Uutiset

Corsair julkaisi iCue Nexus Companion -kosketusnäytön

iCue Nexus Companion mahdollistaa yhteensopivien laitteiden hallinnan lisäksi täysin kustomoitavia painikkeita, makroja ja ohjelmakohtaisia profiileja.

Corsair hämmensi kuunvaihteessa julkaisemalla markkinoille iCue RGB-valotornit, joille on vaikeaa löytää järkiperusteita. Nyt yhtiö on lanseerannut jälleen uuden iCue-tuotteen, mutta tällä kertaa laitteella on myös oikea funktio.

iCue Nexus Companion Touch Screen on nimensä mukaisesti pienikokoinen kosketusnäyttö. Näytöllä on kulmasta kulmaan mittaa viisi tuumaa ja sen resoluutio on 640×48 pikseliä. Se on varustettu vaihdettavalla alustalla, joiden avulla se voi joko olla pöydällä pystyssä itsenäisesti, tai asennettuna yhteensopivan Corsairin näppäimistön taakse. Virallisesti tuettuja näppäimistöjä ovat K70 Mk.2 -sarjan perus- ja low profile -mallit sekä K95 Platinum -näppäimistöt.

Nexus Companion on suunniteltu luonnollisesti ensisijaisesti iCue-yhteensopivien laitteiden hallintaan, mutta luonnollisesti näytön sisältö ja toiminnallisuus on laajasti kustomoitavissa. Näytölle voi ohjelmoida omia painikkeitaan, joita mahtuu kerralla näytölle maksimissaan kuusi, mutta pyyhkäisyeleillä lisää voi laittaa seuraaville sivuille. Se osaa myös näyttää esimerkiksi prosessorin käyttöasteita ja muita koneen diagnostiikkatietoja, minkä lisäksi saataville on tulossa ilmeisesti ohjelmakohtaisia ammattilaisten suunnittelemia näkymiä.

iCue Nexus Companion Touch Screen tulee saataville välittömästi, mutta jostain syystä se ei ole näkyvissä ainakaan Suomesta käsin. Sen sijaan sivusto tarjoaa virallisiksi myyntikanaviksi Suomessa CDONin, Jimm’s PC-Storen, Multitronicin ja Verkkokauppa.comin. Ainoastaan Multitronic on listannut tuotteen tähän mennessä ja sen toimituspäiväksi povataan kuun loppua. Nexus Companion on hinnoiteltu kaupassa 118,90 euroon.

Lähde: Corsair

AMD julkaisi Ryzen Threadripper Pro -sarjan prosessorit Lenovon johdolla

Uudet Ryzen Threadripper Pro -prosessorit ovat tulossa saataville vain OEM-valmistajien valmiissa työasemissa, eikä niitä tai prosessoreita tukevia emolevyjä aiota tuoda jälleenmyyntiin.

Viime viikolla nettiin vuoti kuva julkaisemattomasta Ryzen Threadripper Pro 3995WX -prosessorista ja pian sen perään Lenovo kiusoitteli julkaisevansa jotain aivan uutta ThinkStation-markkinoille. Nyt vuodot ja kiusoittelut voidaan unohtaa, sillä AMD julkaisi uudet Threadripper Pro -prosessorit työasemakäyttöön.

Ryzen Threadripper Pro -sarjan prosessorit ovat lähes vastaavia, kuin Epyc-sarjan prosessorit. Ainoat asiat, mistä on karsittu, on tuki useamman prosessorikannan emolevyille sekä muistituki, mikä on TR Pro -prosessoreissa rajoitettu Epycien 4 Tt:n sijasta kahteen teratavuun. Muutoin erot rajoittuvat prosessoreiden tarkkoihin konfiguraatioihin. 3945WX on 12-, 3955WX 16, 3975WX 32 ja huippumalli 3995WX 64-ytiminen. Prosessoreiden käytössä on 8-kanavainen DDR4-3200-muistiohjain sekä 128 PCI Express 4.0 -väylää. Löydät prosessoreiden tarkat tiedot yllä olevasta taulukosta. Emolevyt perustuvat jo aiemmin tiedossa olleeseen, mutta hylätyksi oletettuun WRX80-piirisarjaan.

