakautettu 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, viiden megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyystietokamera. Puhelimen hinnan arvellaan asettuvan 400-500 euron haarukkaan.

Lähde: OnePlus

Motorola esitteli ensimmäisen 5G-yhteyksillä varustetun Moto G -puhelimensa

Uutuus on tämän hetken edullisin 5G-puhelin Suomessa.

Motorola on esitellyt tänään uuden Moto G 5G Plus -älypuhelimen, joka tuo 5G-yhteydet entistä edullisempaan hintaluokkaan. Kyseessä on Suomen markkinoiden tämän hetken edullisin 5G-puhelin sekä ensimmäinen 5G-yhteyksin varustettu Moto G -malli. Aiemmin Motorolan mallistosta on löytynyt 5G-tuki vain kalliimmista Edge-malleista.

Laitteen muovinen rakenne on Motorolan puhelimille tyyliin käsitelty roiskeilta suojaavalla nanopinnoitteella. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu kylkeen lukituspainikkeen yhteyteen. 6,7-tuumainen IPS-näyttö tukee 90 hertsin ruudunpäivitysnopeutta ja perustuu korkeaan 21:9-kuvasuhteeseen. Laitteen sisällä on Qualcommin Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, joka sisältää integroidun X52 5G-modeemin.

Näytön yläkulmaan kahdella erillisellä reiällä toteutettu kaksoisetukamera koostuu 16 megapikselin pääsensorista sekä 118 asteen ultralaajakulmakamerasta. Takana on neloiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, viiden megapikselin makrokamerasta sekä kahden megapikselin syvyystietokamerasta. Akun kapasiteetti on mukavat 5000 mAh ja se tukee 20 watin pikalatausta.

Moto G 5G Plus käyttää Android 10 -käyttöjärjestelmää sekä Motorola uutta My UX -käyttöliittymää, joka tuo tuttujen Moto-ominaisuuksien lisäksi uusia asetuksia, laajemmat musiikki-, video- ja peliominaisuudet sekä uusia teemamahdollisuuksia. Puhelin tulee saamaan päivityksenä syksyllä julkaistavan Android 11 -version.

Moto G 5G Plussan tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 168 x 74 x 9 mm
  • Paino: 207 g
  • 6,7” IPS LCD -näyttö, 21:9, 1080 x 2520, 409 PPI, 90 Hz virkistystaajuus, HDR10
  • Qualcomm Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri
  • 4 tai 6 Gt RAM-muistia
  • 64 tai 128 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max. 1 Tt)
  • X52 5G-modeemi, NSA & SA -tuki, alle 6 GHz taajuusalue (1/3/7/8/28/38/41/77/78)
  • A-LTE-yhteydet, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac Dual Channel, BT 5.1, GPS (L1+L5), A-GPS, LTEEP, SUPL, GLONASS, Galileo, NFC
  • Kolmoistakakamera:
    • 48 megapikselin laajakulmakamera, Quad Pixel, 0,8 um pikselikoko, f1.7
    • 5 megapikselin makrokamera, 1,12 um pikselikoko, minimissään 2 senttimetrin tarkennusetäisyys, f2.2
    • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, 1,12 um pikselikoko, f2.2, 118 asteen kuvakulma
    • 2 megapikselin syvyysterävyyskamera, f2.2
    • 4K 30 FPS & 1080p 60 FPS -videokuvaus
  • Kaksoisetukamera:
    • 16 megapikselin laajakulmakamera, Quad Pixel, f2.0
    • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 118 asteen kuvakulma, f2.2
  • Sormenjälkilukija, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, monokaiutin
  • 5000 mAh:n akku, USB Type-C, 20 watin maksimilatausteho
  • Android 10, My UX

Uutuusmalli tulee Suomessa myyntiin välittömästi 349 euron lähtöhintaan (4 & 64 Gt). 6 & 128 Gt:n muistivariantti maksaa 399 euroa. Suomessa myyntii saapuu vain sininen värivaihtoehto.

Lähde: Motorola