Uutiset

Huawei julkisti uuden 5 nm prosessilla valmistettavan Kirin 9000 -huippujärjestelmäpiirinsä

22.10.2020 - 16:11 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

Uutuuspiiri on ainakin valmistajana tietojen mukaan tämän hetken suorituskykyisin Android-järjestelmäpiiri

Huawei on juuri julkistanut uuden Kirin 9000 -järjestelmäpiirinsä, joka on seuraaja viime vuonna julkaistulle Kirin 990 -mallille. 15,3 miljardista transistorista koostuva piiri on markkinoiden ensimmäinen viiden nanometrin EUV-prosessilla valmistettava integroidulla 5G-modeemilla varustettu järjestelmäpiiri.

Piirin kahdeksan prosessoriydintä jakautuu kolmeen ryhmään – yksi 3,13 GHz:n kellotaajuudella toimiva Cortex-A77-ydin, kolme 2,54 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Cortex-A77-ydintä sekä neljä 2,05 GHz kellotaajuudelle yltävää Cortex-A55-ydintä. Prosessorisuorituskyvyn kerrotaan olevan 10 % parempaa kuin Snapdragon 865+:ssa.

Mali-G78-grafiikkasuorittimesta on käytössä 24-ytiminen versio ja sen kehutaan olevan peräti 52 % nopeampi kuin Snapdragon 865+. Kolmiytimisen (2 isoa ydintä, 1 pieni) NPU-tekoälysuorittimien kehutaan puolestaan olevan 2,4-kertaa pahinta kilpailijaa nopeampi. Uudistetun kuuden sukupolven kuvaprosessorin (ISP 6.0) suorituskyvyn kerrotaan parantuneen 50 % Kirin 990:een nähden.

Huawei tarjoaa piiristä myös karsitumman 9000E-version, jossa on yksi iso NPU-ydin vähemmän sekä 22-ytiminen versio grafiikkasuorittimesta.

Ensimmäiset Kirin 9000 -sarjan piiriä käyttävät laitteet ovat samassa yhteydessä julkaistut Mate 40 -puhelimet. E-versio on käytössä edullisimmassa Mate 40 -perusmallissa.

Lähde: YouTube

Acerin tuleva Swift 3X on varustettu Intelin erillisellä Iris Xe Max -grafiikkapiirillä

Iris Xe Max perustuu samaan Xe-LP-arkkitehtuuriin, kuin integroidut Xe-grafiikkaohjaimet ja se on nähty aiemmin Intelin DG1-kehitysnäytönohjaimessa.

Intelin uudistettua logonsa prosessoreiden joukossa nähtiin myös uusi Iris Xe Max -logo. Logon spekuloitiin olevan mahdollisesti Xe-HPG-arkkitehtuuriin perustuvien peliohjainten nimi, mutta nyt tämä tulkinta on varmistunut vääräksi.

Acer on esitellyt uuden Swift 3X -kannettavan, joka paljastaa samalla Iris Xe Maxin olevan Intelin erillisen Xe-LP-grafiikkapiirin nimi kannettavissa. Intelillä tiedettiin olevan integroitujen Xe-LP-ratkaisujen lisäksi DG1-kehitysnäytönohjaimissa käytetty erillinen siru. Erillistä sirua ei tuoda lainkaan kuluttajamarkkinoille erillisenä näytönohjaimena, mutta sitä hyödynnetään osassa Tiger Lake -kannettavissa grafiikkasuorituskykyä parantamaan. Lisäksi Xe-LP-erillispiiri tulee myyntiin mediapalvelimiin, jotka eivät vaadi niinkään grafiikkasuorituskykyä, mutta hyötyvät moderneista mediaominaisuuksista.

Acer ei valitettavasti paljastanut tarkempia yksityiskohtia Iris Xe Max -näytönohjaimesta Swift 3X:ssä, mutta aiemmista vuodoista sen tiedetään olevan integroidun version tapaan maksimissaan 96 Execution Unit -yksiköllä varustettu. Näytönohjaimen muistiväylä on ainakin DG1-korteissa ollut tiettävästi 96-bittinen ja sen jatkeena on ollut 3 Gt GDDR6-muistia.

