Uutiset

Google julkaisi keskiluokkaan sijoittuvat Pixel 3a- ja 3a XL -älypuhelimet

Pixel 3a- ja 3a XL -älypuhelimia ei ensimmäisenä tunnistaisi vuoden 2019 malleiksi, kiitos nykytrendien mukaan suurten reunusten niin näytön ylä- kuin alapuolellakin. Reunusten myötä näyttöön ei ole kuitenkaan tarvinnut tehdä lovea, mikä on varmasti monien käyttäjien mieleen.

Google on julkaissut odotetusti I/O 2019 -tapahtumassaan uudet Pixel-älypuhelimet. Tällä kertaa vuorossa ei ollut kuitenkaan varsinaisesti uusi sukupolvi, vaan aiempaa edullisemmat Pixel 3a ja 3a XL.

Aiempaa edullisempien Pixel-puhelinten mukana Google tulee lanseeraamaan muun muassa mielenkiintoisen uuden navigointioption. Laajennetun todellisuuden navigointisovellus näyttää pyöreän 3D-kartan näytön alaosassa muun näytön ollessa kameran livekuvan peitossa, johon lisätään esimerkiksi suuntaviitat ja muut oleelliset navigointitiedot oikeisiin paikkoihin.

Nykytrendien vastaisesti puhelimissa ei ole lovea ylälaidassa lainkaan, vaan varsin vanhahtavaan tapaan sekä ylä- että alareunaa korostaa varsin paksut reunukset. Myös sormenjälkilukija noudattaa vanhemman koulukunnan linjaa ja on sijoitettu puhelimen takakanteen. Ensikosketusten perusteella puhelimen varsinaiseksi myyntivaltiksi on valittu sen kamera, joka on identtinen Pixel 3:n kameran kanssa. Kameran yötilan esimerkiksi kerrotaan mainosvideolla peittoavan iPhone Xs:n selkeällä erolla.

Google Pixel 3a:n ja 3a XL:n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat ja paino:
    • 3a: 151,3 x 70,1 x 8,2 mm, 147 g
    • XL: 160,1 x 76,1 x 8,2 mm, 167 g
  • Rakenne: muovi, etupuoli lasia
  • Näyttö:
    • 3a: 5,6”, 18,5:9, 2220×1080 OLED (441 ppi)
    • XL: 6,0”, 18:9, 2160×1080 OLED (402 ppi)
  • Qualcomm Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri, Adreno 615 GPU
  • Titan M -tietoturvapiiri
  • Muisti ja tallennustila: 4 Gt LPDDR4x, 64 Gt
  • Takakamera: 12,2 megapikseliä, f/1.8, 1,4 µm pikselikoko (Sony IMX363)
  • Etukamera: 8 megapikselin laajakulma, f/2.0
  • 3000 (3a) tai 3700 mAh (XL) akku, USB Type-C, 18 W pikalataus, USB-PD 2.0
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
  • 3,5 mm:n kuulokeliitin, stereokaiuttimet, Active Edge -puristuksentunnistus, sormenjälkilukija
  • Android 9 Pie

Puhelinten mukana tulee rajattomasti tallennustilaa hyvälaatuisille valokuville Googlen pilvipalveluun.

Pixel 3a ja 3a XL tulevat saataville kolmessa värivaihtoehdossa: valkoinen Clearly White, violettiin taittava Purple-ish ja musta Just Black. Pixel 3a:n lähtöhinta on 399 dollaria. Puhelinten tulosta myyntiin Suomessa ei ole toistaiseksi tietoa.

Google Blog: Pixel 3a

Google esitteli Android Q:n uusia ominaisuuksia I/O 2019 -tapahtumassaan

7.5.2019 - 21:36 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (2)

Android Q tuo viimeinkin mukaanan kauan kaivatun käyttöjärjestelmän laajuisen tumman teeman sekä esimerkiksi natiivin tuen taittuvanäyttöisille puhelimille.

Google on esitellyt I/O 2019 -tapahtumassaan lisää Android Q:ta eli Androidin 10-versiota. Uusi käyttöjärjestelmä tullaan tuttuun tapaan julkaisemaan loppuvuodesta ja seuraavaksi saataville tuodaan sen 3. beetaversio.

