Samsung Display julkisti Note20 Ultra 5G:ssä myyntiin tulevan OLED-paneelin vaihtelevalla virkistystaajuudella

12.8.2020 - 12:00 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (5)

Samsungin Adaptive Frequencyksi ristimää vaihtelevaa virkistystaajuutta tukeva OLED-näyttö kykenee toimimaan 10 – 120 hertsin välillä käytetyn sovelluksen tarpeiden mukaan.

Vaihtelevat virkistystaajuudet ovat PC-puolella arkipäivää ja tekevät tuloaan myös laajempaan käyttöön HDMI 2.1:n VRR-tuen (Variable Refresh Rate) myötä. Myös mobiilipuolella näyttöjen virkistystaajuudet ovat lähteneet kasvuun, mutta varsinaista VRR-tukea niistä ei ole tähän asti löytynyt.

Nyt Samsung Display on ilmoittanut saaneensa valmiiksi kaupalliseen käyttöön soveltuvan version OLED-näytöstään mukautuvalla virkistystaajuudella. Adaptive Frequencyksi ristityn vaihtelevan virkistystaajuuden luvataan laskevan puhelimen näytön tehonkulutusta parhaimmillaan 22 % nykyisiin näyttöihin verrattuna.

Samsungin uusi näyttöpaneeli kykenee tarjoamaan parhaimmillaan 120 hertsin virkistystaajuuden ja matalimmillaan se voi laskea aina 10 hertsiin asti. Esimerkkitilanteina yhtiö käyttää pelaamista 120 hertsin, elokuvien katselua 60 hertsin, sähköpostien lukua ja kirjoitusta 30 hertsin ja valokuvien katselua 10 hertsin virkistystaajuudella. Mistään ei kuitenkaan käy tässä vaiheessa ilmi, tarkoittaako Samsungin ratkaisu vain tiettyjä hyväksyttyjä virkistystaajuuksia, joiden välillä näyttö vaihtelee, vai onko kyse kunnollisesta vaihtelevan virkistystaajuuden tuesta. Jälkimmäinen tarkoittaisi teknologian mahdollistavan minkä tahansa virkistystaajuuden mainostettujen 10 ja 120 hertsin välillä.

Samsung Displayn uusi paneeli ja Adaptive Frequency -teknologia otetaan käyttöön ensimmäisenä Samsungin Galaxy Note20 Ultra 5G -puhelimessa.

Lähde: Lehdistötiedote, AnandTech

Nuvia lupaa sen Phoenix-prosessoriytimen murskaavan tämän hetkisen kilpailun

Entisten Applen ja Googlen insinöörien perustama Nuvia uskoo Phoenix-ytimen tarjoavan parhaimmillaan lähes kaksinkertaista yhden säikeen suorituskykyä samalla tai x86-verrokkeihin nähden selvästi pienemmällä tehonkulutuksella.

Nuvia on vielä suurelle yleisölle verrattain tuntematon nimi, mutta yhtiön tavoitteet ovat korkealla. Nuvia aikoo nousta merkittäväksi tekijäksi palvelinprosessoreiden saralla Arm-arkkitehtuuriin nojaten.

Nuvian ensimmäinen järjestelmäpiiri tulee olemaan nimeltään Orion ja sen sisältä tulee löytymään Phoenix-prosessoriytimiä. Yhtiöllä on käytössään ARM-arkkitehtuurilisenssi, mikä antaa sille mahdollisuuden suunnitella täysin oma ARM-ydin ja Nuvia onkin kertonut sen aloittaneen Phoenixin suunnittelun täysin puhtaalta pöydältä. Ilmeisesti käytössä tulee olemaan myös uusia tai ainakin tavallisesta poikkeavia lähestymistapoja, sillä yhtiö puhuu täydestä prosessorin liukuhihnojen uudistamisesta. Aikataulut huomioiden ainakin AnandTech uskoo Phoenixin lähtökohdan olleen ARMv9-arkkitehtuuri.