Ryzen Threadripper Pro saapuu markkinoille aluksi yksinoikeudella Lenovon ThinkStation P620 -työasemissa. Työasemaan on konfiguroitavissa parhaimmillaan TR Pro 3995WX -prosessori, teratavu muistia sekä kaksi NVIDIAn Quadro RTX 8000- tai neljä RTX 4000 -näytönohjainta. Löydät työaseman tarkemmat konfiguraatiomahdollisuudet yllä olevasta kuvasta.

Uudet prosessorit tulevat myös muiden OEM-valmistajien saataville, mutta näillä näkymin jälleenmyyntiin niitä ei olla saamassa. AnandTechin mukaan AMD ei julkaise vain OEM-valmistajille tarkoitettujen ratkaisujen suositushintoja lainkaan, joten hinnoittelua voidaan vain arvailla. Yhtiö on asemoinut 3995WX:n dioissaan kahta Xeon Platinum 8280 -prosessoria vastaan. 3975WX:lle on löydetty verrokki Xeon W-3275:stä, 3955WX:lle W-2295:stä ja 3945WX:lle Xeon W-3235:stä. AMD perustelee 3995WX:n asemointia dialla, jossa 3995WX voittaa kaksi Xeon Platinum 8280 -prosessoria yli 25 testissä.

Lähde: AMD

Cooler Masterilta uusi alle 20 litran ITX-kotelo monipuolisilla ominaisuuksilla

Noin 100 euron hintainen NR200P sisältää kaksi esiasennettua 120 mm:n tuuletinta, sekä lasisen että rei’itetyn metallisen kylkipaneelin ja PCIe riser -kaapelin, jolla näytönohjain on mahdollista asentaa halutessaan pystyasentoon.

Cooler Master on tänään julkaissut MasterCase-mallistoonsa uuden NR200P-kotelon. Kyseessä on noin 18 litran tilavuudella varustettu teräsrakenteinen ITX-kotelo, joka tarjoaa hintaansa ja kokoonsa nähden monipuolisia ominaisuuksia suoraan paketista.

NR200P:stä on yleisilmeeltään havaittavissa selvää yhtäläisyyttä suosittuun NCase M1:een ja io-techin tuoreessa ITX-tornikoteloiden testissäkin käyneeseen Lian Li TU150:een. Pienehköstä, kahden edellä mainitun kotelon väliin asettuvasta 18 litran tilavuudesta huolimatta NR200P mahduttaa sisäänsä varsin vakuuttavasti rautaa kilpailijoitaan edullisempaan hintaan. Ulkoisesti selkeimpänä merkkinä kotelon useita kilpailijoitaan edullisemmasta hinnasta toiminee täysin teräksinen rakenne nykyisin yleistyneiden alumiinipaneelien sijaan.

Koteloon mahtuu kolmen korttipaikan paksuiset näytönohjaimet maksimissaan 330 mm:n pituisena ja 156 mm:n korkuisena sekä kotelon tuotesivujen mukaan suurimmillaan 155 mm korkea prosessoricooleri, joskin valmistaja lupaa tuen Noctuan NH-U12A:lle, joka on 158 mm korkea. Tuuletinpaikkoja kotelosta löytyy jopa seitsemän kappaletta – Kaksi 120 mm:n paikkaa löytyy niin pohjasta, katosta kuin myös vasemmasta kyljestä, joiden lisäksi takapaneelista löytyy yksi 92 mm:n paikka. Suoraan paketista mukana toimitetaan kaksi esiasennettua 120 mm:n SickleFlow-tuuletinta kattoon asennettuna. Nestejäähdytystä kotelo tukee suurimmillaan 280 mm:n jäähdyttimen muodossa kotelon kyljessä. Lisäksi kotelosta löytyy kaksi erillistä asennuspaikkaa nestejäähdytyksen pumpulle.

Virtalähdetuen osalta kotelon koko asettaa omat rajoituksensa, joten ATX-virtalähteille tukea ei löydy, vaan käyttäjän on suunnattava SFX- tai SFX-L-ostoksille. Etupaneelin liitäntöinä tarjolla on 3,5 mm:n yhdistetty kuuloke + mikrofoni -liitäntä ja kaksi USB 3.2 gen 1 -liitäntää.

