BusinessKorea: Samsung ei kuoppaa Note-mallistoa, uusi malli luvassa toisella vuosipuoliskolla

Samsungin edustaja on paljastanut korealaisen BusinessKorea-julkaisun haastattelussa yrityksen aikovan esitellä uuden Note-älypuhelimen vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Ratkaisuun päädyttiin, vaikka Note 7:n kanssa ilmenneet ongelmat aiheuttivat Note-brändille merkittävää harmia. Päätökseen ovat varmasti osittain vaikuttaneet hiljattain valmistuneet Note 7:n syttymissyyn tutkintatulokset. Sama Samsungin edustaja kertoi myös, että Galaxy S8 ja Galaxy S8 edge -puhelimet tullaan julkaisemaan aikataulun mukaisesti huhtikuussa.

Nimettömänä pysyttelevä Samsungin yhteistyökumppanin edustaja on lisäksi kertonut BusinessKorealle, että Samsung tulee pitäytymään QHD-tarkkuuden näytöissä Galaxy S8 -mallien osalta, mutta aikoo käyttää 4K-näyttöä tulevassa Note 8:ssa. Syyksi tähän kerrotaan parannetut VR-ominaisuudet, joita hyödynnetään uusien Gear VR -lasien avulla.

BusinessKorean tietojen mukaan Samsung julkaisee Note 7:n syttymisongelmin tutkintatulokset tammkikuun loppupuolella. Epävirallisten tietojen mukaan syttymisten syy ei olisi pelkästään laitteen akussa, vaan myös elektroniikkasuunnittelussa sattuneessa virheessä. Tutkimusten tekijäksi kerrotaan puolueeton yhdysvaltalainen UL. Tutkimustulokset julkaistaan todennäköisesti samaan aikaan KATS:n (Korean Agency for Technology and Standards) tutkimusraportin kanssa.

Lähde: BusinessKorea

Lenovo esitteli Legion-brändin pelaajille ja julkaisi kaksi pelikannettavaa

Uusi Lenovo Legion -brändi lähtee kilpailemaan markkinoilla muun muassa Acerin Predatoria, Asuksen Republic of Gamersia ja Gigabyten Aorusta vastaan.

Lenovo lienee parhaiten tunnettu yrityskäyttöön suunnatuista ThinkPad-kannettavistaan, vaikka yhtiö onkin tehnyt itselleen nimeä myös useilla kuluttajapuolen tuotteilla. Pelitietokoneiden osalta Lenovo on elänyt kuitenkin varsin hiljaista elämää, pois lukien viimevuotinen Razer-yhteistyö.

Lenovo Legion -brändillä yhtiö pyrkii nousemaan nyt myös PC-pelaajien suosioon. Yhtiö kehuu Lenovo Legion -tuotteiden tarjoavan käyttäjille tehokkaita pelitietokoneita, sekä lupaa rakentaa brändin ympärille myös toimivan yhteisön.

Ensimmäiset Lenovo Legion -tuotteet ovat Y520- ja Y720-kannettavat. Molemmista löytyy pelikannettaville tuttua ominaisuuskirjoa valaistuine näppäimistöineen (Y520:ssa punainen, Y720:ssa RGB), uusimpine Intel Core i7 -prosessoreineen ja NVIDIA GeForce 10 -sarjan näytönohjaimineen. Y720-malliin on saatu mukaan kuitenkin myös kaksi toistaiseksi uniikkia ominaisuutta: Dolby Atmos -tuki ja valinnainen integroitu Xbox One -vastaanotin maksimissaan neljälle langattomalle Xbox One -peliohjaimelle.

lenovo-legion-y520-20170103

Lenovo Legion Y520 tekniset ominaisuudet (paras mahdollinen kokoonpano, täydet tiedot Lenovon Dropbox)