Yhtiö käyttää omien suorituskykytavoitteittensa esittämiseen tässä vaiheessa Geekbench 5 -tuloksia, joissa ydinten tehonkulutus on normalisoitu. Phoenix-ytimillä tähdätään noin 1 – 4,5 watin kulutukseen, mutta samalla niiden on tarkoitus tarjota parhaimmillaan lähes kaksinkertaista suorituskykyä nykyisiin saman teholuokan ytimiin nähden ja peitota siinä sivussa myös x86-kilpailijat, joiden kulutusrajat ovat selvästi korkeammalla. Valitettavasti suurpiirteisen taulukon tarkat luvut jäävät vielä mysteeriksi, mutta yhtiö lupaa kertoa ainakin huippusuorituskyvyn osalta tarkempia tietoja lähitulevaisuudessa.

Nuvian mahdollisesta menestyksestä alalla on vielä mahdotonta sanoa mitään, mutta ainakin sen takaa löytyy nimekästä väkeä. Yhtiön perustivat John Bruno, Manu Gulati ja Gerard Williams III. Williams oli aiemmin Applen prosessoreiden pääarkkitehti ja toimi sitä ennen Armin riveissä. Gulati on puolestaan ollut Googlen kuluttajille suunnattujen järjestelmäpiirien pääarkkitehtuuri, mitä ennen hän toimi vastaavissa tehtävissä Applella. Bruno on puolestaan toiminut Googlella järjestelmäarkkitehtina ja sitä ennen vastaavissa tehtävissä Applella.

Lähteet: Nuvia (1), (2), AnandTech

Intel käynnisti 9. sukupolven Core-prosessoreiden hinnanleikkauskampanjan

Intelin kampanjamuotoinen hinnanlasku on tiputtanut kerroinlukottomien mallien hintoja noin 10 – 25 %.

Intel ei ole niittänyt ainakaan liikaa mainetta hinnanalennuksilla, mutta nyt myös sellainen on löytynyt yhtiön markkinointiosaston taktiikkakirjan välistä. Toistaiseksi ei ole varmuutta, tuleeko alennuskampanjasta maailmanlaajuinen vai jääkö se Yhdysvaltojen tai Pohjois-Amerikan herkuksi.

Tom’s Hardware on huomannut useiden yhdysvaltalaiskauppojen laskeneen 9. sukupolven Intel Core -prosessoreiden hintoja merkittävästi. Intel vastasi sivuston tiedusteluihin kyseessä olevan alennuskampanja, jolla pyritään vastaamaan markkinoiden suorituskykyisten prosessoreiden tarpeisiin. Yhtiö ei kuitenkaan tarkentanut, kuinka laajalle leikatut hinnat ovat leviämässä tai kauanko ne kestävät.

Suomessa leikkaukset eivät Hinta.fi-hintaseurantapalvelun mukaan näy ainakaan vielä. Core i7-9700K- ja i9-9900K -mallien edullisin hinta on laskenut kuluvan kuun alussa, mutta se on tiettävästi tästä kampanjasta irrallinen ilmiö. Yhdysvalloissa Core i5-9600K:n edullisin hinta on tällä hetkellä 195 dollaria (suositushinta 262 – 263 dollaria), Core i7-9700K 339 dollaria (374 – 385 dollaria) ja Core i9-9900K 435 dollaria (488 – 499 dollaria). Tom’s Hardware spekuloi hintakampanjan takana olevan paitsi paremmat kilpailuasemat AMD:ta vastaan, myös varastojen tyhjennyksen 11. sukupolven Core-prosessoreiden tieltä. Rocket Lake-S -koodinimellisten prosessoreiden julkaisua on povattu huhuissa jopa tämän vuoden lopulle tai viimeistään ensi vuoden ensimmäiselle neljännekselle.

Lähde: Tom’s Hardware

AMD:n tuleva Cezanne-APU-piiri SiSoft Sandra -vuodossa

Vuodon mukaan Cezannessa tulee olemaan Renoirin tapaan 8 Compute Unitin eli 512 streamprosessorin integroitu Radeon-grafiikkaohjain.

AMD:n tiedetään valmistelevan parhaillaan Cezanne-koodinimellistä uutta APU-piiriä. Piirin tarkka luonne on vielä epäselvä, mutta sen julkaisun odotetaan tapahtuvan ensi vuoden alkupuolella, jolloin APU-piiriin perustuvia kannettavia voitaisiin odotella markkinoille kevään aikana.

