Uutiset

Uusi artikkeli: Testissä Samsung Galaxy A51 5G

io-tech testasi Samsungin edullisimman 5G-puhelimen – Galaxy A51 5G:n

Samsung lanseerasi Suomessa kesäkuussa 5G-version jo joulukuussa julkaistusta ja io-techin jo aiemmin testaamasta Galaxy A51 -älypuhelimesta. Uusi malli ei tuonut mukanaan pelkästään moderneja mobiiliyhteyksiä, vaan päivitti myös järjestelmäpiiriä, RAM-muistia ja akun kokoa. Samsungin keskihintaluokkaisen uutuuden keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 6,5-tuumainen Super AMOLED -näyttö Full HD+-resoluutiolla, Samsungin oma 8 nm viivanleveydellä valmistettava Exynos 980 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Kamerajärjestelmä on tuttu Galaxy A51:stä muodostuen 48 megapikselin laajakulmakamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 5 megapikselin makrokamerasta ja 5 megapikselin syvyystietokamerasta.

Artikkelissa perehdymme puhelimeen hieman täysimittaista testirutiinia lyhyemmin noin viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Samsung Galaxy A51 5G

Elisa testaa Pohjoismaiden ensimmäistä 5G-standalone-verkkoa yhdessä Ericssonin kanssa

31.8.2020 - 15:20 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (1)

Standalone on 5G-verkkojen toinen kehitysvaihe, joka on luvassa lähivuosina.

Elisa tiedottaa testaavansa Pohjoismaiden ensimmäisenä operaattorina ns. standalone- (SA) eli itsenäiseen 5G-tekniikkaan perustuvaa tiedonsiirtoyhteyttä yhteistyössä verkkolaitevalmistaja Ericssonin kanssa. Pilvipohjainen 5G SA (standalone) mahdollistaa 5G:n tarjoamien etujen täysimittaisen hyödyntämisen ja mm. entistäkin korkeammat siirtonopeudet, merkittävästi alhaisemmat viiveet sekä IoT-laitteiden välisen kommunikoinnin. Lisäksi se mahdollistaa myös verkon ”viipaloinnin”, eli jakamisen räätälöidyiksi asiakaskohtaisiksi loogisiksi verkoiksi. Näin yhteys voidaan kustomoida yksilöidysti tietyn yrityksen tai kuluttajan tarpeisiin.

Tällä hetkellä käytössä olevat 5G non-standalone (NSA) -yhteydet käyttävät 4G-verkkoja apunaan yhteyden muodostamisessa ja -hallinnassa, vaikka itse datasiirto tapahtuukin 5G-verkon kautta. Verkko-operaattorien on ollut helpompi siirtyä 5G-aikaan NSA-tekniikalla, jolla ne ovat voineet hyödyntää omia olemassaolevia 4G-verkkojaan. Elisa ei toistaiseksi kerro tarkempia aikataulusuunnitelmia 5G SA:n toteuttamisesta.

Itsenäisen 5G-verkon rakentaminen ei tapahdu hetkessä, sillä se vaatii täysin uudenlaisen arkkitehtuurin, joka toteutetaan pilvipohjaisesti. Itsenäiseen 5G-verkon toiminnallisuuksien aikaansaamisessa on mobiilikeskusverkon toiminnalla keskeinen rooli, ja tämän testaus oli avainasia pilotin onnistumisessa. Vaikka kyseessä on pilotti, se on suuri askel kohti vieläkin nopeampaa, luotettavampaa ja tehokkaampaa 5G:tä, jonka tuomme asiakkaidemme käyttöön”, Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Lähde: Elisa

Kuvat: Ericsson

Honor lanseerasi 9X Pro -älypuhelimen Suomen markkinoille

31.8.2020 - 14:37 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (5)

Honor 9X Pro tarjoaa reiättömän ja lovettoman näytön motorisoidun etukameratoteutuksen avulla.

