Video: Esittelyssä NZXT H1 -kotelo

Saimme NZXT:ltä testiin uuden Mini-ITX-standardin mukaisen H1-kotelon, jonka mukana tulee virtalähde ja AIO-nestejäähdytys prosessorille.

NZXT H1 on 350 euron hintainen Mini-ITX-kotelo, joka muistuttaa ulkonäölktään etäisesti Microsoftin tulevaa Xbox Series X -pelikonsolia. Korkea hinta selittyy osittain mukana toimitettavalla 650 watin SFX-virtalähteellä, 140 mm:n jäähdyttimellä varustetulla All-in-one-nestejäähdytyksellä prosessorille ja PCI Express -jatkokaapelilla (Riser).

Videolla käydään läpi rakenne ja tutustutaan sen sisuksiin. Tulemme myöhemmin vielä kasaamaan erillisellä videolla koteloon Mini-ITX-kokoonpanon.

NZXT H1 -kotelo tulee Pohjoismaissa saataville muutaman viikon kuluttua valkoisena ja mustana.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä ja tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 38 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 300 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon.

Katso video Youtubessa

 

Live: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (14/2020)

io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 3. huhtikuuta noin klo 15:15 alkaen suorana live-striiminä. Tekniikkakatsaus lähetetään suorana YouTubessa. Äänessä ovat tuttuun tapaan Juha Kokkonen ja Sampsa Kurri.

Käymme viikottaisissa tekniikkakatsauksissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

AMD julkaisi uudet Radeon Software 20.4.1 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen

Radeon Software 20.4.1 -ajureiden ainut merkittävä uudistus on virallinen tuki uudelle Resident Evil 3 -remake-pelille.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.4.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 20.4.1 -ajureiden merkittävin uudistus on virallinen tuki Resident Evil 3:lle, Resident Evil 3: Nemesiksen tuoreelle remake-versiolle. Julkaisutiedotteessa ei ole mainintaa mahdollisista suorituskykyeroista aiempiin ajureihin nähden.

Tuttuun tapaan ajureissa on korjattu aiempien ajureiden ongelmia. Liiskattujen bugien listalle ovat päässeet tällä kertaa HDR:n tunnistuksen ja päälle laiton ongelmat Vulkan-rajapinnalla sekä Overwatch- ja Heroes of the Storm -peleissä joillain Vega-kokoonpanoilla esiintyneet kaatumiset mustaan ruutuun. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi Folding@Home -sovelluksen ja rautakiihdytystä käyttävän videotoiston mahdollisesti aiheuttama mustaan ruutuun kaatuminen, RX Vega -sarjalla esiintyvät kaatuilut kun Instant Replay -ominaisuus on käytössä ja tehtävänvaihdossa (Alt+Tab) sekä mahdollinen nykiminen joissain peleissä RX 5000 -sarjan näytönohjaimilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Asus julkaisi ROG Zephyrus Duon ja joukon muita uusia ROG-pelikannettavia

Zephyrus Duo tuo Zenbook Duosta tutun kakkosnäytön nyt myös pelikannettavien puolelle. Kaikki uudet mallit on varustettu Intelin 10. sukupolven Core H -sarjan prosessorilla ja NVIDIAn uudella GeForce RTX Super -sarjan näytönohjaimella.

Asus on julkaissut tänään uusia kannettavia Intelin 10. sukupolven Core H -sarjan prosessoreilla ja NVIDIAn uusilla GeForce RTX Super -näytönohjaimilla. Mukaan mahtuu perinteisiä rautapäivityksiä, mutta myös kolme oikeasti uusia ominaisuuksia sisältävää mallia.

