Uutiset
Video: OnePlus Nord ensituntumat
io-tech otti ensituntumat uudesta ja edullisemmasta OnePlus Nord -älypuhelimesta.

OnePlus julkisti odotetusti tänään uuden OnePlus Nord -älypuhelimen, jonka hinta on alkaen 399 euroa.
io-tech pääsi ottamaan ensituntumat laitteista ennen sen julkistusta ja varsinainen testiartikkeli julkaistaan ensi maanantaina 27. heinäkuuta.
Lähes 47 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa. Jos suomenkieliset tekniikka-aiheiset videot kiinnostavat niin tilaa ihmeessä kanava, se on ilmaista.
Video: OnePlus Nord ensituntumat
io-tech otti ensituntumat uudesta ja edullisemmasta OnePlus Nord -älypuhelimesta.
OnePlus julkisti keskihintaisen Nord-älypuhelimensa
Kalliimpien OnePlus 8 -mallien tapaan Nord tarjoaa 5G-yhteydet sekä korkean virkistystaajuuden AMOLED-näytön.

OnePlus on julkaissut odotetusti tänään laajennetun todellisuuden virtuaalitapahtumassaan uuden Nord-älypuhelimen. Uutuus sijoittuu keväällä julkaistujen OnePlus 8 -mallien alapuolelle alle 500 euron hintaluokkaan. Nord on kilpailija muille keskihintaisille 5G-puhelimille, kuten Nokia 8.3:lle, Xiaomi Mi 10 Lite 5G:lle sekä Motorola Moto G 5G Plussalle. OnePlussan mukaan se tiedusteli Nordia suunnitellessaan käyttäjiltä tärkeimpiä keskihintaluokan puhelimen ominaisuuksia ja pyrki toteuttamaan Nordiin vastaavan käyttökokemuksen kuin kalliimmissa OnePlus-malleissa. Sulava käyttökokemus korostuu yrityksen markkinointimateriaaleissa useasti – Nordissa on Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä OxygenOS 10.5 -käyttöliittymä, johon valmistaja kertoo tehneensä yli 300 laitteelle spesifiä optimointia.
Nordin rakenteessa on käytetty Gorilla Glass 5 -lasia sekä muovia. Valmistajan mukaan rakenteessa on toteutettu nestesuojaus mm. tiivisteiden avulla, mutta IP-sertifiointia sillä ei ole. Näyttö on 6,44-tuumainen, eli hieman pienempi kuin OnePlus 8:ssa. Näyttö perustuu AMOLED-paneeliin ja tarjoaa Full HD -resoluution sekä tässä hintaluokassa toistaiseksi vielä harvinaisemman 90 hertsin virkistystaajuuden. Järjestelmäpiirinä on Snapdragon 765G, joka tarjoaa sisäänrakennetun modeemin avulla 5G-tuen. Muistia on tarjolla hintaluokka huomioiden melko runsaasti – huippuversiossa peräti 12 & 256 Gt ja perusversiossa 8 & 128 Gt. OnePlus 8 -malleista tuttuina ominaisuuksina Nordista löytyy myös mm. lineaarinen värinämoottori sekä Alert Slider -äänitilakytkin.
Kameraosastolla Nord tarjoaa etupuolella OnePlussan ensimmäisen kaksoiskameran. Ensisijainen etukamera luottaa 32 megapikselin Sony IMX616-sensoriin ja sen parina on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera 105 asteen kuvakulmalla. Takaa löytyy kaikkiaan neljä kameraa – 48 megapikselin optisesti vakautettu pääkamera Sonyn sensorilla, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera sekä viiden megapikselin syvyystietokamera. Akun kapasiteetti on 4110 mAh ja se tukee kalliimmista malleista tuttua Warp Charge 30T -pikalatausta.