 • 7. sukupolven Intel Core i7 -prosessori
 • 16 Gt DDR4-muistia
 • NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
 • 512 Gt PCIe SSD tai 2 Tt HDD
 • 15,6” 1920×1080 IPS Anti-Glare -näyttö
 • 2×2 WiFi 802.11ac + Bluetooth 4.1, Gigabit LAN
 • 1x USB 3.1 Type-C, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x HDMI, Kuuloke- ja mikrofoniliittimet
 • 2x 2W Harman -sertifioidut kaiuttimet, Dolby Audio Premium -tuki
 • 4-in-1 kortinlukija (SD, SDHC, SDXC, MMC)
 • 45 wattitunnin akku
 • 380 x 266 x 25,8 mm, paino 2,4 kg tai painavampi

lenovo-legion-y720-20170103

Lenovo Legion Y720 tekniset ominaisuudet (paras mahdollinen kokoonpano, täydet tiedot Lenovon Dropbox)

 • 7. sukupolven Intel Core i7-7700HQ -prosessori
 • 16 Gt DDR4-muistia
 • NVIDIA GeForce GTX 1060 6 Gt
 • 512 Gt PCIe SSD tai 2 Tt HDD
 • 15,6” 3840×2160 IPS Anti-Glare -näyttö
 • 2×2 WiFi 802.11ac + Bluetooth 4.1, Gigabit LAN
 • 3x USB 3.0, 1x HDMI, 1x DisplayPort, Thunderbolt (USB Type-C), Kuuloke- ja mikrofoniliittimet
 • 2x 2W JBL -kaiuttimet + 3W Subwoofer, Dolby Atmos -tuki
 • 60 wattitunnin akku
 • 380 x 277 x 29 mm, paino 3,2 kg tai painvampi

Lenovo Legion Y520 saapuu markkinoille helmikuussa. Sen edullisimman kokoonpanon veroton suositushinta on 899,99 dollaria. Y720 seuraa pikkuveljeään huhtikuussa ja tulee saataville edullisimmillaan 1399,99 dollarin verottomaan suositushintaan.

Lähteet: Lenovo, The Verge

Dell mainostaa uutta Ultrathin 27 -näyttöään maailman ohuimmaksi

Dell on esitellyt CES 2017 -messujen kynnyksellä maaliskuussa myyntiin tulevaa erittäin ohutta näyttöä.

dell-s2718d-03012017

27-tuumainen S2718D-mallinen näyttö on varustettu 2560×1440-resoluution IPS-paneelilla ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytön virkistystaajuuden synkronoinnin ruudunpäivitysnopeuteen mahdollistavat ja kuvan repeämistä ehkäisevät G-Sync- tai FreeSync-teknologiat eivät ole tuettuna. Sisäänrakennettu HDR-ominaisuus on suunnattu PC-käyttäjille ja vaatii HDR10-formaatin sisältöä sitä tukevasta lähteestä.

Näytön ohuita kehyksiä markkinoidaan InfinityEdge-ominaisuutena ja Dell hehkutaa kyseessä olevan kokonaisuudeltaan maailman ohuin näyttö (world’s overall thinnest profile). Tarkkoja mittoja ei kuitenkaan vielä paljastettu, mutta kuvien perusteella väite todennäköisesti pitää paikkansa ja näyttö näyttää muutenkin herkulliselta.

Liittimet on integroitu suurikokoisen jalustan takaosaan ja niihin lukeutuvat HDMI 2.0 -näyttöliitin, Type-C-mallinen USB-liitin ja äänen linjaulostulo.

 • Katselukulma: 178 astetta
 • Väriavaruus: 99% sRGB
 • Kirkkaus: 400 cd/m2
 • Kontrasti: 1000:1
 • Vasteaika: 6 ms (harmaasta harmaaseen)

Uusi Ultrathin 27 -näyttö saapuu myyntiin 23. maaliskuussa ja veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 699,99 dollaria. Suomessa hintatason voidaan olettaa asettuvan noin 800-900 euron haarukkaan.

dell2-s2718d-03012017

Lähde: Dell & Engadget

Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin esittelydiat vuosivat nettiin ennen CES-julkaisua

Videocardz-sivusto on vuotanut aidoilta vaikuttavat esittelydiat Qualcommin tulevasta Snapdragon 835 -järjestelmäpiiristä.

10 nanometrin toisen sukupolven FinFET-tekniikalla valmistettava piiri on fyysisesti selvästi Snapdragon 820 -edeltäjämallia pienempi, joka tarkoittaa lisää tilaa laiteen muille komponenteille. Virrankulutus on puolestaan yhdessä diassa näkyvän kuvaajan perusteella 50 % pienempi, kuin Snapdragon 801 -piirillä.