ROG Zephyrus Duo 15 tuo pelikannettaviin Zenbook Duosta tutun kakkosnäytön. Kannettavan päänäyttö on 15,6-tuumainen ja Pantone-kalibroitu ja paneeliksi voi valita joko 4K UHD -resoluution tarjoavan 60 hertsin IPS-näytön 100 % AdobeRGB-toistolla tai 1080p-resoluution tarjoavan 300 hertsin IPS-näytön 100 % sRGB-toistolla. Kumpikin näytöistä tukee G-Sync-teknologiaa. ScreenPad Plussaksi ristityn kakkosnäytön resoluutio on 3480×1100 ja se käyttää 60 hertsin IPS-paneelia, mikä kykenee toistamaan 72 % NTSC-väriavaruudesta. ScreenPad Plus tukee myös kosketusta.

Kannettava tukee virallisesti Microsoft Hybrid Graphics / G-Sync switching -teknologiaa, mutta se saattaa olla todellisuudessa sama asia, kuin NVIDIAn tänään esittelemä Optimus Advanced. Teknologia mahdollistaa G-Sync-näytön hyödyntämisen GeForce-erillisnäytönohjaimella, vaikka työpöydällä käytettäisiinkin integroitua näytönohjainta. Näytönohjaimeksi uudessa Zephyrus Duossa voi valita joko GeForce RTX 2070 Super- tai RTX 2080 Super -mallin.

Kannettavan Core i7-10875H- tai i9-10980HK -prosessorissa käytetään lämpötahnan sijasta Thermal Grizzlyn nestemetallia. Lisäksi jäähdytyskapasiteettiin on panostettu Active Aerodynamics System- eli AAS-järjestelmän uudella Plus-versiolla. Se kohottaa ScreenPad Plus -näytön takareunan ilmaan, mikä avaa takareunastaan 28,5 millimetriä korkean massiivisen ilmanottoaukon kannettavan päälle. Sen kehutaan parantavan ilmavirtaa parhaimmillaan 30 % aiempiin AAS-ratkaisuihin nähden.

Prosessorin tukena kannettavassa 16 gigatavua muistia sekä yksi SO-DIMM-paikka, mikä tukee parhaimmillaan 32 gigatavun muistikampoja. Yhteensä muistia voi siis asentaa enimmillään 48 gigatavua. Tallennustilaa varten Zephyrus Duossa on kaksi M.2 NVMe Gen 3 -liitäntää, jotka tukevat RAID 0 -tilaa.

ROG Zephyrus Duon lisäksi Asus esitteli samalla ROG Zephyrus M15-, S15- ja S17 -mallit, ROG Strix SCAR 15- ja 17- sekä ROG Strix G15 ja G17 -mallit, joista jokainen hyödyntää Zephyrus Duon tapaan Thermal Grizzlyn nestemetallia prosessorijäähdytyssä. Zephyrus S -sarjan kannettavat on varustettu AAS-jäähdytyksellä, joka avautuu Duo-mallista poiketen kannettavan pohjasta kohottamalla kannettavan takareunaa irti pöydästä. M15-malli puolestaan pyrkii olemaan Zephyrus-sarjan edullinen pelimalli. Kaikki neljä uutta Zephyrus-mallia tukevat myös Thunderbolt 3 -liitäntöjä, mikä on uutta sarjan pelikannettaville

ROG Strix G -sarja on yhtiön Strix-sarjan perustason mallisto, mutta sen 15-tuumainen versio tulee tällä kertaa saataville normaalin mustan ja hopeisen vaihtoehdon lisäksi erikoisessa Electro Punk -värityksessä, jossa hyödynnetään cyberpunk-maailmasta inspiraationsa saanutta neonpinkkiä (Hex#F7266B) väritystä yksityiskohdissa. SCAR-sarjan kannettavat on puolestaan suunnattu etenkin eSports-pelaajille 300 hertsin näyttöineen. Tallennustilastakaan ei tule pulaa ,sillä kahden RAID 0 -tilaa tukevan M.2 -liitännän lisäksi kannettavassa on myös kolmas M.2-liitäntä.

