Canon aikoo haastaa ASML:n EUV-valotuslaitteet uudella NIL-laitteistollaan

NIL- eli Nanoimprint Litography perustuu täysin eri teknologiaan, kuin perinteisemmin käytetyt optiseen litografiaan perustuvat DUV- ja EUV-laitteet.

Puolijohdevalmistus on TSMC:n dominoima ala, vaikka muitakin tekijöitä luonnollisesti löytyy. Käytännössä kaikille niistä on kuitenkin yhteistä yksi asia: riippuvuus ASML:n laitteista.

ASML on käytännössä valloittanut yksin puolijohdevalmistuksessa käytettävien litografialaitteiden huipun, vaikka Canon ja Nikonkin edelleen valmistavat ja myyvät omia laitteitaan. Nyt Canon on päättänyt nostaa päätään haastaakseen ASML:n tosissaan myös terävimmässä kärjessä.

Canon esitteli ensimmäisen ”nanoimprint lithography” eli NIL-laitteen viime vuoden lopulla ja kertoi sen voivan haastaa paitsi ASML:n kehittyneimmät DUV-, myös EUV-laitteet. Teknologian aika parrasvaloissa ei ala kuitenkaan aivan vielä, vaan tuoreimman tiedon mukaan Canon pääsee toimittamaan ensimmäiset laitteet asiakkailleen koekäyttöön vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alkupuolella.

Canonin NIL-valotuslaitteiden yksi valttikortti on sen edullisuus. Nanoimprint-litografia perustuu täysin erilaiseen sirujen valmistukseen, kuin ASML:n DUV- ja EUV-laitteet. Sen sijasta, että piitä leikattaisiin laserin avulla, NIL-laite ”leimaa” sirun suoraan piille. Teknologian kerrotaan käyttävän jopa 90 % vähemmän energiaa kuin EUV:n ja olevan muutoinkin edullisempi. Tällä hetkellä Canon kertoo kykenevänsä valmistamaan sillä 5 nanometrin luokan siruja, mutta ajan myötä 2 nanometrin luokan pitäisi olla mahdollisuuksien rajoissa.

Oletettavasti juuri teknologian eri toimintatavan myötä sillä on myös rajoitteensa, sillä Canon ei usko sen syrjäyttävän perinteisiä laitteita, vaan yhtiö näkee sen asettuvan niiden rinnalle. Se uskoo myös esimerkiksi NAND-sirujen tuotannon olevan potentiaalinen käyttökohde teknologialle, mikäli se ei ota tuulta alleen perinteisten logiikkasirujen saralla.

Lähde: Tom’s Hardware

AMD varmisti Zen 5 -prosessoreiden saapuvan markkinoille tämän vuoden aikana

AMD varmisti erikseen Strix-koodinimellisen prosessoriperheen kannettaviin sekä Turin-koodinimelliset Epycit palvelimiin, mutta myös työpöydälle on lupaa odottaa Zen 5 -ytimiä.

AMD on julkaissut viime vuoden ja viime vuoden viimeisen neljänneksen tulokset. Mielenkiintoisempaa antia tarjosi kuitenkin jälleen sijoittajien konferenssipuhelu, jossa valotettiin yhtiön tämän vuoden suunnitelmia.

Toimitusjohtaja Lisa Su varmisti konferenssipuhelussa yhtiön tulevan julkaisemaan Zen 5 -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit tämän vuoden aikana. Erikseen asia varmistettiin mobiilipuolen ja palvelinten osalta, mutta sama pitänee kutinsa myös työpöydän osalta.

