EKWB julkaisi uudet Vector-nestejäähdytysblokit GeForce RTX 20 -näytönohjaimille

Aluksi EK-Vector-näytönohjainblokit ovat saatavilla GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -malleille, mutta oletettavasti ainakin RTX 2070 tulee saamaan oman mallinsa lähitulevaisuudessa.

EK Water Blocks julkaisi viime kuussa uudet Velocity-sarjan nestejäähdytysblokit prosessoreille. Nyt uudet prosessoriblokit ovat saaneet rinnalleen uudet Vector-sarjan näytönohjainblokit. EKWB:n nyt julkaistut Vector-sarjan näytönohjainblokit ja Velocity-prosessoriblokit edustavat yhtiön uutta Quantum-muotokieltä. Quantumia edeltänyt CSQ-muotokieli julkistettiin alun perin vuonna 2012.

Ensimmäiset Vector-sarjan näytönohjainblokit on suunniteltu NVIDIAn uusille GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimille. Kummallekin malleista on luonnollisesti omat blokkinsa. EKWB ei ole kommentoinut asiaa virallisesti, mutta itsestään selvää on, että sarjaa tullaan laajentamaan myös muihin näytönohjaimiin tulevaisuudessa.

Vector-sarjan näytönohjainblokit tulevat saataville neljässä konfiguraatiossa per näytönohjain. Pohjavaihtoehdot ovat kupari ja nikkelöity kupari, joista jälkimmäiset ovat RGB-valaistuja. Kansivaihtoehdot ovat niin läpinäkyvä pleksi ja musta asetaalimuovi.

Kupari-pohjaiset versiot on hinnoiteltu sekä RTX 2080- että RTX 2080 Ti -mallin kohdalla 135,36 euroon kansimateriaalista riippumatta. Nikkelöidyllä kuparipohjalla, RGB-valaistuksella ja asetaalimuovikannella hinnaksi tulee 150,98 euroa ja pleksikannella 156,20 euroa. Lisäksi myynnissä on Vector-sarjan taustalevyt mustana (38,45 euroa) ja nikkelöitynä (45,74 euroa). Vector-sarjan tuotteet ovat saatavilla välittömästi EKWB:n omasta verkkokaupasta, mutta ainakin uutista kirjoittaessa osa blokeista on myyty loppuun.

EKWB Vector -näytönohjainblokit

EKWB Quantum

Intelin Core i9-9900K Der8auerin käsittelyssä paljasti korkeutta kasvaneen sirun ja korkeat lämmöt

Tunnettu saksalainen ylikellottaja Der8auer tutki videollaan syitä Core i9-9900K:n ja samaan siruun perustuvan i5-9600K:n korkeisiin lämpötiloihin. Deliddaus ja piisirun hionta laskivat lämpöjä yli 10 asteella.

Tunnettu saksalainen ylikellottaja Roman ’der8auer’ Hartung on julkaissut tänään videon Intelin uuden Core i9-9900K:sta. Videolla tutkitaan prosessorin rakenteellisia muutoksia edeltäjiinsä nähden ja etsitään syytä prosessorin nopealle kuumenemiselle.

Hartungin paitsi hän itse, myös useat muut median edustajat ovat todenneet Core i9-9900K -prosessoreiden kuumenevan todella helposti etenkin ylikellotettaessa. Prosessorin käytös oli toisaalta odotettu, toisaalta yllätys. Intelin uusi 8-ytiminen prosessori kuluttaa Hartungin testien mukaan 180 – 220 wattia 5 gigahertsin kellotaajuuksilla ja sen lämpötilat nousevat tällöin jopa 95 asteeseen huolimatta järeästä AiO-jäähdytysratkaisusta, mikä oli selvästi korkeampi lämpötila kuin mitä Hartung prosessorilta odotti.

Hartung tutki lämpötilojen syitä muun muassa deliddaamalla prosessorin. Huolimatta juotetusta lämmönlevittäjästä prosessorin korkkaus onnistui ilman lämmittämistä. Koska lämmönlevittäjän ja prosessorin välissä juotosmetallina käytettävän indiumin lämmönjohtavuus on piitä ja kuparia heikompi, olisi yksi mahdollinen syyllinen indiumkerroksen 0,5 millimetrin paksuus.