Honor lanseerasi tänään 9X Pro -älypuhelimen Suomen markkinoille. Lanseeraus on varsin erikoinen, sillä Honor 9X Pro julkaistiin Kiinassa jo yli vuosi sitten ja Euroopassa viime helmikuussa. Honorin mukaan 9X Pro -mallilla pyritään tuomaan lippulaivalaitteiden ominaisuuksia edullisempaan hintaluokkaan.

Laitteen suurehko 6,59-tuumainen LCD-näyttö on loveton ja reiätön, sillä etukamera on piilotettu puhelimen sisään. Motorisoidusti nouseva 16 megapikselin etukamera kestää jopa 15 kilon painon ja se painuu automaattisesti sisään puhelimen tippuessa. Nykyaikaisella seitsemän nanometrin prosessilla valmistettava Kirin 810 -järjestelmäpiiri on lämpöputkijäähdytetty ja sisältää kaksi Cortex-A76-ydintä, kuusi Cortex-A55-ydintä sekä Mali-G52-grafiikkasuorittimen. Käyttömuistia on hintaluokka huomioiden mukavat 6 gigatavua ja UFS 2.1 -tallennustilaa muhkeat 256 gigatavua. Takakamera koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin 120-asteisesta ultralaajakulmasta sekä kahden megapikselin syvyystietokamerasta. Sisällä on 4000 mAh akku, joka tukee 10 watin latausta USB Type-C-liitännän kautta.

Käyttöjärjestelmässä Honor on jostain syystä jumiutunut lähes 2 vuotta vanhaan Android 9 -versioon, jonka päällä pyörivät EMUI 9.1.1 -käyttöliittymä sekä Huawein mobiilipalvelut (ei Googlen mobiilipalveluita).

Honor 9X Pro Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 163,1 x 77,2 x 8,8 mm
  • Paino: 206 grammaa
  • Rakenne: alumiinirunko, lasikuoret
  • 6,59″ LTPS LCD -näyttö, 19,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä, 391 PPI
  • HiSilicon Kirin 810 -järjestelmäpiiri (2×2,27 GHz Cortex-A76 & 6×1,88 GHz Cortex-A55, Mali-G52 MP6)
  • 6 Gt LPDDR4X RAM-muistia (Pro-mallissa 8 Gt)
  • 256 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, micro-SD-muistikorttipaikka (max. 512 Gt)
  • LTE, 2CA, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2,4&5 GHz, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, 3,5 mm ääniliitäntä
  • Takakamera:
    • 48 megapikselin laajakulmakamera, 1/2″ sensori, f1.8
    • 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
    • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.4, 120 asteen kuvakulma,
  • 16 megapikselin etukamera, f2.2, motorisoidusti nouseva
  • 4000 mAh li-polymeeriakku, USB Type-C 2.0, 10 W lataus
  • Android 9 Pie & EMUI 9.1.1, Huawei Mobile Services

Honor 9X Pron myynti alkaa Suomessa 14. syyskuuta 269 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat Phantom Purple sekä Midnight Black. 4. syyskuuta käynnistyvässä ennakkomyyntikampanjassa ostajalle on tarjolla Honor Magic Earbuds -vastamelukuulokkeet.

Samalla yritys julkisti myös uudet kiinalaisen Cosonicin Moecen-brändin kanssa yhteistyössä toteutetut langattomat True Wireless Earbuds -kuulokkeet, jotka tulevat myyntiin 23. syyskuuta 69 euron suositushintaan.

Lähteet: lehdistötiedote, Honor

Samsung lipsautti 980 Pro PCIe 4.0 -SSD-asemien verkkosivut julki ennen aikojaan

980 Pro tulee olemaan näillä näkymin Samsungin ensimmäinen PCIe 4.0 -standardia tukeva kuluttaja-SSD.

Vaikka PCI Express 4.0 -SSD-asemia on ollut saatavilla jo yli vuoden päivät, on kenties suosituin valmistaja edelleen poissa joukosta. Samsung ei ole tiedottanut, milloin se tulee julkaisemaan PCIe 4.0 -standardia tukevat kuluttaja-asemansa, mutta viikonloppuna se lipsautti uusien asemien tuotesivut hetkellisesti julki.