OnePlus Nord tekniset tiedot:
- Ulkomitat: 158,3 x 73,3 x 8,2 mm
- Paino: 184 grammaa
- Materiaali: muovikehys, Gorilla Glass 5 -lasit
- 6,44” AMOLED-näyttö, 1080 x 2400, 20:9-kuvasuhde, 90 Hz, sRGB & DCI-P3
- Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri
- 8 tai 12 Gt LPDDR4X RAM-muistia
- 128 tai 256 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa
- 5G NSA & SA -yhteydet, Sub 6 GHz (n1, 3, 7, 28, 78), 2,4 Gbit/s latausnopeus
- LTE Cat.18/13 -yhteydet (1200/150 Mbit/s), 4×4 MIMO, Dual SIM
- WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, 2×2 MIMO, 2,4 & 5 GHz
- Bluetooth 5.1 (aptX HD, LDAC, AAC), NFC
- GPS(L1+L5), GLONASS, Galileo(E1+E5a), Beidou, SBAS, NavIC
- Neloistakakamera:
- 48 megapikselin Sony IMX586 -sensori, PDAF, f1.75, OIS, laajakulmaobjektiivi
- 8 megapikselin sensori, f2.25, 119-asteen ultralaajakulmaobjektiivi
- 2 megapikselin makrokamera, f2.4
- 5 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
- Etukamera:
- 32 megapikselin Sony IMX616 -sensori, Quad Bayer, f2.45, kiinteä tarkennus
- 8 megapikselin sensori, f2.45, 105 asteen ultralaajakulma, kiinteä tarkennus
- 4115 mAh:n akku, USB Type-C (USB 2.0), 30 W Warp Charge 30T -pikalataus
- Android 10 & OxygenOS 10.5
OnePlus Nordin lähtöhinta on 399 euroa (8 & 128 Gt). 12 & 256 Gt:n muistivariantti maksaa 499 euroa. Myynti alkaa 4. elokuuta OnePlussan virallisten myyntikumppaneiden kautta (Elisa, DNA, Telia, Verkkokauppa, Gigantti, Jimm’s). Värivaihtoehtoja ovat Blue Marble sekä Gray Onyx.
OnePlus esitteli samalla myös uudet langattomat Buds-nappikuulokkeet, jotka tarjoavat yhdellä latauksella jopa seitsemän tuntia toiminta-aikaa ja latauskotelon kera yhteensä 30 tuntia. Suositushinta on 89 euroa ja värivaihtoehtoja ovat valkoinen, harmaa ja turkoosi.
Lähde: OnePlus
io-techin ensituntumat laitteesta voit katsoa videolta tuoreeltaan YouTube-kanavaltamme.
OnePlus julkisti keskihintaisen Nord-älypuhelimensa
Kalliimpien OnePlus 8 -mallien tapaan Nord tarjoaa 5G-yhteydet sekä korkean virkistystaajuuden AMOLED-näytön.
LG:n uusi UltraGear 27GN950 on maailman ensimmäinen 4K IPS -näyttö 1 ms:n vasteajalla
LG:n mukaan 4K-resoluutioon 144 hertsin virkistystaajuudella ja HDR-väreillä yltävä näyttö on ensimmäinen 4K IPS -näyttö, jonka G2G-vasteaika on 1 millisekunti.

LG on julkaissut tänään virallisesti jo muun muassa CES 2020 -messuilla esitellyn UltraGear 27GN950 -näytön. Kyseessä on yhtiön mukaan maailman ensimmäinen 4K-resoluution IPS-näyttö, joka kykenee 1 millisekunnin G2G-vasteaikaan.
LG:n uutuusnäyttö on nimensä mukaisesti 27-tuumainen. Sen Nano IPS -paneeli tarjoaa 4K UHD -resoluution (3840×2160) ja kiitos Display Stream Compression -teknologian täytettä ruudulle voidaan tarjota yhdellä kaapelilla 4K-resoluutiolla 10-bittisellä HDR-värimaailmalla ja 144 hertsin virkistystaajuudella. Näyttö kykenee toistamaan 98 % DCI-P3 -väriavaruudesta ja sen tyypillinen kirkkaus on 400 nitiä, mutta hetkellisen kirkkauden myötä näyttö yltää DisplayHDR 600 -sertifikaattiin.