Acer Swift 3X -kannettava tulee olemaan varustettu 14-tuumaisella 1080p-resoluution IPS-näytöllä, Core i5-1135G7- tai i7-1165G7 -prosessorilla, 16 gigatavulla LPDDR4X-muistia sekä maksimissaan 512 Gt:n Optane- tai 1 Tt:n NVMe SSD-tallennustilalla.

Lähde: AnandTech

AMD:n tulevan Radeon RX 6800 XT:n BIOS on vuotanut AIB-valmistajalta (RDNA2)

Vuodon takaa löytyy verrattain uusi nimi Patrick Schur, joka on toimittanut nimettömäksi jätetyn AIB-valmistajan BIOS-tiedoston Igor’s Labin käsiin.

AMD tulee esittelemään RDNA2-arkkitehtuurin ja siihen perustuvat Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet viikon kuluttua eli 28. lokakuuta. Julkaisun lähestyessä vuodot tulevien näytönohjainten yllä jatkuvat yleensä kiihtyvään tahtiin, eikä RX 6000 -sarja tee tähän poikkeusta.

Verrattain tuore vuotaja Patrick Schur on napannut taakseen merkittävästi lisää uskottavuutta tuoreimman RDNA2-vuodon myötä. Schur on toimittanut Igor’s Labin Igor Wallossekille nimettömäksi jätetyn AIB-valmistajan (Add-In Board partner) Radeon RX 6800 XT -näytönohjaimen BIOSin. Kyseisen AIB-mallin kerrotaan kuitenkin olevan keskitasoa parempi. Wallossek on jättänyt artikkelistaan pois tiettyjä tietoja, ettei se pilaa jännitystä tulevan julkaisun ympärillä. Lisäksi on mahdollista, että BIOS-versio ei ole lopullinen julkaisuversio.

Kyseisen Radeon RX 6800 XT:n BIOS-version maksimikellotaajuus grafiikkapiirille on asetettu 2800 MHz:iin ja muisteille 1075 MHz. Muistikellotaajuus tarkoittaa käytännössä 17,2 Gbps:n maksiminopeutta. Kyseessä ovat siis ylikellotuksen ylärajat, eikä se tarkoita näytönohjainten todellisuudessa toimivan kyseisillä kellotaajuuksilla.

Mielenkiintoisemmat tiedot löytyvätkin muilta välilehdiltä. Grafiikkapiirin tehonkulutusrajaksi on asetettu 255 wattia. Tehonkulutusrajaa voi korottaa ylikellotusta ajatellen maksimissaan 15 %, mikä nostaisi GPU:n kulutusrajan korkeimmillaan 293 wattiin. Tämän nimenomaisen AIB-valmistajan BIOS-version tavoitekellotaajuus grafiikkapiirille on 2577 MHz, minkä Wallossek arvioi tarkoittavan noin 2,3 – 2,4 GHz:n ilmoitettua Boost-kellotaajuutta ja noin 2,1 – 2,3 GHz:n Game-kellotaajuutta. Arviot perustuvat RDNA1-arkkitehtuuriin perustuneen Navi10-grafiikkapiiriin suhteessa sen tavoitekellotaajuuteen. Muistikellotaajuus on puolestaan maksimissaan 1000 MHz, mikä tarkoittaa 16 Gbps:n nopeutta.

Lähde: Igor’s Lab

Älypuhelinvalmistaja vivo laajentaa Euroopan markkinoille

Valitettavasti Suomi ei kuulu vivon Euroopan rantautumisen ensimmäiseen, kuusi maata käsittävään aaltoon.

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja vivo on kenties eurooppalaiselle vielä hieman tuntemattomampi nimi, mutta siihen on nyt tulossa muutos. Yhtiö on ilmoittanut Düsseldorfissa pitämässään tiedotustilaisuudessa laajentuvansa virallisesti Euroopan markkinoille.

Lehdistötiedotteen mukaan vivo levittäytyy Euroopassa aluksi kuuteen maahan: Ranskaan, Saksaan, Italiaan, Puolaan, Espanjaan ja Yhdistyneisiin Kuningaskuntiin eli tuttavallisemmin Britteihin. Yhtiö perusti Euroopan päätoimistonsa Saksan Düsseldorfiin jo vuosi sitten ja työllistää siellä nyt yli 70 työntekijää. Lisäksi yhtiön maakohtaisissa yksiköissä työskentelee tällä hetkellä noin 120 henkeä.

vivolla on jo pitkät perinteet puhelinalalta. Yhtiö perustettiin vuonna 1995 ja se keskittyi alun perin lankapuhelimiin ja peruskännyköihin. Älypuhelimiin se laajensi vuonna 2011 ja yhtiö toimii nyt yli 30 eri markkina-alueella. Canalysin markkinatutkimuksen mukaan yhtiöllä on tällä hetkellä noin 9 % osuus globaaleista älypuhelinmarkkinoista. Yhtiö laskee merkittävimpiin meriitteihinsä muun muassa ensimmäisen näyttöön sijoitetun sormenjälkilukijan ja ensimmäisen reunattoman näytön.