Samsung lupaa uusille 980 Pro -sarjan SSD-asemilleen parhaimmillaan peräti 7000 Mt/s:n perättäisluku- ja 5000 Mt/s:n -kirjoitusnopeuksia. Satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeuden luvataan puolestaan olevan parhaimmillaan jopa 1 000 000 IOPSia eli yksi MIOPS (4Kt, QD32). Asemissa tulee olemaan käytössä yhtiön omat Elpis-ohjainpiiri ja TLC V-NAND -muistipiirit. Ohjaimen ja NAND-muistien tukena on lisäksi gigatavu DDR4-muistia.

Teratavun kapasiteetin tarjoavan aseman tehonkulutuksen kerrotaan olevan rasituksessa keskimäärin 6,2 wattia ja maksimissaan Burst-tilassa 8,9 wattia. Asemalle myönnetään 5 vuoden tai 600 TBW:n (Terabytes Written, kirjoitetut teratavut) takuuaika. Palaamme asiaan tarkemmin, kun koko 980 Pro -sarja julkaistaan virallisesti.

Lähde: Samsung (Google Cache)

Koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-älypuhelinsovellus on nyt julkaistu

Sovellus on saatavilla AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Koronavilkku-älypuhelinsovellus julkaistiin suomalaisten käyttöön tänään elokuun viimeisenä päivänä. Kyseisen sovelluksen tavoitteena on automatisoida tartuntaketjujen jäljittämistä ja siten mahdollisesti estää taudin laajamittaista toista aaltoa. Sovellus toimii niin Android- kuin myös iOS-laitteilla ja se on saatavilla valmistajien omilta kauppapaikoilta – AppStoresta ja Google Playsta.

Koronavilkku on maksuton sovellus, joka toimii puhelimen taustalla automaattisesti ja lupaa olla vaikuttamatta laitteen akunkestoon. Sovellus arpoo jokaiselle puhelimelle oman yksilöllisen tunnuskoodin, joka ei kuitenkaan sisällä minkäänlaisia tietoja itse puhelimesta tai käyttäjästä. Bluetooth-yhteyttä käyttämällä puhelin viestii toisten Koronavilkku-sovellusta käyttävien puhelinten kanssa jakaen toisilleen tuota yksilöllistä tunnuskoodia. Tiedot tallentuvat tilanteissa, joissa kaksi Koronavilkun puhelimeensa ladannutta käyttäjää viettävät alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan vähintään 15 minuuttia. Sovellus säilyttää nämä tunnuskoodit 21 vuorokauden ajan.

Jos Koronavilkun käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, annetaan hänelle sovellukseen avauskoodi. Tuon koodin syöttämällä laite ilmoittaa kaikille tallessa olleille tunnuskoodeille ilmoituksen mahdollisesta tartunnasta. Ilmoituksen mukana ei ole henkilö- tai sijaintitietoja eikä tietoja mahdollisen tartunnan ajankohdasta, joten altistumisen lähdettä ei ilmoituksen perusteella ole mahdollista päätellä. Mahdollisesta tartunnasta ilmoituksen saaneille sovelluksesta tulee myös toimintaohjeet jatkoa varten.

Sovellus tallentaa ulkoisille palvelimille tiedon siitä, että sovellus on toiminnassa ja siitä, onko käyttäjä mahdollisesti altistunut tartunnalle. Palvelin sijaitsee Suomessa ja sitä hallinnoivat julkishallinnon toimijat.

Koronavilkku-jäljityssovellus on täysin vapaaehtoinen, mutta THL:n tavoitteena on saada syyskuun loppuun mennessä miljoona käyttäjää. THL kuitenkin korostaa Koronavilkun olevan edelleen vain yksi lisätyökalu taudin jäljittämisessä ja käsityönä tehtävän jäljittämisen jatkuvan edelleen.

Lähteet: Koronavilkku, Yle

Gainwardin ja Zotacin uudet RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet laajoissa vuodoissa

Gainwardin valikoimasta vuoti kaksi mallia, Zotacilta peräti kahdeksan.