Vaikka näytön muut ominaisuudet ovat jo itsellään vakuuttavia, on yksi ominaisuus LG:n mukaan uniikki. Yhtiön mukaan UltraGear 27GN950 on maailman ensimmäinen 1 millisekunnin vasteaikaan yltävä 4K IPS -näyttö. Sulava kuva varmistetaan Adaptive-sync-teknologialla ja se on virallisesti sekä FreeSync Premium Pro- että G-Sync Compatible -yhteensopiva.
27GN950 on varustettu kahdella HDMI-liittimellä, yhdellä DP-liittimellä, USB 3.0 -tuella sekä kuuloke- ja mikrofoniliitännöillä. Sen jalusta tukee sekä korkeuden säätöä, kääntämistä (pivot) sekä kallistusta.
LG UltraGear 27GN950 on ensimmäinen uutta, siivistä inspiraatiota hakenutta logoa käyttävä tuote. Sama logo tullaan näkemään myös muissa tulevissa UltraGear-sarjan tuotteissa. Itse näyttö saapuu myyntiin välittömästi ympäri maailman, mutta tarkoissa maakohtaisissa saatavuuksissa saattaa olla eroa. Suomessa näyttö tulee myyntiin syys-lokakuun taitteessa 899 euron suositushintaan.
Lähde: LG
LG:n uusi UltraGear 27GN950 on maailman ensimmäinen 4K IPS -näyttö 1 ms:n vasteajalla
LG:n mukaan 4K-resoluutioon 144 hertsin virkistystaajuudella ja HDR-väreillä yltävä näyttö on ensimmäinen 4K IPS -näyttö, jonka G2G-vasteaika on 1 millisekunti.
AMD varmisti Zen 3 -kuluttajaprosessorin julkaisun tapahtuvan tänä vuonna
Netissä on spekuloitu koskeeko AMD:n lupaukset Zen 3:n julkaisusta tänä vuonna vain itse arkkitehtuuria ja palvelinsiruja, mutta tuoreen lausunnon mukaan myös kuluttajaprosessori ehtii kuluvalle vuodelle.

AMD:n roadmappien mukaan yhtiö tulee julkaisemaan Zen 3 -arkkitehtuurin tänä vuonna. Etenkin uusien Zen 2 Refresh -prosessoreiden myötä tätä aikataulua on kuitenkin kyseenalaistettu etenkin kuluttajaprosessoreiden osalta.
AMD on toistanut useaan otteeseen, että Zen 3 -arkkitehtuuri on edelleen aikataulussaan, minkä lisäksi se on erikseen varmistanut arkkitehtuuriin perustuvien Milan-koodinimellisten Epyc-prosessoreiden toimituksen alkavan kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana. AMD ei ole kuitenkaan erikseen luvannut, että Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuvat kuluttajaprosessorit julkaistaisiin tämän vuoden puolella.
Nyt AMD:n Computing & Graphics -osaston johtoon kuuluva Rick Bergman on vihdoin valaissut tilannetta tuoreessa blogipostauksessaan. Blogi käsittelee pääasiassa tänään julkaistuja Renoir-arkkitehtuuriin perustuvia työpöytäprosessoreita, mutta loppuun oli jätetty pieni mutta tärkeä tiedonjyvänen Zen 3:sta. Bergmanin mukaan AMD on edelleen aikataulussaan nimenomaan ensimmäisen Zen 3 -arkkitehtuurin kuluttajaprosessorin julkaisemiseksi tämän vuoden aikana.
Tämän lausunnon myötä näyttää käytännössä varmalta, että Zen 3 tullaan julkaisemaan siis tämän vuoden aikana paitsi arkkitehtuurina, myös tuotteina sekä kuluttaja- että palvelinpuolelle.