Yhtiö aloittaa Euroopassa varsin maltillisella neljän älypuhelinmallin valikoimalla. Yhtiö ei tuo varsinaisia lippulaivaluokan malleja myyntiin aluksi lainkaan, vaan Euroopan malliston kärkinimi on X51 5G gimbal-kameralla ja Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä. Sen lisäksi valikoimaan kuuluvat keskiluokan Y-sarjan Y70, Y20s ja Y11s, joiden yhtiö kertoo keskittyvän muun muassa akun kestoon sekä kameraominaisuuksiin.

Lähde: vivo

Uusi artikkeli: Testissä Nokia 8.3

io-tech testasi HMD Globalin ensimmäisen 5G-yhteyksillä varustetun älypuhelimen – Nokia 8.3

io-techin keskihintaluokkaisten 5G-älypuhelinten testiryppäälle ei loppua näy ja vuoroon tällä kertaa asettuu kotimaisen HMD Globalin tuore Nokia 8.3, joka erottuu aiemmasta joukosta kuitenkin hinnallaan. Suhteellisen samankaltaisesta raudasta huolimatta Nokia 8.3 kustantaa 599 euroa ja testiartikkelissa tutustumme siihen, mitä puhelin tekee ollakseen hintaerotuksen väärti ja onko se.

Nokia 8.3:n keskeisimmät ominaisuudet ovat 6,81-tuumainen IPS LCD -näyttö, Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia, 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa ja 4500 mAh:n akku. Puhelimen neloistakakamera muodostuu 64 megapikselin pääkamerasta f1.9-aukkosuhteella, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta f2.2-aukkosuhteella ja kahdesta 2 megapikselin sensorista, joista toinen toimii syvyystietokamerana ja toinen makrokamerana.

Artikkelissa tutustumme puhelimeen hieman täysimittaista testiartikkelia lyhyemmin viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Nokia 8.3

Microsoft julkaisi Windows 10 October 2020 Update -päivityksen (Windows 10 versio 20H2)

Windows 10 20H2:n merkittävimpiä uudistuksia ovat muun muassa uudistunut Käynnistä-valikko, Edge-selaimen uudet ominaisuudet sekä parannellut ilmoitukset ja Xbox Game Pass for PC.

Microsoft julkaisee Windows 10:lle normaalin päivityssyklin lisäksi puolivuosittaiset versiopäivitykset. Nyt yhtiö on saanut tuoreimman versionsa julkaisukuntoon ja yleiseen jakeluun.

Windows 10 October 2020 Update päivittää Windowsin versioon 20H2. Yhtiö on siis vaihtunut aiemmin käytössä olleen vuosi-kuukausi-numeroinnin yksinkertaisesti osoittamaan, onko kyse vuoden ensimmäisen vai toisen puoliskon versiopäivityksestä.

Windows 10 20H2:n merkittävimmät uudistukset ovat Microsoftin mukaan päivitykset Edge-selaimeen, uudistunut Käynnistä-valikko, Xbox Game Pass for PC, parannellut ilmoitukset ja Settings-sovellukseen lisätty mahdollisuus muuttaa näytön virkistystaajuutta. Aiemmin virkistystaajuuden vaihto piti tehdä näytön ominaisuuksista, mikä ei kuulu suoraan Settings-valikon ominaisuuksiin.

Käynnistävalikkoa on uudistettu mukautumaan teemaan, minkä lisäksi tiilien taustaväri on muutettu paremmin teemaan sopivaksi ja vähemmän räikeästi valikon taustaväristä erottuvaksi. Valikon ulkonäkö on kuitenkin edelleen koristeltavissa esimerkiksi aksenttivärein Settings-sovelluksen Personalization-asetuksista. Ilmoituksissa näkyy jatkossa ilmoituksen tehneen sovelluksen ikoni. Lisäksi 2-in-1-laitteita ei jatkossa tarvitse itse kytkeä taulutietokonetilaan, vaan se tapahtuu automaattisesti, kun näppäimistö irrotetaan näytöstä.