Kattavan yhteensopivuuslistauksen ohessa myös kotelon mukautuvuus on varsin kattavaa. Paketissa tulee mukana niin lasinen kuin myös rei’itetty metallinen paneelivaihtoehto vasemmalle kyljelle, joten käyttäjä voi valita mielensä mukaan paremman ilmankierron tai lasipaneelin tarjoaman näyttävyyden välillä. Lisäksi mukana paketissa tulee myös PCI-e Riser -kaapeli, jolla näytönohjain on mahdollista asentaa pystyyn emolevyn etupuolelle 92 mm:n takapaneelin tuulettimen paikalle. Pystyyn asennetulla näytönohjaimella kyljen jäähdytinpaikka ymmärrettävästi menetetään, mutta vastaavasti pohjaan vapautuu tällöin suhteellisen suurehko tila nestejäähdytystä varten.

Cooler Master NR200P:n tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat: 376 x 185 x 292 mm (S x L x K)
  • Materiaali: Teräs, SECC, muovi
  • Yhteensopivat emolevyt: mini-ITX
  • Kotelon tilavuus: 18,25 litraa
  • 2,5/3,5 tuuman levypaikat: 1 kpl
  • 2,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
  • Laajennuskorttipaikat: 3 kpl
  • Lisäkorttien maksimipituus: 330 mm
  • Lisäkorttien maksimileveys: 156 mm
  • Virtalähdetuki: SFX / SFX-L
  • Virtalähteen maksimipituus: 130 mm
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 153 mm lasikyljellä / 155 mm teräskyljellä
  • Tuuletinpaikat: 2 x 120 mm pohjassa, katossa ja vasemmassa kyljessä, 1 x 92 mm takana
  • Tuulettimet: 2 x 120 mm 1800 RPM PWM (SickleFlow)
  • Jäähdytinyhteensopivuus: pohjaan maksimissaan 240 mm, kylkeen maksimissaan 280 mm ja takapaneeliin maksimissaan 92 mm.
  • Etupaneelin I/O: 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x 3,5 mm yhdistelmäliitäntä (kuuloke + mikrofoni)

Cooler Master NR200P tulee saataville jälleenmyyjille kuun loppuun mennessä valkoisena ja mustana 102,99 euron suositushintaan.

Lähteet: Cooler Master, lehdistötiedote

Lian Liltä tulossa budjettiluokan Lancool, pienempi malli suosittuun O11-sarjaan ja uusi huippukotelo lähes 400 dollarin hintaan

Lian Li julkisti neljä koteloa, AIO-nestejäähdytinsarjan ja ketjutettavan tuuletinmalliston maailmanlaajuisen pandemian myötä peruttuja julkaisutilaisuuksia korvaavassa Digital Expo -videojulkistuksessa.

Lian Li järjesti heinäkuun alkupuolella ensimmäisen Digital Expo -tapahtumansa, joka oli käytännössä videomuotoinen esittely kuluvan vuoden tulevista uutuuksista. Videon tavoitteena on korvata maailmanlaajuisen pandemiatilanteen myötä peruttujen messujen jättämää aukkoa julkistuksissa.  

Jo aiemmin uutisoidun Lancool II Meshin lisäksi valmistaja esitteli videollaan Lancool II -versioiden alapuolelle sijoittuvan vain 69,99 dollarin suositushinnalla varustetun Lancool 215:n. Lancool 215 on tunnistettavissa sarjansa jäseneksi muun muassa selvästi samaa muotoilua noudattavan verkkorakenteisen etupaneelin ja paneelin alalaidasta löytyvän RGB-valaistun Lian Li -logon myötä. Lancool 215 eroaa kuitenkin kalliimmista sisaruksistaan selvästi yksinkertaistetuin rakenneratkaisuin. Erillisestä virtalähdekammion ovesta lasikyljen alapuolella on luovuttu, samoin kuin myös oikean kyljen lasista. Yleisilmeeltään kotelo onkin Lancool II:een nähden huomattavasti perinteisemmän näköinen.

Lancool-sarjan koteloiden etupaneelin yhdennäköisyydesta huolimatta 215:n etupaneelin taakse piiloutuu suurehko eroavaisuus Lancool II -malleihin nähden – Lancool 215 tukee nimittäin kahta 200 mm:n tuuletinta etupaneelissaan ja kotelo toimitetaankin kahden osoitettavalla RGB-valaistuksella varustetun 200 mm tuulettimen kera. Lisäksi kotelon takana on esiasennettuna yksi 120 mm:n tuuletin ilman RGB-valaistusta.  Nestejäähdytysominaisuuksien osalta Lancool 215 tukee maksimissaan 360 mm:n nestejäähdyttimiä edessä ja 280 mm:n jäähdyttimiä katossa.