NVIDIA tulee pitämään nahkatakkisen toimitusjohtaja Jensen Huangin johdolla julkaisutilaisuuden 1.9. eli ensi viikon tiistaina. io-tech tulee seuraamaan keynote-esitystä livenä kisastudion merkeissä YouTubessa.

Vielä ennen julkaisua on nettiin saatu uusi vyöry vuotoja. Tällä kertaa vuodoissa esiintyvät Zotacin suunnittelemat kahdeksan RTX 3000 -sarjan näytönohjainta sekä kaksi Gainwardin Phoenix-sarjan RTX 3000 -näytönohjainta.

VideoCardzin käsiinsä saamat diat Gainwardin Phoenix-sarjan RTX 3080 Golden Sample- ja RTX 3090 Golden Sample -näytönohjaimista pitävät sisällään paitsi kuvat itse näytönohjaimista, myös niiden tekniset tiedot. Kuten tyypillistä, ei vuodettujen teknisten tietojen paikkansa pitävyyttä voida varmistaa tässä vaiheessa.

Diojen mukaan yhteisiä ominaisuuksia näytönohjaimille on 7 nanometrin valmistusprosessi, GDDR6X-muistit, Ampere-arkkitehtuuri 2. sukupolven RT-ytimillä ja 3. sukupolven tensoriytimillä, tuki joukolle rajapintoja ja muita vastaavia teknologioita sekä DisplayPort 1.4a- ja HDMI 2.1 -liittimet.

RTX 3080:ssä on diojen mukaan käytössä 4352 CUDA-ydintä ja grafiikkapiirin Boost-kellotaajuus on 1740 MHz. Muistiväylä on 320-bittinen ja sen jatkeena on 10 gigatavua 19 Gbps:n GDDR6Xmuistia. Sen TGP-arvo (Total Graphics Power) eli koko näytönohjaimen kulutus on 320 wattia. RTX 3090:ssä kerrotaan olevan käytössä 5248 CUDA-ydintä ja Boost-kellotaajuus on pykälää matalampi 1725 MHz. 19 Gbps:n GDDR6X-muistia on peräti 24 Gt 384-bittisen muistiväylän jatkeena. RTX 3090 -mallissa on lisäksi tuki useamman näytönohjaimen käytölle NVLink-liitännän avulla. Sen TGP-arvo on 350 wattia.

Zotacin osalta on puolestaan varmistunut kolmen RTX 3090- ja kolmen RTX 3080 -mallin lisäksi kaksi RTX 3070 -näytönohjainta. RTX 3070 -mallit ovat Twin Edge ja Twin Edge Holo, kun RTX 3080- ja RTX 3090 -sarjoista tulevat löytymään Trinity-, Trinity Holo- ja AMP Extreme -mallit.

Vuotaneissa kuvissa näkyy ilmeisesti RTX 3080 -sarjan Trinity-malli kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä, koko mallisto profiilikuvissa, mainosdioja näytönohjainten jäähdytinten toiminnasta. InformáticaCeron mukaan kuvassa näkyvän näytönohjaimen mitat olisivat 317 x 120 mm ja se veisi 2,5 korttipaikkaa. Zotacilta on lisäksi luvassa oma Firestorm-ylikellotussovellus.

Lähteet: VideoCardz, InformáticaCero, momomo_us @ Twitter

AMD julkaisi kaikessa hiljaisuudessa uuden Radeon RX 5300 -näytönohjaimen

Radeon RX 5300 perustuu samaan Navi 14 -grafiikkapiiriin, kuin 5300 XT, 5500 ja 5500 XT.

Näytönohjainmarkkinoilla valmistaudutaan pian julkaistaviin NVIDIAn uusiin GeForce-näytönohjaimiin ja hieman myöhemmin tänä vuonna AMD:n Big Naviin. AMD kuitenkin päätti julkaista vielä viime hetken täydennystä nykyiseen sukupolveensa.

Radeon RX 5300 julkaistiin sen suuremmita fanfaareitta. Kyseessä on edullisin RDNA-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain ja se perustuu 5300 XT- ja 5500 -sarjasta tuttuun Navi 14 -grafiikkapiiriin.