Diojen mukaan piirissä käytetään Kryo 280 -prosessoriytimiä, joita on kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Prosessoriytimistä neljä on ns. performance-ytimiä, joiden kellotaajuus on maksimissaan 2,45 GHz ja joissa on kaksi megatavua L2-tason välimuistia. Neljä efficiency-ydintä toimivat puolestaan 1,9 GHz maksimikellotaajuudella (1 Mt L2) ovat käytössä suurimman osan ajasta. Kellotaajuudet ovat alhaisempia, kuin aiemmin on huhuiltu.

Uuden Adreno 540 -grafiikkasuorittimen kehutaan olevan 25 % suorituskykyisempi ja pystyvän näyttämään 60 kertaa enemmän värisävyjä kuin Adreno 530. Näyttösuoritin (DPU) tukee 4K-tarkkuuden näyttöjä 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Videosuoritin (VPU) mahdollistaa 10-bittisen HEVC-videotoiston 4K-tarkkuudella.

Lisäksi piiristä löytyy diojen mukaan mm. Spectra 180 -kuvasignaaliprosessori, Hexagon 690 -digitaalisignaaliprosessori, Haven-tietoturvayksikkö ja iZat-paikannusyksikkö. Tuetun Quick Charge 4 -pikalatauksen kerrotaan mahdollistavan akun lataaminen 20 % nopeammin kuin QC3:lla. X16 LTE-modeemin puolestaan kehutaan olevan ensimmäinen ”gigabittiluokan” LTE-modeemi.

Qualcomm on jo aiemmin vahvistanut Twitter-sivuillaan esittelevänsä Snapdragon 835 -piirin loppuviikosta Las Vegasissa alkavilla CES-messuilla, joten muutaman päivän päästä näemme olivatko Videocardzin vuotamat diat aitoja tai lopullisia versioita.

Lähde: Videocardz.com

Asuksen erikoinen ROG Maximus IX Apex -emolevy kuvissa

Asus on tuomassa markkinoille Z270-piirisarjaan perustuvan ROG Maximus IX Apex -emolevyn, joka on suunnattu extreme-ylikellotuskäyttöön.

asus1-02012017

Nettiin on vuotanut muutamia kuvia Asuksen tulevasta ROG Maximus IX Apex -emolevystä, joka julkaistaan Intelin uusien LGA 1151 -kantaisten Kaby Lake -koodinimellisten 7. sukupolven Core -prosessoreiden yhteydessä.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy poikkeuksellisesti muotoiltuun piirilevyyn, joka ei ole perinteiseen tapaan suorakulmion mallinen. Kuvan perusteella emolevy on varustettu myös LED-valaistuksella.

Virransyöttö on varustettu extreme-ylikellotusta varten kahdella 8-pinnisellä EPS12V-lisävirtaliittimellä ja erillisellä 90 asteen kulmaan käännetyllä molex-virtaliittimellä. PCI Express x16 -liittimiä on neljä kappaletta.

Emolevyltä löytyy kolme muistipaikkaa, joista kaksi tukee normaalisti DDR4-muisteja. Kolmannen muistipaikan toiminnallisuus vielä toistaiseksi arvoitus, mutta DDR4-muistipaikka se ei ole. Kuvissa ei näy M.2 SSD -liittimiä, mutta ne on todennäköisesti sijoitettu piirisarjan jäähdytyselementin alle tai emolevyn takapuolelle.

Yhdestä piirilevyn nurkasta löytyy eri toiminnallisuuksille nappeja, kytkimiä ja jumppereita sekä debug-ledit ja jännitteiden mittauspisteet.

Lähde: Videocardz

 

Päivitys 2.1.2017 klo 19:00:

Asus on julkaissut Facebook-sivuillaan kuvia Maximus IX Apex -emolevyn ominaisuuksista ja niiden perusteella kolmas DIMM-paikka on tarkoitettu adapterille, johon voidaan asentaa M.2 SSD. Lisäksi Z270-piirisarjan jäähdytyksen rakenne on kerrosmainen ja välissä on M.2 SSD -liitin ja päällä M.2 SSD:n jäähdytyssiili nestekierron valmiudella. Neljäs ominaisuus on 3D-printattava tuuletinkehikko M.2 SSD:n jäähdytykseen.