Edge-selaimen välilehtien välillä vaihtaminen tulee jatkossa onnistumaan sovelluksen vaihdon tapaan eli Alt+Tab-näppäinyhdistelmällä. Edgen välilehdet näkyvät jatkossa siis Alt+Tab-yhdistelmän avaamassa avoinna olevien sovellusten listassa omina sovelluksinaan, mutta tämä ominaisuus on tiettävästi kytkettävissä myös pois päältä. Selaimeen on lisäksi tuotu uusi Collections-ominaisuus, joka mahdollistaa helpon sisällönjaon, sekä integroidun hintavertailutyökalun. Hintavertailutyökalu on todennäköisimmin sidottu vain tiettyihin markkinoihin, eikä sen toiminnasta Suomessa ole toistaiseksi tietoa. Xbox Game Pass for PC on ollut saatavilla erikseen ladattavana jo pidemmän aikaa, mutta nyt Microsoft laskee sen ns. valmiiksi sovellukseksi.

Voit tutustua tarkemmin Windows 10 October 2020 Update -päivityksen ominaisuuksiin Microsoftin blogissa. Päivitys tulee tuttuun tapaan saataville porrastetusti. Se on saatavilla ainakin osalle käyttäjistä välittömästi tarkistamalla Windows Updaten kautta saatavilla olevat päivitykset. Lisäksi Microsoftin verkkosivuilta löytyy tuttuun tapaan erikseen ladattavat päivitystyökalut, jolla päivityksen voi hankkia vaikkei Windows Update sitä vielä tarjoaisikaan.

Lähde: Microsoft

Intelin Xe-HPG-erillisnäytönohjain ilmestyi pelin suositeltuihin järjestelmävaatimuksiin

Tänään julkaistun Amnesia: Rebirth -pelin järjestelmävaatimukset ovat ensimmäinen tapaus, kun Xe-HPG on ilmestynyt Intelin esitelmien ulkopuolella.

Intel toi Xe-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet jo markkinoille Tiger Lake -kannettavissa, mutta muita malleja joudutaan odottamaan ensi vuoteen asti. Xe-perheeseen kuuluu neljä mikroarkkitehtuuria: integroiduissa ja mediapalvelimissa käytettävä Xe-LP, pelikäyttöön erillisnäytönohjaimissa suunnattu Xe-HPG, datakeskuksiin suunnattu Xe-HP ja supertietokoneisiin tarkoitettu Xe-HPC.

Intelin Xe-HPG-arkkitehtuurista tiedetään virallisesti tällä hetkellä sen verran, että se yhdistelee pelikäyttöön parhaita ominaisuuksia kaikista muista Xe-arkkitehtuurista, tukee säteenseurannan kiihdytystä ja se tullaan valmistuttamaan ulkopuolisella puolijohdevalmistajalla, todennäköisesti TSMC:llä. Ensimmäiset GDDR6-muisteilla varustetut Xe-HPG-näytönohjaimet ovat luvassa ensi vuoden aikana.

Nyt Steamiin on ilmestynyt mielenkiintoinen yksityiskohta. Amnesia Rebirth -pelin järjestelmävaatimuksissa on listattu paitsi AMD:n ja NVIDIAn, myös Intelin näytönohjaimet. Pelin minimivaatimuksista löytyy tuttu HD Graphics 630 -grafiikkaohjain, mutta suositeltujen näytönohjainten puolelta löytyy tarkemmin määrittelemätön Intel Xe-HPG. Pelin muut suositellut näytönohjaimet ovat AMD:n Radeon RX 580 ja NVIDIAn GeForce GTX 680.

Hätäisimmät spekuloijat ovat tulkinneet tämän tarkoittavan ainakin yhden Xe-HPG-mallin olevan samaa nopeusluokkaa edellä mainittujen AMD:n ja NVIDIAn näytönohjainten kanssa, mutta tällaiset johtopäätökset ovat hätiköityjä ja vailla todellissia perusteita. Käytännössä se tarkoittaa vain sitä, että Xe-HPG-sarjan näytönohjaimet tulevat olemaan vähintään samaa nopeusluokkaa kyseisten näytönohjainten kanssa tässä nimenomaisessa pelissä. Frictional Games ei ole itse kommentoinut tapausta toistaiseksi.