AMD:n Strix-koodinimelliset prosessorit tulevat sisältämään Zen 5 -prosessoriytimiä ja parannetun RDNA-grafiikkaohjaimen sekä uuden sukupolven XDNA 2 -arkkitehtuurin NPU-tekoälysuorittimen. Ennakkotietojen valossa ”parannetulla RDNA:lla” viitataan ns. RDNA 3.5 -arkkitehtuuriin. XDNA-tekoälyprosessorin suorituskyvyn on ennakkoon luvattu yli kolminkertaistuvan nykyisiin Phoenix-prosessoreihin nähden. Ensimmäisten ”Strix-kannettavien” julkaisun pitäisi yhtiön mukaan tapahtua kuluvan vuoden aikana.

Palvelinpuolella Su varmisti uusien Turin-koodinimellisten Zen 5 Epycien olevan aikataulussaan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla tapahtuvalle julkaisulle. Turin-prosessorit tulevat sopimaan suoraan nykyisten 4. sukupolven Epyc-prosessoreiden SP5-kantaan ja -emolevyihin. Ne tulevat tarjoamaan Sun mukaan entistä enemmän ytimiä sekä uusia muistin mahdollisuuksia muistiavaruuden laajentamiseen. AMD uskoo Turinin tulevan tarjoamaan keskimäärin parasta yleistä suorituskykyä, suorituskykyä per ydin ja suorituskykyä per watti.

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

HMD Global julkisti oman HMD-brändinsä virallisesti

1.2.2024 - 00:13 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (9)

YouTubessa julkaistu video lupaa yhtiön julkaisevan jatkossakin sekä äly- että peruspuhelimia.

Kotimainen HMD Global toi Nokia-brändin takaisin puhelinmarkkinoille ensin peruspuhelimissa ja pian sen jälkeen älypuhelimissa. Pelkkä nimi ei kuitenkaan kantanut pitkälle ja yhtiö on joutunut jättämään ylemmän pään laitteet valikoimistaan.

Viime syksynä yhtiö paljasti suunnittelevansa siirtymistä omaan brändiinsä älypuhelinmarkkinoilla; Nokian taru älypuhelimissa on tulossa jälleen päätökseensä. Yhtiön ensimmäisen omaa HMD-brändiä kantavan puhelimen renderöinnitkin ehtivät jo vuotaa nettiin, mutta nyt kaikki on pykälää virallisempaa.

HMD Global on julkaissut YouTubessa videon, jossa se esittelee uuden HMD-brändin. Yhtiön mukaan sen laitteet on suunniteltu oikeiden ihmisten käytettäviksi ja sen vuoksi HMD kääntyykin uudessa brändäyksessä näkyvästi muotoon ”Human Mobile Devices”. Puhelimet tulevat olemaan sekä aiempaa helpommin itse korjattavissa että entistä ympäristöystävällisempiä.

Videolla varmistetaan vain, että yhtiö tulee julkaisemaan jatkossakin sekä äly- että peruspuhelimia, mutta muuta tietoa niistä ei juurikaan irtoa. Tämänhetkisten odotusten mukaan älypuhelinpuolella tullaan jatkossakin keskittymään keskiluokkaan ja siitä edullisempaan päin ja videon saateteksti antaa tukensa tälle ajatukselle. Peruspuhelinten osalta HMD:n odotetaan jatkavan Nokia-brändin käyttöä, vaikka videon perusteella voisi odottaa niidenkin siirtyvän uuden brändin alle.

Lähde: GSMArena

Uusi artikkeli: Testissä NVIDIA GeForce RTX 4080 Super

Testissä suorituskykyiseen 4k-pelaamiseen suunnattu Asuksen TUF GeForce RTX 4080 Super OC -näytönohjain.

NVIDIA:n GeForce RTX 4080 Super -näytönohjaimien myynti alkaa tänään keskiviikkona 31. tammikuuta klo 16. Super-päivityksen edullisin 689 euron hintainen 4070 Super testattiin io-techissä kaksi viikkoa sitten ja 4070 Ti:n korvannut 919 euron hintainen 4070 Ti Super testattiin viime viikolla.

Saimme heti tuoreeltaan testiin Asuksen TUF GeForce RTX 4080 Super OC -mallin, jonka suositushinta on 1149 euroa. Tutustumme artikkelissa sen ominaisuuksiin ja suorituskykytestit on ajettu pääasiassa 2560×1440- ja 3840×2160-resoluutioilla. Lisäksi mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä NVIDIA GeForce RTX 4080 Super

 

Corsair julkaisi uudet MP600 Elite -sarjan M.2 SSD:t

Corsairin uudet SSD-asemat tulevat saataville sekä ilman jäähdytintä että PS5-yhteensopivan jäähdyttimen kera.

Oheislaite- ja komponenttimarkkinoilla laajalle lonkeronsa levittänyt Corsair on terästänyt SSD-laivastoaan uudella PCIe Gen 4 -sukupolven vaihtoehdolla. Uudet MP600 Elite -sarjan M.2 SSD-asemat ovat sekä työpöytä-, kannettava- että konsoliystävällisiä vaihtoehtoja PCIe Gen 5 -asemien toinen toistaan kookkaampien jäähdytysratkaisujen keskellä.

Corsair MP600 Elite -sarjan M.2 SSD-asemat käyttävät 3D TLC NAND-piirejä ja ne tulevat saataville alkuun yhden ja kahden teratavun kapasiteeteissa. Tarjonta laajenee neljään teratavuun huhtikuun aikana. Asemalle luvataan 7000 Mt/s satunnaisluku- ja 6500 Mt/s -kirjoitusnopeutta sekä jopa miljoonan IOPSin perättäisluku- ja 1,2 miljoonan IOPSin perättäiskirjoitusnopeuksia. Kirjoituskestävyyttä asemalle luvataan 1200 teratavun edestä.

MP600 Elite tulee saataville sekä pelkkänä M.2 SSD-asemana että jäähdyttimellä varustetulla, PS5:ttä varten suunniteltuna asemana. PS5-version jäähdytin on verrattain yksinkertainen, matalahko alumiinisiilil.

Corsair MP600 Elite -sarjan teratavun ja kahden teratavun mallit tulevat saataville välittömästi neljän Tt:n mallin seuratessa perästä huhtikuussa. Yhden teratavumn malli on hinnoiteltu yhtiön omassa verkkokaupassa 99,99 ja kahden teratavun malli 184,99 euroon.

Lähde: Sähköpostitiedote, tuotesivut

Samsung ja SK Hynix esittelevät GDDR7-muisteja tulevassa ISSCC 2024 -tapahtumassa

Jopa 37 Gbps:n nopeuteen yltävien GDDR7-muistien lisäksi tapahtumassa tullaan esittelemään uutuuksia myös keskumuistien, HBM-muistien ja NAND-muistien kategorioissa.

Muistivalmistajat valmistautuvat täyttä häkää helmikuun 18.-22. San Franciscossa pidettävään IEEE International Solid-State Circuits Conferenceen eli ISSCC:een. Tapahtuman alla on saatu kaivettua jo esiin tapahtuman ohjelma, josta paljastuu mm. Samsungin ja SK Hynixin sotasuunnitelmat.

Korealaisjätti Samsung aikoo esitellä ISSCC:ssä ennakkotietojen mukaan ainakin uusia maksimissaan 37 Gbps:n nopeuteen yltäviä 16 gigabitin GDDR7-muisteja. GDDR7-muisteissa tullaan siirtymään PAM3-signalointiin, mikä parantaa osaltaan muistien nopeutta ja näytönohjaimilla onkin edessään muistikaistan lähes kaksinkertaistuminen samalla väylänleveydellä. Nykyisissä GDDR6-muisteissa käytetään NRZ- ja GDDR6X-muisteissa PAM4-signalointia.

Muistitarjonta jatkuu 32 gigabitin versioilla DDR5-8000 muistipiireistä. Lisäksi Samsung tulee esittelemään tallennusmedioihin uusia 280-kerroksisia 3D QLC NAND -muistipiirejä terabitin kapasiteetilla. Uudet QLC-muistipiirit yltävät jopa 3,2 Gt/s nopeuteen, kun nykyisellään nopeimmat NANDit yltävät 2,4 Gt/s nopeuteen.

Korealaisten muistijoukkueen lippua pitää yllä myös SK Hynix. Yhtiö tulee esittelemään tapahtumassa Samsungin tapaan uusia GDDR7-muisteja, mutta ennakkotietojen mukaan esillä tulisi olemaan ”vain” 35,4 Gbps:n nopeuteen yltäviä versioita. Toisaalta Samsungilla on tosin ollut ennenkin tapana esitellä kerralla myös maksiminopeus vaikkei siihen yltäviä piirejä olisikaan vielä tiedossa toviin. Raskaaseen laskentaan SK Hynixillä on tarjolla 128 Gt/s nopeuteen per muistipino yltäviä 16-kerroksisia 48 Gt:n HBM3E-muisteja.

Lähteet: TechPowerUp (1), (2), (3)

AOC:lta kaksi uutta FHD-pelinäyttöä 180 hertsin IPS-paneelilla

Uusi G4X-mallisto tuo pelaajien saataville edulliset 1080p-tarkkuuden näytöt 24:n ja 27 tuuman koossa.

Näyttövalmistaja AOC on julkaissut Agon-alatavaramerkkinsä alle kaksi uutta edullisemman pään pelinäyttöä, 24-tuumaisen 24G4X:n ja 27-tuumaisen 27G4X:n. Molemmat näytöt ovat kuvasuhteeltaan 16:9, tarkkuudeltaan FHD eli 1920×1080 pikseliä ja maksimivirkistystaajuudeltaan 180 hertsiä. Gray-to-gray-vasteajaksi näyttöjen IPS-paneeleille AOC on ilmoittanut yhden millisekunnin.

Näytöissä on uudistettu OSD-valikko (on-screen display), jolla voi säätää näytön asetuksia. Tämä onnistuu myös AOC:n G-Menu-ohjelmistolla. Niissä on myös HDR10-tuki 300 nitin kirkkaudella sekä G-Sync Compatible -toiminnallisuus mukautuvaa virkistystaajuutta varten. Flicker-Free- ja LowBlue-tilat vähentävät silmien rasitusta.

Muotoilultaan 24G4X:ää ja 27G4X:ää mainostetaan e-urheiluun, sillä uudistettu jalusta tarjoaa aiempaa enemmän tilaa hiirelle ja näppäimistölle. Näytöissä on myös kallistus-, kääntö-, kierto- ja korkeussäädöt sekä VESA-kiinnitysmahdollisuus. Kolmelta sivulta kehyksetön muotoilu on oivallinen useamman näytön konfiguraatioille. Näytöissä on sisäänrakennetut kahden watin kaiuttimet sekä kuulokeliitäntä.

AOC:n suositushinnat ovat 179 euroa 24G4X:lle ja 199 euroa 27G4X:lle. Kirjoitushetkellä Hinta.fi-sivustolla 24G4X:ää löytyy noin 220 eurosta alkaen ja 27G4X:ää noin 250 eurosta alkaen.

Lähde: AOC:n sähköpostitiedote, Hinta.fi (1, 2)

Uusi artikkeli: Testissä OnePlus 12

Testasimme Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin sisältävän OnePlus 12:n.

OnePlus lanseerasi länsimarkkinoille tammikuun 23. päivä uusimman lippulaivamallinsa – yksinkertaisesti nimetyn OnePlus 12:n. Uutuus sisältää Qualcommin viimeisimmän Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, jonka parina 949 euron hintaisessa pohjamallissa on 12 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Uutuusmalli tuo mukanaan myös viime vuoden OnePlus 11:stä puuttuneen langattoman latauksen sekä päivittää USB-liitännän 3.2-aikaan ja vedenkestävyysluokituksen IP65-tasolle.

Kamerajärjestelmän osalta OnePlus 12 luottaa pääosin taittuvasta OnePlus Openista tuttuun rautaan, joskin pääkameran sensorina toimii pykälän suurikokoisempi Sony LYT-808. Testiartikkelissa tutustumme OnePlus 12:een vajaan kahden viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta ja otamme selvää onnistuuko kiinalaisvalmistajan lippulaiva tänä vuonna todella erottumaan aitona huippumallina.

Lue artikkeli: Testissä OnePlus 12

Motorolalta kolme uutta alle 200 euron älypuhelinta Suomen markkinoille – moto g34, g24 power ja g04

29.1.2024 - 16:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (5)

Uutuusmalleista moto g34 on 5G-puhelin ja kaksi muuta 4G-puhelimia. Ne asettuvat 129-189 euron hintahaarukkaan.

Motorola on lanseerannut noin kuukausi sitten Kiinassa esittelemänsä Moto G34 -älypuhelimen myös Suomen markkinoille. Samalla täkäläisille markkinoille saapuvat myös viime viikolla Euroopassa julkaistut vieläkin edullisemmat moto g24 power- ja g04-mallit. Ne täydentävät yrityksen moto gx4 -mallistoa, johon julkaistiin ensimmäiset kolme mallia viime syksynä. Motorolan moto-mallisto on uusien tulokkaiden myötä varsin tiivis, sillä 100-300 euron hintaluokkaan on tarjolla yhteensä kuusi eri mallia. Paikoin mallien keskinäiset hinta-ominaisuussuhteet ovat hieman erikoisia.

Vajaan 200 euron hintapisteeseen asemoituva moto g34 on Motorolan edullisin 5G-malli. Värivaihtoehtoina ovat Suomessa Ocean Green ja Charcoal Black, joista ensin mainitussa on tekonahkapintainen takakuori. Suurimpina eroina suositushinnaltaan vain kympin kalliimpaan g54-malliin ovat näytön alhaisempi resoluutio, järjestelmäpiiri, muistimäärät sekä kameran kuvanvakaimen puuttuminen.

Noin 6,5-tuumaisen IPS-näytön resoluutio on FullHD:sta pykälän alemmalla HD+-tasolla, mutta se tukee ripeää 120 hertsin virkitystaajuutta. Järjestelmäpiiriksi on valikoitunut Snapdragon 695, eli sama piiri kuin runsaan satasen kalliimmassa g84-sisarmallissa. Suomessa myytävä muistivariantti on 4 & 128 gigatavua. Bluetooth ja WiFi edustavat vanhahtavia versioita. 50 megapikselin pääkamerassa ei ole optista kuvanvakainta, toisin kuin g54-mallissa. Android 14 -käyttöjärjestelmälle luvataan yksi versiopäivitys ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset.

Moto g34:n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 162,7 x 74,6 x 8 mm
  • Paino: 179 grammaa (tekonahka 181 g)
  • Vettä hylkivä pinnoite, IP52
  • 6,53″ IPS LCD-näyttö, 720 x 1600, 20:9, 269 PPI, 120 Hz
  • Qualcomm Snapdragon 695 5G -järjestelmäpiiri
  • 4 Gt RAM-muistia
  • 128 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max 1 Tt)
  • 5G (n1/n3/n5/n7/n8/n20/n26/n28/n38/n40/n41/n77/n), LTE, Dual nano-SIM
  • Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC
  • GPS, A-GPS, LTEPP, GLONASS, Galileo, QZSS, Beidou
  • Kaksoiskamerajärjestelmä:
    • 50 megapikselin pääkamera (0,64 um pikselikoko, quad pixel), f1.8, PDAF
    • 2 megapikselin makrokamera (1,12 um pikselikoko), f2.4
    • 1080p 30 FPS videokuvaus
  • 16 megapikselin etukamera (1,0 um pikselikoko, quad pixel), f2.4
  • 5000 mAh:n li-po-akku, USB-C 2.0, 18 watin TurboPower-lataus
  • stereokaiuttimet, Dolby Atmos, 3,5 mm ääniliitäntä, sormenjälkitunnistin kyljessä
  • Android 14, MyUX
    • Päivitystuki: 1 Android-versiopäivitys ja 3 vuoden tietoturvakorjaukset

Moto g24 -mallista tulee Suomessa myyntiin jytkymmällä akulla varustettu power-versio. Mallinimen viitoittamana laitteessa on suuri 6000 mAh akku, joka tukee 30 watin lataustehoa. Suomessa myyntiin tulevat Ink Blue ja Glacier Blue -värivaihtoehdot.

Kympin kalliimman g34-mallin tapaan myös g24 powerissa on noin 6,5-tuumainen HD+-tarkkuuden IPS-näyttö. Suorituskykypuolesta vastaa sama iäkäs (julkaistu 2020) Helio G85 -järjestelmäpiiri, joka löytyi myös moto g23 -edeltäjämallista. Iäkäs piiri näkyy mm. Bluetooth-tuessa, joka edustaa vanhaa 5.0-versiota. g24 poweriin on päätetty mätkäistä Suomen markkinoille varsin tuhti lasti muistia, sillä RAM:ia on 8 Gt ja tallennustilaa peräti 256 gigatavua.

Takakameravarustus on paperilla vastaava kuin g34-mallissa – edessä resoluutio on puolet pienempi, eli 8 megapikseliä. Ohjelmistopuolelta löytyy tuorein Android 14 -versio, mutta harmillisesti sille luvataan ainoastaan tietoturvapäivityksiä, eikä ainuttakaan taattua versiopäivitystä.

Moto g24 powerin tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 163,5 x 74,5 x 9 mm
  • Paino: 197 grammaa
  • Vettä hylkivä pinnoite, IP52
  • 6,56″ IPS LCD-näyttö, 720 x 1612, 20:9, 269 PPI, 60/90 Hz adaptiivinen, 537 nit (piikki)
  • MediaTek Helio G85 -järjestelmäpiiri
  • 8 Gt RAM-muistia
  • 256 Gt eMMC 5.1 -tallennustilaa, micro-SD-korttipaikka (max. 1 Tt)
  • LTE (LTE 1/2/3/5/7/8/20/28/38/40/41), Dual nano-SIM
  • Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, A-GPS, GLONASS, Galileo, LTEPP, SUPL
  • Kaksoiskamerajärjestelmä:
    • 50 megapikselin pääkamera (0,64 um pikselikoko, quad pixel), f1.8, PDAF
    • 2 megapikselin makrokamera (1,75 um pikselikoko), f2.4, kiinteä tarkennus
    • 1080p 30 FPS videokuvaus
  • 8 megapikselin etukamera (1,12 um pikselikoko), f2.0, kiinteä tarkennus
  • 6000 mAh:n akku, USB-C 2.0, 30 W TurboPower-lataus
  • Android 14, MyUX
    • Päivitystuki: 3 vuoden tietoturvakorjaukset

Malliston edullisimmaksi vaihtoehdoksi asettuvan moto g04:n mainostetaan tarjoavan premium-designia edulliseen hintaan. Laite on roiskeidenkestävä ja saatavilla neljässä värissä: Sunrise Orange, Satin Blue, Sea Green ja Concord Black.

6,6-tuumainen HD+-tarkkuuden IPS-näyttö tukee 90 hertsin virkistystaajuutta. Sisällä on syksyllä 2021 julkaistu Unisocin kahdeksanytiminen T606-piiri, joka tarjoaa kaksi Cortex-A75-suorituskyky-ydintä sekä ARM Mali-G57 MC1 GPU:n. Suomessa myytävä muistiyhdistelmä on 4 & 64 gigatavua. 5 megapikselin etukamera on sijoitettu näyttöreikään tässä hintaluokassa vielä melko yleisen näyttöloven sijaan. 16 megapikselin takakameran kehutaan hyödyntävän tekoälyä kuvien muodostamisessa.

Moto g04:n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 163,5 x 74,5 x 8 mm
  • Paino: 179 grammaa
  • Vettä hylkivä pinnoite, IP52
  • 6,6″ IPS LCD-näyttö, 720 x 1612, 20:9, 90 Hz, 537 nit (piikki)
  • Unisoc T606 -järjestelmäpiiri
  • 4 Gt RAM-muistia
  • 64 Gt UFS 2.2 -tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max 1 Tt)
  • 4G (1/3/5/7/8/20/28/38/40/41), Dual nano-SIM
  • Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, (A)GPS, LTEPP, SUPL, GLONASS, Galileo
  • Takakamera:
    • 16 megapikselin kamera (1,0 um pikselikoko), f2.2, PDAF
    • 1080p 30 FPS videokuvaus
  • 5 megapikselin etukamera (1,12 um pikselikoko), f2.2, kiinteä tarkennus
  • 5000 mAh:n akku, USB-C 2.0, 15 W latausteho
  • monokaiutin, Dolby Atmos, 3,5 mm ääniliitäntä
  • Android 14, MyUX
    • Päivitystuki: 3 vuoden tietoturvakorjaukset joka toinen kuukausi

Moto g34:n suositushinta on 189 euroa, g24:n 179 euroa ja g04:n 129 euroa. Kaikki tulevat saataville välittömästi.

Lähde: lehdistötiedote

Honorin taittuvanäyttöinen Magic V2 saapuu Suomessa kauppoihin 5. helmikuuta

27.1.2024 - 16:25 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (2)

Alun perin viime kesänä Kiinassa julkaistu Magic V2 saapuu suomeen mustana varianttina sekä myöhemmin myyntiin tulevana Porsche Designin kanssa toteutettuna Magic V2 RSR -versiona.

Honor Magic V2 julkaistiin alun perin viime kesänä Kiinassa ja syksyllä IFA-messuilla se lanseerattiin globaaleille markkinoille ilman tarkempia tietoja varsinaisesta myyntiintulosta. Odotus on nyt päättynyt ja Magic V2 on saatavilla Euroopassa, mukaan lukien Suomessa.

Magic V2 jatkaa Honorin perinteitä kirjamaisesti aukeavien taittuvanäyttöisten puhelinten saralla, mutta sen kehitystyön kerrotaan silti kestäneen kaksi vuotta ja sisältävän yhteensä 210 erilaista teknistä innovaatiota. Erikseen markkinointipuheissa nostettiin esiin erittäin ohut kaksoisakku sekä parannellut jäähdytys, sarana, näyttö ja kaiutin.

Suomeen Magic V2 saadaan mustana varianttina, jonka sisällä sykkii Qualcommin viime sukupolven Snapdragon 8 Gen 2. Järjestelmäpiirin tukena on Suomessa myytävässä versiossa 16 Gt muistia ja 512 Gt tallennustilaa. Puhelimen 6,43” OLED-ulkonäytön resoluutio hieman erikoinen 2376×1060 ja se päivittyy 120 hertsin virkistystaajuudella. Esiin taittuva sisänäyttö on kooltaan 7,92” ja sen OLED-paneeli tarjoaa 2344×2156-resoluution samalla 120 hertsin virkistystaajuudella. Voit tutustua puhelimen tarkempiin ominaisuuksiin aiemmassa uutisessamme.

Magic Honor V2:n löytää Suomessa kauppojen hyllyiltä 5. helmikuuta 1999 euron suositushintaan. Myös Porsche Designin kanssa yhteistyössä toteutettu Magic V2 RSR on mahdollisesti saapumassa myyntiin Suomeen, mutta sen aikataulusta ilmoitetaan myöhemmin.

Lähde: Sähköpostitiedote