Lähde: Asus

NVIDIA esitteli uuden sukupolven Max-Q-teknologiat kannettaviin

Uusien Max-Q-teknologioiden merkittävimmät uudistukset ovat prosessorin ja grafiikkapiirin tehobudjettia säätävä Dynamic Boost sekä integroidun ja erillisohjaimen välillä vaihtava Advanced Optimus.

NVIDIA julkaisi tänään uudet Turing-arkkitehtuuriin perustuvat GeForce RTX 20 Super- ja GTX 16 Super -näytönohjaimet kannettaviin. Uusien mallien lisäksi yhtiö kertoi myös muista edistysaskelistaan kannettavien parissa.

Ensimmmäinen NVIDIAn uusista ominaisuuksista on Dynamic Boost. Kyseessä on käytännössä AMD:n SmartShift-teknologian kaltainen toteutus, jossa kannettavassa voidaan siirtää osa prosessorille varatusta tehobudjetista erilliselle grafiikkasirulle. Dynamic Boost toimii sekä AMD:n että Intelin prosessoreiden kanssa ja yhtiön esimerkkidiassa heti, kun sen hetkinen rasitus muuttuu GPU-rajoitteiseksi, kuristaa järjestelmä prosessorin virransyöttö 15 watin edestä ja antaa GPU:n käyttää 15 wattia enemmän. NVIDIAn dian mukaan teknologialla saadaan pelistä riippuen reilun 5 – vajaan 10 prosentin parannus suorituskykyyn RTX 2080 Super -näytönohjaimella ja Core i7 -prosessorilla varustetussa Acer Triton 500 -kannettavassa.

Advanced Optimus on puolestaan sivuaskel Optimuksesta. Alun perin Optimus-teknologian tavoite oli mahdollistaa helppo vaihto erillisen grafiikkapiirin ja integroidun grafiikkaohjaimen välillä käyttämällä integroitua näyttöohjaimena kummallekin. Tämän vuoksi renderöintiin tuli ylimääräistä latenssia, kun erillispiiri joutui lähettämään ruudun näytölle integroidun grafiikkaohjaimen läpi, jonka lisäksi näytön ominaisuudet rajoittuivat integroidun tukemiin ominaisuuksiin.

Advanced Optimus hylkää tuon ajatuksen ja yrittää nyt vaihtaa lennossa täysin grafiikkaohjaimesta toiseen. Kyse ei ole ensimmäinen kerta, kun tätä yritetään NVIDIAnkin toimesta, mutta nyt yhtiö vakuuttaa vaihdon toimivan täysin saumattomasti. Sen lisäksi, että käytäntö eliminoi ylimääräisen latenssin, se mahdollistaa myös esimerkiksi G-Sync-tuen peleissä vaikka työpöydällä käytettäisiinkin integroitua grafiikkaohjainta.

Yhteensä NVIDIA kehuu sen uusien Max-Q-teknologioiden olevan jopa kaksi kertaa niin tehokkaita kuin aiemmat Max-Q-teknologiat. Muita uutuuksia Max-Q-saralla ovat matalamman jännitteen GDDR6-muistit ja uuden sukupolven jänniteregulaattorit, jonka lisäksi NVIDIA listaa nyt myös DLSS:n osaksi pakettia.

Lähde: AnandTech

Video: Testissä Samsung Galaxy S20 Ultra

2.4.2020 - 19:19 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (7)

Videolla käydään kattavasti läpi io-techin testikokemuksia Samsungin uudesta 1399 euron hintaisesta Galaxy S20 Ultra -lippulaivapuhelimesta.

Julkaisimme io-techissä maaliskuun puolivälissä testiartikkelin Samsungin uudesta S20 Ultra -lippulaivaälypuhelimesta. Nyt artikkelin pohjalta on tehty videomuotoinen yhteenveto, joka on julkaistu io-techin Youtube-kanavalla.

Videolla käydään läpi puhelimen myyntipakkaus, rakenne, tekniikka, näyttö, kamera ja ohjelmisto.

Kokeilemme jatkossakin kirjoitettujen testiartikkeleiden työstämistä jälkikäteen videoformaattiin, joten anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 38 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 300 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon.