Lian Li esitteli myös alkujaan jo CES-messuilla esillä ollutta O11D Mini -koteloa, jonka erikoisuuteena toimii modulaarinen rakenne, joka mukautuu emolevyn kokoon vaihdettavien takapaneelien myötä. Kotelo itsessään tukee suurimmillaan ATX-emolevyjä, mutta Micro-ATX- tai jopa Mini-ITX-emolevyyn vaihdettaessa koteloon vapautuu enemmän tilaa nestejäähdytykselle.  Mini-ITX-emolevyä käytettäessä koteloon mahtuu sekä pohjaan, että kattoon Lian Lin mukaan paksukin 360 mm jäähdytin, minkä lisäksi myös oikeaan kylkipaneeliin kotelon etuosaan mahtuu yksi 280 mm jäähdytin. Micro-ATX-emolevyä käytettäessä jäähdytintuki pysyy pääpiirteiltään vastaavana, mutta pohjan ja katon 360 mm jäähdytinten maksimipaksuus tuuletinten kanssa rajoittuu 55 millimetriin. ATX-emolevyn kanssa katon ja pohjan jäähdyttimistä on luovuttava, mutta oikealle kyljelle on edelleen mahdollista sijoittaa sama 280 mm:n jäähdytin.

Videolla esitelty kotelo muistuttaa pääpiirteittääjo CES-messuilla esillä ollutta malliaSuurimpina eroavaisuuksina kotelon etuosan karkaistua lasipaneelia on muokattu ja etupaneelin liittimet on siirretty kotelon katon etuosaan. Uutena tietona Lian Li paljasti O11D Minin mukana tulevan joko koteloon tai jäähdyttimeen kiinnitettävät kiinnikkeet nestejäähdytyksen pumpulle. O11D Minin suositushinta on asettumassa 99,99 dollariin. 

Sekä Lancool 215:n kuin myös O11D Minin lanseeraus olisi Lian Lin mukaan tapahtumassa elokuun aikana ennakkotilausten muodossa.

Kolmantena kotelona Lian Li esitteli Digital Expossaan alunperin jo vuoden 2019 Computexissa esittelemänsä Odyssey X:n, jonka on tarkoitus tulla ennakkotilattavaksi syyskuussa 399,99 dollarin suositushintaan.

Mattamustana ja valkomustana saataville tuleva kotelo on valmistettu kokonaan alumiinista ja – varsin omaperäisesti – taittuvasta karkaistusta lasista. Käytännössä lasi vaikuttaisi olevan halkaistu keskeltä mahdollistaen sen taittamisen erillisinä paneeleina. Kotelo toimitetaan niin sanottuna ”flatbox”-pakettina, eli valmiiksi kasatun kokonaisuuden sijaan kuluttaja kokoaa kotelon itse. Odyssey tukee kahta erilaista asetelmaa  performance-tilaa, joka mahdollistaa paremman ilmankierron ja jäähdytystilan ja Dynamic-tilaa, joka panostaa enemmän kotelon ulkonäköön. Nestejäähdytyksen osalta kotelo tukee molemmissa tiloissaan kahta 360 mm:n jäähdytintä, mutta Dynamic-tilaa käyttäessä kotelon pohjaan on mahdollista asentaa suurimmillaan jopa 480 mm jäähdytin.

Kotelouutuuksien lisäksi Lian Li julkisti hinnat ja lanseerausajankohdat 2019 Computexissä alunperin esitellyille Galahad AIO -coolereille ja ketjutettaville vain yhdestä tuulettimesta emolevyyn kytkettäville UNI -tuulettimilleen. Galahad AIO tulee saataville heinäkuun loppuun mennessä mustana ja valkoisena sekä 240 mm:n ja 360 mm:n kokoisena. Galahad AIO-coolerien mukana toimitetaan RGB-tuulettimet. Suositushinta pienemmälle mallille on 119,99 dollaria ja kookkaammalle 149,99 dollaria.