Google on vihdoin kuunnellut yleisöään ja tuonut Androidiin virallisen tumman teeman. Käyttöjärjestelmän laajuisen teeman voi ottaa käyttöön manuaalisesti, jonka lisäksi se kytkeytyy automaattisesti päälle puhelimen siirtyessä akunsäästö-tilaan. Ominaisuuden luvataan luonnollisesti parantavan akkukestoa etenkin OLED-näyttöisillä puhelimilla.

Tumman teeman ohella Android Q:n merkittävimpiä yksittäisiä uudistuksia ovat esimerkiksi natiivi tuki taittuvanäyttöisille puhelimille ja 5G-teknologioille. Yhtiön mukaan käyttöjärjestelmä osaa sovittaa sovellukset luonnollisesti eri kokoisille ja muotoisille näytöille ja esimerkiksi pelin tai ohjelman käyttöä voi jatkaa suuremmassa kuvassa viiveettä yksinkertaisesti avaamalla puhelimen näyttö.

Tietoturvapuolella on tuotu uutena ominaisuutena mahdollisuus hallita ohjelmien pääsyä tiettyihin tietoihin entistä tarkemmin. Esimerkiksi puhelimen paikkatietoihin voi antaa jatkossa pääsyn joko aina kuten nyt, tai vain kun kyseinen ohjelma on aktiivisena käytössä. Lisäksi ainakin joitain Androidin päivityksiä voidaan ajaa sisään jatkossa ilman puhelimen uudelleenkäynnistystä.

Niin ikään uusi ominaisuus on uusi Focus Mode. Focus moden mahdollistaa tiettyjen itse valittavien sovellusten hiljentämisen, jotta käyttäjä voi keskittyä haluamaansa tehtävään ollen kuitenkin tavoitettavissa haluamiensa sovellusten kautta.

Päivitys: 

Android Q:sta löytyy uudistuksia myös navigointipuolelta. Valittavana ovat nyt perinteiset navigointipainikkeet, Android Pien tuoma malli, jossa on edelleen kotipainike ja tarvittaessa esimerkiksi taakse-painike, sekä uutena täysin eleisiin perustuva navigointi. Eleisiin perustuvassa navigoinnissa ruudun alalaitaan jää erittäin matala palkki, joka toimii ”ankkurina” osalle eleistä. Taakse-painike korvautuu ruudun kummalta tahansa sivulta keskelle pyyhkäisyllä, koti-painiketta vastaa pyyhkäisi navigointipalkista ylöspäin, sovellusten välillä hyppiminen tapahtuu navigointipalkista oikealle tai vasemmalle pyyhkäisemällä ja auki olevia sovelluksia pääsee selaamaan pyyhkäisemällä navigointipalkista ylöspäin ja pysättämällä sormen. Sovellukset löytyvät pyyhkäisemällä ylöspäin navigointipalkista kun puhelin on kotinäkymässä.

Käyttöjärjestelmä tukee lisäksi minkä tahansa mediasisällön automaattista tekstittämistä lokaalisti kiitos edistysaskelten koneoppimisessa. Koneoppimista hyödynnetään myös Smart Reply -ominaisuudessa, joka mahdollistaa luonnollisen kuuloiset vastaukset viesteihin yhdellä klikkauksella muutamasta esitetystä vaihtoehdosta.

Voit seurata I/O 2019 -tapahtumaa livenä YouTubesta.

BeQuiet! esitteli hoikan mutta suorituskykyisen Dark Rock Slim -prosessoricoolerin

Hoikkarakenteinen Dark Rock Slim on suunniteltu tarjoamaan hyvän yhteensopivuuden muistien kanssa.

Saksalaistaustainen BeQuiet! on esitellyt uuden coolerin Dark Rock -huippumallistoonsa. Uusi Dark Rock Slim on suunniteltu tarjoamaan hyvää suorituskykyä sekä hyvän yhteensopivuuden korkeidenkin muistikampojen kanssa. Cooleri on suunniteltu erityisesti high-end-kokoonpanoihin, joissa tilaa on käytettävissä rajallisesti.

Dark Rock Slim rakentuu aaltomaisella otsapinnalla varustetusta alumiinisesta tornirivastosta, neljästä kuparisesta lämpöputkesta sekä kuparipohjasta. Koko komeus on saanut päälleen mustan keraamisen pinnoitteen. Rivaston jäähdyttämisestä huolehtii 120 mm:n kokoinen Silent Wings 3 -tuuletin, jonka maksimipyörimisnopeus on 1500 RPM ja melutaso 23,6 dBA. Coolerin jäähdytyskyvyksi ilmoitetaan 180 W (TDP).