Lähde: AMD
AMD varmisti Zen 3 -kuluttajaprosessorin julkaisun tapahtuvan tänä vuonna
Netissä on spekuloitu koskeeko AMD:n lupaukset Zen 3:n julkaisusta tänä vuonna vain itse arkkitehtuuria ja palvelinsiruja, mutta tuoreen lausunnon mukaan myös kuluttajaprosessori ehtii kuluvalle vuodelle.
AMD julkaisi Ryzen 4000 -sarjan APU-piirit työpöydälle (Renoir)
Ryzen 4000 -sarjan APU-piirien lisäksi julkaistiin uutta verta myös Athlon-sarjaan, sekä Pro-versiot sekä uusista Ryzeneistä että Athloneista.

AMD on julkaissut jo monissa vuodoissa esiintyneet työpöytäversiot Ryzen 4000 -APU-piireistä virallisesti. Ryzen 4000 -sarjan ohella julkaistiin myös uudet Athlon 3000G -sarjan APU-piirit. Molemmista on tarjolla sekä kuluttajille tarkoitetut perusversiot että kaupalliseen käyttöön suunnatut Pro-versiot.
Ryzen 4000 -sarjan APU-piirit perustuvat samaan Renoir-arkkitehtuuriin, kuin niiden mobiiliversiotkin. Prosessoreissa on enimmillään kahdeksan Zen 2 -ydintä SMT-tuella, 8 Mt L3-välimuistia ja paranneltuun Vega-arkkitehtuuriin perustuva enimmillään kahdeksan Compute Unit -yksikön Radeon-grafiikkaohjain. Löydät sekä kuluttajaversioiden että Pro-versioiden tarkemmat tiedot yllä olevista taulukoista.
AMD on ottanut diapaketissaan uusien APU-piiriensä vertailukohdiksi Intelin 9. sukupolven Core-prosessorit. Ryzen 7 4700G:n vertailuparina on i7-9700, Ryzen 5 4600G:n i5-9500 ja Ryzen 3 4300G:n i3-9100. Yhden säikeen Cinebench R20 -testissä Ryzenit voittavat verrokkinsa muutaman prosentin marginaalilla, mutta kaikkia säikeitä hyödyntävissä testeissä ero on parhaimmillaan jopa 50 % AMD:n hyväksi.
3DMark TimeSpy -testissä integroiduilla grafiikkaohjaimilla Ryzenit vievät Intelin verrokkeja parhaimmillaan yli kolminkertaisella suorituskyvyllä. Pelipuolella AMD:n APU-piirit tarjoavat 1080p-resoluutiolla pienimmilläänkin noin kaksinkertaista suorituskykyä ja parhaimmillaan Ryzen 7 4700G peittoaa i7-9700:n Civilization VI:ssä peräti 274 % paremmalla tuloksella. Myös Hitmanissa Ryzenin suorituskyky on aavistuksen yli kolminkertainen verrattuna Intelin verrokkiin.
Athlon 3000G -sarjaan julkaistiin niin ikään sekä kuluttajille suunnatut perusversiot Silver- ja Gold-sarjoihin sekä niiden Pro-sarjan vastineet. Prosessoreissa on käytössä enimmillään neljä Zen+-ydintä ja säiettä, 4 Mt L3-välimuistia sekä kolmen CU-yksikön Vega-arkkitehtuuriin perustuva Radeon-grafiikkaohjain. Löydät kuluttajaversioiden tarkemmat yksityiskohdat yllä olevasta taulukosta ja Pro-versiot ylempää artikkelista muiden Pro-mallien taulukosta. AMD on sijoittanut Athlon Silver -sarjan prosessorit Intelin Celeroneita ja Athlon Gold -prosessorit Pentium Gold -prosessoreita vastaan.
Nyt julkaistut prosessorit tulevat aluksi vain OEM-valmistajien saataville. AMD aikoo kuitenkin julkaista myös jälleenmyyntiin tarkoitetut prosessorit kuluttajamarkkinoille.