Myös UNI-tuulettimet tulevat saataville sekä mustana että valkoisena. 120 mm kokoinen SL120 saapuu markkinoille elokuun alussa ja hintaa tuulettimella on 24,99 dollaria tai kolmen pakkauksessa 79,99 dollaria. Tulevaisuudessa mallisto tulee laajenemaan 140 mm:n kokoisella SL140-mallilla ja ilmavirtaan keskittyvällä AL120-mallilla. Tulevien mallien julkaisuajankohtaa tai hintoja ei kuitenkaan vielä paljastettu.

Lähteet: Lian Li

NVIDIAn huhutaan lopettelevan GeForce RTX 20 -sarjan tuotantoa

Huhujen mukaan NVIDIA olisi lopettelemassa RTX 20 -sarjan tuotantoa valmistautuessaan RTX 30 -sarjan syyskuulle povattuun julkaisuun.

NVIDIA on julkaissut jo Ampere-arkkitehtuurin ja siihen perustuvan A100-laskentapiirin, mutta pelipuolella uutta arkkitehtuuria joudutaan odottelemaan edelleen. Nyt Kiinasta kantautuvat uutiset kuitenkin vihjaavat uuden sukupolven olevan jo lähellä.

ITHomen saamien tietojen mukaan NVIDIA olisi lopettanut tai lopettamassa useiden GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjainten tuotantoa. Sivuston mukaan yhtiö olisi lisäksi ohjeistanut nostamaan loppuvarastojen hintaa, koska kryptolouhijat ovat jälleen nostamassa päätään ja TSMC:n tuotantokapasiteetti ei vastaa enää tarpeita.

NVIDIA on lisäksi hiljattain aloittanut käyttämään RTX 20 -sarjan hitaammasta päästä tuttua TU106-grafiikkapiiriä GTX 1650 -näytönohjaimissa, mikä voisi olla toinen viite loppuvarastojen puskemisessa ulos uuden sukupolven alta. ITHomen mukaan NVIDIA julkaisisi RTX 30 -sarjan todennäköisimmin 17. syyskuuta, mutta painottaa ettei sillä ole vielä varmistusta kyseiselle päivämäärälle.

Tom’s Hardware on kysynyt NVIDIAlta kommenttia uutiseen, mutta vastaus oli odotettu: Emme kommentoi huhuja ja spekulaatiota.

Lähde: ITHome

Lian Li julkaisi ilmankiertoon panostavan Mesh-version Lancool II -miditornikotelostaan

Uutuuskotelo tulee saataville yhdellä 120 mm:n poistotuulettimella ja kahdella 140 mm etutuulettimella varustettuna Performance-mallina sekä kolmella 120 mm:n RGB-tuulettimella varustettuna RGB-mallina.

Lian Li on lanseerannut markkinoille uudistetun version viime vuoden lopulla julkaisemastaan Lancool II -miditornikotelosta. Uutuus on varustettu nykypäivän trendien mukaisesti rei’itetyllä etupaneelilla, jonka tavoitteena on parantaa ilmankiertoa poistamalla mahdollisimman paljon esteitä tuulettimien edestä.

Lancool II Mesh on edeltäjänsä tavoin teräsrakenteinen kotelo, jonka molemmat kyljet on valmistettu karkaistusta lasista. Suurimpana eroavaisuutena edeltäjämalliin Lancool II Meshissä toimii nimensä mukainen etupaneeli. Alkuperäisestä pääosin umpinaisesta teräspaneelista on siirrytty täysin rei’itettyyn etupaneeliin, joka ainakin teoriassa mahdollistaa huomattavasti paremman ilmankierron. Siirron mukana edeltäjästä löytyneistä RGB-valoista ilmanottoritilöissä on luovuttu, eikä kotelosta itsestään löydykään enää omaa valaistusta. Etupaneelin lisäksi myös vasemmalta kyljeltä lasiseinän alapuolelta löytyvä PSU-kammion seinä on vaihdettu umpinaisesta teräksestä rei’itettyyn.

Hieman pienempänä muutoksena virtalähdekammion katon tuuletinpaikkoihin on uutuusmallissa mahdollista asentaa tuulettimien sijaan kaksi 2,5 tuuman levyä. Lian Li on myös päätynyt muuttamaan kotelon rei’itystä siirtyen ovaalin muotoisista rei’istä kuusikulmioihin, mikä ainakin silmämääräisesti näyttäisi hieman parantavan reikien ja metallin välistä suhdetta.