Katso video Youtubessa

Intel julkisti 10. sukupolven Core H -sarjan prosessorit kannettaviin (Comet Lake-H)

Uuden Thermal Velocity Boost -teknologian avulla 10. sukupolven Core i9-10980HK voi saavuttaa parhaimmillaan 5,3 GHz:n kellotaajuuden.

Uutisoimme eilen Intelin vuotaneista Comet Lake-H -sarjan dioista ja ominaisuuksista. Tänään yhtiö on julkistanut uudet 10. sukupolven Core H -sarjan prosessorit virallisesti.

Kuten jo eilisestä vuodosta tiedettiin, yhtiön Core H -sarjan lippulaivamalli on kerroinlukoton 8-ytiminen Core i9-10980HK, jonka kellotaajuus voi nousta uuden Thermal Velocity Boost -teknologian avulla parhaimmillaan 5,3 GHz:iin. Core i7-10850H -mallin kohdalla mainittu osittain kerroinlukottomuus on mielenkiintoinen ratkaisu, jossa kaksi kuudesta ytimestä ovat kerroinlukottomia ja loput lukittuja.

Intelin nimeämislogiikka uusissa 10. sukupolven prosessoreissa on vähintään erikoinen. Loogisen ydin/säie-konfiguraation määrittelemän jaottelun sijasta sekä Core i7-10875H että i9-10980HK -mallit ovat 8-ytimisiä ja tukevat Hyper-Threading-SMT-teknologian avulla 16 säiettä, mutta i7-10850H ja i7-10750H ovat vain 6-ytimisiä ja tukevat 12 säiettä. Core i5 -sarjassa sekä i5-10400H että i5-10300H ovat neliytimisiä ja tukevat kahdeksaa säiettä. Löydät kaikki mallien oleellisimmat tiedot yllä olevasta diasta.

HardwareLuxx-sivuston Andreas Schilling on tarkemmin, mistä Thermal Velocity Boost -teknologiassa on kyse. Core i7- ja i9 -sarjojen tukema Thermal Velocity Boost on uusi Boost-tila, mikä nostaa kellotaajuutta normaalista 5,1 GHz:n Boost-tasosta 200 megahertsillä kun prosessorin lämpötila on 65 astetta tai alle ja 100 MHz:llä jos se on 65 – 85 astetta. Thermal Velocity Boost -tilassa käytetään prosessorin PL2-tilaa, jolloin TDP-arvo on oletuksena 107 wattia ja maksimissaan 135 wattia. PL2-tila voi olla yhtäjaksoisesti käytössä Intelin määrittelemänä 56 sekuntia. Lukuja voidaan pitää varsin korkeina, kun prosessoreiden virallinen TDP-arvo on 45 wattia ja käyttökohde kannettavat tietokoneet.

Prosessoreissa käytetään aiemmista 10. sukupolven prosessoreista tuttua 400-sarjan mobiilipiirisarjaa, joka tarjoaa muun muassa tuen Intelin CNVi-väyläiselle Wi-Fi 6 -ohjaimelle sekä Thunderbolt 3 -ohjaimille.

Lähde: Intel

Tulevan OnePlus 8 Pron värivaihtoehdot pressikuvavuodon kohteena

Hillityn mustan ohella vaihtoehtoina ovat ainakin mattapintainen turkoosi sekä purppuransininen.

Luotettavaksi mobiilimaailman tietovuotajaksi profiloitunut Roland Quandt on julkaissut WinFuture-sivustollaan suuren määrän aidoilta vaikuttavia pressikuvia vajaan parin viikon päästä julkaistavasta OnePlus 8 Pro -älypuhelimesta. Kuvissa esiintyy kolme eri värivaihtoehtoa – vihertävä Glacial Green, purppuranvärinen Ultramarine sekä musta Onyx Black.