AMD julkaisi Ryzen 4000 -sarjan APU-piirit työpöydälle (Renoir)
Ryzen 4000 -sarjan APU-piirien lisäksi julkaistiin uutta verta myös Athlon-sarjaan, sekä Pro-versiot sekä uusista Ryzeneistä että Athloneista.
Nikkei: TSMC lopettaa Huawein sirujen tuotannon
Nikkein mukaan TSMC on lopettanut jo tilausten vastaanottamisen Huaweilta ja toimittaisi viimeiset sirut yhtiölle syyskuun aikana.

Huawei on ollut ainakin kuluttajille näkyvimpänä kärsijänä Yhdysvaltain ja Kiinan välisessä kauppasodassa. Kauppasodan myötä yhtiö ei esimerkiksi voi enää käyttää Googlen palveluja puhelimissaan.
Nyt Reuters kertoo Nikkein uutisoineen viime viikolla useisiin lähteisiin perustaen, että valtaosan Huawein HiSilicon-järjestelmäpiireistä valmistava TSMC on lopettanut tilausten vastaanottamisen yhtiöltä. Viimeiset ennen lopettamista tilatut sirut tullaan toimittamaan Huaweille näillä näkymin syyskuun aikana.
Huawei on kieltätynyt kommentoimasta asiaa ja TSMC on puolestaan todennut Reutersille, ettei se kommentoi tilausten yksityiskohtia ja lisäsi Nikkein raportin olevan vain huhua. Vaikka TSMC ei ole yhdysvaltalainen yritys, maan asettamat pakotteet koskevat amerikkalaisteknologian vientiä Kiinaan riippumatta siitä, missä itse tuotteet on valmistettu. Myös Huawein järjestelmäpiirit käyttävät yhdysvaltalaisteknologiaa.
Olettaen Nikkein raportin pitävän paikkansa, on Huaweilla edessä vaikeat ajat. Käytännössä TSMC:n päätös pakottaisi yhtiön käyttämään yksinomaan kiinalaista SMIC:iä, jonka valmistusprosessit eivät ole kilpailijoiden tasolla. SMIC:llä on tällä hetkellä massatuotannossa 14 nanometrin prosessi ja 7 nanometrin prosessin massatuotanto olisi tarkoitus aloittaa koe-erien muodossa vuoden lopulla.
Huawei valmistuttaa tällä hetkellä Kirin 710A -sirua SMIC:n 14 nanometrin prosessilla. Sen ominaisuudet ovat ilmeisesti identtiset TSMC:n 12 nanometrin prosessilla varustettuihin Kirin 710- ja 710F-siruihin verrattuna, mutta esimerkiksi tehonkulutusvertailuja ei ole vielä saatavilla.
Tilanne aiheuttaa oman hämminkinsä myös TSMC:n päässä. Huawein oli tarkoitus olla muun muassa ensimmäinen N5-prosessia käyttävä asiakas Applen ohella.
Lähde: Reuters
Nikkei: TSMC lopettaa Huawein sirujen tuotannon
Nikkein mukaan TSMC on lopettanut jo tilausten vastaanottamisen Huaweilta ja toimittaisi viimeiset sirut yhtiölle syyskuun aikana.
Live klo 20: Kasataan tietokone niin nopeasti kuin mahdollista
Kasaamme Youtubessa lähetettävässä livestriimissä tietokoneen MSI:n MPG Z490 Gaming Carbon Wifi-emolevylle.

Kaupallinen yhteistyö MSI:n kanssa.
Kasattava tietokone maksaa Intelin 8-ytimisen Core i7-10700K -prosessorin ja MSI:n GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio -näytönohjaimen sekä muiden komponenttien kanssa noin 2080 euroa.
Tänään maanantaina 20. heinäkuuta klo 20 alkaen kasaamme Youtubessa lähetettävässä livestriimissä tietokoneen alusta loppuun tietokoneen, joka pohjautuu MSI:n MPG Z490 Gaming Carbon Wifi-emolevyyn. Haasteena on kasata tietokone valmiiksi kelloa vastaan niin nopeasti kuin mahdollista eli, kunnes kuva saadaan näytölle eli tietokone postaa.