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: Ilman tuulettimia: 47,4 x 127 x 159,4 mm, Vakiotuulettimella: 72 x 127 x 159,4 mm
  • Paino: 620 g
  • Materiaali: alumiinirivasto, kuparipohja ja -lämpöputket
  • Jäähdytysripojen määrä: 51 kappaletta
  • Lämpöputket: 4 x 6 mm
  • 120 mm Silent Wings 3 -tuuletin (1500 RPM, 11-23,6 dBA
  • Yhteensopivuus: LGA 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011(-3) Square ILM / 2066, AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+)
  • Takuu: 3 vuotta

Dark Rock Slim tulee kauppoihin toukokuun aikana 57,90 euron suositushintaan. Coolerille annetaan kolmen vuoden takuu.

Lähde: BeQuiet!

AMD julkaisi sijoittajille suunnatun diapaketin yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista

AMD:n diapaketista paljastuu mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tämän vuoden kuluttajaprosessoreiden roadmapista kadonneet 3. sukupolven Threadripper-prosessorit ja Navia seuraavan sukupolven näytönohjainarkkitehtuurin pysyminen aikataulussaan vuoden 2020 julkaisulle.

AMD on julkaissut viimeisimmän osavuosikatsauksensa myötä sijoittajille suunnatun diapaketin, jossa kerrotaan yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista. Diapaketista onkin paljastunut mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevista tuotteista ja niiden aikatauluista.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy yhtiön suunnitelmiin kuluttajapuolella. Aiemmin vastaavassa diassa mukana ollut Castle Peak -koodinimellinen 3. sukupolven Threadripper-prosessori on kadonnut tuoreimmasta versiosta täysin. Threadripper-prosessoreita ei mainittu myöskään osavuosikatsauksen konferenssipuhelussa sanallakaan.

Syitä Threadripperin katoamiselle roadmapista ei ole kerrottu, mutta ainakaan Zen 2 -prosessoreiden myöhästymisestä tuskin on kyse. Tulevien Threadripper-prosessoreiden kanssa samoja Zen 2 -pikkusiruja (chiplet) käyttävät Rome-palvelinprosessorit ovat aikataulussaan, testit pääkumppanien kanssa on läpäisty onnistuneesti ja toimitukset asiakkaille aloitetaan kuluvan neljänneksen aikana. Niin ikään samoja pikkusiruja käyttävät Ryzen 3000 -sarjan prosessorit ovat edelleen aikataulussaan ja ne tullaan julkaisemaan vuoden puolivälin tienoilla.

Zen-arkkitehtuurin jatkokehittelyn osalta Zen 3:n kerrotaan olevan aikataulussaan ja sen tulevan käyttämään 7nm+ -valmistusprosessia, eli EUV-litografiaa hyödyntävää toisen sukupolven 7 nanometrin valmistusprosessia. Zen 4 on puolestaan parhaillaan suunnittelupöydällä. Toistaiseksi ei ole varmuutta tuleeko AMD julkaisemaan ensimmäisen sukupolven tavoin myös Zen 2+-versiot, vai hypätäänkö ensi vuonna suoraan Zen 3 -sukupolveen.

Näytönohjainrintamalla AMD varmisti jo konferenssipuhelussaan Navi-arkkitehtuurin saapuvan markkinoille vuoden kolmannella neljänneksellä. Netissä on tämän jälkeen liikkunut paljon erilaisia huhuja, joiden todenperäisyys on vähintään kyseenalaista niiden lähteiden aiemman luotettavuuden valossa. Huhujen mukaan AMD muun muassa tulisi julkaisemaan suorituskykyisimmän Navi 20 -grafiikkapiirin vasta vuonna 2020, kun AMD:n oma roadmap listaa kyseiselle vuodelle jo seuraavan sukupolven arkkitehtuurin valmistettuna 7 nanometrin EUV-valmistusprosessilla.

Navi on mukana myös palvelinpuolella, sillä AMD kertoo tuovansa arkkitehtuurin nosteessa oleviin pilvipelipalveluihin. Myös palvelinpuolen Navien kerrotaan saapuvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Toistaiseksi yksikään pilvipelipalveluita tarjoava taho ei ole ilmoittanut tulevansa käyttämään Navi-pohjaisia näytönohjaimia, mutta esimerkiksi Google kertoi tulevansa päivittämään Stadia-pelipalvelun komponentteja tarpeen mukaan tehokkaammiksi. Tällä hetkellä Stadiassa käytetään Vega-pohjaisia näytönohjaimia.