Lähde: Amnesia: Rebirth @ Steam

Video: Kasasimme Suomen parhaan pelitietokoneen

Tietokoneella tykitettiin 3DMark TimeSpy Extreme- ja Port Royal -testeissä maailman nopeimpien tietokoneiden joukkoon Hall of Fame -listoille.

Kaupallinen yhteistyö Asuksen kanssa

Tietokone varustettiin Intelin 10-ytimisellä Core i9-10900K -prosessorilla ja Asuksen ROG Strix GeForce RTX 3090 OC -näytönohjaimella. Prosessoria jäähdytettiin EKWB:n custom loop -vesijäähdytyksellä.

Alustana käytössä oli Z490-piirisarjaan perustuva Asuksen ROG Maximus XII Extreme -emolevy, Corsairin DDR4-3600-nopeudella toimivaa keskusmuistia varustettiin 32 gigatavua ja käyttöjärjestelmä asennettiin Samsungin uudelle 980 Pro M.2 SSD:lle. Virransyötöstä vastasi Asuksen 1200 watin Thor-virtalähde. Koko komeus kasattiin EKWB:n EK-Classic InWin 303EK -koteloon ja tietokoneen hinta on noin 4700 euroa.

10900K-prosessori saatiin manuaalisesti ylikellotettua 5,2 GHz:n kellotaajuudella Cinebench R20 -vakaaksi ja 3D-testeissä 5,3 GHz:iin. GeForce RTX 3090 ylikellotettiin 1979 MHz:n Boost-taajuudelle ja GDDR6X-muistit 21,7 Gbps nopeudelle. 3DMark TimeSpy Extreme -testistä tulokseksi saatiin 10470 pistettä, joka riitti Hall of Fame -listalla 88. sijalle ja säteenseurantaa tukevassa Port Royal -testissä 14715 pistettä ylsi 20. sijalle.

Counter Striken FPS Benchmarkista tulokseksi saatiin 717 FPS, Borderlands 3:sta 78 FPS ja Shadow of the Tomb Raiderista 104 FPS.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

Alpenföhnilta uusi yhteistyössä Der8auerin kanssa suunniteltu Gletscherwasser AIO-nestecoolerisarja

Gletscherwasser on Alpenföhnin ensimmäinen AIO-nestecoolerisarja ja se muodostuu neljästä mallista kahdessa eri kokoluokassa.

Alpenföhn on julkaissut ensimmäisen nestecoolerisarjansa. Uuden neljästä AIO-nestecoolerista (All-In-One, suljettu nestekierto) muodostuvan Gletscherwasser-nimeä kantavan tuotesarjan erikoisuutena toimii valmistajan yhteistyö tunnetun saksalaisen ylikellottaja Roman ’Der8auer’ Hartungin kanssa. Tarkempaa tietoa yhteistyön laajuudesta tai laadusta valmistaja tai Der8auer eivät kuitenkaan ole julkisuuteen jakaneet.

Uudet Gletscherwasser AIO:t lupaavat perinteiseen tapaan sekä suorituskykyä että hiljaisuutta. Nykyajalle tyypilliseen tapaan coolereista löytyy myös RGB-valaistus niin prosessoriblokin ja nestekierron pumpun sisällään pitävästä pumppuyksiköstä kuin myös tuulettimista. Tuuletinten valaistus on toteutettu osoitettavana RGB:nä ja sen ohjaamiseen on mahdollista käyttää emolevyn 3-pinnista 5 voltin liitäntää. Pumppuyksikön valojen hallintaan käytettävää liitäntää valmistaja ei ole sivuillaan kuitenkaan spesifioinut tuuletinten tapaan. Prosessoriblokin valaistuksen lisäksi toisena erikoisuutena toimivat sen vaihdettavat kansiosat, jotka mahdollistavat ulkonäön kustomoinnin mieluisakseen.