Tuttu luottovuotaja _rogame on nyt löytänyt SiSoftwaren Sandra-tulostietokannasta ensimmäiset Cezannella ajetut tulokset. Alusta tunnistuu nimellä AMD Celadon-CZN Renoir, mikä viittaa APU-piirin olevan ainakin jollain tasolla yhteensopiva nykyisten Renoir-sirujen kanssa. Grafiikkaohjain on aiempien vuotojen perusteella edelleen Vegaan perustuva, mutta prosessoriydinten sukupolvesta ei ole vielä varmuutta. Spekulaatioissa on puhuttu sekä Zen 2 + Vega -päivitysmallista että Zen 3 + Vega -mallista, mutta mitään konkreettista kummankaan tueksi ei tällä hetkellä ole.

Vuotaneet SiSoft Sandra -tulokset rajoittuvat Cezannen integroidulla grafiikkaohjaimella ajettuihin. Testit paljastavat, että sirussa on käytössä Renoirin tapaan 8 Compute Unit -yksikköä eli 512 streamprosessoria, jotka toimivat 1,85 GHz:n kellotaajuudella. Integroitu GPU saa tuloksekseen GPGPU-prosessointitestissä 1265,67 Mpix/s, kun Ryzen 7 4800U:lla varustettu Lenovo Yoga Slim 1750 MHz:n GPU:lla saa 1187,17 Mpix/s. Eroa Cezannen eroksi on 6,6 %, eli hieman enemmän kuin 5,7 % noussut kellotaajuus huolimatta matalammasta muistikaistasta.

Muistien tunnistamisessa SiSoft Sandralla on ollut valitettavasti haasteita, mutta muistiväylän perusteella testilaitteessa ei ollut käytössä nopeat LPDDR4x-muistit. Cezanne-alustan GPGPU-käyttöön tunnistuva muistikaista on 22,45 Gt/s ja LPDDR4x-muistia käyttävässä Lenovo Yoga Slimissä kaistaa on 28,83 Gt/s.

Lähde: _rogame @ Twitter

NVIDIA pitää Jensen Huangin johdolla GeForce-erikoistapahtuman 1. syyskuuta

Tapahtumassa juhlistetaan GPU:n 21-vuotispäiviä ja pelimaailmaa, minkä lisäksi Huangin odotetaan julkistavan uuden sukupolven GeForce-näytönohjaimet.

NVIDIA julkaisi 31. elokuuta 1999 GeForce 256:n, ensimmäisen GPU:ksi kutsutun grafiikkapiirin. Eilen yhtiö julkisti UltimateCountdown-hashtagin saattelemana 21 päivän laskurin tuntemattomaan tapahtumaan, mikä osuisi GF256:n vuosipäivälle.

Nyt NVIDIA on julkaissut myös varsinaisen laskurin, joka samalla osoitti aiempien tulkintojen osuneen hieman sivuun. Laskuri päättyy vasta 1. syyskuuta, jolloin kello 19.00 Suomen aikaa Jensen Huang pitää virtuaalisen keynoten NVIDIAn erikoistapahtumassa, mikä tekee suorat viitteet GF256-tapahtumaan hieman erikoisiksi.

Käytännössä #UltimateCountdown viittaa uusien Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien GeForce-näytönohjainten julkistustilaisuuteen. Toistaiseksi on vielä auki, onko kyseessä vain julkistustilaisuus, vai tuleeko yhtiö tuomaan ensimmäiset mallit myös myyntiin samalla rysäyksellä. Tyypillisesti näytönohjainten julkistuksesta menee viikko tai muutama siihen, että näytönohjaimet saapuvat oikeasti kuluttajien ostettaviksi.

Tällä hetkellä ei myöskään tiedetä, tuleeko yhtiö esittelemään kerralla koko sarjan, vai julkaistaanko ensin vain kourallinen huippumalleja. Esimerkiksi nykyisessä Turing-sukupolvessa NVIDIA esitteli alun perin 20. elokuuta RTX 2070-, 2080- ja 2080 Ti -mallit, mutta yksikään niistä ei saapunut heti myyntiin. RTX 2080:n myynti aloitettiin 20. syyskuuta, 2080 Ti:n 27. syyskuuta ja 2070:n 17. lokakuuta.

Lähde: NVIDIA (1), (2)

MediaWorkstations julkaisi menneestä ajasta muistuttavia salkkutehotyöasemia

Parhaimmillaan 128 ydintä kahden Epyc-prosessorin voimin tarjoavat työasemat muistuttavat monin tavoin ajasta, kun kannettavat olivat kirjaimellisesti painavia salkkuja.

Nykypäivän tehokannettavatkin ovat tyypillisesti pienikokoisia ja verrattain keveitä. Vanhan ajan raskaat salkkumikrot ovat historiaa, tai ainakin olivat tähän asti.

MediaWorkstations on julkaissut kolme siirrettävää tehotyöasemaa, joiden muotokielessä on virkistävä tuulahdus vanhan ajan salkkumikroista. Sarjaan kuuluu Ryzen Threadripper -prosessorilla varustettu a-XP ja Epyc-prosessoreilla varustetut a-X1P ja aX2P. Kuten Epyc-versioiden nimistä voi jo arvata, on toisessa yhden ja toisessa kahden prosessorikannan emolevy.

a-XP-malliin saa parhaimmillaan valittua Ryzen Threadripper 3990X -prosesorin, 256 Gt DDR4-muistia, enimmillään kaksi SSD-asemaa ja yhden kiintolevyn, kaksi NVIDIAn näytönohjainta tai laskentakorttia ja joukon muita lisälaitteita lisäakuista verkkokortteihin. Epyc-malleissa enimmillään 64-ytimisiä Epyc-prosessoreita on yksi tai kaksi, muistia voi olla parhaimmillaan 1 tai 2 teratavua, mutta muutoin vaihtoehdot ovat varsin samoja.

Salkkumikroon kuuluu luonnollisesti myös näyttö, mikä löytyy tietokoneen kyljestä kantena toimivan irrotettavan näppäimistön alta. a-X1P-malliin voi valita 17,3-tuumaisen FullHD- tai 4K UHD -näytön ja a-X2P-malliin on viritettävissä yhteensä peräti kuusi FullHD- tai neljä 4K UHD -näyttöä. a-XP:n näyttövaihtoehdot eivät selvinneet verkkosivuilta.

a-XP-mallin strategiset mitat ovat 433 x 347 x 229 mm ja varustuksesta riippuen 13,6 – 20,4 kg. a-X1P:n mitat ovat samat, mutta maksimipaino jää 19 kilogrammaan. a-X2P on sisaruksiaan kookkaampi 384 x 587 x 229 mm:n mitoilla ja 18,1 – 22,7 kg:n painoineen. Salkkutehotyöasemien lähtöhinnat ovat a-XP:lle 7997 dollaria, a-X1P:lle 8997 dollaria ja a-X2P:lle 9897 dollaria.

Lähde: MediaWorkstations, Reddit

Video: Testissä Blackstorm RGB Mech 2020 75% -näppäimistö

Testaamme videolla Verkkokauppa.comin Blackstrom-brändin 69,90 euron hintaisen RGB Mech 2020 75% -näppäimistön.

Verkkokauppa.comin tämän vuoden näppäimistöuutuus on RGB Mech 2020 75%. Nimestään huolimatta näppäimistö ei kuitenkaan ole 75% vaan 65 % kokoinen. Yhtiölle on tapahtunut moka tuotetta luodessa ja nimetessä. Lisäksi USB-kaapelin mainostetaan olevan punottu, mutta se on todellisuudessa muovinen.

Näppäimistön runko on muovinen, käytössä on kiinalaisen Bsunin punaiset lineaariset Cherry MX -kloonikytkimet ja näppäinhatut ovat ABS-muovia. Käytännön testeissä havaittiin, että USB-liitin on melko väljä, näppäimistön pohjassa ei ole kuin alhaalla kumitassut ja se liikkuu helposti pöydällä, välilyönnin, backspacen ja enterin vakauttimet helisevät metallisesti ja itse kytkimet tuntuvat hankaavilta ja puuromaisilta. Lisäksi näppäimistön hallintaan tarkoitettu Windows-ohjelmisto ei ole vielä valmis ja ladattavissa. Hyvinä puolinä kyseinen näppäimistökoko on pohjoismaalaisella näppäinasettelulla melko harvinainen ja RGB-valaistus oli monipuolinen. 69,90 euron hinnalla kokonaisuus ei kuitenkaan vakuuttanut ja sopivampi hinta näppäimistölle laatuun nähden olisi alle 50 euroa.