Kokoonpanon muut komponentit ovat MSI:n MAG Coreliquid 360R AIO-nestejäähdytys, 16 gigatavua Corsairin keskusmuistia, 500 gigatavun Samsung 950 Pro NVMe M.2 SSD, Samsungin 1 teratavun 860 QVO SSD, Corsairin RM 650x -virtalähde ja MSI:n MPG Gungnir 110R -kotelo.
Yli 46 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa. Jos suomenkieliset tekniikka-aiheiset videot kiinnostavat niin tilaa ihmeessä kanava, se on ilmaista.
Linkki: Livestriimi Youtubessa
Live klo 20: Kasataan tietokone niin nopeasti kuin mahdollista
Kasaamme Youtubessa lähetettävässä livestriimissä tietokoneen MSI:n MPG Z490 Gaming Carbon Wifi-emolevylle.
Samsung tuo Galaxy A20s -älypuhelimen Suomen markkinoille
Samsung täydentää julkaisulla mallistonsa edullisinta päätä.

Samsung on tiedottanut tänään tuovansa Galaxy A20s -älypuhelimen myyntiin Suomessa. Julkaisu on hieman erikoinen, sillä A20s julkaistiin globaalisti jo viime syksynä, eli kyse on viime vuoden mallista. Lisäksi Suomessa tuli jo kesäkuussa myyntiin uudemman sukupolven A21s-malli.
Muovirakenteisen Galaxy A20s:n keskeisimpiin ominaisuuksiin lukeutuu 6,5-tuumainen HD-tarkkuuden IPS-näyttö, Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri, 3 Gt RAM-muistia, 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka, kahdeksan megapikselin etukamera, 13 megapikselin laajakulmakamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 4000 mAh akku 15 watin pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä toimii Samsungin omalla käyttöliittymällä höystetty Android 10.
Samsung Galaxy A20s:n tekniset ominaisuudet:
- Ulkomitat: 163,3 x 77,5 x 8,0 mm
- Paino: 183 g
- Näyttö: 6,5” HD+ IPS LCD, 720 x 1560
- Järjestelmäpiiri: Snapdragon 450 (8 x 1,8 GHz Cortex-A53 CPU, Adreno 506 GPU, X9 LTE -modeemi)
- 3 Gt RAM-muistia
- 32 Gt tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka
- LTE, Dual SIM, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2
- Takakamerat:
- 13 megapikselin pääkamera, f1.8, PDAF
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.2, 120 asteen kuvakulma
- 5 megapikselin syvyyskamera, f2.2
- Etukamera: 8 megapikseliä, f2.0
- 4000 mAh akku, USB Type-C 2.0, 15 watin pikalataus
- Android 10, One UI 2.0
Galaxy A20s:n myynti alkaa Suomessa heinäkuun lopussa 179 euron suositushintaan. Se on 50 euroa edullisempi kuin A21s. Puhelinta on saatavilla mustana, valkoisena ja sinisenä.
Samsung tuo Galaxy A20s -älypuhelimen Suomen markkinoille
Samsung täydentää julkaisulla mallistonsa edullisinta päätä.
Ulefonelta lämpökameralla varustettu iskunkestävä Armor 9 -älypuhelin
Armor 9 kestää vesiupotuksen sekä pudotuksen betonille.

Ulefone on julkaissut mallistoonsa uuden lippulaivamallin, joka tarjoaa muutamia massasta poikkeavia ominaisuuksia. Uusi Armor 9 julkaistiin kesäkuun lopulla joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa, mutta nyt laite on lanseerattu myös yleisesti. Edeltäjänsä tapaan se on suunniteltu kovaan menoon, eli TPU-muovista ja alumiinista valmistettu rakenne on IP68- ja IP69K- sekä MIL-STD-810G-sertifioitu (paine, kosteus, happo, auringonpaiste). Puhelimen luvataan kestävän pudotuksen 1,2 metristä betonille sekä vuorokauden upotuksen metrin syvyydelle betoniin.