Sarjan neljä mallia ovat 240 mm:n jäähdyttimellä varustetut Gletsherwasser 240 ja Gletscherwasser 240 HS sekä 360 mm jäähdyttimellä varustetut Gletscherwasser 360 ja Gletscherwasser 360 HS.  Perusmallit ja HS-mallit ovat hinnoiltaan kokoluokissaan keskenään vastaavia ja niiden välisenä erona toimii ainoastaan mukana toimitettavat tuulettimet. Perusmallien mukana tulee valmistajan omat Wing Boost 3 ARGB -tuulettimet PWM-ohjauksella ja 500–1600 RPM:n kierrosalueella. Tuulettimille luvataan 92,6 m³/h ilmavirtaa ja 2,19 mm H2O:n staattinen paine sekä 23,5 dBA:n meluntuotto. HS-mallien mukana puolestaan toimitetaan tehokkaammat Wing Boost 3 ARGB High Speed -tuulettimet PWM-ohjauksella ja 500–2200 RPM:n kierrosalueella. High Speed -malleille luvataan maksimissaan 142 m³/h ilmavirtaa, 3,24 mm H2O:n staattinen paine sekä 36,8 dBA:n meluntuotto. Muilta osin Alpenföhnin uudet AIO-nestekierrot ovat keskenään identtisiä.

Prosessoriblokkiin integroidun pumpun nopeus on säädettävissä 1200 ja 2600 RPM:n välillä ja sitä ohjataan kolmepinnisen tuuletinliitännän kautta. Prosessoriblokki itsessään on kuparia. Jäähdytinosat AIO:ssa puolestaan ovat alumiinia ja valmistajan mukaan ne käyttävät ”leak-free”-designia, eli niiden vuotaminen on hyvin epätodennäköistä. Käytännössä tämä tarkoittanee täysin suljettua rakennetta.

Erikseen markkinoinnissaankin mainittuna huomiona Alpenföhn toimittaa Gletscherwasser-sarjan AIO:t Thermal Grizzlyn Hydronaut-lämpötahnan kera. Kyseinen tahna on varsin suosittu ja yleisesti laadukkaaksi todettu. Yhteensopivuuden osalta Alpenföhnin uutuudet tarjoavat kattavan otannan Intelin ja AMD:n alustoja – Yhteensopivuuslistalla ovat Intelin LGA 1200, 115x, 1366, 2066, 2011-v3 ja 2011 -alustat sekä AMD:n TR4, sTRX4, AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2 ja FM1 -alustat.

Alpenföhnin Gletscherwasser-sarjan AIO:t ovat saatavilla välittömästi. 240 mm:n mallien (Gletscherwasser 240 ja 240 HS) hinnat alkavat Hinta.fi-hintaseurannan mukaan 167,90 eurosta ja suurempien 360 mm:n mallien (Gletscherwasser 360 ja 360 HS) puolestaan 188,90 eurosta.

Lähde: Alpenföhn

Osallistu European Hardware Community Awards 2020 -lukijakyselyyn

Tutkimus selvittää suomalaisten ja eurooppalaisten suhtautumista ja kulutustottumuksia tekniikkaan liittyen.

io-tech liittyi aiemmin tänä vuonna Pohjoismaiden edustajana Euroopan laitteistoyhdistykseen (European Hardware Association), joka koostuu yhdeksästä eurooppalaisesta suuresta riippumattomasta teknologiauutis- ja arvostelusivustosta, jotka tavoittavat yhteensä yli 22 miljoonaa tekniikasta kiinnostunutta käyttäjää. EHA valitsee ja palkitsee parhaat kuluneen vuoden aikana julkaistut tekniikkatuotteet sekä toteuttaa kattavan lukijatutkimuksen eurooppalaisten suhtautumisesta ja kulutustottumuksista tekniikkaan liittyen.

We will be asking influencers, early adopters and hardware enthusiasts to vote for their favourite brands.

Nyt vuorossa on lukijakysely, jossa selvitetään kuluttajien mielestä parhaat valmistajat eri tuotekategorioissa. Huom! Kaikkiin kohtiin ei tarvitse vastata, jos kyseisestä tuotekategoriasta ei ole kokemusta tai mielipidettä.

Kyselyyn voi osallistua 25. lokakuuta asti ja osallistuneiden kesken arvotaan Philipsin 55-tuumainen Momentum-pelitelevisio, joka on varustettu 4k-resoluutiolla ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Voittaja julkaistaan 4. marraskuuta 2020 ja osallistumiseen kysyttävää sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin voittajan tavoittamiseen.

Osallistu lukijakyselyyn

Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!