Jos pidit videosta laita yläpeukku, tilaa io-techin YouTube-kanava, kiitos!

Katso video Youtubessa

Maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi noussut Huawei lopettaa lippulaivajärjestelmäpiirien tuotannon

Huawein toimitusjohtaja Richard Yu on todennut tämän vuoden voivan jäädä viimeiseksi valmistajan lippulaivajärjestelmäpiirien osalta.

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutukset Huaweihin jatkuvat ja muuttuvat valmistajan kannalta yhä vaikeammiksi. Jo alkujaan kauppasodan myötä yhtiö menetti mahdollisuutensa käyttää Googlen palveluita puhelimissaan, minkä lisäksi noin kolme viikkoa sitten myös TSMC:n kuultiin lopettaneen tilausten vastaanottamisen Huaweilta.

Viime viikon lopulla yhtiön toimitusjohtaja, Richard Yu, kertoi, etteivät he pysty enää tuottamaan HiSilicon-piirejä puhelimiinsa ja tämän vuoden mallit voivat jäädä valmistajan viimeisiksi lippulaivatason järjestelmäpiireiksi. Syynä tähän on Yun mukaan mahdottomuus tehdä yhteistyötä tarvittavien toimittajien kanssa. Käytännössä tässä todennäköisesti viitataan juuri TSMC:n kyvyttömyyteen jatkaa valmistajan piirituotantoa, sillä kiinalaisen SMIC:n valmistusprosessit eivät ole kilpailijoidensa tasolla, eivätkä siten välttämättä riittävät lippulaivapiirien valmistamiseen. Yun mukaan piirivalmistajat ottivat Yhdysvaltain määräysten jälkeen tilauksia vastaan vain toukokuun 15. päivään saakka ja tuotanto sulkeutuu 15. syyskuuta.

Järjestelmäpiirien puuttuminen lippulaivatason puhelimista voikin olla kiinalaisvalmistajalle erittäin suuri takaisku. Pakotteista huolimatta Huawein puhelinmyynti on jatkanut kasvuaan, mutta mahdollinen lippulaivapiirien puute voi kuitenkin hidastaa Samsungistakin ohi maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi noussutta yritystä. Ellei tilanteeseen löydy ratkaisua voi Huawein syyskuussa julkaistavaksi huhuttu Mate 40 jäädä valmistajan viimeiseksi omaa huippuluokan järjestelmäpiiriä käyttäväksi puhelimeksi.

Huawein ei kuitenkaan välttämättä tarvitse luopua kokonaan lippulaivapuhelintensa valmistamisesta, vaikkeivat pakotteet loppuisikaan. Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltalainen Qualcomm olisi pyrkimässä vaikuttamaan pakotteiden tiukkuuteen, jotta he voisivat myydä omia järjestelmäpiirejään kiinalaisvalmistajalle. Qualcommin mukaan Yhdysvaltojen pakotteet eivät satuta ainoastaan Huaweita, vaan myös Qualcommia itseään, sillä Huawei voisi olla piirivalmistajalle tuottoisa kauppakumppani, joka pakotteiden myötä voi suunnata katseensa ulkomaisiin kilpailijoihin kuten Samsungiin tai MediaTekiin.

Lähteet: Gizmodo, Reuters, Wall Street Journal, The Verge

NVIDIA käynnisti 21 päivän #UltimateCountdown-laskurin

NVIDIA GeForce -tilin taustakuvasta löytyvät vihjeet 21 päivää ja 21 vuotta viittaavat yhtiön esittelevän uuden näytönohjainsukupolven 21 päivän kuluttua, 31. elokuuta tasan 21 vuotta alkuperäisen GeForcen esittelystä vuonna 1999.

NVIDIAn esitteli Ampere-arkkitehtuurin aiemmin tänä vuonna, mutta vain A100-laskentapiirin muodossa. Pelipuolen uusia näytönohjaimia on odotettu julkaistavaksi alkavan syksyn aikana, mutta yksimielisyyttä julkaisupäivästä ei ole vielä saatu erilaisten väitettyjen vuotojen joukossa.