Ehkäpä puhelimen mielenkiintoisin ominaisuus on FLIR:n kanssa yhteistyössä toteutettu lämpökamera, jollainen on löytynyt Suomen markkinoilla aiemmin vain CAT:n S60- ja S61-malleista. Lämpökamera käyttää FLIR:n Lepton MSX -tekniikkaa ja sen apuna on viiden megapikselin kamera. Armor 9:n kylkeen on myös mahdollista kiinnittää lisävarusteena myytävä endoskooppi, jolla ahtaita paikkoja pääsee tarkastelemaan puhelimen näytöltä megapikselin kameran avulla.
Sisältä löytyy melko pitkälti edeltäjämallia muistutavaa rautaa – Mediatekin Helio P90 -järjestelmäpiiri, 8 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa ja suurikokoinen akku, joka on kasvatettu nyt 6600 mAh:iin ja se tukee myös 18 watin pikalatausta. Kamerapuolella on edessä näyttöloveen sijoitettu kahdeksan megapikselin kamera ja takana Samsungin GW1 -sensoriin perustuva 64 megapikselin pääkamera. Lisäksi takana on kahden megapikselin syvyystietokamera ja edellä mainittu lämpökamera. Käyttöjärjestelmänä on Android 10, jonka kerrotaan olevan kustomoimaton ja mainosvapaa.
Tekniset tiedot:
- Ulkomitat: 168,2 x 82 x 15 mm
- Paino: 320 grammaa
- 6,3″ IPS LCD -näyttö, 19:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä, 410 PPI
- MediaTek Helio P90 -järjestelmäpiiri
- 8 Gt LPDDR4X RAM -muistia
- 128 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka (max. 2 Tt)
- LTE, VoLTE HD, Dual nano-SIM
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2,4&5 GHz, Bluetooth 5.0
- GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU, NFC
- Kolmoistakakamera:
- 64 megapikselin laajakulmakamera, f1.89, Samsung GW1 1/1,7″ sensori, 82 asteen kuvakulma
- FLIR Lepton -lämpökamera, mittausalue -10 – 400 C, 5 megapikselin apukamera
- 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.2
- 2 megapikselin syvyystietokamera
- 1080p 30 FPS videotallennus
- 8 megapikselin etukamera, f2.2
- sykesensori, pikavalintanäppäin, 3,5 mm ääniliitäntä
- 6600 mAh akku, USB 2.0 Type-C-liitäntä, 18 W pikalataus
- Android 10
Armor 9 on tulossa myyntiin myös Suomessa, vaikka mallia ei vielä löydykään yrityksen suomenkielisiltä sivuilta. Suomen suositushinnasta ei ole vielä tietoa, mutta yrityksen kansainvälisillä sivuilla puhelimen lähtöhinnaksi kerrotaan 549 dollaria. Päivitys 22.7.: Armor 9 on nyt myös lisätty Ulefonen suomenkielisille sivuille 639,95 euron suositushintaan. Laitteen toimitukset alkavat 3.-5. elokuuta.
Testasimme io-techissä alkuvuodesta edeltäjämalli Armor 7:n, joka oli sinällään mielenkiintoinen puhelin, mutta totesimme sen ohjelmistototeutukseltaan puutteelliseksi ja ominaisuuksiin nähden ylihintaiseksi.
Lähde: Ulefone
Ulefonelta lämpökameralla varustettu iskunkestävä Armor 9 -älypuhelin
Armor 9 kestää vesiupotuksen sekä pudotuksen betonille.
Live: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (29/2020)
io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 17. heinäkuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina. Tekniikkakatsaus lähetetään suorana YouTubessa. Äänessä ovat tuttuun tapaan Juha Kokkonen ja Sampsa Kurri.
Käymme viikottaisissa tekniikkakatsauksissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.
io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:
Live: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (29/2020)
io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.