Ulkoisesti kuvien laite vastaa melko tarkasti viime lokakuussa OnLeaksin julkaisemia renderöintejä. Näyttö on kaarevareunainen ja muotoilu muistuttaa varsin paljon viimevuotisia Pro-malleja. Ponnahtavasta etukamerasta on luovuttu, joka mahdollistaa huhujen mukaan IP68-suojauksen.

Teknisesti Quandt on onnistunut tarkentamaan muutamia yksityiskohtia. Näytön kerrotaan olevan 6,78-tuumainen, tukevan QHD+-tarkkuutta sekä 120 Hz ruudunpäivitysnopeutta. Lisäksi näytön kerrotaan tukevan HDR10+-standardia ja pystyvän jopa 1300 nitin pistemäiseen kirkkauteen. Näyttöreikään sijoitetun etukameran tarkkuudeksi kerrotaan 16 megapikseliä.

Quandt vahvistaa myös huhut takapuolen laajakulmakamerasta, jonka siis kerrotaan käyttävän Sonyn uutta 48 megapikselin IMX 689 -sensoria aiempaa suurikokoisemmilla pikseleillä. 120 asteen ultralaajakulmakamerassa on tiettävästi 48 megapikselin IMX 586 -sensori, 3x telekamera käyttää 8 megapikselin sensoria ja lisäksi apuna on vielä viiden megapikselin sensori väridatan keräämiseen. OnePlus itse on jo vahvistanut Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin, LPDDR5-muistin sekä UFS 3.0 -tallennustilan käytön.

OnePlus-pomo Pete Lau on jo paljastanut sen verran, että OnePlus 8 -mallit tulevat maksamaan alle 1000 euroa. Se ei kuitenkaan monia hintojen karkaamista pelkääviä OnePlus-faneja suuremmin lämmitä.

Lähde: WinFuture

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 16- ja RTX 20 Super -päivitykset kannettaviin

Uusia malleja ovat GeForce RTX 2070 Super ja 2080 Super sekä GTX 1650 Ti ja GTX 1650 GDDR6 ja poistuvia RTX 2080 sekä Pascal-arkkitehtuuriin perustunut GTX 1050.

NVIDIA on päivittänyt GeForce-näytönohjainmallistonsa kannettaviin. Joukkoon saatiin neljä uutta mallia samalla, kun kaksi vanhempaa mallia siirtyy sivuun.

Uudet GeForce-grafiikkapiirit kannettaviin perustuvat tutun Turing-arkkitehtuurin RTX- ja GTX-versioihin. Uusia malleja ovat GeForce RTX 2080 Super, RTX 2070 Super, GTX 1650 Ti ja GTX 1650:n GDDR6-versio. Poistuvia malleja ovat puolestaan GeForce RTX 2080 ja aiempaan Pascal-arkkitehtuuriin perustuva GTX 1050.

Uudet mallit vastaavat ydinkonfiguraatioiltaan pääosin samoin nimettyjä työpöytämalleja, mutta niiden kellotaajuudet ja TDP-arvot ovat selvästi pienempiä ja lopulliset kellotaajuudet riippuvat kunkin kannettavamallin valmistajasta. Esimerkiksi RTX 2080 Super -malleille kerrotaan peruskellotaajuudeksi 735 – 1365 MHz ja Boost-kellotaajuudeksi 1080 – 1560 MHz, kun TDP-arvo on 80 – 150 wattia tai jopa yli. Löydät kaikkien mallien tekniset yksityiskohdat yllä olevasta taulukosta.

Poikkeuksen yllä mainittuun tekevät GeForce GTX 1650 Ti, jollei ei löydy verrokkimallia työpöydältä, sekä GeForce GTX 1650 ainakin GDDR6-versiona. GTX 1650 Ti -näytönohjaimessa on käytössä TU116-grafiikkapiiri 1024 CUDA-ytimellä, 1035 – 1350 MHz:n perus- ja 1200 – 1485 MHz:n Boost-kellotaajuuksilla sekä 4 gigatavua 12 Gbps:n GDDR6-muistia 128-bittisen muistiväylän jatkeena.