Nyt yhtiö on twiitannut virallisella NVIDIA GeForce -tilillä tähden räjähdystä muistuttavan animaation hashtagilla UltimateCountdown. Samassa yhteydessä myös tilin taustakuva vaihdettiin uutiskuvanakin näkyvään kiusoittelukuvaan.

NVIDIAn #UltimateCountdownin yhteyteen on merkitty 21 päivää ja 21 vuotta. Päivällä on myös selkeä merkitys: 21 päivän kuluttua on 31. elokuuta ja yhtiö julkisti alkuperäisen GeForce-näytönohjaimensa nimenomaan 31. elokuuta vuonna 1999 eli 21 vuotta sitten. NVIDIAn voitaneen siis olettaa ainakin esittelevän uudet pelinäytönohjaimet kuluvan kuun viimeisenä päivänä.

Päivämäärä on ainakin hetkellisesti kylmää vettä huhuille, joissa ovat tähän asti esiityneet lähinnä syyskuulle osuvat päivämäärät. On kuitenkin edelleen mahdollista, että yksi tai useampi päivistä osuu myös oikeaan varsinaisen myyntiin tulemisen suhteen, sillä uusien näytönohjainten julkistus ei automaattisesti tarkoita vielä julkaisua. Alkuperäiset GeForce-näytönohjaimet saapuivat myyntiin 11. lokakuuta, eli reilusti yli kuukausi esittelynsä jälkeen. Myös aiempina vuosina on totuttu näkemään esittely ensin ja varsinainen julkaisu kauppoihin myöhemmin.

Lähde: NVIDIA GeForce @ Twitter

Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirien DSP:stä löytyi vakavia haavoittuvuuksia

7.8.2020 - 16:14 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (8)

Haavoittuvuudet löytäneen Check Pointin mukaan haavoittuvia koodinpätkiä on yli 400 ja varsinaisia haavoittuvuuksia kuusi.

Viime vuosina olemme saaneet lukea toistuvasti uusista haavoittuvuuksista prosessoreissa. Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin jotain tavallisuudesta poikkeavaa, sillä haavoittuvuudet löytyivät tällä kertaa Qualcommin digitaalisesta signaaliprosessorista (Digital Signal Processor, DSP).

Check Point Software Technologies on löytänyt Achilles-nimen saaneessa tutkimuksessaan Qualcommin Snapdragon-sirujen Hexagon-DSP:stä yli 400 erillistä haavoittuvaa koodinpätkää. Niiden avulla voidaan yhtiön mukaan muun muassa valjastaa puhelin vakoilutyökaluksi riippumatta käyttäjän toimista ja esimerkiksi siirtää luvatta ulos dataa ja tietoja puhelimista. Lisäksi niillä voidaan rampauttaa puhelin täysin estämällä siltä pääsy eri tiedostoihin ja niiden avulla voidaan piilottaa haittaohjelmia ja niiden toimintoja pysyvästi ja ilman mahdollisuutta poistaa niitä.

Vaikka haavoittuvia koodinpätkiä on yli 400, on varsinaisia haavoittuvuuksia vain kuusi. Check Point on antanut löytämilleen haavoittuvuuksille CVE-tunnistekoodit CVE-2020-11201, -11202, -11206, -11207, -11208 ja -11209. Niitä ei ole valitettavasti vielä päivitetty Common Vulnerabilities and Exposures -tietokantaan, mutta varaukset niiden käytöstä on tehty myös CVE:n sivuille. Haavoittuvuudet koskevat yhtiön mukaan yli 40 prosenttia puhelinmarkkinoista.

Check Point kertoo sivuillaan päättäneensä olla julkaisematta haavoittuvuuksien tarkkoja yksityiskohtia ennen, kuin laitevalmistajat ovat saaneet valmiiksi korjaukset ongelmiin. Tieto haavoittuvuuksien olemassaolosta haluttiin julkaista tästä riippumatta, jotta tietoisuus ongelmien olemassaolosta kasvaisi.

Bleeping Computer -sivuston mukaan Qualcomm on jo saanut valmiiksi haavoittuvuudet paikkaavat päivitykset, mutta laitevalmistajien on vielä tehtävä omat versionsa korjauksista omille tuotteilleen. Qualcommin mukaan heillä ei ole toistaiseksi mitään viitteitä siitä, että haavoittuvuuksia olisi hyödynnetty käytännössä.

Lähde: Check Point