Näytönohjaimessa on käytössä 22 Compute Unit -yksikköä eli 1408 stream-prosessoria, 88 teksturointiyksikköä ja 32 ROP-yksikköä. Grafiikkapiiri toimii 1327 MHz:n perus- ja 1645 MHz:n Boost-kellotaajuuksilla. Näytönohjaimessa on 96-bittiseksi kuristetun muistiväylän jatkeena 3 gigatavua 14 Gbps:n GDDR6-muistia. Radeon RX 5300:n TDP on sama 100 wattia, kuin 5300 XT -mallin.

AMD on asemoinut RX 5300:n testeissään NVIDIAn GTX 1650 OC -näytönohjainta vastaan. Yhtiön ajamien testien mukaan RX 5300 voittaa verrokkinsa noin 18,5 – 57 prosentin erolla Battlefield 5-, Monster Hunter World-, Call of Duty: Modern Warfare- ja PlayerUnknown’s Battlegrounds -peleissä.

AMD ei ole kertonut näytönohjaimen virallista suositushintaa.

Lähde: Radeon RX 5300 -tuotesivut

Video: Mikä on paras älypuhelin?

29.8.2020 - 18:52 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

Videolla käydään läpi valintakriteerejä puhelimen ostoon ja suositellaan muutamia malleja eri hintaluokissa.

Tällä hetkellä io-techin testien perusteella markkinoiden kokonaisvaltaisesti parhaimmat älypuhelimet ovat OnePlus 8 Pro ja iPhone 11 Pro.

 

Vajaan 500 euron keskihintaluokassa suosituksen saavat OnePlus Nord, Motorola Moto G 5G Plus ja Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Edullisessa alle 200 euron hintaluokassa harkinnan arvoisia vaihtoehtoja ovat Nokia 5.3 ja Xiaomi Redmi Note 9.

Jos pidit videosta laita yläpeukku, tilaa io-techin YouTube-kanava, kiitos!

Katso video Youtubessa

Samsung Galaxy Note20 Ultra purkukuvissa – jäähdytysratkaisun vaihteleva toteutus aiheuttaa ihmetystä

28.8.2020 - 13:45 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (7)

Samsung käyttää Note20 Ultrissa kahta erilaista jäähdytysratkaisua.

Samsungin uusien Galaxy Note20 -huippumallien myynti alkoi viime perjantaina ja laitteet ovat myös päässeet ulkomaisen median purkutyökalujen kohteeksi. Purkuartikkeleistaan tunnettu iFixit avasi sekä Note20:n että Note20 Ultran Yhdysvalloissa myytävät variantit, jotka pitävät sisällään Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirin sekä 5G mmWave-antennit.

Huomio kiinnittyy laitteita purkaessa mm. liimattuun kuorirakenteeseen, etenkin Ultra-mallin sisältä merkittävästi tilaa vievään kameratoteutukseen, 5G-modeemi- ja -lähetin-vastaanotinpiirien pääpiirilevyltä viemään tilaan, Samsungille tyypilliseen tapaan puhelimen runkoon liimattuun akkuun sekä taipuisasta materiaalista valmistettuun AMOLED-näyttöön, jonka taustapuolella on lämpöä näyttöön levittävä kuparifolio.

Ihmetystä Note20 Ultrassa viime päivinä herättänyt seikka on jäähdytysratkaisun toteutus, sillä purkuraporteissa laitteesta on löytynyt kahta täysin erilaista jäähdytystoteutusta. Toisessa vaihtoehdossa pääpiirilevyn alla sisärungossa on suurikokoinen kuparinen höyrykammioratkaisu, kun taasen toisessa vaihtoehdossa alumiinirungon ja piirilevyn välissä on ainoastaan kerrostettu grafiittikerros. Toistaiseksi on epäselvää kuinka suuri suorituskykyero toteutustapojen välillä lopulta on.