Lancool II Meshistä tulee saatavilla kaksi mallia, joiden eroina toimivat värivaihtoehdot, tuuletinvalikoima ja etupaneelin liittimet. Performance-mallinimeä kantava versio sisältää kolme PWM-ohjattavaa tuuletinta – yhden 120 mm:n tuulettimen takana ja kaksi 140 mm:n tuuletinta etupaneelissa. Näiden tukena etupaneelin liitäntöihin on lisätty RGB-ohjaimen tilalle PWM-ohjain, joka mahdollistaa tuuletinten hallinnan. RGB-mallinimeä kantava versio on varustettu nimensä mukaisesti RGB-tuulettimilla. Performance-mallista poiketen kaikki tuulettimet ovat kuitenkin 120 mm:n kokoisia, eikä etupaneelista löydy PWM-ohjainta, vaan siitä löytyy alkuperäisestä Lancool II:sta tutut RGB-valoja ohjaavat painikkeet.

Lancool II Meshin tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat: 478 x 229 x 494 mm (S x L x K)
  • Materiaali: Teräs, karkaistu lasi, muovi
  • Yhteensopivat emolevyt: E-ATX (max. leveys 280 mm), ATX, micro-ATX, mini-ITX
  • 2,5/3,5 tuuman levypaikat: 3 kpl
  • 2,5 tuuman levypaikat: 6 kpl
  • Laajennuskorttipaikat: 7 kpl
  • Lisäkorttien maksimipituus: 384 mm
  • Virtalähteen maksimipituus: 210 mm (ATX)
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 176 mm
  • Tuuletinpaikat: 3 x 120/2 x 140 mm edessä, 1 x 120 mm takana, 2 x 120/140 mm katossa, 2 x 120 mm välipohjassa
  • Tuulettimet:
    • Performance-versiossa 1 x 120 mm & 2 x 140 mm
    • RGB-versiossa 3 x 120 mm
  • Jäähdytinyhteensopivuus: jopa 280 tai 360 mm edessä; 240 mm katossa
  • Etupaneelin I/O:
    • Performance-versiossa 1x USB 3.1 Type-C (lisävaruste), 2x USB 3.0, Mikrofoni- ja kuulokeliittimet, PWM-tuuletinsäädin
    • RGB-versiossa 1x USB 3.1 Type-C (lisävaruste), 2x USB 3.0, Mikrofoni- ja kuulokeliittimet, RGB-valo-ohjauspainikkeet

Lian Li Lancool II Mesh Performance ja RGB tulevat saatavilla mustana 89,99 dollarin suositushintaan. RGB-mallista on tarjolla myös valkoinen versio, jonka suositushinta on viisi dollaria korkeampi. Alkuperäisen Lancool II:n ostajille on tarjolla myös erikseen ostettava rei’itetty etupaneeli joko valkoisena tai mustana Yhdysvaltalaisen Newegg-jälleenmyyjän kautta. Suomessa kotelot ovat tulleet ainakin Jimm’sin valikoimiin 94,90 (Performance) ja 99,90 (RGB) euron hintaan.

Lähteet: Lian Li (1), (2), TechPowerUp

Puhelinjättien huhutaan jättävän laturin pois tulevien mallien paketoinnista

Huhujen mukaan sekä Apple että Samsung olisivat jättämässä laturit pois ainakin osasta tulevia mallistojaan.

Netissä on pyörinyt hiljattain huhu, jonka mukaan Apple saattaisi julkaista seuraavan sukupolven iPhone-puhelimensa ilman laturia. Muun muassa Vergen raportoima huhu on lähtöisin Appleen erikoistuneen analyytikko Ming-Chi Kuon suusta.

Nyt SamMobile puolestaan kertoo vastaavaa Samsungista. Sivuston mukaan Koreasta peräisin olevan raportin mukaan laturi jätettäisiin pois mahdollisesti ensi vuodesta alkaen, mutta se koskisi vain osaa mallistosta.

Perusteita laturin pois jättämiseen voi olla useita. Suurella osalla asiakaskunnasta esimerkiksi on jo käytössään yhteensopivat laturit ja jättämällä sen pois, voi puhelimen paketointi olla selvästi pienempi, mikä pienentää sekä toimitus- että varastointikuluja. Yhtiö voi myös myydä latureita erikseen korkeammin kattein niille, jotka sellaista tarvitsee. Lisäksi laturin pois jättäminen voidaan nähdä ympäristötekona alati kasvavien ympäristönsuojelupaineiden lomassa.