Kerroinlukoton Intel Core i3-7350K -prosessori julkaistaan ja Suomihinta on 220 euroa

Viikonloppuna netissä alkoi kiertää huhu, että Intelin ylikellottajille suunnatun kaksiytimisen Core i3-7350K -prosessorin julkaisu viivästyisi. io-tech vahvistaa huhun virheelliseksi.

intel-02012017

Useat sivustot, kuten Techpowerup, uutisoivat viikonloppuna huhusta, jonka mukaan Intel ei julkaisi Core i3-7350K -prosessoria vielä tammikuun alussa. Koska alkuperäiset lähteet ovat muun muassa Japanista ja Saksasta, julkaisulla saatetaan tarkoittaa myös prosessorin saapumista myyntiin.

io-tech.fi on vahvistanut omista lähteistään, että huhut ovat virheellisiä. Intel tulee julkaisemaan Core i3-7350K -prosessorin muiden Kaby Lake -koodinimellisten 7. sukupolven Core-prosessoreiden kanssa virallisesti 3. tammikuuta ja prosessorit saapuvat myyntiin 5. tammikuuta. Suomalainen verkkokauppa vahvisti io-techille, että myös Core i3-7350K -prosessori on tilattavissa tukkureilta ja sen myyntihinta Suomessa tulee olemaan noin 220 euroa.

Core i3-7350K on kaksiytiminen ja Hyper-Threading-ominaisuuden avulla se kykenee käsittelemään samanaikaisesti neljää säiettä. Prosessori toimii kaikissa tilanteissa 4,2 GHz:n kellotaajuudella, eikä siinä ole käytössä rasituksessa kellotaajuutta nostavaa Turbo Boost -ominaisuutta. Kerroinlukko on auki eli ylikellottaminen onnistuu kerrointa nostamalla. Veroton suositushinta Yhdysvalloissa tulee olemaan 168 dollaria.

Intel on jo pitkään rahastanut ylikellottajia kerroinlukottomilla K-sarjan prosessoreilla ja ne ovat valmiiksi suorituskykyisimpiä ja kalleimpia malleja. Myös Core i3-7350K -mallin hinnoittelu on haasteellinen, sillä edullisin aito neliytiminen Core i5-7400 -prosessori maksaa 182 dollaria eli se on vain 14 dollaria kalliimpi.

Samsung esitteli uudet vuoden 2017 Galaxy A -älypuhelimensa

Samsung on esitellyt hetki sitten uudet Galaxy A -sarjan älypuhelimensa vuodelle 2017.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Galaxy A5, Galaxy A3 ja Galaxy A7

Uusi Galaxy A -mallisto koostuu ainakin alkuvaiheessa 5,7-tuumaisesta Galaxy A7-, 5,2-tuumaisesta Galaxy A5- ja 4,7-tuumaisesta Galaxy A3 -mallista. Uutuudet erottaa viime vuoden malleista mallinimeen lisätystä ”(2017)”-päätteestä.

Galaxy A (2017) -malleissa käytetään metallirunkoa sekä reunoiltaan aavistuksen kaartuvasta 3D-lasista valmistettua takakuorta. Muotoilusta on tehty entistä sulavampaa ja miellyttävämpää pitää kädessä. Uutena ominaisuutena Galaxy S -sarjan huippumalleista tuttu IP68-luokituksen mukainen suojaus vedeltä ja pölyltä saapuu myös Galaxy A -sarjaan.

Teknisellä osastolla uusissa malleissa on mm. uudistettu järjestelmäpiiri, enemmän muistia, suurempi akku, paremmat kamerat sekä USB Type-C-liitäntä.

samsung-galaxy-a-series-2017-1-020117

Uudet Galaxy A3- ja A5-mallit tulevat Suomessa ennakkomyyntiin 13. tammikuuta ja saataville kauppoihin 3. helmikuuta. Suositushinnat ovat 349 ja 449 euroa. Värivaihtoehtoja ovat Black Sky, Gold Sand ja Peach Cloud. Galaxy A7 ei ainakaan toistaiseksi ole saapumassa Suomeen.