Ensiarvion mukaan kuparijäähdytys olisi löytynyt vain puhelimen Snapdragon-variantista, mutta sittemmin vastaan on tullut myös grafiittiratkaisulla varustettuja Snapdragon-variantteja. iFixitin arvion mukaan Samsung saattaa käyttää puhelimissaan tarkoituksella kahta erillistä jäähdytysratkaisua järjestelmäpiirien tapaan. Note20-mallien esittelytilaisuudessa elokuun alussa io-tech ei saanut Samsungilta tarkempaa vastausta jäähdytysratkaisun tekniseen toteutukseen liittyen.

iFixit antaa molemmille Note20-malleille korjattavuusarvosanaksi 3/10 pistettä. Plussaa tulee standardimallisten Phillips-ruuvien käytöstä sekä modulaarisista komponenteista. Miinusta liimalla kiinnitetystä akusta, hankalasti vaihdettavasta näytöstä sekä yleisestä liiman käytöstä.

io-techin ensituntumat Note20 Ultrasta voi katsoa videomuodossa täältä. Testiartikkeli on luvassa lähipäivinä, kunhan testijakso saadaan päätökseen.

Lähteet: iFixit (1)(2), JerryRigEverything, iCase

Kuvat: iFixit

Xiaomi esitteli oman tuotantovalmiin näytön alle sijoitettavan etukameraratkaisun

28.8.2020 - 12:55 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (10)

Xiaomin mukaan sen tuotantokelpoinen näytön alle sijoitettava etukameraratkaisu edustaa kolmannen sukupolven teknologiaa.

Monet älypuhelinkäyttäjät ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä nykyään selfiekameraratkaisuihin, jotka usein vaativat joko loven näytön yläreunaan tai reiän lähelle näytön ylälaitaa. Osa valmistajista on tuonut korvaaviksi ratkaisuiksi puhelimen rungon sisältä esiin nousevan etukameran tai eteen kääntyvän takakameran, jolloin yksi kameraratkaisu hoitaa sekä etu- että takakameroiden tehtävät.

Monet ovat kuitenkin odottaneet ratkaisuksi jo useaan otteeseen esiteltyjä näytön alle sijoitettavia etukameroita, jotka ottavat kuvan näytön läpi. Ensimmäisenä markkinoille tällaisen ratkaisun kanssa on ehtimässä ZTE, jonka Axon 20 5G tulee olemaan 1. syyskuuta tapahtuvan julkaisun myötä maailman ensimmäinen markkinoille asti päässyt näytön alle sijoitetulla kameraratkaisulla varustettu puhelin.

Nyt Xiaomi on ilmoittanut, että myös se valmistautuu tuomaan markkinoille oman näytön alle sijoitettavan kameraratkaisunsa. Yhtiö on kehittänyt kameroita jo pidempään laboratorioissaan ja sen mukaan sen ensimmäinen massatuotantoon sopiva ratkaisu on kolmannen sukupolven näytön alle sijoitettava kamera.

Sen toteutukseen liittyy vahvasti itse puhelimen OLED-näyttö. Ensimmäisen sukupolven ratkaisuissa tiputettiin pikselitiheyttä käyttämällä neljän pikselin alueella vain yhtä kolmen alipikselin pikseliä ja kolmea läpinäkyvää aluetta, mikä heikensi selvästi näytön tarkkuutta kameran kohdalla. Nyt kolmannen sukupolven ratkaisussa tästä on päästy eroon hyödyntämällä pienempikokoisia alipikseleitä, joiden ympäristö on totutusta mustasta poiketen läpinäkyvä. Koska kyseessä on OLED-näyttö, voidaan pikselit sammuttaa kuvan oton ajaksi täysin, mikä pienentää näytön kuvaan tuomia häiriöitä. Kolmannen sukupolven ratkaisu on näyttöä katsellessa käytännössä huomaamaton, minkä lisäksi se parantaa Xiaomin verrokkikuvien mukaan selvästi kuvien tarkkuutta, kirkkautta ja yleistä laatua.

Xiaomin Weibossa julkaisema video antaa ymmärtää, että yhtiöllä on jo testikäytössä tuotantokelpoinen puhelin kyseisellä kameraratkaisulla, mutta se ei ole vielä kertonut mikä puhelinmalli on kyseessä tai milloin se tulee myyntiin.

Lähde: Xiaomi @ Weibo (1), (2), GSMArena