Lähde: AMD (PDF)

Jimm’siltä ja Asukselta myyntiin 17999 euron pelitietokone

Tietokone on varustettu 28-ytimisellä Xeon W-3175X -prosessorilla ja kahdella GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimella.

Jimm’s ja Asus ovat tuoneet myyntiin ROG Dominus -tietokoneen, jonka hintalappu on 17999 euroa. Pelitietokoneeksi mainostettu kokoonpano rakentuu Intelin 28-ytimisestä Xeon W-3175X -prosessorista, 96 gigatavusta DDR4-3200-keskusmuistia ja kahdesta Asuksen ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimesta SLI-konfiguraatiossa. Emolevynä on EEB-standardin kokoinen ja LGA 3647 -kantainen ROG Dominus Extreme, joka on varustettu 32-vaiheisella virransyötöllä.

Tallennustilasta on vastuussa kaksi Samsungin kahden teratavun 970 EVO Plus M.2 SSD:tä ja yksi Intelin 750 gigatavun P4800X U.2 NVMe SSD. Käyttöjärjestelmäksi on esiasennettu Windows 10 Home. Koko komeus on kasattu Phanteksin Enthoo Elite -koteloon, virransyötöstä vastaa kaksi kappaletta Asuksen 1200 watin ROG Thor -virtalähdettä ja prosessori on jäähdytetty EKWB:n osista rakennetulla custom loop -nestejäähdytyksellä.

 

Saimme Asukselta pari kuvankaappausta kokoonpanolla ajetuista testituloksista. Cinebench R20 -testi oli rullannut läpi Xeon W-3175X -prosessori 4,5 GHz:iin ylikellotettuna 15674 pisteellä ja 3DMark Time Spy Extremestä oli saatu tulokseksi 15226 pistettä myös näytönohjaimet ylikellotettuna.

Jimm’sin mukaan konepaketit tehdään tilauksesta, toimitusaika-arvio on 1-3 viikkoa tilauksesta. Hintaan ei sisälly näyttö, näppäimistö, hiiri eikä hiirimatto.

Lähde: Jimm’s

Uusi artikkeli: Testissä Gigabyte GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G (TU117)

Testissä karsitulla TU117-grafiikkapiirillä varustettu Gigabyten GeForce GTX 1650 -näytönohjain.

NVIDIA julkaisi huhtikuun lopulla Turing-arkkitehtuuriin pohjautuvan reilun 150 euron hintaisen GeForce GTX 1650 -näytönohjaimen. Kyseisessä mallissa riittää potku Full HD -pelaamiseen, varsinkin jos kuvanlaatuasetuksista karsii pykälän tai pari. RTX-ominaisuudet eli säteenseurantaa kiihdyttävät RT-ytimet ja DLSS-tekniikan mahdollistavat Tensor-yksiköt puuttuvat.

Testiimme saapui Gigabyten GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G -malli, jonka hintataso Suomessa on alkaen 190 euroa. Tutustumme artikkelissa GeForce GTX 1650:n ominaisuuksiin sekä Gigabyten näytönohjaimeen. Mukana on suorituskykytestit Full HD- eli 1920×1080-resoluutioilla, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä Gigabyte GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G (TU117)

LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (18/2019)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 3. toukokuuta noin klo 15 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Äänessä io-techin perustajat Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

OnePlus 7 Pron lehdistökuvat vuotivat nettiin

OnePlus 7 Pro julkaistaan vajaan kahden viikon päästä 14. toukokuuta. Puhelimen lehdistökuvat vuotivat kuitenkin julki jo ennakkoon ja varmistavat aiempien kuvavuotojen aitouden.

OnePlussan odotetaan julkaisevan lähitulevaisuudessa uuden OnePlus 7 -sukupolven, mutta tällä kertaa heti kahden mallin voimin. Molemmat tulevista puhelimista, OnePlus 7 ja 7 Pro, ovat olleet jo useissa vuodoissa eri lähteiltä ja tällä kertaa vuorossa on Pro-version lehdistökuvat.

AndroidCentralin maineikkaaksi kuvailema vuotolähde Ishan Agarwal eli Twitter-nimimerkki ishanagarwal24 on julkaissut tulevan OnePlus 7 Pron lehdistökuvat. Samalla hän varmisti puhelimen tulevan saataville Nebula Blue- ja Mirror Grey -värivaihtoehdoissa.

Lehdistökuvat noudattavat aiempien vuotojen linjaa. Puhelimen etupuoli on pelkkää sivuilta kaareutuvaa näyttöä, koska selfiekamera on piilotettu ponnahdusmekanismin taakse puhelimen yläpäätyyn. Puhelimen takapuolella on puolestaan kolmoiskameraratkaisu, joka sisältää aiempien vuotojen mukaan 48 megapikselin pääkameran sekä 8 megapikselin tele- (3x zoom) ja 16 megapikselin ultralaajakuvakamerat.

Vuotojen mukaan puhelimesta odotetaan löytyvän Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, 6 – 12 Gt muistia ja 128 – 256 Gt UFS 3.0 -tallennustilaa. Koko puhelimen etupuolen täyttävän reunoiltaan kaareutuvan näytön kerrotaan olevan 6,7-tuumainen ja tarjoavan 19,5:9-kuvasuhteella 3120×1440-resoluution ja 90 hertsin virkistystaajuuden.

Puhelimen akun huhutaan olevan 4000 mAh ja sen tukevan 30 watin Warp Charge -latausta. Samojen huhujen mukaan luvassa olisi myös kolmas ruskea värivaihtoehto.

OnePlus 7 Pro tullaan julkaisemaan 14. toukokuuta ja AndroidCentralin mukaan sen lähtöhinta tulisi olemaan749 euroa.

Lähde: AndroidCentral

AMD varmisti Navin ja seuraavan sukupolven Epyc-prosessoreiden julkaisun 3. vuosineljänneksellä

AMD:n mukaan se on aikataulussaan myös tulevien Ryzen-prosessoreiden kanssa, mutta ei tarkentanut tullaanko ne julkaisemaan toisen vai kolmannen vuosineljänneksen aikana.

AMD piti oman osavuosikatsauksensa ensimmäisen vuosineljänneksen tiimoilta eilen. Odotetusti osavuosikatsauksen yhteydessä saatiin tarkempia tietoja yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su varmisti osavuosikatsauksen konferenssipuhelimessa yhtiön valmistautuvan julkaisemaan Navi-arkkitehtuuriin perustuvat uudet näytönohjaimet vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Kolmanteen vuosineljännekseen osuu muun muassa 7.7., jota on povattu mahdolliseksi julkaisupäiväksi osalle AMD:n tulevista tuotteista 7 nanometrin valmistusprosessin kunniaksi. Saman neljänneksen aikana pidetään kuitenkin myös GamesCom-tapahtuma, jota voitaneen pitää todennäköisempänä julkaisuajankohtana. GamesCom pidetään 21. – 24. elokuuta.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana tullaan julkaisemaan myös uuden sukupolven Rome-koodinimelliset Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Epyc-prosessorit. Sun mukaan yhtiö on saavuttanut useita tavoitteitaan OEM-valmistajien ja pilvipalveluiden kanssa ja on aikataulussaan aloittaakseen prosessoreiden toimitukset toisen vuosineljänneksen aikana jo ennen varsinaista julkaisua.

Konferenssipuhelussa ei paljastettu valitettavasti Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvan Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisuaikataulua. Prosessoreiden mainittiin kuitenkin olevan edelleen aikataulussaan. Julkisesti aikatauluksi on mainittu aiemmin vuoden puolivälin tienoo. Aikatauluun sopisivat sekä aiemminkin mainittu 7.7, että toisen vuosineljänneksen puolelle ehtivä 28. toukokuuta – 1. kesäkuuta pidettävä Computex. Lisa Su tulee pitämään Computex-tapahtuman virallisen keynote-esityksen, jossa on luvassa rutkasti asiaa tulevista Ryzen-prosessoreista, mutta niiden varsinaista julkaisua tapahtumassa ei ole vielä varmistettu.

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

Valve julkisti Index-virtuaalilasit uusien ohjainten ja majakoiden kera

Valven Index-virtuaalilasien valttikortteja ovat mm. taaksepäinyhteensopivuus SteamVR 1.0 -yhteensopivien majakoiden kanssa sekä uudet peräti 87 erilaista sensoria hyödyntävät Index-peliohjaimet.

Valven tiedettiin vuotojen perusteella valmistelleen jo pitkään täysin omia VR-lasejaan ja maaliskuun lopulla yhtiö varmisti lopulta asian myös itse. Maaliskuussa laseista ei saatu juuri mitään tietoja, mutta nyt yhtiö on julkistanut Index-virtuaalilasit virallisesti.

Valve Index -virtuaalilasit on varustettu kahdella 1440×1600-resoluution RGB-alipikseliasettelua käyttävällä LCD-näytöllä. Virtuaalilasit tukevat 80, 90, 120 ja 144 hertsin virkistystaajuuksia ja taustavalaistuksen kerrotaan pimenevän erittäin nopeasti: 144 hertsin virkistystaajuudella sen pysyvyydeksi kerrotaan vain 0,33 millisekuntia.

Virtuaalilasien näkökenttä vaihtelee hieman, mutta oikein säädettynä näkökentän pitäisi Valven mukaan olla noin 130 astetta leveä. Näkökenttää on mahdollista säätää linssien etäisyyttä muuttamalla. Silmien etäisyyttä on mahdollista säätää 58 – 70 millimetrin välille toisistaan.

Itse VR-lasien lisäksi Indexiin kuuluu sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka voi halutessaan korvata omilla kuulokkeilla 3,5 mm:n liittimen avulla. Laseihin on sisäänrakennettu myös kaksi mikrofonia sekä kaksi 960 x 960 -pikselin kameraa. Lasit kytketään tietokoneeseen USB 3.0- ja DisplayPort 1.2 -kaapeleilla, jonka lisäksi ne vaativat virtakaapelin. Laseista lähtee kuitenkin vain yksi 5 metrin johto, joka jaetaan USB-, DisplayPort- ja virtakaapeleiksi metrin mittaisella haaroittimella.

Valve Index -ohjaimissa on kussakin 87 erilaista sensoria, jotka mahdollistavat käsien ja sormien asentojen ja liikkeiden seuraamisen sekä paineen tunnistuksen. Sensoreiden avulla esimerkiksi tavaroiden heittämisen luvataan tuntuvan luonnolliselta, kun ohjaimet tunnistavat paitsi liikkeen nopeuden ja suunnat, myös käden puristusvoiman ja milloin käyttäjä päästää pallosta irti. Ohjain kiinnitetään käteen kämmenselän yli kulkevalla hihnalla.

Ohjaimet ovat peilikuvat toisistaan ja varustettu samoilla painikkeilla ja ominaisuuksilla: A- ja B-toimintopainikkeet, järjestelmäpainike, tattiohjain, liipaisin ja Track-painike. Track-painike on varustettu paineentunnistuksella ja kapasitiivisilla sensoreilla ja se toimii samalla kosketushiirenä. Painike on varustettu lisäksi haptisella palautteella.

Ohjainten 1100 mAh:n akut ladataan USB Type-C -liitännällä ja niiden luvataan kestävän yli 7 tuntia käyttöä.

Kolmas uutuus on Valve Index 2.0 -majakat. Uudet majakat tarjoavat 7 metrin kantaman 160 x 115 asteen seurannalla ja maksimissaan neljä majakkaa voitaan yhdistää toisiinsa 10 x 10 metrin pelitilan luomiseksi. Majakat skannaavat ympäristöä 100 kertaa sekunnissa. Majakat ovat yhteensopivia HTC Viven majakoiden virtalähtiden kanssa, mutta niiden mukana tulee myös omat 12 voltin virtalähteet.

Uudet Valve Index -virtuaalilasit lisälaitteineen käyttävät SteamVR 2.0 -sensoreita, mutta ne ovat yhteensopivia myös SteamVR 1.0 -sensoreiden ja majakoiden kanssa, jolloin käyttäjä voi hyödyntää esimerkiksi HTC Viven majakoita.

Valve Index -virtuaalilasien ennakkotilaukset aloitetaan tänään ja toimitusten luvataan alkavan 28. kesäkuuta. Pelkkien virtuaalilasien hinta on Steamin kaupassa 539 euroa, ohjainparin 299 euroa ja yhden majakan 159 euroa. Virtuaalilasit ja ohjaimet yhdessä kustantavat 799 euroa ja VR-lasit, ohjaimet ja kaksi majakkaa 1079 euroa.

Lähde: Valve