Galaxy A3 (2017) tekniset ominaisuudet:

 • 1.6 GHz kahdeksanydinsuoritin (Exynos 7870)
 • 2 Gt RAM-muisti
 • 16 Gt sisäinen tallennustila (+ jopa 256 Gt muistikortteja tukeva microSD-korttipaikka)
 • 4,7’’ HD 1280 x 720 Super AMOLED -näyttö
 • 4G-yhteydet (Cat.6 300/50 Mbps)
 • Akku 2,350 mAh, USB Type-C
 • Fyysiset mitat 135,4 x 66,2 x 7,9 mm
 • Takakamera 13 MP (AF/F1.9), Etukamera 8 MP (F1.9)
 • Käyttöjärjestelmä Android 6.0.1 Marshmallow
 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), NFC (UICC), Bluetooth v4.2, GPS + Glonass
 • IP68-luokitus

Galaxy A5 (2017) tekniset ominaisuudet:

 • 1,9 GHz kahdeksanydinsuoritin (Exynos 7880)
 • 3 Gt RAM-muisti
 • 32 Gt sisäinen tallennustila (+ jopa 256 Gt muistikortteja tukeva microSD-korttipaikka)
 • 5,2’’ FullHD 1920 x 1080 Super AMOLED -näyttö
 • 4G-yhteydet (Cat.6 300/50 Mbps)
 • Akku 3000 mAh, USB Type-C, pikalataustuki
 • Fyysiset mitat 146,1 x 71,4 x 7,9 mm
 • Takakamera 16 MP (PDAF/F1.9), Etukamera 16 MP (F1.9)
 • Käyttöjärjestelmä Android 6.0.1 Marshmallow
 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), NFC (UICC, eSE), Bluetooth v4.2, GPS + Glonass
 • IP68-luokitus

Galaxy A7 (2017) tekniset ominaisuudet:

 • 1,9 GHz kahdeksanydinsuoritin (Exynos 7880?)
 • 3 Gt RAM-muisti
 • 32 Gt sisäinen tallennustila (+ jopa 256 Gt muistikortteja tukeva microSD-korttipaikka)
 • 5,7’’ FullHD 1920 x 1080 Super AMOLED -näyttö
 • 4G-yhteydet (Cat.6 300/50 Mbps)
 • Akku 3600 mAh, USB Type-C, pikalataustuki
 • Fyysiset mitat 156,8 x 77,6 x 7,9 mm
 • Takakamera 16 MP (PDAF/F1.9), Etukamera 16 MP (F1.9)
 • Käyttöjärjestelmä Android 6.0.1 Marshmallow
 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), NFC (UICC, eSE), Bluetooth v4.2, GPS + Glonass
 • IP68-luokitus

Lähde: Samsung

Cherryn mekaaniset MX Silent -kytkimet yleisesti saataville mustana ja punaisena versiona

Cherry tuo elokuussa julkaisemansa MX Silent -kytkimet kaikkien valmistajien saataville. Tähän asti ne ovat olleet yksinoikeudella Corsairin käytössä.

Tästä eteenpäin Cherry MX Silent -kytkimillä varustettuja näppäimistöjä saatetaan siis nähdä myös muiden valmistajien mallistoissa. Lisäksi saatavilla on nyt sekä mustan että punaisen näppäinkytkimen yksivärisellä sekä RGB-valaistuksella varustetut versiot. Tähän mennessä Corsairin mallistossa on ollut tarjolla vain Silent-kytkimen punaista versiota.

cherry-mx-red-silent-rgb-rakenne-1-020117

Cherry MX Silent -kytkimien äänenvaimennus toteutettu stemmin (kara) sisään lisätyllä TPU-kumisella vaimennustyynyllä, joka pienentää sekä kytkimen pohjaamisesta että ponnahduksesta kuuluvaa ääntä. Valmistajan mukaan Silent-kytkimet ovat 30 % hiljaisempia kuin vastaavat tavalliset mekaaniset kytkimet.

Muilta osin MX Silent -mallit vastaavat saman väristen kytkimien perusversioita. Mustan version painallusvoima on 60 grammaa (cN) ja punaisen version vastaavasti 40 grammaa (cN). Molemmat vaihtoehdot ovat lineaarisia, kytkeytymissyvyydeltään 2,0 mm ja pohjaamissyvyydeltään 4,0 mm.