Indium-kerroksen ohentaminen ja uudelleen juottaminen ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, joten Hartung selvitti muita tapoja parantaa prosessorin lämpötiloja. 4,8 GHz:n kellotaajuudella 1,25 voltin jännitteellä toimiva prosessori kuumeni ennen deliddaamista 93 asteiseksi Prime95-rasituksessa. Deliddaus ja indiumin korvaaminen Conductonaut-nestemetallilla riitti yksinään laskeaan lämpötiloja noin 8 – 9 asteella.

Hartung oli kuitenkin pistänyt merkille myös prosessorin fyysiset erot edeltävään sukupolveen nähden ja sieltä löytyi seuraava parannuksen kohde. Siinä missä Core i7-8700K:ssa orgaanisen alustan paksuus oli 0,87 mm, on Core i9-9900K:n alusta 1,15 millimetriä paksu. Tällä ei ole lämpötilojen kannalta merkitystä, mutta itse piisirun korkeudella on. Hartungin mittausten mukaan Core i7-8700K:n piisiru on 0,42 mm:n korkeudellaan alle puolet uuden i9-9900K:n 0,87 millimetrin korkeudesta. Itse transistorit ovat piisirun pohjalla, joten mitä korkeampi siru on, sitä pidempi matka lämmön on johduttava ennen kontaktia lämmönlevittäjään ja jäähdyttimeen.

Jostain syystä Hartung vaihtoi videossa testattavan prosessorin kesken kaiken Core i5-9600K -malliin, mutta koska se käyttää täysin samaa 8-ytimistä piisirua, pitäisi sen käyttäytyä lämpöjen suhteen vastaavaan tapaan vaikkakin lämmöntuotto on kahden käytöstä poistetun ytimen vuoksi jonkin verran pienempi. 5 GHz:n kellotaajuudella ja 1,35 voltin käyttöjännitteellä Core i5-9600K:n lämpötila nousi juotetulla lämmönlevittäjällä 96,5 asteeseen ja delidattuna Conductonautilla päästiin 8 astetta alhaisempaan 88,5 asteeseen. Piisirua hiomalla 0,15 mm:n edestä lämpötila laski entisestään 84,7 asteeseen ja 0,20 millimetrin hionnalla 83 asteeseen.

Testien perusteella on siis turvallista sanoa, että Intelin paluu juotettuihin lämmönlevittäjiin ei mennyt niin kuin Strömsössä. Toistaiseksi on vain spekulaation varassa, miksi Intel on kasvattanut piisirun korkeutta yli kaksinkertaiseksi ja olisiko indiumkerros voinut olla nykyistä noin 0,5 millimetriä ohuempi. Mikäli piisirun korkeutta on kasvatettu juotoksen piiriin aiheuttaman jännitteen vuoksi, saattaa Intelin ratkaisu siirtyä takaisin juotettuihin lämmönl olla ainakin ylikellottavan loppukäyttäjän kannalta jopa entistä heikompi.

Uusi artikkeli: Testissä MSI GeForce RTX 2070 Armor (TU106)

io-techin testissä NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjan edullisin 2070-malli.

Saimme io-techin testiin MSI:ltä GeForce RTX 2070 Armor -näytönohjaimen, joka edustaa 540 euron hinnallaan 2070-mallien edullisinta päätä. Tutustumme tässä artikkelissa RTX 2070 -malliin ja TU106-grafiikkapiiriin ja esittelemme MSI:n Armor-näytönohjaimen  ominaisuudet. Suorituskykytestit on ajettu 3820×2160-, 2560×1440- ja 1920×1080-resoluutioilla ja mukana on myös tehonkulutus, lämpötila ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä MSI GeForce RTX 2070 Armor (TU106)

PS. Olemme jo aiemmin testanneet io-techissä suorituskykyisemmät GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -mallit:

LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus (42/2018)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus esitetään tänään perjantaina 19. lokakuuta hieman tavanomaista aikaisemmin klo 14:30 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Lähetyksessä äänessä tuttu parivaljakko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

https://www.youtube.com/watch?v=8uyfpnMnoJI

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta sekä kerromme, mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa:

Valven SteamVR Motion Smoothing pyrkii takaamaan sulavan VR-pelikokemuksen

Valven Motion Smoothing pyrkii ennakoimaan liian hitaasti renderöitävät ruudut ja interpoloimaan korvaavan ruudun sen tilalle.

Virtuaalitodellisuudessa yksi suurimmista ongelmista löytyy väliin jäävistä ruuduista, jotka rikkovat sulavan ruudunpäivitysnopeuden. Väliin jääviä ruutuja voidaan kompensoida muutaminkin eri tavoin ja nyt Valve on esitellyt beetaversion omasta ratkaisustaan sulavan pelikokemuksen takaamiseksi.

Valven mukaan sen kehittämä Motion Smoothing -teknologia perustuu pohjimmiltaan samaan kuin esimerkiksi televisioista tutut liikkeen sulavoittajat: interpoloidaan ylimääräisiä ruutuja olemassa olevista ruuduista. Pelikäytössä televisioiden metodi olisi kuitenkin ongelmallinen, sillä se lisää selvästi viivettä.

Valven Motion Smoothing -teknologiassa SteamVR-alusta tarkkailee jatkuvasti peliä, jolloin se pystyy näkemään milloin peli ei tule saamaan seuraavaa ruutua valmiiksi ajoissa. Tällöin Motion Smoothing luo televisioista tutulla interpolaatiometodilla kahden edellisen ruudun perusteella uuden ruudun, joka näytetään liian hitaasti valmistuvan aidon ruudun sijasta, jolloin ikävää töksähdystä ei tapahdu ja käyttäjän kokemat viiveet pysyvät minimissään.

Motion Smoothing soveltuu Valven mukaan lisäksi hitaiden näytönohjainten VR-käyttöön. Teknisesti se kykenee interpoloimaan ruudulle tarvittaessa jopa kaksi keinotekoista ruutua yhtä aidosti renderöityä kohtaan, jolloin teoreettisesti 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeus riittäisi 90 Hz:n virtuaalilaseille. Tällöin ongelmaksi voivat tosin muodostua viiveet käyttäjän syötteissä, sillä ne vaikuttaisivat silloin vain joka kolmanteen ruutuun oikeasti.

Teknologia on tällä hetkellä beetatestissä ja toimii toistaiseksi vain NVIDIAn näytönohjaimella varustetuilla Windows 10 -tietokoneilla.

Lähde: Valve

Samsung aloitti tuotannon 7 nanometrin EUV-valmistusprosessilla

Samsungin mukaan 7 nanometrin EUV-valmistusprosessi tarjoaa parhaimmillaan 40 % paremman transistoritiheyden ja 20 % paremman suorituskyvyn tai 50 % pienemmän tehonkulutuksen 10 nanometriin nähden.

Merkittäviä puolijohdevalmistajia on käytännössä jäljellä neljä, GlobalFoundries, Intel, Samsung ja TSMC. Näistä ensin mainittu on ilmoittanut jo jättäytyvänsä kilvasta ja lopettaneensa 7 nanometrin kehitystyön, kun viimeiseksi mainittu on ehtinyt jo paljastaa saaneensa ensimmäiset EUV-litografiaa (Extreme UltraViolet) hyödyntävät toisen sukupolven 7 nanometrin asiakaspiirit tuotantokuntoon.

Samsungin vastausta TSMC:n 7 nanometrin EUV-prosessiin ei tarvinnut odottaa kauan, sillä yhtiö on nyt kertonut aloittaneensa tuotannon uudella prosessillaan. Tässä vaiheessa puhutaan kuitenkin luonnollisesti vielä riskituotannosta. Ensimmäisenä EUV-teknologiaa hyödynnetään yhtiön S3 Fab -tuotantolaitoksessa Hwaseongissa Etelä-Koreassa.

Samsungin uusi prosessi kantaa virallisesti nimeä ”7-nanometer Low Power Plus with Extreme Ultraviolet Litography”, mutta lyhyemmin sen nimi on yksinkertaisesti 7LPP. Yhtiön mukaan prosessi mahdollistaa 40 % korkeamman transistoritiheyden ja joko 20 % korkeamman suorituskyvyn tai 50 % pienemmän tehonkulutuksen verrattuna ilmeisesti yhtiön 10 nanometrin prosessiin.

Lähde: Samsung

Uusi artikkeli: Testissä Sony Xperia XZ2 Premium

18.10.2018 - 17:19 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (17)

io-tech testasi Sonyn Xperia XZ2 Premium -lippulaivapuhelimen.

io-techin uusimmassa testiartikkelissa tutustutaan Sonyn Xperia XZ2 Premium -lippulaivapuhelimeen, jonka pääkamerassa on käytössä Sonyn ensimmäinen kaksoiskameraratkaisu. Laitteen ehdottomaksi erikoisuudeksi on laskettava aiemmista Premium-malleista tuttu huipputarkka 4K-tarkkuuden näyttö. Tutustumme artikkelissa puhelimen keskeisimpiin ominaisuuksiin parin viikon testijakson pohjalta.

Lue artikkeli: Sony Xperia XZ2 Premium

Remedy kertoi Northlight-pelimoottorinsa säteenseurantatoteutuksesta ja -suorituskyvystä

Remedyn esityksen mukaan GeForce RTX 2080 Ti:llä kuluu Northlight-demossa FullHD-resoluutiolla 9,2 millisekuntia per ruutu säteenseurantalaskentaan, mikä tarkoittaisi yli puolta kunkin ruudun renderöintiajasta 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella.

GeForce RTX -sarjan kuluttajille esittelemät säteenseurantaominaisuudet ovat herättäneet paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Säteenseurantaa pelikäytössä toteuttavia testejä ei juurikaan ole saatavilla, joten johtopäätökset on jouduttu tähän asti tekemään pitkälti spekulaation ja keskeneräisten pelidemojen suorituskyvyn perusteella.

Saksalainen Golem kertoo suomalaisen Remedyn kertoneen oman Northlight-pelimoottorinsa ja sen säteenseurantademon teknisistä yksityiskohdista GTC Europe 2018 -konferenssissa. Remedyn esitys antaa vihdoin kouriintuntuvia esimerkkejä säteenseurannan vaikutuksesta suorituskykyyn.

Remedyn Northlight-demossa käytetyt säteenseurantaefektit maksavat GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimella 1920×1080-resoluutiolla yhteensä 9,2 millisekuntia per ruutu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mikäli tavoitteena olisi 60 FPS:n suorituskyky, jäisi koko muulle renderöinnille aikaa vain noin 7,5 millisekuntia per ruutu. GeForce RTX 2080 tarjoaa 80 % ja RTX 2070 60 % RTX 2080 Ti:n säteenseurantasuorituskyvystä.

Northlight-demossa lasketaan suurin osa varjoista perinteisin shadowmap-tekstuurein, mutta esimerkiksi varjojen reunat sekä auringon valaistuksesta lähtöisin olevat varjot toteutetaan säteenseurannalla. Tähän operaatioon menee 2,3 millisekuntia per ruutu häiriönpoistoineen. Heijastusten laskemiseen aikaa kuluu 4,4 ms ja lopulliseen häiriöiden poistoon (denoising) vielä 2,5 millisekuntia. Tästä huolimatta demossa on nähtävissä jonkin verran häiriötä, mikä kielii liian vähistä säteistä.

Lähde: Golem.de

Huawei esitteli Watch GT -älykellon jopa kuukauden akunkestolla

17.10.2018 - 03:05 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (29)

Huawei esitteli älykellon ja sporttirannekkeen GPS-paikannuksella ja sykemittauksella.

Huawei esitteli tänään Lontoossa Mate 20 -älypuhelinten ohella kaksi ranteeseen puettavaa älylaitetta. Molempia yhdistää AMOLED-näyttö, sykemittaus ja GPS-paikannus. Älykellon tiedot olivat vuotaneet julki jo ennakkoon.

Huawei Watch GT -älykellon erikoisuus on sen pitkähkö akunkesto, sillä valmistaja lupaan toiminta-ajaksi 30 päivää ilman sykemittausta ja paikannustoimintoja, kaksi viikkoa 90 minuutin viikottaisella kuntoilulla tai 22 tuntia sykemittauksen ja GPS:n ollessa jatkuvasti päällä. Tähän on päästy ensisijaisesti Huawein oman käyttöjärjestelmän sekä kevyen Cortex-M4-piirin avulla.

Kello tulee saataville classic- ja sport-versioina, joiden erona on lähinnä kuoren väritys ja rannekkeen materiaali. Kellon kuoret ovat ruostumatonta terästä ja näytön kehys keraamia. Rakenne kestää uimista ja on suojattu vedeltä viiden metrin syvyyteen asti. Kellon pyöreä AMOLED-näyttö on läpimitaltaan 1,39 tuumaa ja tarkkuudeltaan 454 pikseliä halkaisijalla.

Watch GT:n ominaisuuksiin lukeutuu sykemittaus, GPS-paikannus, korkeusmittari, kuntoilutoiminnot, unenseuranta, puhelimen ilmoitukset, Bluetooth 4.2, NFC, 128 Mt ROM-muistia sekä 16 Mt RAM-muistia. Sykemittauksessa käytetään suomalaisen Firstbeatin seuranta-algoritmia.

Älykellon ohella Huawei esitteli Band 3 Pro -sporttirannekkeen. Silikonirannekkeella ja metallikuorilla varustettu laite on 5ATM-suojattu vedeltä ja sen etupuolella on suorakaiteen muotoinen 0,95 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö. Rannekkeen keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat GPS-paikannus, unenseuranta, sykemittaus, Applo 3 -suoritin ja 100 mh akku.

Huawei Watch tulee Suomessa myyntiin marraskuussa 249 euron suositushintaan. Band 3 Pron hinta Suomessa on vielä julkaisematta, mutta muualla Euroopassa suositushinta on 99 euroa.

Lähde: Huawei (1)(2)

Huawei julkaisi Mate 20 -sarjan, perusmalli ja Suomeen saapuva Mate 20 Pro saivat rinnalleen X:n

16.10.2018 - 20:56 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (16)

Huawein Mate 20 -sarjasta saadaan Suomeen IP68-sertifioitu Pro-malli, joka on varustettu mm. näytön alle sijoitetulla sormenjälkilukijalla ja 40 megapikselin pääsensoria hyödyntävällä kolmoiskameralla.

Huawei on julkaissut tänään Mate 20 -sarjan älypuhelimet. Ennakkoon odotettujen Mate 20-, 20 Pro- ja Porsche Design Mate 20 RS -mallien lisäksi mallistoon saatiin uusi 20 X -malli. io-tech ehti ottaa ensituntumat näytönalaisella sormenjälkilukijalla varustetusta Mate 20 Pro -mallista heti tuoreeltaan.

Mate 20 -sarjassa huomio kiinnittyy ensimmäisenä puhelinten takapuolten kolmoiskameroihin, jotka noudattavat alkuvuodesta julkaistujen P20-mallien asettelua. Yhteistyössä Leican kanssa suunnitellut kamerat eivät kuitenkaan ole identtiset eri mallien kesken, vaan siinä missä Mate 20:ssa on käytössä 16, 12 ja 8 megapikselin sensorit, on Mate 20 Pro:ssa ja X:ssä 40, 20 ja 8 megapikselin sensorit. Korkeimman resoluution sensorit ovat laajakulmaoptiikalla varustettuja, keskimmäiset erittäin laajakulmaisella optiikalla ja 8 megapikselin sensorit tarjoavat Mate 20:llä kaksinkertaista ja 20 Pro:lla kolminkertaista zoomia vastaavan optiikan.

Kameratkaisun lisäksi erikoismaininnan ansaitsee Mate 20 Pro -mallista löytyvä langattomaan lataukseen liittyvä erikoisuus. Pelkän Qi-standardin mukaisen langattoman latauksen lisäksi 20 Pro kykenee toimimaan tarvittaessa myös latausalustana muille laitteille. Ilmeisesti täysin ongelmattomasta ominaisuudesta ei ole kuitenkaan vielä kyse, sillä esimerkiksi AnandTechin testissä Mate 20 Pro:n tarjoama langaton lataus toimi iPhonella moitteetta, mutta LG V30:ta ei saatu syystä tai toisesta ladattua. io-techin testissä Mate 20 Prolla ladattiin onnistuneesti sekä Xperia XZ3:a että iPhone XS Maxia.

Sarjan uusin tulokas, Mate 20 X, yhdistää valikoiden sekä Mate 20:n että 20 Pron ominaisuuksia. X:ssä on esimerkiksi Pro-mallin kameraratkaisu, mutta perusmallin tapaan sen sormenjälkilukija on puhelimen selkäpuolella eikä näytön alla, kuten Pro:ssa.

Porsche Design Mate 20 RS on tutun suunnittelupajan luksusversio Pro-mallista. Porsche Designin nahasta valmistetun takakannen halkaisee musta, urheiluautoista tutun ”racing stripen” henkinen lasinen osuus.

Mate 20 -sarjan tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat ja paino:
    • Mate 20: 77,2 x 158,2 x 8,3 mm, 188 grammaa
    • Mate 20 Pro: 72,3 x 157,8 x 8,6 mm, 189 grammaa
    • Mate 20 X: 85,4 x 174,6 x 8,15 mm, 232 grammaa
  • Näyttö:
    • Mate 20: 6,53” IPS LCD, 2244×1080, 18,7:9, 381 PPI
    • Mate 20 Pro: 6,39” OLED, 3120×1440, 19,5:9, 538 PPI
    • Mate 20 X: 7,2” OLED, 2244×1080, 18,7:9, 346 PPI
  • Huawei / HiSilicon Kirin 980 -järjestelmäpiiri
  • Muisti ja tallennustila:
    • Mate 20: 4 Gt / 128 Gt tai 6 Gt / 128 Gt, Nano Memory Card -korttipaikka (256 Gt)
    • Mate 20 Pro: 6 Gt / 128 Gt tai 8 Gt / 256 Gt, Nano Memory Card -korttipaikka (256 Gt)
    • Mate 20 X: 6 Gt / 128 Gt, Nano Memory Card -korttipaikka (256 Gt)
  • LTE Cat 21/18 (DL: 1400 Mbps 4×4 MIMO / UL: 200 Mbps 2×2 MIMO)
  • Wi-Fi 802.11ac Wave 2, Bluetooth 5.0 LE, NFC
  • (A)GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS
  • Takakamera:
    • Mate 20:
      • 12 megapikselin pääsensori (f/1.8)
      • 16 megapikselin sensori erittäin laajakuvaisella optiikalla (f/2.2)
      • 8 megapikselin sensori (f/2.4, vastaa 2x optista zoomia)
    • Mate 20 Pro & 20 X:
      • 40 megapikselin pääsensori (f/1.8)
      • 20 megapikselin sensori erittäin laajakuvaisella optiikalla (f/2.2)
      • 8 megapikselin sensori (f/2.4, vastaa 3x optista zoomia)
  • 24 megapikselin etukamera (Mate 20 Pro:ssa lisäksi pisteprojektori ja infrapunakamera biometriseen tunnistukseen)
  • Akku ja lataus:
    • Mate 20: 4000 mAh, 22,5 W SuperCharge-lataus, USB Type-C
    • Mate 20 Pro: 4200 mAh, 40 W SuperCharge-lataus, USB Type-C, max. 15 W langaton Qi-lataus, toimii myös lataustelakkana
    • Mate 20 X: 5000 mAh, 22,5 W SuperCharge-lataus, USB Type-C
  • Sormenjälkilukija takakannessa (20, 20 X) tai näytön alla (20 Pro)
  • 3,5 mm kuulokeliitäntä (Mate 20, 20 X)
  • IP68-suojaus (Mate 20 Pro)
  • Android 9.0 Pie + EMUI 9.0

Huawein nyt julkistetusta Mate 20 -mallistosta tullaan näkemään Suomessa vain Mate 20 Pro. 999 euron suositushinnalla varustettu puhelin saapuu myyntiin 5. marraskuuta ja värivaihtoehtoina on tarjolla Twilight, Midnight Blue ja Black. Muun Euroopan markkinoilla Mate 20 Pron suositushinta on Suomea korkeampi 1049 euroa.

Mate 20:n suositushinta Euroopassa on versiosta riippuen 799 tai 849 euroa, Mate 20 X:n 899 euroa ja Porsche Design Mate 20 RS:n 1695 tai 2095 euroa.

Huawei Mate 20 Pro -tuotesivut, Mate 20 -tuotesivut, Mate 20 X -tuotesivut, Porsche Design Mate 20 RS -tuotesivut