GTX 1650 on erikoisempi tapaus. Siinä on käytössä enimmillään 1024 CUDA-ydintä, mutta ilmeisesti myös 896 CUDA-ytimen malleja on tulossa myyntiin edelleen. Muistit voivat olla joko GDDR5- tai GDDR6-muistityyppiä ja perus- ja Boost-kellotaajuudet 1125 – 1560 ja 930 – 1395 MHz. Käytännössä osa GTX 1650 malleista saattaa siis olla suorituskykyisempiä kuin osa GTX 1650 Ti -malleista.

Lähteet: NVIDIA, AnandTech

Neljä Intelin 10. sukupolven Core-työpöytäprosessoria testivuodossa (Comet Lake-S)

Vuodossa on mukana myös mielenkiintoiset testit, joissa Intelin 8., 9. ja 10. sukupolven prosessorit sekä Ryzen 9 3900X on asetettu vastakkain 4 GHz:n kellotaajuudella, neljällä ytimellä ja ilman SMT-teknologiaa.

Intel on julkaisemassa uudet 10. sukupolven Core-työpöytäprosessorit vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana. Comet Lake-S -koodinimelliset prosessorit ovat olleet mukana jo monessa vuodossa, mutta nyt nettiin on vuotanut usean eri mallin sisältävä arvostelu tulevista prosessoreista.

HKEPC löysi alun perin SOHU-sivustolle 30.3 julkaistun artikkelin, jossa on testissä sivuston mukaan Core i7-10700, i5-10600K ES, i5-10500 ES ja i5-10400. Myös i7-10700 ja i5-10400 ovat Intel Confidental -merkittyjä sample-prosessoreita, mutta ne tunnistuvat nimen kera CPU-Z-ohjelmassa, toisin kuin varsinaiset Engineering Sample -versiot. Mielenkiintoisena yksityiskohtana CPU-Z:n mukaan prosessorikanta olisi 1159-pinninen, vaikka kyseessä on LGA 1200 -kanta. Kyse on todennäköisimmin joko julkaisemattoman prosessorin vääristä tiedoista, tai todellisuudessa käytössä oleva pinnimäärä vaikka itse kannassa niitä onkin enemmän. Huomio kiinnittyy lisäksi mielenkiintoiseen paketointiyksityiskohtaan: Core i5-10500 ES:n piirilevy on ohuempi kuin i7-10700:n.

Arvostelussa ovat testiohjelmina Cinebench R15 ja R20, CPU-Z, 3DMark Time Spyn ja Fire Strike Extremen prosessoritestit, AIDA64:n FPU-testejä sekä tunnistamattomaksi jäänyt testi. Suorituskykytesteissä ei valitettavasti ole mukana suoria verrokkeja, sillä testattujen mallien kellotaajuudet heittävät huomattavasti viime sukupolven ytimiltään vastaavien mallien kellotaajuuksista. Ainakin osassa testejä ES-merkityt mallit myös suoriutuivat selvästi heikommin, kuin niiden pitäisi.

Kenties testin mielenkiintoisin anti on kuitenkin erilliset testit, joissa Core i7-8700K, i9-9900K, i7-10700 ja Ryzen 9 3900X on kaikki asetettu toimimaan 4GHz:n kellotaajuudella, neljällä ytimellä ja ilman SMT-teknologiaa. Testeinä toimivat Cinebench R15, R20, CPU-Z sekä ilmeisesti kiinalainen Master Lu -shakkitesti. Tasakelloin, säikein ja ytimin ajetuissa testeissä Ryzen 9 3900X oli joukon nopein jokaisessa testissä, mutta Intelin prosessoreiden keskinäinen järjestys vaihteli. Esimerkiksi i7-10700 oli nopein Intel molemmissa Cinebench-testeissä sekä CPU-Z:ssa, mutta tippui selvällä erolla joukon hännille Master Lu -testissä.

Lähde: HKEPC, SOHU