Lähteet: Cherry (1), Cherry (2)

AMD esittelee Vega-arkkitehtuurin torstaina 5. tammikuuta

Kyseessä on AMD:n HBM2-muisteja hyödyntävä seuraavan sukupolven näytönohjainarkkitehtuuri.

AMD on julkaissut osoitteessa http://ve.ga laskurin, joka kertoo Vega-arkkitehtuurin ensiesittelyn tapahtuvan ensi viikon torstaina kello 16.00 Suomen aikaa. Laskurin lisäksi verkkosivuilla on tähänkin uutiseen sisällytetty kiusoitteluvideo aiheesta. Kiusoitteluvideo jatkaa AMD:n aiemmin lanseeraamaa #Bettered- ja Radeon Rebellion -teemaa.

amd-radeon-instinct-mi25-vega-ncu-20170101

Vaikka AMD ei ole vielä esitellyt virallisesti itse arkkitehtuuria, se on jo ehtinyt julkaista siihen perustuvan Radeon Instinct MI25 -kiihdyttimen ja käyttämään arkkitehtuuriin perustuvaa, tarkemmin määrittelemätöntä näytönohjainmallia esitellessään tulevia Summit Ridge -prosessoreita (Ryzen). Radeon Instinct MI25:n perusteella tiedetään jo, että ainakin yksi Vega-grafiikkapiireistä kykenee vähintään 12,5 teraFLOPSin luvunmurskausnopeuteen FP32-tarkkuudella. AMD:n tämän hetken tehokkain grafiikkapiiri Fiji kykenee parhaimmillaan 8,6 teraFLOPSin luvunmurskausnopeuteen samalla tarkkuudella.

AMD esitteli Vega-arkkitehtuuriin perustuvaa näytönohjainta myös lehdistölle joulukuussa, mutta yhtiön PR-osaston kömmähdyksen jäljiltä tulevaan arkkitehtuuriin ja näytönohjaimiin liittyvät paljastukset jouduttiin vetämään pois tapahtumassa mukana olleilta sivustoilta.

aots-687f-c1-vega-20170101

Varsinaisia väitettyjä testivuotoja on Vegaan perustuvasta näytönohjaimesta saatu Ashes of the Singularity -pelin testitietokannan kautta. Palveluun vuotaneiden tulosten mukaan ainakin yhden Vega-arkkitehtuuriin perustuvan näytönohjainmallin suorituskyky vastaisi pelissä suurin piirtein NVIDIAn GeForce GTX 1080 -näytönohjainta. Kuten tavallista, vuotojen aitoutta on tässä vaiheessa mahdotonta varmistaa.

Lähteet: Twitter, Beyond3D

OnePlus julkaisi virallisen Nougat-päivityksen OnePlus 3- ja 3T-puhelimilleen

OnePlus on ilmoittanut foorumillaan aloittaneensa virallisen Android Nougat -päivityksen jakelun OnePlus 3- ja 3T-älypuhelimilleen.

Päivitys kantaa nimeä OxygenOS 4.0 (N) ja se tulee jakeluun vaiheittain lähipäivien aikana. Julkaisu tapahtui viimeisellä mahdollisella hetkellä, sillä OnePlus oli luvannut sen tapahtuvan ennen vuoden 2016 loppua.

Päivitys tuo mukanaan Android Nougatin vakiouudistukset, kuten uudistuneen ilmoitusvalikon ja asetusvalikon, jaetun näkymän tilan sekä käyttöliittymän skaalausmahdollisuuden. OnePlussan omia uudistuksia ovat mm. uudet ilmoitusrivin ikoniasetukset sekä laajennetut Shelf-näkymän kustomointimahdollisuudet.

Lisäksi OnePlus on julkaissut OxygenOS 3.5.6 Hotfix OTA-päivityksen OnePlus 2 -puhelimelleen. Päivitys sisältää bugikorjauksen noin viikko sitten julkaistuun Oxygen OS 3.5.5 -päivitykseen, joka aiheutti laitteisiin ongelmia puhelinverkkoyhteyden kanssa. Päivitys perustuu edelleen Android Marshmallow -versioon.

Lähteet: OnePlus (1), OnePlus (2)