Lähde: SamMobile

Uusi artikkeli: Testissä AOC Agon AG273QZ -pelinäyttö

Testissä AOC:n 700 euron hintainen 27-tuumainen Agon 273QZ -pelinäyttö, jossa on TN-paneeli, 1440p-resoluutio ja 240 hertsin virkistystaajuus.

Testiin saapui AOC:n uusi 27-tuumainen 1440p-resoluution TN-paneelilla varustettu Agon AG273QZ-pelinäyttö. Paneeli tukee 240 hertsin virkistystaajuutta ja on varustettu AMD Freesync 2 -tuella. Hintaa näytöllä on Suomessa noin 700 euroa.

Testimme perusteella Agon AG273QZ -pelinäytön vahvuus on nopean pikselivasteajan omaava kirkas TN-paneeli ja suurin heikkous on matala kontrastisuhde.

Lue artikkeli: Testissä AOC Agon AG273QZ -pelinäyttö

Uusi artikkeli: Testissä Sony Xperia 10 II

io-tech testasi Sonyn tuoreen alempaan keskihintaluokkaan sijoittuvan Xperia 10 II -älypuhelimen

Sony esitteli toisen sukupolven Xperia 10 -mallinsa helmikuussa ja puhelin saapui myyntiin Suomeen toukokuun lopussa. Alempaan keskihintaluokkaan sijoittuva uutuus on suositushinnaltaan 369 euroa ja sen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat huomattavan korkea 21:9-kuvasuhteen OLED-näyttö, Snapdragon 665 -järjestelmäpiiri, 4 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa ja pääkameran ohessa telekamerasta ja ultralaajakulmakamerasta muodostuva kamerajärjestelmä.

Artikkelissa perehdytään puhelimeen hieman täysimittaista artikkelia lyhyemmin noin viikon ympärivuorokautisten testikokemusten pohjalta.

Uusi artikkeli: Testissä Sony Xperia 10 II

AMD julkaisi uudet Radeon Software 20.7.1 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen

Ajureiden mukana tulee virallinen tuki Disintegration-pelille sekä uusi bugien raportointityökalu.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.7.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Ajureiden merkittävin uudistus on tuki Disintegration-pelille. Lisäksi mukana on uusi AMD Bug Report Tool -työkalu, joka helpottaa mahdollisten ongelmien raportointeja. Työkalu lähettää bugiraportin mukana automaattisesti järjestelmän tiedot kuten käytössä olevat komponentit, käyttöjärjestelmäversion ja ajuriversiot ongelman selvityksen helpottamiseksi.

Tuttuun tapaan ajureissa on ratkottu myös aiempien julkaisujen ongelmia. Erityismaininnan ansaitsee kustomoitujen tuuletin-, kellotaajuus- ja jänniteprofiileiden resetoitumisen tai lataamatta jäämisen korjaaminen. Korjauksen myötä vanhempien ajureiden Performance Tuning -profiilit eivät ole yhteensopivia uusien ajureiden kanssa.

Muita korjattuja bugeja ovat esimerkiksi Radeon RX Vega- ja Radeon VII -näytönohjainten suorituskyvyn tippuminen, kun Performance Metrics Overlay on esillä, Deus Ex: Mankind Divided -pelin satunnainen kaatuilu juna-asemille ladattaessa, Doom Eternalin hetkellinen grafiikan korruptoituminen RX 5600 -sarjan näytönohjaimilla sekä kaatuilu kun HDR- ja Radeon Overlay ovat samanaikaisesti päällä, sekä värien haalentuminen, kun HDR- ja Radeon Image Sharpening ovat käytössä samanaikaisesti. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi työpöydän vilkunta, värien haalentuminen tai ylisaturoituminen tehtävänvaihdon yhteydessä, kun HDR on käytössä, ruudunpäivitysnopeuden lukittuminen 30 FPS:ään HDMI Scaling -asetuksien säädön jälkeen, sekä koneen kaatuminen tai grafiikan korruptoituminen Oculus Rift -virtuaalilaseilla Radeon RX 5000 -sarjan näytönohjaimilla. Lisäksi Performance Metrics Overlay ja Performance Tuning -välilehti näyttävät edelleen todellista korkeampia lepokellotaajuuksia RX 5000 -sarjan näytönohjaimilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä