Samsung esitteli uuden Exynos 9 -sarjan järjestelmäpiirinsä

23.2.2017 - 18:56 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

Samsung on juuri julkistanut uuden Exynos 9 -sarjan järjestelmäpiirinsä. Piiriä tullaan käyttämään mm. yrityksen tulevassa Galaxy S8 -älypuhelimessa tietyillä markkina-alueilla.

Vaikka uutta piiriä kutsutaankin Exynos 9 -sarjalaiseksi, on sen mallinumero hieman hämäävästi 8895. Piiri valmistetaan Samsungin 10 nanometrin FinFET-prosessilla ja parannetulla 3D-transistorirakenteella, joiden kerrotaan parantavan suorituskykyä 27 % ja pienentävän virrankulutusta 40 % vanhaan 14 nanometrin valmistusprosessiin verrattuna.

Exynos 8895 sisältää kahdeksan prosessoriydintä, joista neljä on Samsungin omia toisen sukupolven Mongoose-ytimiä ja toiset neljä standardimallisia Cortex-A53-ytimiä. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa ARM Mali-G71:n 18-ytiminen (MP20) versio. Järjestelmäpiirin yhdyskäytävä SCI (Samsung Coherent Interconnect) on päivitetty tukemaan välimuistikoherenttiutta HSA-standardin mukaisesti. Piiriin on myös integroitu LTE-Advanced-modeemi, joka kykenee jopa gigabitin latausnopeuksiin (5CA-tuki) ja 150 Mbit/s lähetysnopeuteen. Tallennusratkaisuista tuki löytyy UFS 2.1:lle, eMMC 5.1:lle sekä SD 3.0:lle.

Piiri on suunniteltu VR-käyttöä silmällä pitäen, joten sen videoprosessori pystyy käsittelemään 360 asteen videomateriaalia. Lisäksi piiri tukee 4K-videon pakkaamista ja purkua (HEVC H.265, H.264, VP9) 120 FPS ruudunpäivitysnopeudella. Piirin sisältämä konenäkökäyttöön tarkoitettu Vision Processing Unit mahdollistaa puolestaan liikkuvien kohteiden seurannan ja paikantamisen videokuvassa. Kaksoiskuvasignaaliprosessori pystyy käsittelemään jopa 28 megapikselin etu- ja takakameralta tulevaa kuvadataa. Kuvasignaaliprosessorin toinen ydin on optimoitu matalan virrankulutuksen ja toinen korkean laadun tarpeisiin.

Lähde: Samsungin tiedote, Samsungin tuotesivu

AMD:n Vega 10 -näytönohjaimen prototyypistä uusia kuvia

Vega-arkkitehtuurin odotetaan nostavan AMD:n kilpailemaan jälleen tehokkaimman grafiikkapiirin tittelistä edullisempiin näytönohjaimiin tähdänneen Polariksen jälkeen.

AMD:n tulevaan Vega 10 -grafiikkapiiriin perustuvasta näytönohjaimesta saatiin ensimmäiset kuvamateriaalit CES 2017 -messujen yhteydessä, kun Linus Tech Tips sai luvan kurkistaa yhden demokoneen sisään. Tuolloin näytönohjaimesta oli kuitenkin peitetty vielä virransyöttö ja virtaliittimet, joten kuvat jättivät vielä paljon arvailtavaa.

AMD:n Ryzenin tiimoilta pitämän Tech Day -tapahtuman yhteydessä Vega 10:stä saatiin uutta kuvamateriaalia. ComputerBase nappasi paikan päältä yhteensä neljä kuvaa prototyyppinäytönohjaimesta, jota ei oltu tällä kertaa peitelty teipein. Prototyypissä oli edelleen mukana näytönohjaimen tehosignaalien tarkkailun mahdollistava USB-liitännällä varustettu piirilevyn jatke.

Kuvista selviää, että ainakin tässä vaiheessa Vega 10:n prototyypistä löytyy juotospaikat kahdelle 8-pinniselle PCI Express -lisävirtaliittimelle. Kahdesta 8-pinnisestä paikasta huolimatta näytönohjaimeen oli juotettu 8- ja 6-pinniset lisävirtaliittimet. Virtaliitinten yhteydessä olevista kahdeksasta ledistä paloi kolme, mutta niiden merkitys ei ole tällä hetkellä tiedossa. Kuva tietokoneen takaa on valitettavasti otettu sellaisesta kulmasta, että varmuudella voidaan todeta vain yhden HDMI-liittimen olemassaolo. Yhteensä näyttöulostuloja on neljä, ja aiempien näytönohjainten perusteella niiden todennäköisin konfiguraatio on yksi HDMI- ja kolme DP-liitintä.

Vega 10 -näytönohjainta on demottu jo useassa eri yhteydessä. Esimerkiksi CES-messuilla Doom-peli pyöri näytönohjaimella 3840×2160-resoluutiolla, maksimiasetuksilla ja Vulkan-rajapinnalla noin 60 – 80 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Star Wars Battlefront pyöri puolestaan samalla resoluutiolla 60 FPS:n nopeudella V-Sync käytössä. Grafiikkapiirin konfiguraatiosta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta sen parina on yhteensä 8 gigatavua HBM2-muistia 2048-bittisen muistiväylän jatkeena.

Päivitys klo 20.42:

Kuvien alkuperäinen lähde on aiemmin mainitun ComputerBasen sijasta Hardwareluxx, jonka sivuilta löytyy enemmänkin kuvia kokoonpanosta. Myös io-tech kokeili demokokoonpanoa paikan päällä ja totesi jäähdyttimen puhaltaman ilman olevan huomattavan lämmintä huolimatta täysillä pyörineestä tuulettimesta. Lämmin ilma yhdistettynä 6- ja 8-pinnisiin lisävirtaliittimiin kertoo näytönohjaimen tehonkulutuksen olevan varsin korkealla ainakin tässä vaiheessa.

Sekä LG G6:n että Huawei P10:n pressikuvat julki luotettavasta lähteestä

23.2.2017 - 12:34 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

Tunnettu tietovuotaja Evan Blass on julkaissut Twitterissä viralliset pressikuvat sekä LG G6- että Huawei P10 -älypuhelimesta. Aiempien kuvavuotojen johdosta pressikuvat tarjoavat lähinnä vahvistuksen aiemmin nähdyille kuville.

Molemmissa Blassin julkaisemissa pressikuvissa puhelimista on näkyvillä molemmat puolet sekä kyljet. Kummankaan puhelimen osalta kuvat eivät kerro suoranaisesti mitään uutta, sillä samat asiat on jo nähty aiemmissa kuvavuodoissa.

LG G6:n pressikuva mustasta värivaihtoehdosta vahvistaa aiemmat tiedot siitä, että 5,7-tuumainen 18:9-kuvasuhteen näyttö peittää tavanomaista suuremman osan puhelimen etupuolesta ja näytön kulmat ovat kevyesti pyöristetyt. Äänenvoimakkuuspainikkeet sijaitsevat vasemmassa kyljessä ja virta-/lukituspainike mitä ilmeisimmin takakuoressa sormenjälkitunnistimen yhteydessä. Takakameran toteutus näyttää melko samalta kuin G5- ja V20-puhelimissa.

LG on jo ehtinyt paljastaa monia G6:n teknisiä ominaisuuksia, kuten näyttöpaneelin speksit, vedenkestävän rakenteen sekä 13 megapikselin tuplatakakameran. Julkaisu tapahtuu Barcelonassa ensi sunnuntaina.

Huawei P10 komeilee Blassin julkaisemassa kuvassa metallinharmaana värivaihtoehtona ja se näyttää samalta, kuin useammassa aiemmassa lähteeltään epävarmemmassa vuodossa. Suurin muutos P9:ään nähden on takakuoresta näytön alapuolelle siirretty sormenjälkitunnistin. Puhelimen muotoilu on myös aiempaa pyöristetympää ja takakuoren antenniraidat mukailevat nyt puhelimen muotoja.

Huawei paljasti eilen Weibo-tilillään, että Barcelonassa ensi sunnuntaina julkaistavissa puhelimissa käytetään uutta EMUI 5.1 -käyttöliittymäversiota. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa mitä versiopäivitys tuo mukanaan ja perustuuko se uudempaan Android Nougat 7.1 -versioon.

Lähteet: Twitter @Evleaks (1)(2)

Asuksen AM4-kantaiset Ryzen-emolevyt listattu Suomessa myyntiin

AMD:n Ryzen-prosessoreiden ennakkotilausten alkamisen yhteydessä Jimm’s PC-Store ja Verkkokauppa.com lisäsivät sivuilleen tilattavaksi Asuksen X370- ja B350-piirisarjoihin perustuvat AM4-kantaiset Ryzen-emolevyt.

Asuksen kallein malli on odotetusti runsailla ominaisuuksilla varustettu ja ylikellottajille suunnattu Crosshair VI Hero -emolevy, jonka hinta Jimm’sillä on 289 euroa ja Verkkokauppa.comissa 314,90 euroa.

Edullisempi X370-emolevy on 189 euron hintainen Prime X370 Pro -malli, joka on hinta-laatusuhteeltaan erittäin kustannustehokas vaihtoehto Ryzenille.

Edullisemmat B350-piirisarjaan perustuvat ja yleisellä tasolla hieman kevyemmillä ominaisuuksilla varustetut Prime B350M-A- ja B350-Plus-emolevyt eivät tue kahden näytönohjaimen SLI- tai Crossfire-konfiguraatioita ja maksavat hieman yli 100 euroa. Prime B350M-A -malli on Micro-ATX-standardin mukainen.

Virallisesti AM4-emolevyt julkaistaan 2. maaliskuuta, mutta tarkkaa saatavuutta ei ole vielä vahvistettu.

Muiden valmistajien AM4-kantaiset emolevyt saapuvat todennäköisesti Suomessa myyntiin lähipäivinä ja myös muille jälleenmyyjille. Ryzen-emolevyjen hintoja voi kartoittaa Hinta.fi-hintavertailusta.

NVIDIA lisäsi GeForce-sivuilleen laskurin GTX 1080 Ti -näytönohjaimen julkaisuun

Geforce-sivuston laskurin mukaan NVIDIAn odotettu lippulaivanäytönohjain julkaistaan 1. maaliskuuta kello 05.00 Suomen aikaa.

NVIDIA ilmoitti viime viikolla pitävänsä Game Developer Conferencessa GeForce Gaming Celebration -tapahtuman. Io-tech onnistui varmistamaan pian sen jälkeen omista lähteistään, että tapahtumassa tultaisiin julkaisemaan GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjain.

Nyt myös NVIDIA on mennyt varmistamaan tulevan näytönohjaimen julkaisun tapahtuvan GeForce Gaming Celebration -tapahtuman yhteydessä. Yhtiön GeForce-sivuille on lisätty laskuri, jonka alta löytyvästä ”IT’S ALMOST TIME” -tekstistä on lihavoitu tavu ”TI”, mikä ei jätä enää mitään epäselväksi. Laskurin mukaan julkaisu tulee tapahtumaan Suomen aikaa 1. maaliskuuta kello 05.00.

GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen odotetaan perustuvan NVIDIA Titan X -näytönohjaimestakin löytyvään GP102-grafiikkapiiriin. GP102-grafiikkapiirissä on yhteensä 3840 CUDA-ydintä, mutta toistaiseksi täyttä piiriä käytetään vain Quadro P6000 -ammattilaismallissa. Titan X:ssä on käytössä 3584 CUDA-ydintä ja viimeisimpien huhujen mukaan GeForce GTX 1080 Ti:ssä niitä olisi käytössä 3328.

Näytönohjain tulee epäilemättä käyttämään GDDR5X-muisteja, mutta sen määrä on vielä toistaiseksi kysymysmerkki. Joidenkin huhujen mukaan näytönohjaimessa olisi 320-bittinen muistiväylä ja 10 Gt muistia, toisten mukaan 384-bittinen ja 12 Gt muistia ja Zauban rahtikirjauksissa on puolestaan esiintynyt 384-bittisellä muistiväylällä ja 10 Gt:n muistilla varustettu versio. Vaikka viimeisen vaihtoehdon yhdistelmä kuulostaa erikoiselta, on NVIDIA ennenkin julkaissut näytönohjaimia joiden kaikki muistipiirit eivät ole samalla kapasiteetilla.

Ryzen 7 -prosessorit saapuivat ennakkotilattavaksi Suomessa

AMD:n uusien 8-ytimisten Ryzen 7 -prosessoreiden ennakkotilaukset alkoivat tänään. Myyntiin prosessorit saapuvat virallisesti 2. maaliskuuta.

AMD julkaisi tänään kolmen 8-ytimisen Ryzen 7 -sarjan prosessorin tekniset ominaisuudet, hinnat ja ensimaistiaiset suorituskyvystä.

Lue lisää io-techin kattavasta julkaisu-uutisesta

Suomalaisista jälleenmyyjistä Jimm’s PC-Store ja Verkkokauppa.com ottavat nyt vastaan ennakkotilauksia kaikista kolmesta julkaistusta Ryzen 7 -prosessorista.

Viralliset ennakkotilaushinnat Suomessa ovat 599 euroa Ryzen 7 1800X:lle, 469 euroa Ryzen 7 1700X:lle ja 389 euroa Ryzen 7 1700:lle:

Saksassa uusien Ryzen 7 -prosessoreiden ennakkotilaushinnat ovat ainakin alkuvaiheessa noin 20-40 euroa halvemmat kuin Suomessa eli 559 euroa Ryzen 7 1800X:lle, 449 euroa Ryzen 7 1700X:lle ja 359 euroa Ryzen 7 1700:lle.

Päivitys 23.2.2017: Lisätty linkit Multitronicin ja Dustiniin.

AMD esitteli Ryzen 7 -prosessorit – ominaisuudet, suorituskyky ja hinnat julki

AMD on esitellyt virallisesti ensimmäiset Zen-arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen-prosessorit, kertonut niiden hinnat ja verrannut suorituskykyä Intelin vastaaviin malleihin.

io-tech @ San Francisco:  Ensimmäisenä markkinoille saapuvat 8-ytimiset Ryzen 7 -sarjan prosessorit, joiden ennakkotilaukset alkavat tänään ja ne saapuvat virallisesti myyntiin 2. maaliskuuta, jolloin päättyy myös median salassapitovelvollisuus omien testitulosten osalta.

Suorituskykyisin malli on Ryzen 7 1800X, joka toimii 3,6 GHz:n perustaajuudella ja 4,0 GHz:n Precision Boost -taajuudella. TDP-arvo on 95 wattia. Veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 499 dollaria ja Suomihinta on 599 euroa.

Toinen 95 watin malli on Ryzen 7 1700X, joka toimii 3,4 GHz:n perustaajuudella ja 3,8 GHz:n Precision Boost -taajuudella. Suositushinta Yhdysvalloissa on 399 dollaria ja Suomihinta on 469 euroa.

Edullisin ja 65 watin TDP-arvolla varustettu malli on Ryzen 7 1700, joka toimii 3,0 GHz:n perustaajuudella ja 3,7 GHz:n Precision Boost- taajuudella. Suositushinta on 329 dollaria ja Suomihinta on 389 euroa.

Ryzen-prosessorit käyttävät uutta AM4-prosessorikantaa ja ne on varustettu DDR4-muistiohjaimella, joka tukee virallisesti maksimissaan 1333 MHz:n kellotaajuutta (DDR4-2667. Viralliset muistitaajuudet ovat kuitenkin vain JEDECin standardeja ja muistiohjain kykenee todellisuudessa toimimaan huomattavasti korkeammalla kellotaajuudella, kuten esimerkiksi Asuksen Crosshair VI Herolla 1800 MHz:n kellotaajuudella eli DDR4-3600-nopeudella.

Kaikki Ryzen 7 -prosessorit ovat kerroinlukottomia ja varustettu Extended Frequency Range- eli XFR-ominaisuudella, joka mahdollistaa prosessorin kellotaajuuden nostamisen automaattisesti hieman yli Precision Boost -taajuuden, jos prosessorin jäähdytys on kunnossa ja lämpötila riittävän alhainen. Lämmönlevittäjä on jo valmiiksi juotettu kiinni piisiruun, joten prosessorin korkkaamista ei tarvitse edes harkita.

Loput ja edullisemmat 6- ja 4-ytimiset Ryzen-mallit julkaistaan markkinoille myöhemmin vuoden 2017 aikana.

 

Ryzen 7 -sarjan suorituskyky

AMD:n omissa tässä vaiheessa julkaistavissa testituloksissa Ryzen 1800X saavutti Cinebench R15 -testin kaikkien ytimien testissä 1601 pistettä eli 9 % paremman tuloksen kuin Core i7-6900K. Cinebenchin yhden ytimen testissä prosessoreiden tulos on sama 162 pistettä.

Ryzen 7 1700X sai Cinebench R15:n kaikkien ytimien testissä tulokseksi 1537 pistettä eli noin 39 % paremman tuloksen kuin Core i7-6800K (1108 pistettä).

Edullisimman Ryzen 7 1700 -mallin tulos Cinebench R15 -testin kaikkien ytimien testissä oli 1410 pistettä eli noin 46 % parempi kuin Kaby Lake -sukupolven neliytimisellä Core i7-7700K:lla (967 pistettä).

Testasimme AMD:n demokoneilla Ryzen 7:n suorituskyvyn myös itse muun muassa Cinebench-, Handbrake-, 3DMark Fire Strike- ja Blender-testeillä ja ilmoitetut tulokset pitävät paikkaansa. Ryzen 7 1800X on joissain testeissä hieman suorituskykyisempi kuin Core i7-6900K ja päin vastoin. Testaamme kuitenkin Ryzenin suorituskyvyn luonnollisesti kattavammin io-techin omassa testilaboratoriossa.

 

Ryzen 7 -prosessoreiden tuotesijoittelu verrattuna Inteliin

Kaikki AMD:n Ryzen 7 -prosessorit ovat 8-ytimisiä, mutta ne on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti. Edullinen hinnoittelu mahdollistaa AMD:n kilpailun Intelin nykyprosessoreita vastaan suuremmalla määrällä ytimiä ja paremman suorituskyvyn useampaa ydintä hyödyntävissä sovelluksissa ja testeissä. Myös yhden ytimen IPC-suorituskyky on hyvin lähellä Intelin nykyisiä arkkitehtuureita erityisesti samalla kellotaajuudella clock-to-clock-testeissä.

Suorituskykyisin ja kallein 599 euron hintainen Ryzen 7 1800X -malli on suorituskyvyltään verrattavissa Intelin tämän hetken suorituskykyisimpään 8-ytimiseen Broadwell-E-koodnimelliseen  Core i7-6900K -prosessoriin, jonka hinta Suomessa on kaksinkertainen eli noin 1220 euroa.

469 euron hintaisen Ryzen 7 1700X -mallin ensisijainen vertailukohta on 6-ytiminen Core i7-6800K -prosessori, jonka hintataso Suomessa on alkaen 475 euroa.

Edullisin 389 euron hintainen Ryzen 7 1700 asettuu kilpailemaan 8 ytimellään ja 16 säikeellä noin 400 euron hintaisen Kaby Lake -sukupolven Core i7-7700K:n kanssa, joka on varustettu neljällä ytimellä ja tukee kahdeksaa säiettä.

Virallisen saatavuuden yhteydessä 2. maaliskuuta AMD odottaa, että markkinoilla on saatavilla 82 AM4-kantaista emolevyä Ryzen-prosessoreille. Pienempiä Mini ITX- ja Micro ATX -emolevyjä odotetaan saapuvan myyntiin huhtikuussa.

 

Zen-arkkitehtuurin IPC-suorituskyky +52 %

4,8 miljardista transistorista rakentuva Summit Ridge -koodinimellinen piisiru valmistetaan Globalfoundriesin 14 nanometrin FinFet-prosessilla. Uuden Zen-nimisen x86-arkkitehtuurin suunnittelu aloitettiin jo neljä vuotta sitten ja AMD on käyttänyt suunnitteluun kaksi miljoonaa miestyötuntia.

Zenin alkuperäisenä tavoitteena oli saavuttaa 40 % parannus Instructions per Clock- eli IPC-suorituskyvyssä verrattuna edellisen sukupolven Excavator-arkkitehtuuriin, mutta AMD:n toimitusjohtaja paljasti San Franciscossa järjestetyssä Ryzen Tech Day -tapahtumassa, että lopputuloksena yritys saavutti omien laskelmiensa mukaan 52 % parannuksen.

 

Ryzen 7 1800X saapui io-techin testipenkkiin

io-tech sai ensimmäisenä suomalaisena mediana käsiinsä Ryzen 7 1800X -prosessorin ja sen mukana AMD toimitti Asuksen X370-piirisarjaan perustuvan Crosshair VI Hero -emolevyn. Lisäksi puisen laatikon sisältä löytyy testejä varten 16 gigatavua Corsairin DDR4-3000-muistia ja Noctuan NH-D15 SE-AM4 -cooleri.

Alphacoolilta tasaisesti valaisevia Eislicht LED-kotelovaloja

LED-tuotteet ovat korvanneet viime vuosina kylmäkatodiputket kotelovalaistuksen saralla ja vaikka ledeissä onkin paljon etuja, niin tuottama valaistus on katodiputkiin nähden epätasaisen pistemäistä.

Alphacool tarjoaa LED-valojen pistemäisyyden korjaukseksi uutta Eislicht-valaistusratkaisua, jonka mainostetaan yhdistävän LED-valojen ja kylmäkatodien parhaat puolet. Alphacoolin uudet Eislicht-valot perustuvat LED-tekniikkaan, mutta niiden kerrotaan tuottavan tasaista valoa näyttöjen taustavalaistuksessa käytettävää tekniikkaa hyödyntämällä.

312 x 39 x 7 mm:n kokoisiin alumiinikuoriin koteloitu valo voidaan kiinnittää koteloon ruuveilla, magneeteilla tai kaksipuoleisella teipillä. Eislicht ottaa virtansa 300 mm pitkän johdon päässä sijaitsevan tavallisen kolmepinnisen tuuletinliitännän kautta.

Värivaihtoehtoja on neljä – punainen, vihreä, sininen ja valkoinen. Myöhemmin tulossa ovat myös oranssi, UV- sekä RGB-vaihtoehto. Valmistajan verollinen suositushinta Eislichtille on 24,95 euroa ja se on saatavilla välittömästi.

Lähde: Alphacool

Uusi artikkeli: Kokeiltua: Xiaomi Mi MIX

Tällä kertaa tutustumme kiinalaisen Xiaomin massasta poikkeavaan Mi MIX -älypuhelimeen uuden ”Kokeiltua”-juttutyypin muodossa. Puhelimen saatavuus Suomessa on rajallista, mutta näemme sen silti tutustumisen arvoiseksi poikkeuksellisen toteutuksen ansiosta.

Xiaomi esitteli Mi MIXin viime lokakuun lopulla ja se keräsi välittömästi suurissa määrin positiivista huomiota. Valmistaja itse kuvailee laitetta markkinoille tuoduksi konseptipuhelimeksi. Mi MIXin keskeisimpiä ominaisuuksia ovat valtaosan etupaneelista peittävä 6,4-tuumainen näyttö sekä kiiltävät zirkonia-keraamista valmistetut kuoret.

io-techin ”kokeiltua”-juttutyypissä laitteeseen tutustutaan hieman lyhyemmän kaavan mukaan pääosin ulkoisten havaintojen ja pintapuolisen kokeilun pohjalta tehtyjen huomioiden kautta. Juttutyypin ajatuksena on tarjota lukijoille kurkistus mielenkiintoisiin laitteisiin, joita ei ole järkeä tai aikaa testata täysimittaisen testiartikkelin muodossa.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Xiaomi Mi MIX

V9 on Huawein Honor-malliston uusi lippulaiva

21.2.2017 - 22:08 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (1)

Huawein alaisuudessa toimiva Honor-brändi on julkaissut uuden V9-huippumallin Kiinassa tänään järjestetyssä tilaisuudessa.

Laitteen ominaisuudet ovat pitkälti tuttuja yrityksen muista viimeaikaisista huippumalleista – sisuskalut Mate 9 -malleista ja kamerat Honor 8 -mallista. Toisin kuin muissa uusimmissa Honor-puhelimissa, V9:n kuoret ovat alumiinia. Näyttö on kooltaan 5,7-tuumaa, joka sijoittuu Mate 9 -mallien väliin ja puoli tuumaa Honor 8:n yläpuolelle.

Maininnan arvoisena erikoisuutena Huawei mainostaa Honor V9:n olevan maailman ensimmäinen 3D-mallinnuksessa hyödynnettävissä oleva älypuhelin, jonka kameroilla taltioituja mallinteita voi tulostaa 3D-printterin avulla.

Honor V9:n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 157 x 77,5 x 6,97 mm
  • Paino: 184 grammaa
  • 5,7-tuumainen LTPS LCD -näyttö 1440 x 2560 resoluutiolla
  • HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiri (4 x Cortex-A73 2,4 GHz, 4 x Cortex-A53 1,8 GHz, Mali-G71 MP8)
  • 4 tai 6 Gt RAM-muistia
  • 64 tai 128 Gt tallennustilaa, micro-SD-muistikorttipaikka
  • LTE-yhteydet, VoLTE-tuki, dual-SIM
  • Kaksi 12 megapikselin takakameraa, f2.2, lasertarkennus, kaksois-LED, 4K-videotallennus
  • Kahdeksan megapikselin etukamera, f2.0
  • 4000 mAh akku, USB Type-C
  • Android 7.0 Nougat & EMUI 5.0

Honor V9:n myynti alkaa Kiinassa 28. helmikuuta ja sen suositushinta on 4 & 64 Gt perusmallille 2599 yuania (358 euroa), 6 & 64 Gt versiolle 2999 yuania (413 euroa) ja 6 & 128 Gt -huippumallille 3499 yuania (482 euroa). Värivaihtoehtoja ovat musta, kulta, sininen ja tulenpunainen. Kansainvälisesti laite tulee myyntiin Honor 8 Pro -nimellä, mutta toistaiseksi ei ole tietoa nähdäänkö sitä Suomen markkinoilla. Huawein edustajan mukaan laitteen myyntiin tulo Suomessa ei ole vielä vahvistunut.

Lähteet: Honor.cn (julkaisusivu, tuotesivu, esittelysivu)